Ruokien reseptit

Julkaistu:

Ohjeista tulee kuusi annosta

Rosollia ja sillikaviaaria

1 omena

2 porkkanaa

2 punajuurta

2 maustekurkkua

1 sipuli

2 perunaa

2 rkl öljyä

1 rkl viinietikkaa

suolaa

valkopippuria

100 g sillinpaloja

2 keitettyä kananmunaa

1 sipuli

2 dl kermaviiliä

korppujauhoja

Keitä porkkanat, perunat ja punajuuret. Kuori ja kuutioi ne. Kuori kurkut ja omenat ja kuutioi myös ne. Sekoita keskenään öljy, mausteet ja etikka, ja mausta rosolli seoksella.

Jauha sipuli, sillinpalat ja kananmunat tehosekoittimessa tai lihamyllyllä. Lisää kermaviili seokseen ja niin paljon korppujauhoja, että saat sakeahkon puuromaisen seoksen. Se turpoaa jonkin verran, joten jätä se mieluummin hieman löysäksi. Laita rosolli lautasille ja lusikalla kuula sillikaviaaria päälle.

Kalkkunanrintaa ja laatikoita

300 g porkkanalaatikkoa

300 g lanttulaatikkoa

300 g perunalaatikkoa

300 g säilykeherneitä

600 g raakaa tai kypsää kalkkunanrintaa

4 dl kalkkunan paistinlientä (tai lihalientä)

4 dl demi-glace-kastiketta

Keitä liemi ja kastike kokoon niin, että saat 4 dl kastiketta. Jos on jäänyt kypsää kalkkunanlihaa, lämmitä se viipaloituna vaikkapa mikroaaltouunissa. Jos käytät raakaa kalkkunanrintaa, paista viipaleet kuumalla pannulla ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lämmitä laatikot uunissa ja herneet kattilassa omassa liemessään. Lusikoi laatikoita lautasille ja lisää herneet. Laita kalkkunaviipaleet herneiden päälle ja kaada kastiketta lautasille.

Aurajuusto-omenatartalettija piparkakkujäädykettä

300 g paistostaikinaa

300 g aurajuustoa

1 omena

100 g jauhettuja piparkakkuja

4 keltuaista

1 dl glögiä

100 g sokeria

2,5 dl kuohukermaa

Laita keltuaiset, glögi ja sokeri kattilaan ja saosta koko ajan vatkaten kypsäksi. Älä päästä seosta kiehumaan, tällöin se juoksettuu. Jäädykepohja on kypsää, kun se on tullut sakeaksi eikä maistu enää kananmunalle. Lisää joukkoon piparkakkujauhe ja jäähdytä.

Kun seos on jäähtynyt, kääntele varovasti sen joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Pakkaa seos vuokaan ja laita pakastimeen jäätymään. Jäädyke saa jäätyä kymmenisen tuntia.

Valitse kuusi annostartalettivuokaa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele se vuokiin. Paista tartaletteja 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi ja poista siemenkota. Laita lohkot tartaletteihin. Jaa juusto omenoiden päälle. Kypsennä 170 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja omenalohkot pehmentyneet. Kumoa jäädyke vuoasta ja viipaloi. Tarjoa kuumana jäädykkeen kera.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!
    1. 1

      Kuva paljastaa hurjan eron: ”Helsingin hinnat karkaavat”

    2. 2

      Henkilö- ja pakettiautojen katsastusvälit harvenevat – ei koske yli 10-vuotiaita autoja

    3. 3

      Posti perustelee jakelumuutosta – ”Suo siellä, vetelä täällä”

    4. 4

      Tekaistuja alennusprosentteja ja vertailuhintoja – urheiluketjut saivat 100 000 euron uhkasakot

    5. 5

      Terrori kiristää turvatoimia – suomalaisfirma keksi markkinaraon

    6. 6

      Euro kävi vahvimmillaan sitten viime kesän – keskuspankkiirien kommentit vahvistavat

    7. 7

      860 000 suomalaista saa asumistukea – määrä pomppasi yli 200 000:lla vuosikymmenessä

    8. 8

      HS: Microsoft lakkautti puhelinyksikkönsä – viimeisten työvelvoite päättyi kesäkuussa

    9. 9

      Osakeasunnot kallistuivat pääkaupunkiseudulla

    10. 10

      Cargotec irtisanoo 45 – siirtää töitä Bulgariaan

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Posti perustelee jakelumuutosta – ”Suo siellä, vetelä täällä”

    2. 2

      Suomeenkin iskeneellä kiristysohjelmalla venäläiset juuret – ”Tosiaan on syytä huoleen”

    3. 3

      Laaja kyberhyökkäysaalto iski Suomeen – yrityksiltä vaaditaan lunnaita

    4. 4

      Suomalaisten kuluja maksettiin miljoonilla euroilla ulkomaille – tällä kortilla sinäkin voit hyötyä

    5. 5

      Luksushotelli hylkäsi Trump-brändin

    6. 6

      Terrori kiristää turvatoimia – suomalaisfirma keksi markkinaraon

    7. 7

      Kuva paljastaa hurjan eron: ”Helsingin hinnat karkaavat”

    8. 8

      Jopa tuhansien eurojen korvausvaatimukset säikyttävät vuokranantajia

    9. 9

      Italian pankkien pelastaminen kuohuttaa – veronmaksajien pussille menon piti vaikeutua

    10. 10

      Harvinaisen ankea luku: Ansioiden nousu alhaisinta yli 50 vuoteen

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Testaa, osaatko raha-asiat – 11 kysymystä kertoo, oletko parempi kuin muut suomalaiset

    2. 2

      Kommentti: Suomalaisten kukkaroissa kytee ikävä yllätys – miksi poliitikot vaikenevat?

    3. 3

      Posti perustelee jakelumuutosta – ”Suo siellä, vetelä täällä”

    4. 4

      Nuoren palkka 2000 e/kk, kokeneen jopa 5000 e/kk – onko tässä järkeä?

    5. 5

      Lähes sadalle potkut Terveystalosta ja Diacorista – osa lomalla, eikä vielä tiedä irtisanomisesta

    6. 6

      Jättilainoja on yhä useammalla – ylitätkö tämän rajan?

    7. 7

      Katso, nouseeko oma Yle-verosi – 400 000 vapautuu maksusta kokonaan

    8. 8

      Suomalaisen kaivosyhtiön osuma yllätti geologinkin – ”Tulokset ovat erittäin hyviä”

    9. 9

      Olisitko valmis tällaiseen lomanviettoon? 4 suomalaispomoa kertoo, millainen kesä heitä odottaa

    10. 10

      Jos olen 18-vuotiaana miljonääri, en mene yliopistoon – yhdysvaltalaispoika löi uhmakkaan vedon vanhempiensa kanssa

    11. Näytä lisää