Mitä useampi kokki,sitä parempi soppa

Julkaistu:

Ravintolatjalkautuvat vieraisille, kunRocca vieraileeNokassa jaNokka Roccassa

Rocca Delin alakerrasta kuuluu remakka nauru. Keittiömestarit Antti Vahtera ja Markus Maulavirta ovat päättäneet todistaa oikeaksi kansanviisauden, jonka mukaan mitä useampi kokki, sitä parempi soppa.

Höyryävien patojen ja kattiloiden keskellä viuhtoo puolentusinaa kokkia turkulaisesta Ravintola Roccasta ja helsinkiläisestä Ravintola Nokasta. Kattiloiden välisessä vipinässä syntyy yhteinen menukokonaisuus, joka on tarjolla Roccassa 21.10.–10.11. ja Nokassa 27.10.–17.11.

– Kielimuuri on ainoa vaikeus, naureskelevat kokit.

Kärpäsenä keittiön katossa

Kahden kotimaisen keittiömestarin yhteisponnistus ei ole alalla aivan tavallista. Tähän asti vierailevat tähdet ovat tulleet yleensä ulkomailta. Tapahtuman avajaispäivinä Vahtera tapaa Nokan helsinkiläisasiakkaita ja Maulavirta jututtaa turkulaisia Roccassa.

– Tämä on tosi mielenkiintoista. Monasti ainoa tapa nähdä toisen ravintolan tapaa tehdä töitä on vaihtaa työpaikkaa. Nyt pääsee kuin kärpäseksi kattoon, sanoo Maulavirta.

Menukokonaisuuden teemana on katalonialainen keittiö. Keittiömestarit virittäytyivät tunnelmaan syyskuussa Barcelonassa.

– Se ei ollut vaikeaa. Käytiin hyvissä paikoissa syömässä, sanoo Vahtera.

Herroja yhdistää paitsi jo historiaan vaipunut tv-taistelu Kokkisodassa, myös ikä ja käsiala.

– Meillä on molemmilla aika simppeli, pelkistetty tyyli, Maulavirta kiteyttää.

Kapakalaasuomalaisille

Alkuruokana kokit aikovat tarjoilla tapaksia talojen tapaan. Sitä varten vesiastiassa lepäilee kohtuullisen jäykän oloinen turska. Maulavirta nappaa kalaa pyrstöstä ja esittelee ennen Suomessakin hyvin tunnettua kapakalaa.

Vaikka laivat eivät enää viekään entiseen tahtiin viiniä ja muita etelän ihmeitä Norjaan ja tule turkis- ja kapakalalastissa takaisin, katalonialaiset vaativat edelleen kuivaa norjalaiskalaa ruokapöytään.

Vahtera leikkaa karitsan kylkeä ja fileetä levyksi. Se ei ole tyypillinen tapa, mutta levystä tulee siten tavallista suurempi. Maulavirta latoo sille sipulista, tomaatista, valkosipulista ja oliiviöljystä kuivaksi haudutettua täytettä, ja rullaa paistin kääretortun tapaan.

– Ensin se ruskistetaan pannulla ja laitetaan sitten uuniin. Laitetaanko kuivana? hän ehdottaa.

– Jos laitetaankin suolakuoressa, pohtii keittiömestari Marko Rauhala Roccasta.

Lopulta rulla päätyy uuniin hautumaan yrttisuolan kera puoleksitoista kiduttavan hyväntuoksuiseksi tunniksi.

Kommentit

    Näytä lisää

    Uusimmat talousuutiset
    Näitä luetaan!
    1. 1

      Testaa, osaatko raha-asiat – 11 kysymystä kertoo, oletko parempi kuin muut suomalaiset

    2. 2

      Yle etsii uutta päätoimittajaa: Nämä ovat vaatimukset – liksa huidellee ainakin 13 000 eurossa / kuukausi

    3. 3

      Jättilainoja on yhä useammalla – ylitätkö tämän rajan?

    4. 4

      Nuoren palkka 2000 e/kk, kokeneen jopa 5000 e/kk – onko tässä järkeä?

    5. 5

      Kommentti: Suomalaisten kukkaroissa kytee ikävä yllätys – miksi poliitikot vaikenevat?

    6. 6

      Olisitko valmis tällaiseen lomanviettoon? 4 suomalaispomoa kertoo, millainen kesä heitä odottaa

    7. 7

      Katso, nouseeko oma Yle-verosi – 400 000 vapautuu maksusta kokonaan

    8. 8

      Asiantuntija: Eurooppa voi ottaa oppia Japanin menetetyistä vuosikymmenistä

    9. 9

      Jopa miljardin dollarin kaupat – George Clooney myi tequilansa

    10. 10

      Financial Times: Kaksi vaikeuksissa olevaa italialaispankkia suljetaan

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Testaa, osaatko raha-asiat – 11 kysymystä kertoo, oletko parempi kuin muut suomalaiset

    2. 2

      Yle etsii uutta päätoimittajaa: Nämä ovat vaatimukset – liksa huidellee ainakin 13 000 eurossa / kuukausi

    3. 3

      Nuoren palkka 2000 e/kk, kokeneen jopa 5000 e/kk – onko tässä järkeä?

    4. 4

      Kommentti: Suomalaisten kukkaroissa kytee ikävä yllätys – miksi poliitikot vaikenevat?

    5. 5

      Jättilainoja on yhä useammalla – ylitätkö tämän rajan?

    6. 6

      Katso, nouseeko oma Yle-verosi – 400 000 vapautuu maksusta kokonaan

    7. 7

      Olisitko valmis tällaiseen lomanviettoon? 4 suomalaispomoa kertoo, millainen kesä heitä odottaa

    8. 8

      Asiantuntija: Eurooppa voi ottaa oppia Japanin menetetyistä vuosikymmenistä

    9. 9

      Financial Times: Kaksi vaikeuksissa olevaa italialaispankkia suljetaan

    10. 10

      Suomalaisen kaivosyhtiön osuma yllätti geologinkin – ”Tulokset ovat erittäin hyviä”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Nesteen väki lopettaa polttoaineen jakelun Suomessa viikoksi

    2. 2

      Testaa, osaatko raha-asiat – 11 kysymystä kertoo, oletko parempi kuin muut suomalaiset

    3. 3

      Kommentti: Suomalaisten kukkaroissa kytee ikävä yllätys – miksi poliitikot vaikenevat?

    4. 4

      Lähes sadalle potkut Terveystalosta ja Diacorista – osa lomalla, eikä vielä tiedä irtisanomisesta

    5. 5

      Nuoren palkka 2000 e/kk, kokeneen jopa 5000 e/kk – onko tässä järkeä?

    6. 6

      Jättilainoja on yhä useammalla – ylitätkö tämän rajan?

    7. 7

      Katso, nouseeko oma Yle-verosi – 400 000 vapautuu maksusta kokonaan

    8. 8

      Suomalaisen kaivosyhtiön osuma yllätti geologinkin – ”Tulokset ovat erittäin hyviä”

    9. 9

      Jos olen 18-vuotiaana miljonääri, en mene yliopistoon – yhdysvaltalaispoika löi uhmakkaan vedon vanhempiensa kanssa

    10. 10

      Olisitko valmis tällaiseen lomanviettoon? 4 suomalaispomoa kertoo, millainen kesä heitä odottaa

    11. Näytä lisää