ENSI VIIKKO 31

Julkaistu:

TaloustärpitUPM kertoo tuloksensaAlkava viikko tarjoaa taas runsaasti yritysten osavuosikatsauksia. Tiistaina tuloksensa julkistaa metsäjätti UPM, jolta odotetaan paitsi tulostietoja myös kommentteja käynnissä olevista kartellitutkimuksista.Viikon vilkkain tulospäivä on keskiviikkona, jolloin toisen neljänneksen lukunsa julkistavat Fortum, Metso, Rautaruukki, Stora Enso ja TeliaSonera.USA:n kasvusta lisätietoaViikko tarjoaa runsaasti valaistusta USA:n talouden tilanteesta ja kasvun kestävyydestä. USA:n kuluttajien luottamusindeksi julkistetaan tiistaina ja kestokulutushyödykkeiden tilaukset keskiviikkona. Keskuspankilta tulee samana päivänä talouden tilasta kertova niin sanottu Beige Book. Viikko päättyy USA:n toisen neljänneksen bruttokansantuotetilaston julkistukseen perjantaina.Budjettitalkoot alkavatValtion ensi vuoden budjetti saa muotonsa perjantaina, kun valtiovarainministeriö julkistaa talousarvioesityksensä. Ministeriötason neuvottelut alkavat elokuun alussa, ja budjettiriiheen hallitus käy elokuun puolivälin jälkeen.Asuntohinnoista tuore tilastoMonet asuntokaupan ja -rahoituksen asiantuntijat ovat arvioineet asuntojen hintojen nousun tasaantuvan Suomessa. Tilastokeskus julkistaa perjantaina tilaston, joka kertoo, miten hinnat kehittyivät toisella neljänneksellä.Tapahtumavinkit
Taloustärpit

UPM kertoo tuloksensa

Alkava viikko tarjoaa taas runsaasti yritysten osavuosikatsauksia. Tiistaina tuloksensa julkistaa metsäjätti UPM, jolta odotetaan paitsi tulostietoja myös kommentteja käynnissä olevista kartellitutkimuksista.

Viikon vilkkain tulospäivä on keskiviikkona, jolloin toisen neljänneksen lukunsa julkistavat Fortum, Metso, Rautaruukki, Stora Enso ja TeliaSonera.

USA:n kasvusta lisätietoa

Viikko tarjoaa runsaasti valaistusta USA:n talouden tilanteesta ja kasvun kestävyydestä. USA:n kuluttajien luottamusindeksi julkistetaan tiistaina ja kestokulutushyödykkeiden tilaukset keskiviikkona. Keskuspankilta tulee samana päivänä talouden tilasta kertova niin sanottu Beige Book. Viikko päättyy USA:n toisen neljänneksen bruttokansantuotetilaston julkistukseen perjantaina.

Budjettitalkoot alkavat

Valtion ensi vuoden budjetti saa muotonsa perjantaina, kun valtiovarainministeriö julkistaa talousarvioesityksensä. Ministeriötason neuvottelut alkavat elokuun alussa, ja budjettiriiheen hallitus käy elokuun puolivälin jälkeen.

Asuntohinnoista tuore tilasto

Monet asuntokaupan ja -rahoituksen asiantuntijat ovat arvioineet asuntojen hintojen nousun tasaantuvan Suomessa. Tilastokeskus julkistaa perjantaina tilaston, joka kertoo, miten hinnat kehittyivät toisella neljänneksellä.

Tapahtumavinkit

MAANANTAI 26.7.

Helsingin syntysijat tutuiksi kävellen

Arabianrannan uuteen korkean teknologian asuin- ja työpaikka-alueeseen ja alueen vanhaan ympäristöön tutustutaan Helsinki Expertin järjestämällä kävelykierroksella. Kierros alkaa kello 17.30 Arabiakeskuksen (Hämeentie 135 A) pääovelta.

Helsingin syntysijoilla kiertävällä retkellä tutustutaan myös Annalan huvilan alueeseen, johon 1800-luvulla luotiin maisemapuistoja, muotopuutarha sekä kasvihuone Orangeria. Hyötykasviyhdistyksen viljely- ja näytepalstojen kautta kävellään myös Helsingin vanhan kirkon raunioille. Kierros päättyy Helsingin kosken partaalle Verkatehtaanpuistoon, josta avautuu näkymä Kuninkaankartanonsaarelle.

Kierros kestää noin kaksi tuntia ja maksaa 10 e (Helsinki-kortilla 5 e).

TIISTAI 27.7.

Naantali herättää Unikeon

Vuoden Unikeko loiskahtaa taas aamuseitsemältä veteen Naantalin vanhan kaupungin venesatamassa. Unikeko selviää perinteisesti vasta, kun päivänsankari kapuaa takaisin rantalaiturille. Märän herätyksen jälkeen Unikeon kulkue suuntaa kaupungin keskustan kautta Kaivopuistoon, jossa vietetään Unikeon aamujuhlaa. Päivän aikana Naantalissa järjestetään myös Unikeon suunnistus.

KESKIVIIKKO 28.7.

Rap kohtaa jazzin URB04-festivaalissa

Helsingissä järjestettävän URB04-kaupunkikulttuurifestivaalin avajaispäivänä Kiasma-teatterissa soi visualisoitu konsertti, jossa jazzmuusikot kohtaavat rapin ja runon. Työryhmä koostuu monen taidelajin huippuosaajista. Zena Edwards on Lontoossa asuva taiteilija, joka yhdistää musiikkia ja runoja. Jarmo Hilpinen on muusikko, kirjoittaja ja esiintyvä taiteilija sekä tämän Indievidual & Co. -konsertin taiteellinen koordinaattori. Roope Kinnunen on elektronisen rytmimusiikin tuottaja ja Timo Lilja illan teoksen visualisoija. Teppo Mäkynen on rumpali, dj ja tuottaja ja Jarmo Saari suomalaisten jazzkitaristien kärkikastia. Esitys alkaa kello 19, liput 8 ja 12 e. URB04 jatkuu 8.8. asti.

TORSTAI 29.7.

Robotti lypsää Farmarissa

Robotti lypsää lehmiä tämän vuoden Farmari-maatalousnäyttelyssä Mikkelissä. Farmarin avajaisjuhlassa kello 12.30 juhlapuhujana on maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja, ja päivän teemana on menestyvä maatilayritys. Lely-lypsyrobotti on nähtävillä koko näyttelyn ajan sunnuntaihin asti. Liput Farmariin 5 ja 15 e.

PERJANTAI 30.7.

Vaasasta Ateenaan?

Suomen mestaruuksia ja Ateenan olympiajoukkuepaikkoja tähyillään Vaasassa Kalevan Kisoissa. Avajaispäivänä kilpaillaan muun muassa naisten pituushypyssä ja miesten kymmenottelussa. Kalevan Kisat jatkuvat sunnuntaihin asti. Päiväliput 5–20 e.

Pelle Miljoona etnoilee

Faces Etnofestivaalin avajaisiltana Karjaalla Billnäsin ruukin alueella esiintyy muun muassa Pelle Miljoona & Rockers alkaen kello 17. Etnofestareilla esitellään maailman musiikillisia perinteitä ja uusia virtauksia. Etnoa ovat myös ruoka ja alueella myytävät käsityöt. Festivaalin aikana valitaan myös katusoiton Suomen mestari. Faces Etnofestivaali jatkuu sunnuntaihin asti. Liput 11–47 e.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!
  1. 1

   Ovet potkittu rikki ja huoneissa lemmikkien jätöksiä – Miten välttyä vuokralaisen tuhoilta?

  2. 2

   Britannia teki historiallisen päätöksen: kieltää uudet bensiini- ja dieselautot

  3. 3

   Nokian osake kallistui ennen torstain tulosjulkistusta

  4. 4

   Asuntojen hintakehityksessä valtavat erot – onnekas omistaa hyvältä alueelta

  5. 5

   Matkailijat rynnivät Suomeen –”Ihmiset arvostavat luontoa ja elämyksiä”

  6. 6

   Kova autopäätös tulossa tänään – Britannia kieltämässä uudet bensiini- ja dieselautot

  7. 7

   Jos haluat matkustaa varman päälle: ”Älä jättäydy yhden kortin varaan”

  8. 8

   Huijari esittäytyy poliisiksi ja pyytää pankkitunnuksia – 5 karua tapaa, joilla vanhuksia huijataan

  9. 9

   Kommentti: Tulot nousivat tukien varassa – siivooja-Marian tarinan pitäisi herättää koko Suomi

  10. 10

   Autoliitto Lännen Medialle: Britannian tavoite on ”todella kunnianhimoinen”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Asuntojen hintakehityksessä valtavat erot – onnekas omistaa hyvältä alueelta

  2. 2

   Kova autopäätös tulossa tänään – Britannia kieltämässä uudet bensiini- ja dieselautot

  3. 3

   Kommentti: Tulot nousivat tukien varassa – siivooja-Marian tarinan pitäisi herättää koko Suomi

  4. 4

   Britannia teki historiallisen päätöksen: kieltää uudet bensiini- ja dieselautot

  5. 5

   Pankki jättää huomioimatta kolmanneksen yli 60-vuotiaiden lainanhakijoiden tuloista – perustelee direktiivillä

  6. 6

   Huijari esittäytyy poliisiksi ja pyytää pankkitunnuksia – 5 karua tapaa, joilla vanhuksia huijataan

  7. 7

   Ovet potkittu rikki ja huoneissa lemmikkien jätöksiä – Miten välttyä vuokralaisen tuhoilta?

  8. 8

   Eikö Posti tiedä, kuinka paljon se säästää kirjeiden jakelua karsimalla?

  9. 9

   Jopa 400 000 asiakasta pankin tietoturvaloukkauksen kohteena

  10. 10

   Sijoittajat pettyivät: Tulosjulkistajien osakkeet halpenivat rajusti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Katso, oletko rikas vai köyhä – tämän verran keskimääräinen suomalainen omistaa

  2. 2

   Tiedätkö, mitä oikeasti omistat? Syöpäsairaalla vaimolla oli käyttöoikeus muistisairaan miehensä tilille – maistraatti iski väliin

  3. 3

   Katso, kuinka arvokas kesämökkisi voi olla – kuntalista kertoo hinnat eri puolilla Suomea

  4. 4

   Sulatejuustokiista! Ratsastaako Lidl tunnetun tuotemerkin maineella?

  5. 5

   Eläkkeelle ”armahdettu” Helena, 61, pettyi ostaessaan matkalippua: ”Olen täysin toisarvoisessa asemassa”

  6. 6

   Kommentti: Tulot nousivat tukien varassa – siivooja-Marian tarinan pitäisi herättää koko Suomi

  7. 7

   Tiedätkö, mitä omaisuudellesi tapahtuu? 10 tärkeää neuvoa, joilla turvaat oman ja läheistesi talouden

  8. 8

   1 200 euroa käteen ilman velvoitteita – huippuvirkamies lyttää perustulon: ”Nuorille karhunpalvelus”

  9. 9

   Pankilta ikävä yllätys espoolaismiehelle: kortti vanhenee yllättäen – ja todella huonoon aikaan

  10. 10

   Näin paljon rahaa suomalaisella on keskimäärin tilillä – löytyykö sinulta tämä summa?

  11. Näytä lisää