MOTIN PÄSSINKIVESTEN UUSI TULEMINEN

Julkaistu:

Kim Weckströmin mielestä talouden tila näkyy ravintolakulttuurista
Ravintola Töölöntori 2:lla on maineikas menneisyys. Ennen keväistä omistajanvaihdosta se oli nimeltään No Name. Sitä ennen samoissa tiloissa toimi kuuluisa Motti. Syksyllä ravintola laajenee vielä Andalucian entisiin tiloihin. Syntyy uusi, suuri trendiravintola.

Töölöntori 2 kuuluu samaan ilmiöön kuin Helsingin Uudenmaankadulle 90-luvulla syntyneet kapakat, Bar9, Bahia, Tapas. Näiden joiden taustalla on sama parivaljakko, Erkki Kallunki ja Stina Seppälä.

Töölöntori kakkosen ruokalista on välimerellinen venäläisillä herkuilla höystettynä. Sitä voi hyvin luonehtia uudeksi gourmet-keittiöksi. Interaktiivisen Sataman kehitysjohtaja Kim Weckström valitsee pöydän heleänvärisen ravintolasalin baaritiskin takaa, jossa on tallella talon vanha tyyli loosheineen. Hän tilaa alkuruoaksi pässinkiveksiä ja pinaattia dijonmajoneesissa. Valitsen varovaisemmin viinietikalla maustettua roomalaista artisokkaa.

Weckströmin aikaisemmat työpaikat ovat olleet nimiltään yksinkertaisemmin ymmärrettävissä: Citylehti, Markkinoiti ja Mainonta... mutta mikä on Interaktiivinen Satama?

Kahdeksan kuukautta toiminut Interaktiivinen Satama on neljän uusmediayrityksen yhteenliittymä, joka rakentaa interaktiivisen viestinnän ratkaisuja yrityksille, siis kotisivuja ja muita palveluja. Parhaassa tapauksessa yritys saattaa löytää kokonaan uusia toimintamuotoja ja muuttuu lopulta ns. verkkoyritykseksi, kuten esimerkiksi amerikkalainen verkkokirjakauppa Amazon, jonka liikevaihto on kymmmeneosa amerikkalaisen kirjakauppaketjun Barnes&Noblesin myynnistä, mutta pörssiarvo jo sitä korkeampi.

Weckström askaroi työkseen aineettomien asioiden parissa. Vapaa-aikanaan hän vaikuttaa helsinkiläiseen huvipolitiikkaan järjestämällä kumppaninsa Mikko Leistin kanssa ravintola- ja huviaiheisia opintomatkoja ympäri Eurooppaa alan ammattilaisille. Weckströmin huolena on ollut alan yrittämisen ahdas sääntely ja keskittynyt omistus, joka johtaa varovaiseen liiketoimintaan. Varsinkin Helsingissä on yhä epätasapaino kysynnän ja tarjonnan välillä.

Weckström voi siis olla hankala asiakas. Töölöntorin pässinkivekset hän luonnehtii munakoisomaisiksi. Pääruoaksi hän valitsee pelmeenit ja vuohenjuustoa harissa-smetanassa (harissa on tunisialainen mauste, joka värjää smetanan oranssiksi). Totean lämpimän artisokka-alkuruokani raikkaaksi ja haluan kokeilla paistetuttuja ahvenia sitruunavalkoviinietikassa perunalohkojen kera.

Weckström vertaa sujuvasti ravintolabisnestä omaansa.

Ravintolakulttuuri on hyvä indikaattori koko maan taloudelliselle tilalle. Suomalaista ravintolaketjubisnestä voi verrata vaikka lähiörakentamiseen. Kumpikaan ei ole pystynyt tuottamaan laatua. Syyt ovat rakenteessa ja maan alikehittyneisyydessä. Samasta asiasta kärsitään myös uusmediabisneksessä. Tekniikkaa on tarpeeksi, mutta ei vielä riittävästi sisällöllistä osaamista.

eckström vertaa Helsinkiä Osloon ja Lontooseen, joista on kymmenessä vuodessa tullut Euroopan johtavia ravintolakaupunkeja.

Molemmilla oli pitkä perinne surkeasta ruokakulttuurista. Lontoossa yhdistettiin design, viihde ja ruokakultuuri ja tuotiin osaajat Ranskasta. Oslon ravintolarenessanssi perustui sääntelyn poistamiseen ja nuoren polven ravintoloitsijoiden nopeaan ammattilaisuuteen. Design-maana Suomellakin siis voisi olla mahdollisuuksia...

Pelmeenit maistuvat Weckströmille. Ahveniin olisin toivonut vähän enemmän luonnetta. Kiitämme molemmat palvelua, joka on asiantuntevaa ja sujuvaa ei tarvitse mennä keittiöstä kyselemään. Tölööntori kakkosessa on miellyttävä tunnelma ja akustiikka sopii lounaalle, jolla on puhuttava paljon.

Ravintola Töölöntori 2

Töölöntori 2 Helsinki Puhelin: 09-409659 ja 09-441326, Fax: 441328 AVOINNA: Joka päivä klo 11-02 A-oikeudet. Ei erillistä lounaslistaa. Keittiö auki 11-23. ASIAKASPAIKKOJA: 100, terassilla 70. HINTATASO: Alkuruoat 3045 mk, pääruoat 50-80 mk. ERIKOISUUDET: Ennakkotilauksesta saa Helsingissä kasvatettua luomujuottovasikkaa ja -lihaa. OMISTAJA: Timote Oy SISUSTUS: Riikka Paasonen, Petra Majantie ja Peter Mckeith. KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ: Nina Kaukonen. PERUSTETTU: 15.5.1998.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!
    1. 1

      Kommentti: Eläkkeelle jäävä mies tienaa enemmän kuin lähihoitaja – 3 kuvaa kertoo, miksi Suomi on pulassa

    2. 2

      Pauligin ”hajota ja hallitse” -kilpailutus tuli tiensä päähän – syy on suomalaisten kahvimaussa

    3. 3

      Uusi ilmiö yleistyy Suomessa – sairaalakuitteja tehtaillaan ”basaareissa”

    4. 4

      Seppälää haetaan konkurssiin

    5. 5

      Pula osaajista pahenee – eläkkeeltä houkutellaan takaisin töihin, ”7 tonnia ei ole poikkeus”

    6. 6

      Orava Asuntorahasto takoi hurjat luvut pörssissä: +16 prosenttia

    7. 7

      Lindexin toimitusjohtaja irtisanoutui

    8. 8

      Kurja kesäsää iski pahasti Seppälään – ”poikkeuksellisen onnistuneet” kululeikkaukset eivät auttaneet

    9. 9

      Fazer pyöräytti hyönteisleivän – näinkö suomalaiset saadaan syömään hyönteisiä?

    10. 10

      Seppälässä vaarassa 270 työpaikkaa – ”Olemme kiitollisia pitkämielisyydestä”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Uusi ilmiö yleistyy Suomessa – sairaalakuitteja tehtaillaan ”basaareissa”

    2. 2

      Seppälää haetaan konkurssiin

    3. 3

      Kommentti: Eläkkeelle jäävä mies tienaa enemmän kuin lähihoitaja – 3 kuvaa kertoo, miksi Suomi on pulassa

    4. 4

      Pula osaajista pahenee – eläkkeeltä houkutellaan takaisin töihin, ”7 tonnia ei ole poikkeus”

    5. 5

      Näkökulma: Tässä on valtion suurin rahoittaja – pitäisikö kehua vai haastaa oikeuteen?

    6. 6

      Fazer pyöräytti hyönteisleivän – näinkö suomalaiset saadaan syömään hyönteisiä?

    7. 7

      Lindexin toimitusjohtaja irtisanoutui

    8. 8

      Kaupan alan romahdus on ennennäkemätön – ”Kuluttaja on aika hyvässä asemassa”

    9. 9

      Seppälässä vaarassa 270 työpaikkaa – ”Olemme kiitollisia pitkämielisyydestä”

    10. 10

      Helsingin pörssiin on tulossa taas uusi yhtiö

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Kommentti: Eläkkeelle jäävä mies tienaa enemmän kuin lähihoitaja – 3 kuvaa kertoo, miksi Suomi on pulassa

    2. 2

      Duunari, pääsetkö näille tuntiansioille? Katso, miten 99 ammatissa tienataan

    3. 3

      Keskituloinen Julia säästi vuodessa 10 000 euroa – näin se onnistui

    4. 4

      Yksi kuva Verkkokauppa.comin kasvusta kertoo Stockmannin ahdingosta – ”En tiedä miten täysjärkisenä olisi pidetty...”

    5. 5

      4 000 asukkaan Sysmä ottaa käyttöön oman rahan

    6. 6

      Tulot yli 4000 €/kk, mutta rahat eivät riitä – yksi päätös voi romuttaa talouden täysin

    7. 7

      Uusi ilmiö yleistyy Suomessa – sairaalakuitteja tehtaillaan ”basaareissa”

    8. 8

      60 000 hyvätuloiselle veronkevennys? Näin suuren osan kaikista veroista he maksavat

    9. 9

      Pula osaajista pahenee – eläkkeeltä houkutellaan takaisin töihin, ”7 tonnia ei ole poikkeus”

    10. 10

      Wahlroos: Kaupan kassojen työt vaarassa 5 vuodessa – eikä mullistus jää siihen

    11. Näytä lisää