STT-REUTERS 23.4. KLO 12.45

Storan tulos nousi 56 prosenttia alkuvuonna

Ruotsalaisen metsäyhtiön Storan tulos rahoituserien jälkeen nousi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 875 miljoonaan kruunuun edellisvuoden 560 miljoonasta. Yhtiön liikevaihto kasvoi 10,7 miljardista 11,5 miljardiin kruunuun. Tulos osaketta kohti nousi 1,15 kruunusta 1,80 kruunuun, Stora kertoi tiedotteessaan. Stora näki sellunhintojen nousun olevan edelleen mahdollista toisella neljänneksellä. Nykyinen hinta on 550 dollaria tonnilta.

Poranen: Sellun tarjonta Kanadasta lisääntyy

Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Poranen muistuttaa, että sellun tarjonta Kanadasta lisääntyy, kun alan pitkäaikainen lakko päättyi. Metsäyhtiöt ovat odottaneet sellun hinnan nousua pystyäkseen nostamaan metsäteollisuustuotteiden hintoja. Sellun hinta kääntyikin nousuun maaliskuun lopussa, kun selluvarastot alkoivat pienentyä. Pohjois-Amerikan ja Skandinavian eli ns. Norscan tuottajavarastot supistuivat maaliskuussa 301000 tonnia 1,53 miljoonaan tonniin. -Laskun taustalla on erittäin hyvänä jatkunut sellun kysyntä sekä toisaalta tuotantoseisokit, Poranen sanoi Suomen Paperi-insinöörien kokouksessa. Toisaalta Poranen korosti, että kaikkien aikojen pisin sellualan lakko Kanadassa päättyi.

Internetin käyttö yrityksissä kasvaa nopeasti

Monella yrityksellä on omat kotisivut internetissä, mutta varsinaiseksi myynti- ja ostokanavaksi internet on vasta kehittymässä. Mainostajien Liiton kyselyn mukaan kolmella neljäsosalla liiton jäsenyrityksellä on omat www-sivut. Joka kymmenes yritys kokee saaneensa paljon kilpailuetua www-sivuillaan. Kyselyyn vastanneiden yritysten yhteenlaskettu mainosbudjetti on noin 2,8 miljardia markkaa eli noin neljännes koko mainoskakusta. Vastaajista neljännes edusti kauppaa, 44 prosenttia teollisuutta, viidennes palveluyrityksiä ja vajaa kymmenesosa monialaa tai muita yrityksiä. Yritykset käyttävät www-sivujaan lähinnä tiedottamiseen ja markkinointiin.

Lanier ostaa Agfan kopiokonetoiminnot

Amerikkalainen konttorikonejätti Lanier Worldwide ostaa Agfa-Gevaert-Groupilta sen kopiokoneliiketoiminnan. Bayer Groupiin kuuluvan Agfa-Gevaertin liikelaitokset sijaitsevat Belgiassa ja Saksassa. Atlantassa päämajaansa pitävä Lanier sanoo kaupan kaksinkertaistavan sen markkinaosuuden Euroopan laajenevilla konttorikonemarkkinoilla. Lanierien mukaan toiminnot täydentävät hyvin toisiaan. Agfa on luonut tehokkaan värikopiointijärjestelmän, kun taas Lanier tarjoaa kehittyneitä digitaalisia ja analogisia kopiointi- ja faksipalveluja. Euroopan kilpailuviranomaisten on vielä hyväksyttävä sopimus.

PV Yhtymästä tulee Leonia

Postipankista ja Vientiluotosta muodostetun PV Yhtymän nimeksi tulee Leonia. Pankin tiedotteen mukaan uusi nimi astuu voimaan tänään. Leonia juontaa leijonasta. Leonialla pankkilaiset haluavat viestittää vahvuutta ja joustavuutta. Postipankista tulee Leonia-Pankki ja Suomen Vientiluotosta Leonia-Yrityspankki.

Leonia ei neuvottele yhdistymisestä minkään osapuolen kanssa

Leonia-pankki eli entinen PV-Yhtymä ei tällä hetkellä neuvottele virallisesti eikä epävirallisesti yhdistymisestä minkään osapuolen kanssa, toimitusjohtaja Harri Hollmen sanoi tiedotustilaisuudessa. Nimen muuttuminen ei vaikuta Postipankin tai Suomen Vientiluoton asiakkaiden sopimuksiin, vaan asiakkaiden tilit, lainat, sijoitukset ja muut sopimukset pankin kanssa säilyvät ennallaan. Leonian liikemerkin on suunnitellut Ilmo Valtonen. Hänen mukaansa liikemerkin muoto symboloi tulevaisuuden rahaa, pankki- ja älykorttia. Muodon täsmällisyys kertoo sitoutumisesta ja uskottavuudesta. Suunnittelun lähtökohtana on tyylitelty L-kirjain.

Britannian vähittäishinnat nousivat maaliskuussa

Britannian vähittäishinnat nousivat 0,3 prosenttia maaliskuussa. Maan tilastokeskuksen mukaan vuosikasvuksi tuli 4,1 prosenttia. Analyytikkojen mukaan hintojen nousu oli hivenen ennusteita suurempi, mutta ei kuitenkaan aiheuta paineita korkojen nostoon.

Ruotsalaisennuste: Inflaatioprosentti alenee nollaan

Ruotsalainen taloustutkimuslaitos KI on alentanut tämän vuoden joulukuuhun ulottuvaa inflaatioennustettaan nollaan. KI:n aiempi ennuste lupasi kuluttajahintaindeksin nousevan tänä vuonna 0,8 prosenttia. KI:n johtaja Svante Oberg sanoi toimittajille, että nollainflaation taustalla ovat maaliskuun kuluttajahintaindeksi ja hallituksen äskettäin julkistama kevätbudjetti. Ruotsin kuluttajahinnat nousivat maaliskuussa 0,2 prosenttia. Hallitus esitti kevätbudjetissaan tupakkaverojen alentamista, joka analyytikkojen mukaan hidastaa inflaatiota.

Kohl nimittää Issingin EKP:n johtokuntaan

Saksan liittokansleri Helmut Kohl nimittää Bundesbankin pääekonomistin Ottmar Issingin ehdokkaaksi Euroopan keskuspankin johtokuntaan. Asiasta kertoivat saksalaiset hallituslähteet sen jälkeen kun Berliner Zeitung oli nimettömiin hallituslähteisiin viitaten kirjoittanut, että liittokansleri Helmut Kohl ja valtiovarainministeri Theo Waigel pääsivät eilen yksimielisyyteen Issingin nimityksestä. Aiemmin johtokuntapaikalle oli ehdolla valtiovarainministeriön valtiosihteeri Jrgen Stark.

Verottajaa arvostelleen virkamiehen erottaminen pysyi voimassa

Korkein hallinto-oikeus on pitänyt voimassa verottajaa voimakkaasti arvostelleen Liisa Mariaporin erottamisen. Lapin lääninverovirastossa Rovaniemellä esittelijänä työskennellyt Mariapori moitti useaan otteeseen yritysverotusta ja verohallintoa. Hänen mukaansa mm. useat verottajan tekemät tarkastuskertomukset olivat virheellisiä. KHO katsoo, että Mariaporin käytös oli epäasiallista ja virkaan sopimatonta, koska pääosa hänen esittämistään väitteistä ei pitänyt paikkaansa.

(STT-Reuters)

-oi-

12:49

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!
  1. 1

   Näistä merkeistä tiedät, ettet rikastu koskaan

  2. 2

   Eläkkeensaajat tyrmää verottajan linjauksen – ruoka biojätteeksi eikä vapaaehtoisille

  3. 3

   OP:n Karhinen: ”Meillä on ihan aidosti nousukausi”

  4. 4

   Talousvaliokunta hyväksyi esityksen hallintarekisteristä

  5. 5

   Näin paljon uusi kunnanvaltuutettu tienaa

  6. 6

   Uskomus kalliista bensasta elää Suomessa – näin asia oikeasti on

  7. 7

   Suri ei ole täysin tyytyväinen Nokian kehitykseen

  8. 8

   4 päivän työviikko kelpaisi monelle – voi olla totta tuleville sukupolville

  9. 9

   Nordea uhkasi taas pääkonttorin siirrolla – päätös ”mieluiten ennen kesää”

  10. 10

   Ekonomisti: Asumistuen muutos ”iskee ehkä lujimmin työssäkäyviin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Eurojackpot-voitolla on kolme jakajaa – Epäuskottava sopimus voisi lohkaista siitä jättiverot

  2. 2

   Näistä merkeistä tiedät, ettet rikastu koskaan

  3. 3

   Uskomus kalliista bensasta elää Suomessa – näin asia oikeasti on

  4. 4

   Tokmanni ryntäsi Anttilan raunioille – liiketappio kasvoi selvästi

  5. 5

   Postissa ulosmarssi – liki miljoona kirjelähetystä voi viivästyä

  6. 6

   Ekonomisti: Asumistuen muutos ”iskee ehkä lujimmin työssäkäyviin”

  7. 7

   Tässä on maailman eniten myyty urheiluauto – myös Suomessa

  8. 8

   Suurille konepajoille sataa nyt kauppoja – yhtiöillä jo miljardien eurojen tilauskanta

  9. 9

   Talousvaliokunta hyväksyi esityksen hallintarekisteristä

  10. 10

   Nokia kiitää pörssissä – tulos yllätti osakemarkkinat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun ero tuli, miehellä oli 10 miljoonaa ja vaimolla kymppitonni – Ero voi viedä perintömökin tai elämäntyön

  2. 2

   ”Vaahto valui alas mäkeä aamulla” – näin vuokramökeillä rellestetään

  3. 3

   Kesko sulkee 42 Siwaa ja Valintataloa ja avaa 8 K-Marketia – katso lista kaupoista

  4. 4

   Kodin viemäri tukkeutui ja vesi nousi lattialle – asiakas hämmästyi, kun vakuutus ei korvannut

  5. 5

   Tällainen on keskimääräinen asuntolaina – onko sinulla enemmän vai vähemmän?

  6. 6

   Suomalaisille myyty tuhansia litroja väärennettyä moottoriöljyä

  7. 7

   Sijoittajat tulppana asuntomarkkinoilla – ”Yksi varasi 20 asuntoa”

  8. 8

   Eurojackpot-voitolla on kolme jakajaa – Epäuskottava sopimus voisi lohkaista siitä jättiverot

  9. 9

   Näistä merkeistä tiedät, ettet rikastu koskaan

  10. 10

   Uskomus kalliista bensasta elää Suomessa – näin asia oikeasti on

  11. Näytä lisää