Iivari, Iivo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Tampere 3.1.2017

Julkaistu:

Toto5
Teivon varmavalinta on taukonsa jälkeen toisen kerran radoilla esiintyvä ravuri.

Toto5-1

Pelisuosikki/varmavalinta: Kesällä hienoja otteita esittänyt 5 Piirka palasi tositoimiin joulukuussa Jokimaalla. Ruuna syöksyi uloimmalta lähtöpaikalta auton takaa vetotöihin, ja veti ihan reipasta tahtia. Viimeisellä 100 metrillä Pauli Raivion suojatti taipui, mutta saa sen tauon takia ehdottomasti anteeksi. Ruuna lähtee vauhdilla matkaan ja etenee hyvissä ajoin johtoon. Siitä suosikki on startti kropassa liki ykköstä. Myös Raivio lähtee Teivoon suojatin kanssa pärjäämismielellä.

Haastaja: 11 Hevillä on erikoistunut kakkossijoihin. Viimeiseen kuuteen kilpailuun on se ollut yhtä vaille kaikkia toinen. "Hutistartissaan" se jäi pussiin. Hevillä puurtaa tässäkin todennäköisesti kärkitaistoon, mutta normaalisti suorittavan Piirkan lyöminen ei ole helppoa.

Yllättäjät: 4 Tähtisäihke oli Porissa tekemässä vahvaa kiriä, kunnes sortui laukalle loppukaarteessa. Tamman meno oli sen verran väkevää, että pomppuun paloi kärkisija. Tässä vastus on suosikkikaksikkoa lukuun ottamatta sopiva, mutta voittoon asti yltäminen olisi yllättävää.

3 Karisman Pate avaa hyvin ja johtanee alun. Hannu Hietasen ajokki juoksi viime kerralla keulassa, josta jäi aivan lopussa sisäkautta ohittaneen Hugerin jälkeen toiseksi.

1 Huhutarolla on näistä asemista melkoisen suuri laukkariski. Ravia polkiessa se olisi mahdollinen, sillä vauhdit riittävät helposti. Viimeksi se oli Tähtisäihkeen kanssa samassa lähdössä toinen

Pelijakauma: Piirka ja Hevillä ovat pelattu tasapäin, vaikka Piirkan kuuluisi erottua muista. Näinpä se valitaan kierroksen luottohevoseksi.

Juoksunkulku: Karisman Pate avaa johtoon, mutta Piirka luovii hakemaan keulapaikan itselleen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Pelisuosikki: 6 Cousin Evert on Seinäjoen suorituksen perusteella kohonnut kovaan lyöntiin. Juhani Kärjen suojatti jäi alussa roikkumaan kolmannelle radalla, josta pääsi toiselle ilman vetoapua vasta 900 metriä juostuna. Siitä ruuna runttasi hienosti maaliin saakka, vaikka matkavauhti oli reipasta.

Haastajat: 5 Exploding Alice ja 7 Blueray Savoy kohtasivat viimeksi. Jälkimmäinen juoksi lyhyellä matkalla keulassa, josta hallitsi varmasti perille saakka. Exploding Alice sai kiritilaa liian myöhään keulahevosen takaa, eikä ehtinyt haastaa voittajaa.

12 Even Better voitti toissa kerralla nappireissun jälkeen yllättäjänä. Viimeksi Ellinoora Laurilan ajokki sai namureissun Leon Cogerin takana, mutta tuli loistamatta neljänneksi. Takarivi on nopealle lähtijälle vastaan, eikä menestyminen ole kiertelyiden jälkeen yksinkertaista.

Yllättäjä: 4 Panthera Leo oli Teivossa kuin eri hevonen verrattuna kesän juoksuihin, kun oli kolmas Blueray Savoyn ja Exploding Alicen jälkeen. Jukka Kaipilan valmennettava tuli maaliin terävästi ja paukkujakin näytti jäävän varastoon. Samanlaisena sen menestys ei järkyttäisi.

Pelijakauma: Cousin Evertin kuuluisi erottua suosikiksi, mutta se on aamupäivän peliosuudessa samoissa lukemissa Blueray Savoyn kanssa. Exploding Alice (10 %) on aliarvostettu, kuten myös Panthera Leo(2 %). Even Better (15 %) on yläkantissa.

Juoksunkulku: Exploding Alice lienee nopein kiihdytyksessä. Blueray Savoylla on useasti haettu täydellä matkalla selkäreissua. Cousin Evert etenee johtavan rinnalle tai keulaan saakka.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Pelisuosikki: 7 Past Or Flash vetäisi Teivossa hurjassa alkurynnistyksessä aluksi keulaan, mutta luovutti 08,5-avauksessa vetotyöt. Hurja avaus maksoi lopussa ja hevonen taipui yhdeksänneksi. Juoksun onnistumiselle ei voi nytkään antaa takuita, koska sisäpuolella on nopeita lähtijöitä.

Haastajat: 2 Cousin Bowl palasi joulukuussa Seinäjoella viiden kuukauden paussilta huippuiskussa. Juhani Kärjen suojatti matkasi lyhyellä matkalla johtavan rinnalla, josta taisteli toiseksi. Vain kovavireinen Hopeless Guy kiri ohitse. Startti alla parannusta lienee luonnollisesti luvassa, jolloin voittokantaan paluu on hyvinkin mahdollista.

1 Lindalike oli ensin Teivossa keulasta liian innokas ja taipui kovan matkavauhdin uuvuttamana. Viime juoksussaan Porissa tamma lopetti mukavasti ja todisti vireen pitävän. Nopea avaaja pitää aluksi keulapaikan ja todennäköisesti myös siitä ajaa.

10 Maryland Rose on huipputikissä, vaikka ei ole hetkeen voittanutkaan. Viimeksi sillä irtosi kenkä heti alussa. Tamma on joutunut jatkuvasti kirimään vaikeista asemista ulkoratoja pitkin. Timo Korvenheimon valmennettava ansaitsisi jo täysosuman. Mikäli koko kärkikolmikko lataa alkuun, nähdään tammaa suosiva railakas alkurynnistys.

Yllättäjä: 6 Cincinnati on ehdottomasti riittävä peli tällaiseen tehtävään, mutta ori kuuluu yllättäjäosastoon tauon takia.

Pelijakauma: Cousin Bowlin kuuluisi olla suosikki. Kuuden prosentin Maryland Rose maistuu hunajaiselta.

Juoksunkulku: Lindalike pitää keulan todennäköisesti itsellään. Myös Cousin Bowl ja Past Or Flash satsaavat alkuun. Ylivauhdin vaara on olemassa, kun myös 4 Christopher Star ja 5 Lee Van Cleef pääsevät halutessa vauhdilla matkaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Pelisuosikki: 9 Be Spontaneous on jäänyt kahdesti ilman voittoa. Ensin Vermossa kengitys ei ilmeisesti onnistunut nappiin. Viimeksi Porissa ori matkasi lyhyellä matkalla porukan perällä. Vauhdinjaon puolesta se olisi voinut nousta paremmin taistoon mukaan, mutta kurakeli saattoi olla vastaan.

Haastajat: 8 Vagabondo spurttasi toissa kerralla Vermossa loppua tuli hännän alla, mutta ei ehtinyt tavoittaa karkulaista. Oulussa ruuna ei ollut läheskään parhaimmillaan, kun taipui keulasta. Mika Forss yrittää todennäköisesti jälleen keulaan, koska siinä saisi todennäköisesti ajaa maltilla. Sinne pääseminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa.

7 Remote Control järjesti viimeksi Vermossa jymypaukun, kun kiri johtavan takaa ykköseksi. Montén piristämä juoksija ei ole mahdoton nytkään, sillä vastus ei viime kerrasta kovene. Tässä hevonen voi päästä keulaan, josta olisi todella mielenkiintoinen.

Yllättäjät: 10 Karl Adamin huumori ei viimeksi riittänyt kuolemanpaikkajuoksuun. Selkäjuoksulla sitä ei voi unohtaa.

11 Hobokenille oli Vermossa tarjolla keulavoitto, mutta hevosen taistelutahto ei siihen riittänyt. Selästä Joni-Petteri Irrin ajokki voi innostui aivan eri tavalla.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Remote Controlilla on harvemmin ladattu alkuun, mutta se pääsee ihan mukavasti liikkeelle. Sen lähtönopeus voi nykyvireessä riittää keulapaikkaan saakka, josta Hannu Korpi voisi koittaa. Tällöin Vagabondo voi juuttua johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Pelisuosikki: 6 Joynessin juoksu viimeksi Vermossa oli taputeltu jo avauspuolikkaan jälkeen. Valjakko revitteli kolmatta 08,5-avauksessa ja jatkoi johtavan rinnalla. Noutaja tuli lopussa täysin ymmärrettävästi. Mikäli ikävä tunne kropassa ei ole enää tässä mielialamenijän mielessä, pystyy se sopivassa tehtävässä palaamaan voittokantaan.

Haastajat: 5 Arctic Madonna voitti joulukuun alussa Seinäjoella keulasta aivan yläpystyyn, mutta ei ole onnistunut sen jälkeen. Teivossa tamma paikkasi alun laukkansa vahvasti, mutta viimeksi sisäratareissun jälkeen loppu oli vain tasaista. Tässä Markku Nieminen pyrkii suojattinsa kanssa varmasti vapaalle radalle.

1 Fantom Sundance saa tässä nappireissun kärkiporukassa, jollaisella on kaikkea muuta kuin vaaraton. Jopa keulajuoksukin voi olla nappikiihdytyksellä mahdollinen. Viimeksi orin alkumatka oli turhan vaativa, johon nähden se tsemppasi mukavasti perille.

4 Jag Rapide lopetti jo toissa kerralla terävästi loppua, mutta hänniltä ei ehtinyt millään kärkeen. Kaksi päivää siitä ori lopetti 500 metrin kirillä toisesta ulkoa sopivan lähdön voittoon. Mika Forssin ajokki tarvitsee nätin reissun, mutta sellaisen saadessa kaikki on mahdollista.

Yllättäjä: Ohjastaja Joni-Petteri Irrillä oli Vermossa lopussa vaikeuksia 12 Diesel Devotedin kanssa, kun hevonen oli toisohjainen. Johtavan takaa se ei aiheuttanut sijoituksen heikentymistä, mutta nyt sama olisi ulkoradoilla turmiollista. Voi olla, että varustemuutoksilla tekeminen on parempaa, mutta silti tehtävä on näistä asemista tukala. Vastuksen puolesta tamma pystyy paljoon.

Pelijakauma: Arctic Madonnan kuuluisi olla suosikki. Joyness (36 %) on liikaa vedetty. Kuuden prosentin Fantom Sundance on huippumerkki.

Juoksunkulku: Arctic Madonna ja Joyness lataavat Fanton Sundancen kimppuun. Todennäköisimmin Arctic Madonna johtaa Fantom Sundance kannoillaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5
Toto5-2: 6
Toto5-3: 2,7,1,10,6
Toto5-4: 9,8,7,10
Toto5-5: 5,1,4
Hinta: 6,00 €

Suuri
Toto5-1: 5
Toto5-2: 6,5,4
Toto5-3: 2,7,1,10,6
Toto5-4: 9,8,7,10,11
Toto5-5: 5,6,1,4,12
Hinta: 37,50 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›