Iivari, Iivo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kaustinen 2.1.2017

Julkaistu:

Toto4
Kaustisen Toto4-kierrokselta puuttuu "seinävarma", joten paperirahaa voi hyvin olla tarjolla oikein veikanneille. IS Ravit lähtee jahtiin ideavarman kanssa.

Toto4-1

Pelisuosikki: Uransa oikein lupaavasti käynnistänyt 15 Lindy Poppins palaa loukkaantumistauolta. Valmentaja Juhani Inkinen on todella varovainen odotuksissaan, koska viimeistelyjä ei ole päästy suorittamaan halutusti. Lindy Poppins on kuitenkin ennenkin osannut yllättää positiivisesti, eikä sen pärjääminen saa yllättää.

Haastajat: 6 Classical Star kiinnostaa. Ruuna palasi viimeksi Seinäjoella tauolta ja mitteli keulasta toiseksi. Edelle väänsi todella tiukassa taistossa vain lauantaina Toto76-lähdönkin voittanut Omega Leader. Classical Star voi päästä taas keulaan, josta on startti alla vaikea ohitettava.

1 Diamond Bay paikkasi joulukuun alussa Ilkka-ajon finaalin laukan mukavasti. Tamma antoi Kaustisella todisteen vireen säilymisestä, kun kiri vauhdilla mukaan tasaiseen kärkirintamaan. Matka loppui vain kesken ja tyytyminen oli kolmostilaan.

2 Cankus Thunderball löi edellä mainitun viimeksi todella niukasti, mutta osat voivat nyt hyvin vaihtua. Ruuna hakee yhä uransa avausvoittoa. Kakkostiloja sillä on kasassa jo viisi.

Yllättäjät: 14 Cunning Captor palaa myös paussilta. Ruuna on ollut tauolta likimain poikkeuksetta aina hyvä, joten se täytyy huomioida ehdottomasti peleissä.

12 Sweet Surviver meni syyskuussa täydellä matkalla 14-tuloksen Vermossa. Tässä tamma palaa tauolta. Rattaille hyppää ohjastajanuraansa käynnistelevä, ja lisäksi hokkikenkä on laskettava ennakkoon heikentäväksi seikaksi. Siksi hevonen putoaa yllättäjäosastoon.

Pelijakauma: Classical Star maistuu nelossuosikkina varmaksi asti.

Juoksunkulku: Classical Star kiihdyttää kohti keulapaikkaa, josta sillä myös päästellään. Se saanee vetää siinä haluamaansa tahtia ensimmäisen kierroksen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Pelisuosikki: 4 Bewitch Boy kohtaa toisessa Toto4-kohteessa sopivan porukan. Timo Salmelan suojatti kilpaili viimeksi marraskuun lopulla Oulussa. Ruuna matkasi hännillä, josta tehtävä oli kärkisijoja ajatellen toivoton. Hevosen kiri alkoi mukavasti, mutta hyytyi maalisuoralla. Sittemmin selvisi, ettei ruuna ollut kisassa terve. Kyvykäs juoksija on kirivaiheessa erittäin vaikea pysäytettävä.

Haastajat: Suosikin tavoin haastajilta puuttuvan viimeaikaiset näytöt. 12 Glory's First on kapasiteetiltaan parhaita, ja se voi tuoda Salmelalle tässä kaksoisvoiton. Ongelmista kärsinyt ravuri on juossut nyt muutaman kerran säännöllisemmin ja vire on tuskin ainakaan laskussa.

5 Rim Bay Quebec on juossut kovemmissakin tehtävissä. Voitot ovat hevoselle vain äärimmäisen harvinaista herkkua. Jälleen lienee jonkun muun sijoituksen vuoro.

Yllättäjät: 6 Always To Excel ei ole hetkeen loistanut, mutta tällaisessa tehtävässä kärkisijalle on saumoja, vaikkei vire olisikaan aivan huipussaan.

3 Aqua's Katya avaa hyvin ja saa juoksun kärkiporukassa. Paras vire on kuitenkin ollut kateissa, joten jo totoon sijoittuminen olisi siihen peilattuna hyvin.

Pelijakauma: Bewitch Boy on lämmennyt liikaa, kun peliosuus huitelee 45 prosentissa. Glory's First on 18 prosentilla selvästi kiinnostavin varmistusmerkki.

Juoksunkulku: Aqua's Katya avaa keulaan, mutta sille luulisi kelpaavan Rim Bay Quebecin selkä. Suosikin kanssa luotetaan kirivoimaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Pelisuosikki: Huipputamma 3 Hilde Småbo palasi Kaustisella kultakantaan keulasta. Lopussa hevosen askel painoi, mutta maali pelasti sen. Missään huipputällissä hevonen ei ole, joten korkeat kannatuslukemat keräävän varmistaminen ei ole yhtään hassumpi vaihtoehto.

Haastajat: 2 Fade To Jam on epäonnistunut kahdesti peräjälkeen. Ensin Kaustisella laukka vei mahdollisuudet. Oulussa ruuna oli pehmeä, vaikka ei juoksukaan parhaiten mennyt. Kuten valmentaja Juha-Matti Paavola muistuttaa, on hevosella melkoinen laukkariski alussa näistä asemista.

Ykköshaastajaa enemmän kiehtoo 7 Cosmos Limburgia. Se oli viimeksi nousemassa kohti kärkeä, kun laukkasi loppukaarteessa ulkoradoilta. Laukkaan taisi palaa kärkisija. Nopea lähtijä päässee nyt sisäradalle, jossa ravin pitäisi luistaa paremmin.

Yllättäjät: 9 Midnight Coger ei ole yltänyt viimeisissään aivan kärkeen, mutta on juossut kaksi kertaa johtavan rinnalla. Nyt on selkäjuoksun vuoro, eikä silloin voittokantaan paluu ole mahdotonta.

8 April Love D tuli toissa juoksussaan Teivossa kirikierroksen vauhdilla, vaikka jäikin viidenneksi. Myös viimeksi suoritus oli johtava rinnalta Porin kurassa mukava, vaikka sijoitus oli sama. Onnistuneella juoksulla voittokin on mahdollinen.

4 Todays Popular on jonkun verran tauluaan vaarallisempi, joten se kuuluu mukaan leveämpiin rastituksiin.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko on kerännyt pelistä ~65 prosenttia, joka on auttamatta liikaa. Viiden prosentin Cosmos Limburgia kiinnostaa kovin. Myös Midnight Coger (6 %) ja April Love D(5 %) ovat alakantissa.

Juoksunkulku: Cosmos Limburgia avaa juoksuradan turvin keulaan, eikä keulataktiikka yllättäisi. Tällöin suosikille voisi jäädä paikka johtavan rinnalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Pelisuosikki: 12 Helmen Viliä eivät takamatkat juurikaan hidasta, koska hevonen lähtee vauhdilla matkaan. Porin kurakelissä hevonen oli kohtuullinen, mutta ennen sitä Seinäjoella kovin hyvä voittaessaan. Vastus on nyt sen verran sopiva, että ilman haavereita täytyy hevosen osallistua voittotaistoon.

Haastajat: 8 Metkutus on kovassa iskussa, vaikka ei ole aivan kärkeen hetkeen yltänytkään. Viimeksi Seinäjoella se olisi ilman haparointejaan pystynyt olemaan toinen. Silloin se olisi lyönyt muun muassa Siirin Ällin. Orilla voi ajaa ajoissa eteenpäin ja ravilla mikä tahansa sijoitus on mahdollinen.

7 Vilma Lyydia on erittäin kyvykäs, mutta samalla epävarma. Ensin Oulussa tamma laukkasi, kun menetti kenkänsä. Myös lauantaina Kuopiossa oli laukkastartin vuoro, mutta lyhyellä starttivälillä ravi voisi maistua.

Yllättäjät: 10 Tähti Kepu on antanut merkkejä tulemisestaan. Ruuna pystyy ravilla ainakin hätyyttelemään parhaita. Pakkaskeli suosii hevosta.

6 Sasku on ollut jo pidempään kovassa lyönnissä, mutta ei millään onnistu voiton arvoisesti. Vastus on hyvää tasoa, mutta kaiken mennessä nappiin ei Sasku ole mahdoton.

4 Fiiling palaa tauolta maltillisin odotuksin, ja Juha-Matti Paavola aikoo antaa hevoselle tarkan reissun. Ori kuluu lapulle, jos lähdön haluaa pelata "varman päälle".

Pelijakauma: Metkutus on 11 prosentin kannatuksella aliarvostettu.

Juoksunkulku: 2 Pramia tai 3 Martti johtaa alun, mutta ravaava Vilma Lyydia etenee keulaan jo varhaisessa vaiheessa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6
Toto4-2: 4,12
Toto4-3: 3,2,7,9,8,4
Toto4-4: 12,8,7,10,6
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto4-1: 6
Toto4-2: 4,12,5,6,3,7
Toto4-3: 3,2,7,9,8,4
Toto4-4: 12,8,7,10,6,4
Hinta: 43,20 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›