Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Teivo 17.12.2016

Julkaistu:

TOTO76
Toto76-finaalikierros on pelillisesti kaksijakoinen. Kahden suuren suosikin vastapainoksi tarjolla on useampi tasaisen haastava kohde. IS Ravit luottaa tylsästi kansanvarmoihin.

Toto76-1

Pelisuosikki/varma: Allekirjoittanut yritti keksiä viimeksi syytä 3 Wilhelm Nashin mahdolliselle epäonnistumiselle alla olleesta rokotustauosta, mutta ruuna näytti pitkää turpaa voittamalla vielä alkulaukan jälkeenkin huimalla esityksellä. Raviurheilun arvoituksellisuuteen sopisi, että nelivuotiaan kuuden voiton putki katkeaisi nyt kun siihen ei ole helppo löytää järkevää syytä, mutta kovat prosentit omaava hevonen rastataan siitä huolimatta tylsästi varmaksi. Tappiolla spekulointi perustuu mahdollisesti vain siihen kuinka ison laukkariskin toisinaan epävarmalle ravurille haluaa laskea, mutta yksinkertaisinta on piirtää rasti vain Wilhelm Nashin kohdalle. Kuski vaihtuu totutusta, kun Ari Moilanen on ajokiellossa, mutta kyytiin istuu taitava Mika Forss, joten se tuskin on ongelma.

Yllättäjät: Haastajissa on kolme tuoretta T76-voittajaa 1 Boulder Luke, 4 Bestseller ja 6 Hogwarts Express, mutta yksikään niistä ei ole ollut lähelläkään suosikin tasoisia suorituksia. Viime startissaan raskaan juoksun myötä taipunut 7 Donaldinjo ja vastaavasti rankan reissun sitkeästi kestänyt 5 Sacramento ovat muut totokandidaatit.

Pelijakauma: Wilhelm Nash on luultavasti lopulta marginaalisesti ylipelattu, muttei niin paljoa etteikö sen varmaksi rastaaminen olisi silti hyväksyttävä ratkaisu.

Juoksunkulku: Wilhelm Nash pystyy avaamaan kovaa, mutta sillä saatettaan kiihdyttää hieman varmistellen. Ensimmäinen keulakamppailu käydään Hogwarts Expressin ja Donaldinjon kesken. Keulapaikka on lienee jatkossa tarjolla suosikille, ellei Pekka Korpi onnistu Bestsellerilla taiteilemaan kyselemään keulaa ensin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikit: Suomenhevosten matala sarja on All Out Cupin -finaali ja laatua riittää jokaiselle kolmelle paalulle. Perusmatkalta starttaa kuitenkin hurjakuntoinen suosikkikaksikko 1 Tempaisu ja 5 Derek, eikä niiden saavuttaminen tule olemaan helppoa kenellekään. Peliprosenttien valossa lähdöstä kaavaillaan Tempaisun keulavoittoa, eikä se huono lähtökohta olekaan, mutta ainakin edellisessä kohtaamisessa Derek onnistui päihittämään sen loppukirissä ja kaksikkoa on syytä pitää vähintäänkin tasavahvana nytkin. Derekin kohdalla suurin riski istuu rattailla, sillä jostain syystä valmentajalta on nähty varsin passiivisia ajosuorituksia, vaikkei niihin hevosen nykykunnossa liene olisi tarvetta ja viime voitoissa on siten tarvittu myös aimo annos onnea. Kiriherkkyys ruunalla on lähdön parhaita.

Kovimmat haastajat: Derekin tavoin karsintavoittajia ovat 10 Volsuritar ja 15 Junkapunka. Näistä ensimmäinen kelpaa peleihin, mutta jälkimmäinen ei. Volsuritar lopetti viimeksi 25-kyytiä ja otti helpon voiton. Junkapunkan kunnossa ei todellakaan ole vikaa, mutta hevonen ei pidä kiertelystä ja tämäntasoisessa lähdössä 40 metrin takamatkalta kärkeen ehtiminen taitaisi olla mahdotonta vaikka pitäisikin.

Yllättäjät: Tästä kategoriasta lapulle nostetaan 9 Pauhis. Kyseessä on derbyfinalisti ja paljon riviään lupaavampi hevonen, eikä sen hankalista asemista alkanutta viime kiriäkään voi moittia. Kärkipäähän pystyviä ja hyväkuntoisia hevosia on liuta. 8 Eskel, 12 Aurotar ja 16 Sasku ovat ainakin sellaisia, joita voi harkita, mikäli haluaa jatkaa rastaamista vielä Pauhiksen jälkeen.

Pelijakauma: Tempaisu on alustavasti yliarvostettu suhteessa Derekiin. Pauhis kiinnostaa yllättäjistä.

Juoksunkulku: Tempaisu on luultavasti keulassa ensimmäisellä takasuoralla kun paalun hevoset ovat selvittäneet välinsä. Derekin ohjastajan ajolinjoja ei pysty ennustamaan oraakkelikaan. Takamatkojen hevosista Volsurittarella ollaan varmasti aktiivisia jo alussa ja muillakin viimeistään kirikierroksen alkaessa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: Kyvyt Esiin -divisioonassa on yleensä runsas rastitus tarpeen, eikä tämäkään kerta tee poikkeusta. Pelaajat ovat valinneet tasaisen tasokkaasta joukosta suosikikseen 6 Astrodomen. Tamma voitti Kouvolassa Toto76-lähdön ylivoimaisesti ja jatkoi sitkeällä esityksellä Vermossakin, mutta hieman tasaiselle avaajalle voi tältä paikalla olla luvassa ylitsepääsemättömiä ongelmia. Vain yksi monesta ja ehkä väärä suosikki.

Kovimmat haastajat: Lähdön todennäköisimmän voittajan nimeäminen on kaikkea muuta kuin helppo tehtävä, mutta niukasti sellaiseksi saadaan 5 BWT Rock And Roll. Ruuna oli Vermossa vakuuttava keulasta ja päässee sinne tässäkin.

1 BWT Bayernille puolestaan ykkösrata ei liene toivepaikka ja muutenkin ajoittain epävarmasti esiintyneen hevosen kohdalla leijailee kysymysmerkkejä hokkibalanssin suhteen. Ei isolla peliosuudella kovin kiinnostava tapaus, muttei Mika Forss rattailla nyt täysi ohipelikään. Turussa ruuna moitti olosuhteita ja laukkasi.

Takarivistäkin iskee kova kolmikko. 11 Tomac palaa pieneltä tauolta, mutta valmentaja odottaa hyvää suoritusta ja ori on lyönyt näitä samoja hevosia Toto76-tasolla jo aiemmin. 10 Xavier K.A. on ollut säännöllisen hyvä, eikä takaa kiriminen ole sille mikään ongelma.

Yllättäjät: Haastajaryhmässä nimettiin kolmikko ja sen täydentää vain prosentin pelattu 12 Earthquaker, joka kiri viimeksi tukalista asemista sijoitustaan paremmin ja on varmasti todennäköisempi voittaja kuin peliosuus osoittaa, vaikka paikka on surkea. 8 Pike Star ansaitsee myös paikan revityksestä, vaikka alla on taukoa ja paikka on heikko. Suuressa systeemissä revitetään kunnolla, sillä 2 Tequila Croft, 3 Masterpiece ja 7 Beatboxer ovat myös hevosia jotka voivat elokuvajuoksulla yltää voittoon saakka. Kahden jälkimmäisen viime esitykset tosin jättivät toivomisen varaa.

Pelijakauma: Viisi hevosta erottuu lähes tasavahvoina ja jo tasaisesti pelattu lähtö kuuluisi olla vieläkin tasaisemmin rastattu.

Juoksunkulku: BWT Rock And Roll on keulasuosikki, mutta Astrodome luultavasti käy ainakin kysymässä siltä keulapaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: 6 Arctic Madonnan Raviliiga-taival on ollut monivaiheinen. Oikein lupaavan alun jälkeen tamma ehti olla pitkään alamaissa, kunnes on noussut sieltä ryminällä takaisin viime aikoina. Seinäjoella Arctic Madonna hallitsi oikein tyylikkäästi johtopaikalta ja olettamus on, että tie vie sille juoksupaikalle nytkin. Aiheesta suosikki.

Kovimmat haastajat: Aina arvoituksellisessa tammalähdössä suositaan kuitenkin runsasta rastitusta. 1 Vincitrice juoksi Oulun Toto76:ssa sisärataa, eikä päässyt käyttämään kaikkia voimiaan. Hevoselle tarjoutuu taas hyvä juoksu.

3 Heaven's Fire saa Lahden juoksustaan plusmerkinnän, sillä hevonen puursi vahvasti johtavan rinnalta.

Takamatkalta systeemin nousee neljä hevosta, vaikka täyden paalun kiertäminen ei varmasti ole helppo tehtävä. 12 Stoneisle Jade, 15 De Toy Zena, 14 Luckyline Krok ja 13 Ranch Movie Star ovat kuitenkin osoittaneet hyvää virettä, eikä nelikko ole tavannut karsastaa työntekoa kirivaiheessakaan. De Toy Zena kiri Vermossa 12-kyytiä loppua, samoin kuin Ranch Movie Star Forssassa.

5 Showtime on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa, mutta nappijuoksuilla johtavan takaa ja suuremmin vakuuttamatta. Onnistuneella juoksulla tamma voi toki jatkaa yllätyksiään.

7 Partytime ei ole enää hokkikeleillä ollut aivan parhaassa lennossa, mutta peliosuuskin on hyvin alhainen.

4 Una Signora on kysymysmerkki tauolta ja uusista käsistä, mutta syksyn tasolla kärkisija ei ole mahdoton ajatus.

Yllättäjistä pelillisesti selkeimmin kiinnostavia ovat 10 Pops' Sunrise sekä 11 Diesel Devoted. Ensin mainitulla on ollut juoksunkulkujen suhteen rutkasti epäonnea viime aikoina. Jälkimmäinen palasi Poriin pitkältä tauolta ja tuli passiivisen ajosuorituksen jäljiltä hyvällä tyylillä juosten loppua.

9 Moonwhisperin parhaat näytöt on annettu ilman etukenkiä, eikä se mahdu revitykseenkään.

Pelijakauma: Äärimmäisen tasainen lähtö, joka kuuluisi olla vielä alustavaakin tasaisemmin pelattu. Parhaat merkit löytyvät yllättäjistä.

Juoksunkulku: Arctic Madonna etenee avauspuolikkaan aikana johtoon. Kirikaistoilla alkaa olla ruuhkaa kierros jäljellä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki/varma: Systeemien toisenkin läpivarman peliosuus on mojova, mutta toisaalta 10 Midnight Hour suorastaan leikitteli Jyväskylässä vastaavassa tehtävässä, joten se jää suosiolla yksinäiseksi merkiksi. Ruuna on Nurmosten talliin siiryttyään ollut vakuuttava, eikä sitä viimeksi pysäyttänyt edes takarivi. Ohjastajan sanoihin on helppo yhtyä. Se tekee voittamisen helponnäköiseksi, kun ajettava on selvästi nopeampi kuin muut. Luultavasti Iikka Nurmonen tähtää jälleen 400-500 metrin kiriin, eikä viime kerran perusteella löydy hevosia vastaamaan varmamme rynnistykseen.

Kovimmat haastajat: 8 Robin Roof on yrittänyt haastaa suosikkia jo useampaan otteeseen ja oli viimeksi jopa sitä enemmän pelattu. Midnight Hour on kuitenkin selättänyt nelivuotiaan joka kerta, eikä niin ikään hyviä esityksiä tehneen hevosen tehtävää auta nyt lisäksi kinkkinen lähtöpaikka, josta ruutia palaa jo alussa.

Haastavat lähtöasemat vaikeuttavat myös Tapio Mäki-Tulokkaan tallin kaksikon tehtävää. Nousukuntoinen 6 Fakir Victory ja Kouvola-ajossa kovan Madridin voittoputken katkaissut 12 Bacardi Razz ovat kuitenkin hevosia, jotka pystyvät onnistuneilla juoksuilla taistelemaan kärkipäässä.

Yllättäjät: Loka-marraskuun taitteessa kolme peräkkäistä Toto65-voittoa ottaneen 2 Black Dunnockin taulu on heikentynyt yhtä nopeasti kuin se paranikin, mutta ruunan juoksunkulutkin ovat olleet haastavia, eikä sitä vielä kannata tyystin unohtaa, kun paikkakin on hyvä. 5 Past Or Flash on rahojensa puolesta tiukassa tehtävässä. Ruuna osoitti kuitenkin Jyväskylässä huonolta paikalta, että kasvaminen tähän divisioonaan on hyvässä vauhdissa, eikä kärkisija saa onnistuneella juoksulla yllättää.

Pelijakauma: Midnight Hourin peliosuus on hieman yläkantissa ja sen myötä ainakin Bacardi Razz on liian vähän pelattu. Suosikki luotetaan kuitenkin hieman ylipelattunakin varmaksi. Yllättäjistä myös Past Or Flash ansaitsisi hieman enemmän huomiota.

Juoksunkulku: Black Dunnockin kiihtyvyys on hieman kärsinyt hokkikelien saavuttua. Magnificent Match on luultavasti alussa vikkelin ja Robin Roof hakee siltä keulapaikan ensimmäisen puolikkaan aikana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: Tähtidivisioonafinaalin taso on puistattavan kova, eikä kaksi peräkkäistä Toto76-voittoa ottaneen pelisuosikki 10 Juntti-Jussin voittokulun jatkuminen ole takarivistä selviö. Turussa ruuna oli omaa luokkaansa keulapaikalta. Sinne on nyt tuskin asiaa, mutta hevonen itsessään tulee kyllä takaakin. Tässä seurassa ei vain ole välttämättä varaa ylimääräisiin kaarteluihin. Suosikki, mutta vain äärimmäisen niukasti.

Kovimmat haastajat: Lähtöpaikka on ilkeä myös pelaajien kakkossuosikilla 11 Polaralla, varsinkin kun tämä hevonen on osoittanut olevansa nimenomaan parhaimmillaan keulasta, josta se punnersi niukan voiton Jyväskylässä. Ruuna ei ole muutenkaan vaikuttanut olevansa aivan terävimmillään tällä hetkellä ja se pullautetaan pelihevosista ensimmäisenä ulos systeemeistä.

Sen sijaan arvontakoneen tulos nostaa kohti tammahuippua matkalla olevan 6 Carmelan osakkeita. Varmaa työtä tehnyt Esa Holopaisen ajokki edennee keulaan ja se on tässä tehtävässä niin iso etu, ettei hevosen nimeäminen suosikiksikaan olisi mitenkään väärin.

Kouvolassa voittaneen, mutta viimeksi hieman alisuorittaneen Kriterium-voittaja 3 Tähen Toivomuksen osallistuminen on epävarmaa heitelleiden veriarvojen vuoksi, mutta valmentaja lupaa sen olevan selvästi viime kertaa parempi, mikäli se viivalle ilmestyy.

Lähdön mielenkiintoisin pelihevonen on kahdessa viimeisessään enemmän tai vähemmän pussissa ollut 5 Ekin Toive. Ruuna on osoittanut, että se on luultavasti pätkällä koko lähdön nopein. Todennäköinen juoksupaikka löytyy johtavan Carmelan takaa ja sieltä kiriherkän hevosen voitontodennäköisyys on tässäkin seurassa taatusti enemmän kuin alustavat 7 prosenttia.

Yllättäjät: 8 Vihin Mahti kamppaili Jyväskylässä tasapäin Polaran kanssa. 12 Hermanni Totki on tehnyt koko alkutalven hyvää työtä ja 7 Ilon Ari vaikuttaisi Jyväskylän perusteella taas lähestyvän huippukuntoa. Lähdön tasoa kuvastaa, että kuka vain tämän kolmikon hevosista voisi olla aivan hyvin suosikki jossain keskitasoisessa Toto76-lähdössä, mutta nyt näiltä lähtöpaikoilta ne saavat tehdä huippujuoksun edes noustakseen taistoon toton tuntumassa.

Pelijakauma: Polara on aavistuksen yliarvostettu. Ekin Toive on selvästi paras merkki.

Juoksunkulku: Ekin Toive avaa johtoon, mutta päästää erittäin todennäköisesti Carmelan eteensä. Takarivin paljon pelattu kaksikko iskee luultavasti vasta kirivaiheessa ja matkalla saatetaan mennä yllättävänkin hiljaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: Kultadivisioonafinaalin alustava pelisuosikki on 1 Bret Boko ja se on jopa hieman hämmentävä asia viime näyttöihin peilaten. Ruuna on toki loistoasemissa ja ravaa erittäin todennäköisesti mielipaikallaan keulassa, mutta loistoesitykset ovat kuitenkin olleet tänä vuonna harvinainen näky. Edellisessä keulajuoksussa Lahdessa sellainen toki nähtiin, mutta esimerkiksi viimeksi Bret Boko oli hyvällä juoksulla johtavan takaa huomattavan saamaton.

Kovimmat haastajat: Haastajakaksikosta 9 All Laid Out noussee lopulta myös pelisuosikiksi, tai ainakin sen kuuluisi. Jenkki on esiintynyt Suomessa nousujohteisesti. Lähtöpaikkojen suhteen piekään epäonninen ori on nyt kelpo paikalla vaikkakin takarivissä. Oulussa All Laid Out kiersi takamatkalta ykköseksi oikein helppoon tyyliin.

5 Bosses Lily on oudon vähän arvostettu, sillä tamma on aivan mielettömässä iskussa. IS Ravien papereissa Antti Teivaisen suojatti kuuluu lähdön todennäköisimpiin voittajiin yhdessä All Laid Outin kanssa. Vermossa Bosses Lily oli murskahieno keulapaikalta ja kiri sitä edellisessä vastustamattomasti Käpylä GP:n ykköseksi.

Yllättäjät: Lähtöpaikat merkkaavat näissä lähdöissä paljon ja hyvät sellaiset auttavat 2 Oniriquen ja 3 Prey Frontlinen tehtävää. Kaksikko olisi voinut olla viime startissaan terävämpikin, mutta ainakin Oniriquen kohdalla nyt pitäisi olla luvassa parempaa. Turussa keulasta hallinnut 12 Experss Duo ei kierrä näistä asemista kärkeen, eikä 10 Rocket Zetin tai 11 Maffioso Facenkaan asiallinen nousuvire taida siihen kantaa.

Pelijakauma: Bosses Lily on karmean aliarvostettu alustavalla 16 prosentin peliosuudellaan. Bret Boko on liikaa pelattu.

Juoksunkulku: Bret Boko pitää keulat. Bosses Lily saattaa haastaa sitä jo alussa, mutta All Laid Out iskee ensimmäisen kerran vasta kirissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 3
Toto76-2: 1,5,10
Toto76-3: 5,6,1,11,10
Toto76-4: 6,1
Toto76-5: 10
Toto76-6: 10,6,5
Toto76-7: 9,5
Hinta: 9,00 €

Suuri
Toto76-1: 3
Toto76-2: 1,5,10,9
Toto76-3: 5,6,1,11,10,12,8,2,3,7
Toto76-4: 6,1,3,12,15,14,13,10,11,7,5,4
Toto76-5: 10
Toto76-6: 10,6,5
Toto76-7: 9,5
Hinta: 144,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt