Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lahti 15.12.2016

Julkaistu:

Toto4
Viime kilpailuissaan ilman omaa syytään epäonnistunut Bertuccio on Jokimaan kiharaisen kierroksen paras idea systeemien tukipilariksi. Hevosen kova kunto pitää edelleen.

Toto4-1

Suosikki: 2 Callela Loyalty paransi syksyn myötä mukavasti otteitaan. Se jyräsi Mikkelissä komeasti voittoon ja oli Lahdessakin kierroksen kirillä oikein hyvä menetettyään kakkossijan vasta kalkkiviivoilla. Viimeksi vastus oli ruunalle liian tiukka kivikovassa T76-lähdölssä, mutta tällaisessa paljon kevyemmässä lähdössä se on taas kuumimpia pelihevosia.

Haastajat: JTT-kilpailun sankari 4 Better Boost on jatkanut myös arvovoittonsa jälkeen myönteisissä merkeissä ja tehnyt 2. ja 3. ulkoa asialliset kirit. Erittäin suoritusvarmaa kilpailijaa ei voi oikeastaan koskaan jättää pois lapuilta.

Heinäkuun lopussa kuukausien tauolle jäänyt 1 Pension Killer palasi kaksi viikkoa sitten hyvävireisenä tositoimiin. Se juoksi ylivauhtisessa lähdössä kärkijoukossa sisäradalla ja sai loppumetrien kangistumisensa anteeksi. Jos kunnon kilpailu vei ruunaa toivotulla tavalla eteenpäin, se on huippupaikaltaan yksi kovimmista voitontavoittelijoista.

Yllättäjät: Lähtö on sen verran tasainen, että rastaamista voisi jatkaa lähes viimeiseen hevoseen asti. Esimerkiksi tuolta tulevan 6 Zeus Kempin luokka riittää myös voittoon. Toissa vuoden Derby-finalisti on kulkenut kaksi kautta alle odotusten, mutta palaa nyt kehiin uudelta treenarilta positiivisten kommenttien siivittämänä.

9 Love de Villeneuve kiri kuukausi sitten näyttävästi 4. radan kautta T65-voittoon, mutta taipui viimeksi kovemmassa T76-lähdössä 2. ulkoa hännille. Hyvänä päivänään ruuna voi tainnuttaa kirivoimillaan taas kaikki vastustajansa.

10 Aqua’s Solenoid on kirinyt useamman kerran pirteästi, kun sillä ei ole panostettu kiihdytykseen. Viimeksi tamma jäi pussiin. Sen ei tarvitse nytkään kuluttaa patejaan alussa takarivin lähtöpaikalta.

Pelijakauma: Better Boostia on pelattu liikaa. Kaikki yllättäjämme ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Vaikeasti arvioitava kiihdytys. Pension Killer, Callela Loyalty ja Lovesong avaavat asiallisesti. Callela Loyalty revittää keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Hienosti kehittynyt 12 Crossover on 15 hevosen autolähdön suosikki pahalta lähtöpaikaltakin, mutta sen varmaksi pelaaminen ei ole välttämättä järkevää, vaikka komea viime juoksu voi antaa monille pelaajille sellaisen ajatuksen. Komearaaminen 3-vuotias sai Vermossa hänniltä oivaa vetoapua ja marssi lopulta hallittuun voittoon hyvällä volttiajalla 16,8/2120 metriä. 12-paikalta sille saattaa kuitenkin olla tarjolla pääasiassa vain kolmatta rataa.

Haastajat: 15 Will Be Joyful on palannut hienossa vireessä pitkältä tauolta. Se on voittanut puolet syksyn lähdöistään hyvillä reissuilla. Ruuna kiri viimeksi Vermossakin 4. ulkoa mukavasti kakkossijan tuntumaan. Kolmosrivin lähtöpaikka pudottaa sen kuitenkin haastajaksi.

Tasoaan nostanut 6 Sherry Darling pääsi jo viimeksi voitonmakuun. Se jäi kovatempoisessa juoksussa 700 jäljellä 2. ulkoa kuolemapaikalle, mistä eteni 20-lopetuksessa selvään voittoon.

11 Emma’s Honey aloitti uudista käsistä voitolla Lahden viime raveissa. Se hyökkäsi 2. ulkoa viimeisen takasuoran alussa ja eteni helposti muiden ohitse hitaassa lopetuksessa. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö tamma parantamaan riittävästi tähän kovempaan lähtöön.

Jos 7 Tireless Jacob olisi kesän ja alkusyksyn vireessään, sen kuuluisi olla kuumimpia pelihevosia, mutta se ei ole ollut oma itsensä viime juoksuissaan. Ruuna on siten melkoinen arvoitus.

Yllättäjät: 14 Gollum näyttää saaneen juonesta kiinni uusissa maisemissa. Hyväfysiikkaisen hevosen ravi on alkanut sujua paremmin tänä vuonna. Se veti toissa kerralla turhan hiljaa matkalla ja tuli loppumetreillä perästään lujaa spurtanneen tallikaverinsa ohittamaksi. Viimeksi ruuna rimpuili hyväksyttävästi kuolemanpaikalta.

Nousukuntoa väläytellyt 3 Blues Brother pääsi viimeksi vasta maalin tuntumassa ulos keulahevosen perästä ja spurttasi ärhäkästi kakkoseksi. Se saa torstaina vielä huippukuskin vahvistuksekseen.

Pelijakauma: Crossoveria ja Sherry Darlingia on rastittu liikaa. Blues Brother, Emma's Honey ja etenkin Gollum ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Blues Brother hakee keulat Yolo Karskilta. Crossover tai Gollum iskee takaa ajoissa kohti kärkipaikkoja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Kolmevuotiaiden nuorten sarjassa nähdään lahjakkaan oloisia 3-vuotiaita, jotka eivät ehtineet mukaan edes Kymenlaakso-ajon karsintoihin. Kuumimmista pelihevosista monet ovat laukanneet herkästi, mikä vaikeuttaa rankkaamista. Kesän kilpailujen jälkeen treenaria vaihtanut 9 Speedy Gontzales voitti leikitellen ensimmäisen starttinsa uudesta tallista, mutta laukkasi viimeksi pahasti lähdössä. Oriilla vaikuttaisi olevan oikeanlainen moottori, mutta luotettava pelihevonen se ei missään nimessä ole.

Haastajat: Samat sanat pätevät 5 My Way Stariin. Tamma jyräsi ensimmäisessä kilpailussaan näyttävästi voittoon laukan jälkeenkin, mutta hypyt ovat olleet sillä vielä herkemmässä muilla kerroilla. Se kulki viimeksi sen verran hyvin laukkojen lomassa, ettei senkään nostaminen suosikiksi olisi perusteeton ratkaisu.

10 Changeman parantaa kilpailujen myötä ja nappaa varmasti pian uransa avausvoiton. Se tuli toissa kerralla Porissa piikkijuoksun jälkeen monta rataa ulompaa kirineen vastustajan ohittamaksi viime metreillä. Hevonen kiri sen jälkeen Vermossa viimeiseltä sijalta vahvasti kärkikaksikon tuntumaan.

Yllättäjät: Kaksivuotiaana Mas Archien lähdöissä asiallisesti juossut 1 Love Me Too on ollut eri ongelmien takia ylivuoden tauolla. Hevosesta on positiiviset tallikommentit, joten se pitää ainakin jollakin tavalla huomioida.

11 Hard Chip kiersi Vermossa aivan hänniltä päätöslenkin ilman vetoapua ihan sitkeästi eikä ole vaaraton kovatempoisessa juoksussa.

Pelijakauma: Pikkuraveissa pärjännyttä 4 Brunettia on pelattu käsittämättömän paljon liki 30 prosentin osuudella. My Way Star, Love Me Too ja Hard Chip ovat sitä vastoin huippuedullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Love Me Too puolustaa ainakin alussa keulapaikkaa. Sille voisi kelvata jatkossa My Way Starin vetoapu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Kesällä mahtavia juoksuja tehnyt 6 Bertuccio ei ole onnistunut viime kilpailuissaan, mutta sen kunto ei ole suinkaan romahtanut. Ruunalla on ollut vain huonoa tuuria. Se polkaisi viimeksi kengän irti ja tuli sitä ennen kovassa Kouvola-ajossa täysissä voimissa maaliin jäätyään aikaisin sammuneen keulahevosen taakse. Bertuccio ei ole välttämättä hullumpi vaihtoehto varmaksi.

Haastajat: 10 Laurila’s Denethorin vire on noussut loppuvuoden aikana. Kelien hidastuminen on myös ollut tasavauhtiselle hevoselle aina eduksi. Se onnistui pääsemään viimeksi harvinaiselle keulapaikalle, mistä ei kuitenkaan mahtanut mitään mahtikuntoon nousseen Anastacia Trotin murhaavalle kirille. Muut vastustajansa ruuna piti ojennuksessa.

8 Mystic Power kiri Porissa suursuosikkina hallittuun voittoon 2. ulkoa. Ruuna oli erittäin hyvä myös viimeksi Vermon levottomassa pitkän matkan lähdössä, jossa juoksi monella eri paikalla. Se hävisi kakkossijan vain mitalla. Tällä kertaa Mystic Poweria uhkaa vielä hankalampi juoksu heikolta lähtöpaikalta.

4 Bringhome The Gold oli lokakuun alussa Vermossa nappireissulla hyvä kakkonen kovalla ajalla, mutta viimeksi keulasta saamattomampi. Se voi taas petrata lyhyemmän starttivälin ansiosta.

5 Champion Luxx jyräsi viime kuussa Lahdessa vahvasti voittoon keulasta taipuneen 1 Wílly Yankeen rinnalta. Hevonen on ollut heikommista sijoituksistaan huolimatta vedossa myös sen jälkeen, muttei ollut viimeksi aivan pontevimmillaan.

Yllättäjät: 3 Yahtzee Deo on tulosriviään vaarallisempi. Sen juoksu meni toissa kerralla piloille jo etusuoralla sammuneen vastustajan takana. Viimeksi ruuna laukkasi keulasta 1. kurvin alussa.

11 Piedmont paransi roimasti toissakertaiseen Vermoon juoksuunsa, jossa tuli keulavoittajan puserossa voimia tallella maaliin. Viimeksi se oli Lappeessa 2. ulkoa 600 metrin kirillä ok-kakkonen nappireissun saaneen Ida Glitterin jälkeen. Ruunan pitää vielä parantaa otteitaan, mikäli aikoo napata ensimmäisen Suomen voittonsa, sillä se joutuu juoksemaan tällä kertaa kauempana kärjestä.

Pelijakauma: Yahtzee Deo ja Piedmont ovat suosikin varmistelijoiden edullisimmat pelihevoset.

Juoksunkulku: Radoilta 4 ja 7 avataan ainakin lujaa. Bringhome The Gold tai Bertuccio vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 2,1,6,9
Toto4-2: 12,15,14,11,3
Toto4-3: 9,5,10,11
Toto4-4: 6
Hinta: 16,00 €

Suuri
Toto4-1: 2,4,1,6,9,10
Toto4-2: 12,15,14,6,11,3,13
Toto4-3: 9,5,10,1,11
Toto4-4: 6
Hinta: 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›