Verneri

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lappeenranta 27.11.2016

Julkaistu:

Toto4
Lappeessa ravataan sunnuntaina alkaen kello 17.30. T4-pelin suurin suosikki Lovesong varmistetaan.

Toto4-1

Suosikki: 4 Lovesong kilpailee ahkerasti ja hyvällä menestyksellä. Viime voitossaan 2,5 viikkoa sitten Teivossa se hallitsi keulasta tätä kovempaa lähtöä voittomarginaaliaan varmemmin. Kuski ajoi aikaisin alta pois ja hevonen jäi lopussa odottelemaan muita. Toissa kerralla avoimessa tammalähdössä Lovesongilta ei odotettukaan menestystä ja tehtävä oli kärkisijoja ajatellen ymmärrettävästi mahdoton, kun parhaat lopettivat Bosses Lilyn johdolla kymppiä. Viimeksi Vermossa Lovesong nousi 4. sisältä kiriin viimeisellä takasuoralla ja tuli taisteli loppuun saakka mitaleista. Kuntonsa pitäessään Lovesong taistelee nyt ilman muuta kärkisijoista.

Haastajat: 1 Osmo Cosmos on tosi nopea ja pystyisi halutessaan estämään Lovesongin keulahaaveet, mutta todennäköisimmin ruunalla tähdätään toivepaikalle keulassa juoksevan suosikin selkään. Siitä se voi heittää lopussa pätkänopeudellaan vakavan haasteen Lovesongille. Osmo Cosmos palasi viimeksi 15 kuukauden kilpailutauolta ja oli heti asiallinen kakkonen pienessä lähdössä 2. ulkoa 700 metrin kirillä. Kaiken järjen mukaan kunto on nousussa pitkän tauon jälkeen. 9 Anastacia Trotin menestystä on odoteltu jo tovi, toistaiseksi turhaan. Nyt tamma kohtaa niin sopivan vastuksen että voitto ei saa yllättää, jos juoksunkulku yhtään suosii takahevosia. Toissa kerralla taktiikkajuoksussa tamman nopeus ei vain riittänyt, kun se yritti kiriä kolmatta rataa pitkin 10-vauhtisessa lopetuksessa. Viimeksi Vermossa tamma joutui vetämään keulassa aivan liian kovaa ja nykivällä vauhdinjaolla, esitys ei ollut huono.

Yllättäjät: 7 Matterazzi Bobista jäi asiallinen kuva viimeksi Joensuussa. Se matkasi 4. sisällä, sai tilaa loppukaarteessa ja spurttasi reippaasti loppua kärjen lopettaessa 11,5-kyytiä. Taakse jäi mm. vaikeamman juoksun takapareissa saanut 8 Green Pepper.

Juoksunkulku: Lovesong hakee keulat Osmo Cosmokselta. Myös 2 You Know ja 6 Titillation hämmentävät kiihdytystä, jos kuskit niin haluavat.

Pelijakauma: Kansanvarmaksi noussut Lovesong (63%) on hiukan liikaa pelattu. Anastacia Trot (10%) on lähdön kiehtovin merkki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 4 Pimukka on noussut Kaisa Tupamäki-Kukkamon käsissä mainioon vireeseen. Toissa kerralla tamma meni ennätyksensä keulasta ja jatkoi viimeksi vastaavan tason esityksellä, kun vastaili kärkipaikalta niukkaan voittoon ja lopetti 29,5-vauhdilla. Samanlainen esitys riittää tässäkin korkealle, eikä pitkään kuntoutustauolla olleen hevosen kunnon luulisi olevan ainakaan laskussa, kun se pääsee kilpailemaan säännöllisesti. Pienenä miinuksena viime juoksuun lasketaan se, että ravi ei ollut täysin rytmikästä varsinkaan lopussa.

Haastajat: 7 Ainon Ilo on tehnyt mainiota jälkeä voitoitta paljon tätä kovemmissa tehtävissä. Viimeksi Porissa Upea Ursulan voittamassa haastajadivisioonafinaalissa Jukka Kolkan ajokki nousi puolimatkassa sisäradalta kolmanteen pariin ulos. Tamma ajautui pian jo kolmannelle radalle ja kesti pitkän kirin hienosti perille. Kuntonsa puolesta Ainon Ilo olisi rankingin ykkönen, mutta heikon voittoprosenttinsa vuoksi se jää rankingin kakkoseksi. 10 Vektoria on tosi lahjakas ja kuuluu tauoltakin kaikille lapuille. Tamman vauhdit riittävät paljon tätä kovempiinkin lähtöihin, sen se näytti jo keväällä. Taliltietojen mukaan tämä on tammalle testistartti Teivossa juostavan All-out cupin karsintoja silmällä pitäen ja taktiikka voi olla maltillinen.

Yllättäjät: Kaksi starttia alle tauolta saanut 11 Kake on hieman riviään parempi. Viimeksi kovassa Villiauran voittamassa T65-lähdössä se kesti kovan alkurevityksen hyväksyttävästi keulasta. Nyt paikat ovat ainakin auki ja pienessä lähdössä pitkä takamatka ei ole nopealle hevoselle tekemätön paikka. 1 Vilkkaan Varma oli oikein terävän oloinen viimeksi, kun käänteli johtavan takaa kiriin maalisuoralle käännyttäessä. Se kuitenkin laukkasi samassa ja menetti pelin.

Juoksunkulku: Vilkkaan Varma ja Viirun Vitonen aloittavat parhaiten. Niiden selvitettyä välinsä Pimukka etenee keulaan.

Pelijakauma: Pimukan (26%) kuuluisi olla niukka suosikki. Kake (7%) on paras haku lähtöön.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 2 Bringhome the Gold on loistavista asemista niukka suosikki, vaikka tuore startti puuttuu alta. Jos ruuna on samanlainen kuin viimeksi Vermossa, se pärjää ilman muuta. Se juoksi kovassa avauksessa johtavan rinnalla, kunnes pudotti 1400 metriä ennen maalia keulassa juosseen 8 Ida Glitterin taakse. Siitä ruuna seurasi mainiosti kakkoseksi saamatta kunnolla mahdollisuutta ohittaa keulahevosta. Nyt juoksupaikat kaksikon välillä ovat suurella todennäköisyydellä Bringhome the Goldin puolella.

Haastajat: Edellä mainittu Ida Glitter ja 11 Good Expert puolestaan kohtasivat jo keskiviikon välistartissa. Jälkimmäinen oli suojaisan sisäratajuoksun jälkeen ennemmin maalissa, mutta Ida Glitter esiintyi johtavan rinnalta sen verran vahvasti, että pysyy selvästi edellä rankingissa. Good Expertinkään ei kuitenkaan kuuluisi olla ihan pelaamaton, varsinkin kun lähtöpaikka parani hieman poisjäännin myötä. 9 Piedmont ei esittänyt ensimmäisissä juoksuissaan Suomessa mitään, mutta viimeksi se oli yllättävän hyvä kakkonen T65-lähdössä keulavoittaja Stoneisle Jaden selästä. Sen perusteella sitä ei voi enää täysin unohtaa.

Yllättäjä: 5 Mary Valentinen taulu on romuna, mutta tamma pystyy spurttaamaan lopussa nopeudellaan kärkitaistoon, jos saa hyvän selkäjuoksun. Torstaina se jäi suojaisan sisäratajuoksun jälkeen pussiin.

Juoksunkulku: Bringhome the Gold painuu keulaan. Ida Glitterin kohtalona on taas taittaa matkaa johtavan rinnalla.

Pelijakauma: Good Expert (2%) on lähdön paras haku.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: T4-päätöskohde on todella haastava pähkinä, mutta koska moni pelaa lähdön leveästi, kokeilemme siihen peliteknistä varmaa. Huippukuntoinen 16 Vasa Sund voitti toissa kerralla Kouvolassa 3640 metrillä selvästi mm. taas vastassa olevan 14 Mounting Moodin. Tapio Perttunen ajoi ruunan noin kilometrin jälkeen keulaan, eikä voitto ollut sen jälkeen enää vakavasti uhattuna. Viimeksi se laukkasi lähtöön, mutta ei jäänyt ratkaisevasti ja selvisi 5. ulos. Sieltä se runnoi 850 metrin kirilllä väkevästi kakkoseksi. Samanlaisena kuin viime kilpailuissaan Vasa Sund on varmasti kärkitaistossa, jos juoksu yhtään onnistuu takamatkan juoksuradalta.

Haastajat: 9 Enough Laugh on varmassa vireessä. Viimeksi se kiersi ensimmäiset 700 metriä kolmatta rataa, kunnes pääsi pudottamaan johtavan rinnalle. Tamma kesti vaativan juoksun sitkaasti. Edellä mainittu Mounting Mood on parantanut tämän kauden jälkimmäisellä puoliskolla merkittävästi otteitaan ja näyttänyt pystyvänsä todella väkeviin kireihin. Viime voitossaan toissa kerralla Jokimaalla Mounting Mood tykitti 2. ulkoa 800 metrin kirillä aivan omille teilleen. Viimeksi ruuna ei ollut yhtä hyvä johtavan rinnalta, mutta lähtökin oli tätä tasokkaampi Ranch Morrisonin voittama kisa. Pieni miinus lasketaan kenkäpakosta, sillä Mounting Mood on ollut paras ilman etukenkiä. 13 Bex vaikutti uransa alussa tavallista paremmalta aloittelijalta. Matkalla on ollut melko paljon murheita ja kilpaileminen on ollut katkonaista, mutta tällä hetkellä näyttää taas ihan hyvältä. Viimeksi Lappeessa Bex haastoi johtavan takaa hyvin kovakuntoista keulavoittajaa Global Spellboundia ja jätti muut kauas.

Yllättäjät: Nopea 1 Nio Blue pystyy hyödyntämään unelma-asemat. Viimeksi se sai sisäratajuoksun jälkeen myöhään kiritilaa. 7 Devil's Dream on hyvä hevonen tällaiseen lähtöön, mutta palaa pitkältä tauolta arvoituksena ja lähdössä on iso laukkariski. Tallikommenteista löytyy lisää tietoa ruunan tilanteesta. 4 Spejsat B.M.W:n vauhdit riittävät korkealle, jos tamma malttaa ravata. Laukan vaara on kuitenkin erittäin suuri, kuten tulosrivistäkin voi helposti päätellä.

Juoksunkulku: Nio Blue ainakin aloittaa keulassa.

Pelijakauma: Vasa Sund (28%) on sopivasti pelattuna yritysvarmamme. Jos sitä varmistelee, Devil's Dream (1%) kannattaa ottaa kupongeille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 4,1,9
Toto4-2: 4,7,10,11
Toto4-3: 2,8
Toto4-4: 16
Hinta: 4,80 €

Suuri
Toto4-1: 4,1,9,7
Toto4-2: 4,7,10,11,1
Toto4-3: 2,8,9,11,5
Toto4-4: 16
Hinta: 20,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt