Tiina, Kirsi, Krista

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto65 Kouvola 3.11.2016 – poikkeava pelimuoto torstairaveissa

Julkaistu:

Toto65
Kolmevuotiaiden Kymenlaakso-ajon karsinnoissa pelataan poikkeuksellisesti keskiviikkoilloilta tuttu Toto65. Viidestä karsintalähdöstä jokaisen kuviteltiin olevan kohdelähtönä, mutta ravirata teki ”oharin” ja laittoi niistä yhden ulkopuolelle T65-pelin. IS Ravit löysi kaksi varmaa.

Toto65-1

Suosikki: Ikäluokan ykkösori 13 Mas Archie oli hienon Kriterium-juoksunsa jälkeen iso pettymys vajaa kaksi viikkoa sitten Vermossa. Vaikka hevosen juoksu meni hyvin, se taipui yllättäen neljänneksi. Mikäli Mas Archie on saatu normaaliksi, se kiertää luultavasti kaikki vastustajansa, mutta sitä ei voi näistä lähtökohdista vihjata aivan seinävarmaksi. On mahdollista, että pitkä kova kausikin näkyy jo oriin otteissa.

Haastajat: Jos suosikkia varmistelee, vaihtoehtoja on rutkasti. 5 Yank Match ja 1 Hazelhen Hermes olivat esimerkiksi oikein hyviä viime sunnuntaina Forssassa. Kolmannen peräkkäisen voittonsa napannut Yank Match on ollut hyvän kehityksen alla ja se voitti Forssan lähdön pystyyn piikistä. Erittäin herkästi alussa laukkaava Hazelhen Hermes kamppaili puolestaan samassa lähdössä kuolemanpaikalta sitkeästi kakkoseksi.

3 Tomac aloitti uransa kahdella voitolla, muttei ole varsinaisesti loistanut kahdessa muussa juoksussaan. Se oli viimeksi lounasraveissa kurakelillä ok-kakkonen ja varmasti parantaa tähän kilpailuun. Lisäksi ruunan lähtöpaikka kohenee kovasti viime starteista.

11 Stone Capes Pablo on jäänyt vain kerran ulos totosijoilta, ja sekin johtui laukasta. Toissa kerralla tyylikkäästi keulasta voittanut ori oli viimeksi paussin jälkeen aivan hyvä 700 metrin kirillä, vaikka joutui lopulta tyytymään supersuosikkina kakkossijaan.

Yllättäjät: Jos lapuille hakee isoja pommeja, kysymykseen tulevat sopivasti rutiinia hyvätasoisista lähdöistä saanut 6 Vincent Croft, Turussa pussiin juuttunut 7 Mas Active ja nopea ja ravivarma 4 Mentha.

Pelijakauma: Mas Archie on hiukan liian suuri suosikki ja myös Yank Matchia on pelattu liikaa. Vincent Croft on varmistelijoiden kanuunamerkki.

Juoksunkulku: Mentha ja Vincent Croft avaavat hyvin. Jälkimmäinen on todennäköinen keulahevonen alussa, mutta sille voi kelvata Tomacin tai Yank Matchin selkäkin. Mas Archie saattaa myös iskeä jo 1. takasuoralla kohti piikkipaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki/Varma: Kymenlaakso-ajon karsintojen välissä ravataan tavallinen rahasarja. Kesällä hurjasti kehittynyt 4 Luxorious Lord on viime juoksujensa perusteella lähestymässä taas huippuvirettään ja on hyvä ehdokas varmaksi. Se hävisi toissa kerralla kurakelillä 2. ulkoa vain koville William Pinelle ja Wilhelm Nashille ja kiri viimeksi lounasraveissa hitaalla radalla ylivoimavoittoon 2. sisältä.

Haastajat: 6 Caramel Kid puurtaa aina rehdisti perille ja on tiukka haastaja suosikillekin, jos tempo on tuimaa. Se kiri viimeksi 3. ulkoa voittotaistoon, vaikka hidasvauhtinen välikierros oli sitä vastaan.

Onnettomasta lähtöratatuurista kärsinyt 3 Kingfisher Fellow pääsee pitkästä aikaa starttaamaan kunnon asemista. Se nappasi toissa kerralla takarivistä yllätyshyökkäyksellä keulat etusuoralla ja vastasi lopussa hyvälle hevoselle. Viimeksi oriin juoksu ei onnistunut oppilaslähdössä, mutta se spurttasi loppumetreillä ahnaasti. On mielenkiintoista nähdä, yritetäänkö Kingfisher Fellow’lla ajaa suosikkia vastaan keulasta.

2 Super Stars on voittanut kahdesti peräkkäin piikistä paljon tätä helpomman lähdön. Jyväskylässä maali pelasti tamman, mutta Lahden vielä kevyemmän lähdön se vei selvällä marginaalilla. Huippukuski voi saada hevosesta vielä nähtyä enemmän irti.

11 Lucky Tempest ja 12 Real Steel ovat pärjänneet mukavasti, mutteivät ole esittäneet sellaisia otteita, että pystyivät kiertämään ilman jättituureja kaikkia vastustajiaan surkeilta lähtöpaikoiltaan.

Yllättäjä: 7 Axel Foley joutui viime vuoden lopussa kesken menestysputken pitkälle tauolle. Se on saanut kolme kilpailua alleen ja siltä voi alkaa odottaa jo menestystä. Vahva hevonen on esittänyt viime kilpailuissaan aivan hyvät kirit.

Pelijakauma: Luxorious Lordin kuuluisi olla selvä suosikki ja myös Kingfisher Fellow ja Axel Foley ovat oikein edullisia merkkejä. Super Stars ja Lucky Tempest ovat karkeasti ylipelattuja.

Juoksunkulku: Luxorious Lord revittää keulat itselleen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: 5 Proud Of The Queen on aloittanut uransa lupaavasti syksyllä. Se voitti kolme starttia sitten hiitinomaisella esityksellä piikistä ja kiri seuraavaksi kuuden hevosen tynkälähdössä viimeiseltä sijalta myös voittoon. Viimeksi tamma kiersi puolimatkassa kuolemanpaikalle, mistä ei voinut mitään kovalle keulahevoselle, mutta piti muut selvästi loitolla. Se on yksi monista voittoon pystyvistä.

Haastajat: 14 Merit on ollut hyvä lukuun ottamatta syyskuun lopun Vermon starttia, jossa se oli perin haluton rapakelillä. Teivon kirivoitossa tamma paineli täydellä matkalla kovan volttituloksen 15,3. Merit kiri myös viime viikon T65-lähdössä lujaa 2. ulkoa, muttei pystynyt uhkaamaan keulasta 11,5-kyytiä lopettanutta voittajaa.

9 El Encore oli vakuuttava toissa kerran keulavoitossaan. Se laukkasi viimeksi Kouvolan ensimmäisessä kurvissa pahasti, mutta kulki sen jälkeen hyvin ja oli voimia tallella kuudentena maalissa. Mikäli kaarteet eivät ole tällä kertaa haitaksi, kokematon ori pystyy paljoon.

Ruotsissa vaikuttanut 11 Savannah Journey voitti kevään viimeisen kilpailunsa, jonka jälkeen oli puoli vuotta tauolla. Tamma kiri viime viikolla asiallisesti menetettyään välillä asemiaan 2. ulkoa. Kuumimpiin suosikkeihin sitä ei voi tuolla esityksellä vielä laskea ikävältä lähtöpaikalta.

Yllättäjä: 4 Next Direction ei jäänyt kovin kauas Kriterium-finaalista. Karsintalähdössä kuolemanpaikalla ja 2. ulkona juossut ruuna kurotti maalisuoran alussa jo kärkeen, kun keulahevonen oli laukannut vähän aikaisemmin, mutta putosi ratkaisumetreillä kolmanneksi. Se laukkasi viimeksi 1. kaarteen alussa hylkäykseen, mutta juoksi taustalla loppuun ja tuli hyvän näköisenä vauhdikkaasti maaliin.

7 Earthquaker on kehittynyt kovasti kesän jälkeen. Se leikitteli toissa kerralla voiton keulasta ja teki viimeksi häiriöstä johtuneen alkulaukan jälkeen todella vahvan juoksun.

Viimeksi keulasta sopivan lähdön voittanut 6 Burnhill’s Luck nappaa juoksuradalta hyvät asemat, minkä jälkeen loppukilpailupaikkakaan ei ole utopiaa.

Pelijakauma: Next Direction on järkyttävän alipelattuna kierroksen paras pelihevonen ja sen kustannuksella suosikit ovat selvästi ylipelattuja.

Juoksunkulku: Next Direction avaa suoraan johtoon tai hakee myöhemmin vetotyöt Burnhill’s Luckilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 12 Free Me on ollut niin loistava syksyn kahdessa startissaan, jotka on juossut Korven tallista käsin, että sitä voi suunnitella jopa varmaksi. Tosin se joutuu antamaan tasoitusta haastajilleen lähtöpaikkansa takia. Tamma lopetti toissakertaisen keulasoolonsa kevyesti 11,5-vauhtiin.

Haastajat: 5 Ricocone on myös näyttänyt erittäin lahjakkaita otteita. Se tuli ensimmäisellä kerralla perässään juosseen yllättämäksi maalisuoran open stretchiltä, mutta hyvästeli viimeksi hienolla tyylillä vastustajansa paljon ennen maalia.

6 Pike Star vakuutti viime viikolla Kouvolassa, missä jyräsi selvään voittoon kuolemanpaikalta. Kesän tauolla ollut ruuna paransi selvästi syksyn ensimmäisestä juoksustaan ja voi petrata edelleenkin.

4 San Jose Shark voitti jo toukokuun alussa keulasta kovalla tuloksella, mutta joutui sen jälkeen pitkälle tauolle. Ruuna oli paussin jälkeisessä startissa vielä hiukan tasapaksu johtohevosen kupeelta, mutta varmasti parantaa jonkin verran tähän juoksuun.

13 Snowdon oli hyvä joka kerta, kunnes sen menestyskulku katkesi Kriterium-karsinnassa, Hevonen ei ollut oma itsensä ja jäi sen jälkeen huoltotauolle. Oriin tehtävä takamatkalta on todella haastava, vaikka se olisi taas tomerampi.

2 Archie Don oli toissa kerralla hyvällä ajalla 2. sisältä toinen. Se sammui seuraavaksi Kriterium-karsinnassa pahasti 3. sisältä ja jäi tauolle. Hevosen vire on siten arvoitus.

Yllättäjät: Jo valmentajansa ajamana lahjojaan väläytellyt 9 Silence Whish on hyötynyt nimikuskeista, vaikka se viimeksi hylättiinkin pahasta laukasta. Tamma kulki hypyn jälkeen niin hurjaa kyytiä, että sille on annettava jopa pieni yllätyssauma.

1 Katherine Bo ei ole ykkösradalta täysin vaaraton. Toissa kerralla matkavauhti oli pahasti tammaa vastaan ja se laukkasi vähän ennen maalia, kun ei päässyt ohi vauhtia kiristäneestä kärkiparista. Viimeksi hevonen jäi pussiin.

Pelijakauma: San Jose Sharkia ja Snowdonia on rastittu liikaa. Yllättäjämme ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Ricocone hakee keulat. Free Me ei jätä ratkaisuaan pelkästään loppusuoran varaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Ei ole viimeinenkään karsintalähtö helppo veikattava. Nostamme rankingin kärkeen parhaat näytöt omaavan 13 Little Easyn, mutta mitenkään helppo sen tehtävä ei takamatkalta ole. Ruuna oli epäonnekas Oulu Expressissä ja Kriteriumissa. Se jäi Oulun loppukilpailussa pussiin voittajan taakse ja putosi Kriteriumin finaalista, koska sai karsinnassa raskaan reissun kuolemanpaikalla. Ruunan juoksu ei mennyt myöskään viimeksi parhain päin Joensuun tavallisessa lähdössä, mutta ammattiohjastuksessa siltä on lupa odottaa parempaa.

Haastajat: 2 Stonecapes Payman menee starttien myötä eteenpäin. Se hävisi toissa kerralla Vermossa Free Men voittamassa lähdössä 2. ulkoa paljon kärkikaksikolle, mutta jyräsi viimeksi Mikkelin lounasraveissa vaativalla kelillä selvään voittoon kuolemanpaikalta.

7 Caakao on kehittynyt kilpailujen myötä. Se voitti syyskuun alussa Porissa selvästi kuolemanpaikalta ja yhtä helposti viimeksi keulasta, kun kävi tutustumassa Kouvolan rataprofiiliin. Valjakolla on varmasti sama taktiikka mielessään.

5 Merrymaker voitti Ylivieskan Tammasarjan ylivoimaisesti keulasta. Viimeksi se riitti pienessä Ilkka-ajon karsinnassa 2. sisältä totoon. Tammalla on mahdollisuus otella finaalipaikasta, jos se pääsee viitosradalta kärkiporukkaan, mutta suosikki sen ei suinkaan kuulu olla.

14 Obrigado on kyvyiltään Little Easyn veroinen varsa, mutta se on kärsinyt syksyllä epävarmuudesta. Välillä poiskin jäänyt ruuna on melkoinen arvoitus. Kouvolan kaarteet eivät ole sille myöskään eduksi.

10 Valiant Dream vei uransa avauskilpailun väljästi keulasta, mutta on ollut muilla kerroilla kovemmissa porukoissa riittämätön kärkisijojen suhteen. Sen pitää parantaa kovasti, jotta ottelisi finaalipaikoista.

Pelijakauma: Merrymaker on kässittämättömästi suosikki ja putoaa pois vihjesysteemeistä. Sen kustannuksella lähes kaikki muut kilpailijat ovat enemmän tai vähemmän alipelattuja.

Juoksunkulku: Caakao kaasuttaa halkomaan tuulta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: 9 Starito on syksyn edetessä alkanut jälleen löytää itseään. Se spurttasi toissa kerralla hyvin, kun pääsi tulemaan ja sinnitteli viimeksi mallikkaasti totoon kuolemanpaikalta. Ruunaa olisi voinut kokeilla hyvältä lähtöpaikalta jopa ideavarmana, mutta toisten takana se ei yritä aina tosissaan.

Haastajat: 4 The Best Spruce teki alkusyksyllä hyviä juoksuja ja innostui voittamaan jopa keulasta, mistä ei ole aina tehnyt tosissaan töitä. Viimeksi hevosen reissu meni älyttömäksi revittelyksi, eikä se päässyt maaliin. Ruuna on saanut hyvin aikaa toipua siitä ja se on pelihevosia.

Vaikka hienoja juoksuja viime vuoden lopussa tehnyt 3 Arnold Halm palaa tosi pitkältä loukkaantumistauolta, valmentaja antoi siitä positiiviset kommentit. Niiden jälkeen ruunaa ei ainakaan uskalla jättää pois peleistä.

1 Good Expert esitti jo Vermon startissa piristymisen merkkejä ja kiri sen jälkeen Lappeessa kakkoseksi. Oiva lähtöpaikka antaa sille yllätyssauman nytkin kovemmasta vastuksesta huolimatta.

8 Golden Eleven kiri toissa kerralla JTT-karsinnassa mukavasti, kun oli välillä menettänyt tuntuvasti asemiaan väsyneen kuolemanpaikkahevosen takana. Viimeksi se sinnitteli kohtalaisesti kuolemanpaikalta. Kovavauhtinen juoksu jelppasi heikoista asemista starttaavaa tasaista hevosta.

Yllättäjä: 2 Pokerchip Dell ei ole loistanut viime kilpailuissaan, mutta se on hyvänä päivänään riittävä menijä tällaisiin lähtöihin. Etenkin keulapaikalta ori on venynyt välillä koviin juoksuihin, vaikka se sieltä viimeksi taipuikin prässin alla.

Pelijakauma: Ei juurikaan huomautettavaa.

Juoksunkulku: Radoilta 2-4 avataan ripeästi. Pokerchip Dell tai Arnold Halm juoksee piikkipaikalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 13
Toto65-2: 4
Toto65-3: 5,14,4,7,9,6
Toto65-4: 12,5
Toto65-5: 13,2,7
Toto65-6: 9,4,3,1,8,2
Hinta: 21,60 €

Suuri
Toto65-1: 13
Toto65-2: 4
Toto65-3: 5,14,4,7,9,6
Toto65-4: 12,5,6,4,9,1
Toto65-5: 13,2,7,14
Toto65-6: 9,4,3,1,8,2
Hinta: 86,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›