Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Lahti 23.10.2016

Julkaistu:

Toto4
Neljänkymmenen metrin takamatka ei ole liikaa vauhdikkaalle ja ravivarmalle Ekosanille, jonka kyydissä kuskilla maisema vaihtuu. Lisäksi vastus on voitokkaalle menijälle sopiva.

Toto4-1

Suosikki: Lahjakas 3 Bonehill’s Glide ei juoksisi näissä sarjoissa, jos olisi säästynyt loukkaantumisilta. 10-vuotias ruuna on päässyt kilpailemaan ainoastaan 25 kertaa. Hevonen palasi syyskuussa jälleen kerran komeasti pitkältä tauolta. Se on voittanut puhtaasti molemmat syksyn starttinsa, Kouvolassa 2. sisältä ja Mikkelissä keulasta. Vastus on Lahdessa kovempi, muttei vie suosikkiasemaa vieläkin parantavalta ruunalta.

Haastajat: 5 Mercurius Treasure on varmuudellaan kärkihevosia. Se sai JTT:n karsinnassa niin myöhään kiritilan 3. sisältä, ettei ehtinyt käyttää kaikkia voimiaan. Sitä ennen hyvä avaaja johti loppumetreille asti, missä 1 Mounting Mood jyräsi kilometrin kirillä ohitse.

Mounting Mood puhkesi kesällä elämänsä kuntoon. Hevosen viimekertaiseen heikompaan sijoitukseen ei pidä tuijottaa, sillä siltä meni juoksussa kaikki pieleen. Ruuna joutui kiertämään harvinaisella 3600 metrin matkalla pitkään 3. rataa pitkin ja oli lopussa vielä pussissa. Koska ykkösradan lähtöpaikka aiheuttaa verkkaiselle avaajalle suuren pussitusriskin, se ei ole edes ykköshaastaja.

4 Bail Out Kempin lahjat riittävät pärjäämiseen, mutta ruuna on ollut kolme kertaa peräjälkeen niin saamaton, että sen voitto tulisi yllätyksenä.

Yllättäjät: 11 Count Rigelin juoksut ovat menneet pieleen Lahden kirivoiton jälkeen. Se menetti Teivossa täysin asemansa väsyneen takana, mutta spurttasi vapaaksi päästyään terhakasti neljänneksi. Viimeksi ori oli mukana 08,5-vauhtisessa alkurevityksessä ja hyytyi ymmärrettävästi aikaisin kuolemanpaikalta. Jos ori saa kirivaiheessa sopivia selkiä avukseen, kärkisija on saavutettavissa.

Tasavauhtisen 8 Giant Photon juoksut eivät ole menneet syyskuun voittostartin jälkeen parhain päin kasiradalta. Koska ruunalla on edelleen synkkä lähtöpaikka, sen yllätyssaumat piilevät raa’an kovassa matkavauhdissa. Hevosen vire on kohdallaan.

Pelijakauma: Bonehill's Glide ja Mounting Mood ovat ylipelattuja. Mercurius Treasure ja Count Rigel ovat puolestaan selvästi alipelattuja.

Juoksunkulku: Keulaan avaavalle Out Of Ordinarylle haetaan selkäreissua, joten Mercurius Treasure pääsee alussa johtoon. Bonehill’s Glide voi edetä tämän jälkeen tuulenhalkojan paikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 15 hevosen ryhmäajo on pyöreä. Nostamme niukaksi suosikiksi 9 Truly Charmingin, vaikka se ei ole vielä häikäissyt Suomessa parista totosijasta huolimatta. Hevonen menee starttien myötä eteenpäin, eikä uran avausvoitto ole sunnuntaina välttämättä kaukana mukavista asemista. Se kiersi viimeksi Lappeen kevyessä lounasravilähdössä viimeiseltä sijalta asiallisesti kakkoseksi.

Haastajat: Väkevässä kunnossa olevan, mutta epävarman 14 Lassic Pointin voimat riittävät kaikkien kiertämiseen, mutta helpolla se ei onnistu kolmannesta lähtörivistä. Hevonen laukkasi JTT:n kovavauhtisessa karsinnassa hännillä 700 metriä ennen maalia, mutta kulki sitä edeltäneessä startissa todella hyvin pahan alkuhypyn jälkeen.

Hyvin avaava 5 Leonora Fortis masentui toissa kerralla totaalisesti kuolemanpaikalta, mutta tuli viimeksi 4. sisältä kärkirintaman takana pussissa maaliin. Nyt sillä on sauma keulajuoksuun.

6 Will Be Joyful on päässyt kilpailemaan kykyihinsä nähden harmittavan katkonaisesti. Toissa keväänä loukkaantumistauolle jäänyt ruuna kiri koelähdössä hitaasta matkavauhdista puhtaasti ohi selkeästi enemmän tienanneen Instant Readyn, mutta eri asia on, minkälaiseen kilpailusuoritukseen se vielä pystyy.

Yllättäjät: 10 Be Seen Big Boss on ruvennut laukkailemaan ihmeen herkästi. Ruuna on silti ehtinyt näyttää olevansa riittävän hyvässä kunnossa tällaiseen lähtöön.

Ravivaikeuksien kanssa jatkuvasti painivan 12 Amado Mion kyvyt ja fyysinen kunto riittäisivät myös pärjäämiseen. Viimeksi siltä paloi hyvä sijoitus maalisuoran alun laukkaan kesken kirin.

Pelijakauma: Yllättäjämme ovat herkkurasteja ja myös Lassic Point on alipelattu. 1 International Divaa, Leonora Fortisia ja 11 Duke de Veluwea on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Leonora Fortis hakee vetotyöt Only Zaralta tai International Divalta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Kovalla voittoprosentilla kilpaileva 13 Ekosan on juossut pääsääntöisesti keulassa, mutta kahdelta takamatkalta sillä ei ole sinne ainakaan kovin nopeasti asiaa. Johtopaikka ei ole kuitenkaan vauhdikkaalle avaajalle elinehto, vaan siltä löytyy tuima loppukiri selästäkin. Ruunan toissakertainen taipuminen meni sairauden piikkiin (kts. tallikommentit), mutta viimeksi se oli oma itsensä ja eteni 2. ulkoa 800 metrin kirillä ylivoimavoittoon.

Haastajat: Viime talvena hienosti kehittynyt, mutta herkästi laukkaillut 11 Vispaus palasi viime viikolla Teivossa pontevassa kunnossa kolmen kuukauden tauolta. Väkivahva menijä lähti 1100 jäljellä 4. ulkoa selässä reissuun, pääsi 500 ennen maalia kuolemanpaikalle ja jyräsi maalisuoralla selvään voittoon. Ruunan laukkariskiä ei voi vielä vähätellä, koska vastassa on Teivoa nopeampia hevosia.

2 Kapor on paaluhevosista vaarallisin. Se kiritti toissa kerralla reippaassa lopetuksessa hyvin keulavaljakkoa 2. sisältä, vaikkei sen ravi luistanut parhaalla tavalla. Viimeksi hevonen teki oikein sitkeän 1100 metrin kirin 5. ulkoa ja hävisi kakkossijan vain täpärästi.

16 Valtran Pimu pääsi kuun alussa T65-lähdössä pitkästä aikaa voitonmakuun. Tamma kiri huippukuskin ajamana loppumetrit tehokkaasti ja ehti maaliin tasapäin jo karussa painelleen keulahevosen kanssa. Vaikkei Valtran Pimu välttämättä taistele valmentajansa ajamana aivan yhtä tehokkaasti, se kuuluu revitysrasteihin.

Yllättäjät: Laukat ovat olleet 10 Uutelan Liisillä pinnassa. Se on muutenkin Vispauksen kaltainen menijä, joka ei pääse kovin lujaa, mutta joka jaksaa pitää hyvin vauhtinsa. Uutelan Liisi sai viimeksi pääjoukon hänniltä kiritilan vasta maalisuoralla, missä liika kiire kostautui laukkana päätössatasella, kun tamma oli kirimässä totokamppailuun.

14 Temen Vilo oli hyvä loppukesän laukattomissa juoksuissaan. Se kurotti viimeksi jopa niukkaan voittoon rehdillä 1200 metrin kirillä 5. ulkoa. Ruuna on jäänyt ennätysjuoksunsa jälkeen kerran pois eikä ole välttämättä tauolta yhtä terävässä iskussa.

Pelijakauma: Ekosan käy sopivasti pelattuna varmaksi. Vispaus on hiukan ylipelattu.

Juoksunkulku: Jos Turon Veera lähtee ravilla, se johtaa, mutta muuten Kapor vastaa vetotöistä. Vispaus jyrää pakilta heti kohti kärkeä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Lämminveristen avoin ryhmä haiskahtaa vahvasti kolmen kaupalta. USA:n ikäluokkalähdöissä taitonsa näyttäneen 11 All Laid Outin ensimmäinen Suomen juoksu liki kolmen vuoden kilpailutauon jälkeen tuotti kolmossijan. Hevonen ei ymmärrettävästi loistanut Oulussa, mutta sai kuolemanpaikkajuoksustaan hyväksyttävän arvosanan. Ori joutui jäämään kuukausi sitten pois Lappeen startista, joten sen vire on nytkin jonkinlainen arvoitus. Suosikkiasemansa se kuitenkin ansaitsee.

Haastajat: 12 Wishing Boyn kuntoa ei sen sijaan tarvitse arvuutella. Ravirytminsä löytänyt ruuna on parantanut menoaan startti startilta. Se juoksi toissa kerralla jopa uuden ennätyksensä. Viimeksi hevonen sai kuolemanpaikalla selän eteensä 1. takasuoran lopussa, hyökkäsi maalisuoran alussa ja kiri reippaassa lopetuksessa asiallisesti taistoon kakkossijasta.

Koska All Laid Out ja Wishing Boy starttaavat heikoimmilta mahdollisilta lähtöpaikoilta, 8 Good Dynamiten karkumatka voi onnistua. Sekin joutuu matkaan huonolta kasipaikalta, mutta koska ori on tosi kova avaaja ja muut eturivin hevoset eivät ole, sillä on selkeä sauma päästä keulaan asti. Good Dynamite debytoi elokuun alussa uudesta tallista, mutta oli silloin sairas. Alle kykyjensä tämän vuoden kilpailleelta hevoselta voi odottaa harjoitustietojen perusteella hyvää juoksua.

Pelijakauma: Wishing Boyta on rastittu liian vähän.

Juoksunkulku: Good Dynamite etenee ulkoa keulaan asti ja voi saada vetää yllättävän maltillista tahtia, ellei All Laid Outilla ajeta aggressiivisesti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 3,5,11
Toto4-2: 9,14,6,10,12
Toto4-3: 13
Toto4-4: 11,12,8
Hinta: 9,00 €

Suuri
Toto4-1: 3,5,1,11,4,8,6
Toto4-2: 9,14,5,6,10,12,13,7
Toto4-3: 13
Toto4-4: 11,12,8
Hinta: 33,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›