Heidi

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Kouvola 9.10.2016

Julkaistu:

Toto4
Sunnuntaikierroksen suurin suosikki Volsuritar saa tuekseen merkittävästi tulosriviään vaarallisemman yllättäjän.

Toto4-1

Suosikki: Jos 1 Volsuritar ravaa, se ei saa muista kunnon vastusta. Tamma laukkasi Villinmiehen Tammakilvassa heti alussa ahtaassa paikassa ja uudelleen upean nousun päätteeksi maalisuoralle tultaessa, kun oli kirimässä voittotaistoon. Hevosen toisenkin laukan voi katsoa johtuneen ainakin osittain häiriöstä.

Haastajat: 7 Niemen Cecilia alkoi kulkea talvella todella hyvin, kunnes sairastui. Vahvaa ja melko tasavauhtista hevosta ei tuotu lentokeleillä takaisin radoille, vaan sillä on tähdätty talvikauteen. Laukattoman Volsurittaren tavoittaminen takamatkalta vaikuttaa tammalle liian kovalta haasteelta, mutta seuraavista sijoista suursuosikin takana se voi hyvinkin heti taistella.

4 Sarsis paineli toissa kerralla tarkalla sisäratareissulla hyvän tuloksen kaukana kahden kovan hevosen takana. Viimeksi sen kohtalona raparadalla oli kuolemanpaikkajuoksu. Nopealla ja varmalla kilpailijalla on selkeä totosijasauma.

Yllättäjät: 5 B. Meppi olisi pääsevä, mutta se on ollut kiusallisen laukkaherkkä. Tamma on pysynyt viimeksi askelillaan maaliskuussa. Suosikin lyöminen voi olla liikaa vaadittu ehjälläkin juoksulla, mutta seuraavia startteja varten kannattaa ainakin seurata, onko hevonen varmistunut yhtään sairaustauon aikana.

3 Toskan Virkun vire nousi mukavasti kesällä, mutta se oli edelleen epävarma. Reilun kuukauden paussilta tuleva tamma saa rattailleen vakiokuskiaan kokeneemman ohjastajan.

Pelijakauma: B. Meppi on suosikin varmistelijoiden herkkumerkki. Niemen Cecilia on tauolta ylipelattu.

Juoksunkulku: Haxa tai Sarsis johtaa alkumatkan, mutta Volsuritar hakee tämän jälkeen piikkipaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Hienosti viime syksynä pärjännyt 4 Young Moon Hoss on lopettelemassa yllättävän pitkää kuivaa kauttaan. Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas uskoo, että tamma alkaa pärjätä paremmin loppukaudella viileillä ilmoilla, ja hänen odotusiinsa on helppo yhtyä viimekertaisen juoksun perusteella. Young Moon Hoss jäi Lahden keskipitkällä matkalla täysissä voimissa pussiin sisäradalle. Nostamme sen tammalähdön suosikiksi, sillä muutkaan osallistujat eivät ole varsinaisesti säväyttäneet viime aikoina.

Haastajat: Heikosta lähtöratatuurista kärsinyt 1 Get Going Grace pääsee vihdoin starttaamaan kunnon paikalta, jonka se pystyy hyödyntämään. Tamma on paremmassa vedossa kuin viime sijoitukset osoittavat. Sen tehtävä oli toissa kerralla toivoton kaukaa hänniltä, kun kärkihevonen kaasutti täyden matkan alusta loppuun 12-vauhdilla. Lisäksi Get Going Grace joutui häirityksi loppukaarteessa. Viimeksi tamma lopetti kurakelillä asiallisesti 5. sisältä.

5 Si See Sea alkoi elokuussa nostaa tasoaan ja oli muun muassa kolme kilpailua sitten toinen kuolemanpaikalta. Seuraavaksi se laukkasi Oulun 1. kaarteessa hurjassa vauhdissa, kun yritti keulaan, ja viimeksi Lappeen T76-lähdössä vastus oli liian kova 5. sisältä tasapaksusti lopettaneelle tammalle.

2 Angel Valley pärjää, jos on samanlainen kuin viime syksynä, mutta voi vaatia startteja alleen useiden kuukausien tauon jäljiltä.

Yllättäjä: 7 Scarlet Darban oli myös mukana Lappeen T76:ssä. Lujaa pakilta avannut tamma oli välillä pussissa, muttei pystynyt juuri kirimään loppusuoralla. Sitä ennen se seurasi vauhtijuoksussa keulavoittajan imusta toiseksi.

Pelijakauma: Ei vääristymiä.

Juoksunkulku: Sisimmillä radoilla on kovat avaajat ja myös Si See Sea lähtee tarvittaessa todella räväkästi. Get Going Grace tai Si See Sea vastannee vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 7 Berta Minore avasi Joensuussa samalta paikalta piikkiin, mistä antoi yllättävän helposti periksi verkkaisesta avauslenkistä huolimatta. Vaikka sen sijoitus pysyi samana Teivossa, 700 metrin kirin 3. ulkoa tehneen hevosen esitys oli siellä pontevampi. Lyhyestä matkasta hyötyvä tamma pystyy etenkin kesän juoksujensa veroisella esityksellä ilman muuta voittamaan.

Haastajat: Elämänsä kuntoon kesällä kohonnut 6 El Bestseller olisi huippukuskilla ehdokas jopa ideavarmaksi, mutta omistajan ajamana tällaista vetoa ei kannata suunnitella. Tamma taisteli toissa kerralla kuolemanpaikalta voittoon sopivassa sakissa ja oli viimeksi samalta paikalta vielä parempi paljon kovemmassa T76-lähdössä, jossa sinnitteli rehellisesti loppuun.

11 Chironin sijoitukset ovat heitelleet juoksupaikkojen mukaan, mutta sen kunto on pysynyt pitkään vakaana. Ruuna oli Kouvolassa keulasta toinen ja voitti viimeksi Forssassa, missä sai 4. ulkoa loistavaa vetoapua maalisuoralle asti. Näiden starttien välissä Chironi taipui kuolemanpaikalta 2600 metrin matkalla. Jos sille on viime kilpailun tavoin vetoapua tarjolla, voiton uusiminen ei saa yllättää.

Alle kykyjensä kulkenut 3 Lisbeth oli viime kilpailun jälkeen eri omistuksessa ja valmennuksessa, mutta jatkaa taas tutuissa käsissä. Erkki-Pekka Mäkisen mukaan tamman vika on saatu korjattua (kts. tallikommentit) ja hän odottaa siltä hyvää panosta.

Kesätauolla ollut 10 Axel Halm voitti viime syksynä paussin jälkeen, joten sitäkään ei kannata unohtaa.

Yllättäjät: 2 Dats B.G. hyytyi Vermon kovassa lähdössä 2. ulkoa jo viimeisen kierroksen alussa, mutta kiri sitä ennen samoista asemista mukavasti voittotaistoon El Bestsellerin kanssa.

Kesätauolla olleen 9 Cupido Birdlandin vire on nousussa starttien myötä. Se seurasi viimeksi kovan keulahevosen takaa asiallisesti, vaikka jäykistyi hieman jo loppumetreillä.

Pelijakauma: Suosikki on ylipelattu. Yllättäjämme ovat edullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Berta Minore revittää johtopaikalle, mutta se voi maksaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Päätöskohteessa on vahva kaksinkamppailun tuoksu. Rankingin kärki on 3 Classic St Pat, joka on lempitehtävänsä edessä. Matka on lyhyt ja hevonen pääsee mielipaikalleen keulaan, mistä voitti kolme kilpailua sitten. Viimeksi se jäi kuolemanpaikalle.

Haastajat: 8 Onirique ei vielä onnistunut loppukesän taukonsa jälkeen, mutta on paljastanut kovan kuntonsa. Se jäi Lappeessa pussiin keulahevosen taakse ja kiri Vermossa aivan hyvin viimeisestä parista ulkoa, jonne jäi lähtölaukan takia. Ruuna on ollut syksyllä jostain syystä epävarma alussa, mutta mikään laukkuri se ei ole.

5 Mr Exquisiten kyvyt riittäisivät myös pärjäämiseen, mutta sen huippujuoksuista on niin pitkä aika, että tuskinpa se on yht’ äkkiä noussut voittovireeseen.

Yllättäjä: Tuulennopea 7 Order By Boss on ollut tauon jälkeen uusista käsistä kovin ponneton, vaikka on saanut tarkat sisäratareissut, mutta sen voi kuvitella vielä parantavan kilpailujen myötä. Pikamatkasta kovasti hyötyvä ruuna saattaa päästä ulkoakin suosikin peesiin, mistä se olisi tiukasti kiinni ainakin totosijassa.

Pelijakauma: Onirique ja Order By Boss ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Classic St Pat avaa johtoon ja Order By Boss pääsee sen kannoille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 1
Toto4-2: 4,1,5,7,2
Toto4-3: 7,6,11,3,2,9,4
Toto4-4: 3,8
Hinta: 14,00 €

Suuri
Toto4-1: 1,5
Toto4-2: 4,1,5,7,2
Toto4-3: 7,6,11,3,2,9,4
Toto4-4: 3,8,7
Hinta: 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›