Sami, Samuli

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Teivo 1.10.2016

Julkaistu:

TOTO76
Kriteriumit ovat Teivon Toto76-kierroksen kliimaksi. IS Ravit tarjoaa molempiin niistä varmaa peleihin.

Toto76-1

Toto76-pelin alkuun on asetettu jälleen kerran ehkä rivin haastavin koitos. Sitä sietää ihmetellä, sillä se tuskin lisää ainakaan tavallisemman harrastajan peli-intoa.

Suosikki: Alustava pelisuosikki on 13 Antin Onni, mutta IS Ravien papereissa sen kuuluisi olla 12 Vapperi, jonka tulosrivi ei viime kilpailujen osalta kerro koko totuutta. Vermossa tuli laukka ja viimeksi ori tuli Toto76-lähdössä vahvasti paketoituna ja paljon voimia tallella maaliin. Takamatkan juoksurata tarkoittaa nopealle hevoselle sitä, että se on luultavasti nopeasti kärkiporukassa.

Kovimmat haastajat: Antin Onni askeltaa usein kyseenalaisella tyylillä, mutta kuitenkin riskisti. Lahdessa ori esitti vahvan ulkoratakirin, mutta hyötyi tuossa lähdössä vastustajien epäonnesta, eikä tempun uusiminen ole niin yksinkertaista, että suosikkiasema olisi perusteltu.

2 Vieskerin Virva on jykevästi etenevä tamma, mutta laukka osaa yllättää oikeastaan missä kohtaa matkaa vain. Nyt riski on merkittävä jo alussa, kun Mika Forss joutuu taiteilemaan matkaan hevoselle haastavalta kakkosradalta. Forssassa kuusivuotias otti oikein varman voiton, kun ravi maittoi pitkästä aikaa läpi koko matkan.

14 Hermanni Totki on vahvassa nosteessa ja voittaakin varmasti syksyn mittaan. Nyt takamatkaa on kuitenkin yksi pykälä liikaa voittoa ajatellen, sillä edellisellä paalullakin on lähes samanveroisia hevosia.

Paalupaikan 1 Aurotar tuntuu yliarvostetulta, sillä alla on taukoa päälle neljä kuukautta ja tamma tuskin on heti samalla tasolla kuin keväällä.

3 Hilin Ihmeen hyvä jakso päättyi laukkaan Forssassa laukkaan, mutta eiköhän kunto ole edelleen samalla tasolla.

Yllättäjät: 4 Viksu Vikkelää tarjotaan todelliseksi jättiyllättäjäksi. Tamma kiritti Vermossa hienosti jopa Huimariinaa ja oli viimeksi kaikki tallella pussissa Lahdessa. Pitkältä pakilta rastattaisiin ennen Hermanni Totkia kaksikkoa 15 Tuulen Ilo sekä 16 Pireus, sillä siitä poiketen ne ovat kovin vähän rastattuja. Kummallakin on alla hyvät kuntonäytöt. Jorma Kontio on piristyksenä vauhtikestävän 7 Loverin rattailla, eikä sitäkään passa unohtaa, mikäli lähtöön revittää kunnolla.

Pelijakauma: Vapperi on aliarvostettu. Hermanni Totki ja Aurotar ovat yliarvostettuja.

Juoksunkulku: Enriko etenee ensin keulaan, mutta luopuu paikastaan. Kyselyjä esittävät Ainakin Hilin Ihme ja mahdollisesti Vieskerin Virva. Vapperikin saattaa ilmestyä yllättävän nopeasti niihin kuvioihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Tammer-ajo on mielenkiintoinen koitos, kuten yleensäkin joka vuosi. Takamatkan rikkaammilla ei ole yksinkertainen tehtävä ajaa paalun alle 50000 euroa tienanneita kiinni.

Suosikki: 4 Elliot Boko kulki Vermossa Toto65:ssä radan kovimman volttituloksen vuosikausiin ja oli upea. Ruuna vaikuttaa myös hevoselta, jolle pidempi matka tuskin on ongelma. Nelosradalta on joskus tullut laukka, mutta viimeksi homma toimi sekä uusinnasssa että hyväksytyssä yrityksessä. Niukka suosikkiasema on ok, mutta lapulle tarvitaan ehdottomasti muitakin.

Kovimmat haastajat: 14 Up-Date Hoss on lähdössä näytöiltään ylivertainen. Ori palasi Kouvolassa pitkältä loukkaantumistauolta voittamalla rutiinisuorituksella. Sen jälkeen hevonen oli Oulusta pois, mutta nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Luokkahevonen jatkaa kengät jalassa, mutta parantaa varmasti muuten otteitaan Kouvolasta. Ja pitääkin parantaa, mikäli hamuaa ykköseksi. Luokallaan perushevonen, mutta ei vielä täyden luoton arvoinen, varsinkin kun balanssi ei kengät jalassa ole optimi.

3 Bacardi Razz huolehti Forssassa keulassa matkavauhdista joka toi Issaquah Sundille peräti tämän matkan autolähetyksen SE:n. Vauhtikestävä ruuna menee matkan ja on pelihevosia.

Yllättäjät: Selvästi muista pelissä erottuneen kolmikonkin takaa löytyy aivan mahdollisia voittajaehdokkaita. 7 Sahara Rouge on elämänsä kunnossa, eikä moiti matkaakaan. 12 Bosses Lily kiri Tammavaltikassa 09-vauhtia ja on alati parempi. 8 Pazzo Lindy, 9 J.C. Lady Princess, 5 Say It ja 10 Valle Streamline ovat hyvässä kunnossa ja elokuvajuoksulla prosentin peliosuuksiaan mahdollisempia yllättäjiä. Takamatkan rutinoituneet menijät eivät toki ole vaarattomia, mutta kuten introssa todetaan, niin paalun tasaisen tasokkaan joukon ohittaminen ei ole helppoa. 1 Mystic Power mainitaan vähemmän pelatuista yliarvostettuna. Kunnossa oleva ruuna on tiukan paikan edessä selvässä ylisarjassa.

Pelijakauma: Yllättäjissä voisi olla ideaa.

Juoksunkulku: Arctic Shot avaa keulaan, mutta luopuu nopeasti paikastaan. Onkin sitten vaikeampi arvioida kuka kolmikosta Bacardi Razz, Elliot Boko tai Sahara Rouge ehtii ensimmäiseksi. Luultavasti viimeisin. Takamatkalla on hevosia joilta voidaan odottaa liikekannallepanoa jo matkalla, vaikka Up-Date Hossin taustajoukot toivovatkin maltillista taktiikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Onko suosikki palautunut Kyvyt Esiin -divisioonahaasteeseen?

Suosikki: 10 Love No Limit koki maanantaina uransa ensimmäisen tappion. Tapa millä se tuli oli hyväksyttävä, mutta luonnollisesti on pieni huolenaihe, että hevonen meni aika raikkaasti puujaloille lopussa ja tuli sekä hiljaa että huonolla ravilla sisään. Taipuminen oli repivätempoisen suorituksen jälkeen hyväksyttävää, mutta on aiheellista pelätä, ettei nuori hevonen ole välttämättä ehtinyt palautua tuosta kovasta startista, jossa se silmin nähden väsyi. Takarivistä Love No Limit saa kuitenkin taatusti tasaisemman alun kuin viimeksi.

Kovimmat haastajat: 9 BWT Bayern tavoitteli viimeksi Kriterium-finaalipaikkaa ja esiintyi asiallisesti, sillä juoksusta tuli melko raskas. Toissa startissaan ruuna oli tasapaksu, joten siinä mielessä viime kerran esitys oli askel oikeaan suuntaan ja vastaavana hevonen taistelee tässä voitosta.

Forssassa suosikkina laukannut 5 Take a Bow ja Lahdessa parijonosta vailla erityistä syytä erheeseen sortunut 3 Leon Coger ovat seuraavia merkkejä. Kummaltakin on nähty useampikin hyvä suoritus alkusyksystä ja ne pääsevät heti alusta kärkiporukkaan.

Yllättäjät: Lähtöpaikka voi muodostua loukuksi viimeksi 12-vauhtia napakasti voittoon kirineelle 1 Callela Everestille, mutta kunnon puolesta ruuna pystyy yllättämään. Viimeksi sairauden vuoksi romahtanut 12 Prize Velvet ja pariinkin kertaan juoksunkulkujen suhteen epäonninen ollut 7 Midsummer Bell kärsivät lähtöpaikoistaan, mutta ovat siihenkin nähden aivan liian unohdettuja.

Pelijakauma: Lähtö kuuluisi olla huomattavasti alustavaa tasaisemmin rastattu.

Juoksunkulku: Like Fatal Love saattaa ohittaa Leon Cogerin kiihdytyksessä ja Take a Bow'lla voisi sen turvin olla mahdollisuus hakea keula Leon Cogerin sijaan. Todennäköisimmin kuitenkin Leon Coger pitää keulan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suomenhevosten Kriterium on hyvin todennäköisesti yksipuolinen näytös, ellei suosikki keksi jotain temppuja.

Suosikki/varma: 2 Ellin Sisu on ikäluokassaan täysin suvereeni yksilö. Ori on voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki uransa kilpailut ja olisi voittanut senkin vielä yhden laukan kera, mutta toinen laukka Pikkupelimannin loppusuoralla oli jo liikaa. Peliprosentti on varsahevoselle kova, mutta tappion todennäköisyydellä spekulointi riippuu pitkälle siitä miten paljon antaa painoarvoa mahdolliselle laukalle tai piilevälle sairaudelle. Lähes 90 prosentin edestä rastatun hevosen pelillinen edullisuus on nolla, mutta eipä sitä kovin mielekästä ole varmistellakaan perussuosituksissa. Jorma Kontio suunnannee Ellin Sisulla nopeasti johtoon ja karsinnan perusteella hevonen karkaa muilta jo matkalla.

Yllättäjät: Tuhdeista kakkosrahoista käydäänkin sitten tiukempaa taistoa. Toisen karsinnan voitosta tasapäin taistellut kaksikko 4 Caijus ja 3 Ypäjä Jallu on siinä vahvimmilla. Urallaan jo kaksi suurkilpailua voittanut Caijus joutui päästämään Ypäjä Jallun niukasti edelleen karsinnassa, mutta suurempi huolenaihe oli pahoin lopussa kadonnut ravisävel. Valmentaja kuitenkin uskoo hevosen olevan nyt parempi, joten Caijus on kakkoshevonen. Ellin Sisun takana kakkoskeulana sen karsinnan selväksi kakkoseksi pitänyt 1 Herra Hopo ja toisessa karsinnassa keulasta totoon yltänyt 9 Råger taistelevat edellisten kanssa lähinnä totosijoista.

Pelijakauma: Puhtaasti matemaattisesti Ellin Sisu lienee joitakin pykäliä ylipelattu, muttei sen varmistamiseen ainakaan tasapainoissa voi lähteä.

Juoksunkulku: Ellin Sisu etenee joko suoraan tai ainakin hyvin nopeasti keulapaikalle ja lähtee vetämään reipasta tempoa. Herra Hopo tai Caijus ottaa paikan sisäradalta toisena. Kovassa tempossa kaikki halukkaat pääsevät varmasti sisäradalle, sillä rakoja tulee.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Vetääkö Hullumies alusta loppuun, vai yllättääkö paljon tauluaan parempi Virijori sen maalisuoralla?

Suosikki: 1 Hullumies siirtyi kaksi starttia sitten jenkkikärryaikaan ja hevonen nousi samalla iskulla aivan eri tasolle kuin aiemmin tällä kaudella. Molemmissa viime starteissaan ori on ottanut varsin yksinkertaiseen tyyliin keulavoiton ja samanlainen on ykkösradalta tilauksessa lauantain Valiodivisioonassakin. Tähtisprintterissä sivutuotteena tuli vielä Vermon rataennätyskin, eikä vastus ole nyt ainakaan kovempaa kuin siinä.

Kovimmat haastajat: 5 Virijori on aivan kaameasssa iskussa ja ansaitsisi totisesti onnistumisen. Mailin matka kääntään kelkan vahvasti Hullumiehen suuntaan, mutta Virijori on tälläkin matkalla lähes pakkorasti. Ori kiri Vermossa hänniltä 18,2/800 ja kierteli Lappeessakin päätöskierroksen ulkoradoilla 21-kyytiä.

2 Suivikas on ollut pieni pettymys PM-voiton jälkeen. Valmentajan mukaan ori oli Oulussa sairas ja nyt sen pitäisi olla taas parempi. Suivikas ei ole kuitenkaan maililla aivan omimmillaan ja jää aiheesta kahden edellään mainitun varjoon.

Yllättäjät: Muiden kohdalla on enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä. 10 Camri ei ole ollut viimeisissään aivan terävimmillään ja pitkä kausi taitaa painaa jo pohkeissa. 8 Marat on pitänyt Kuninkuusravien jälkeen taukoa, eikä valmentajakaan odota, että hevonen on ihan terävimmillään. 11 Boker on palannut tauolta piristyneenä, mutta takarivin uloin paikka on tähän lähtöön varsin iso miinus. Mainiolta paikalta starttaava 3 Rikelme tavoittelee paikkaa Hullumiehen takana ja pystyy sieltä tototaistoon. Oulussa ori oli pussissa.

Pelijakauma: Hullumiehen ja Virijorin kuuluisi olla ainakin alustavia peliosuuksia lähempänä toisiaan.

Juoksunkulku: Hullumies pitää keulat ja vetää luultavasti puolireipasta läpi matkan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Kansalla väärä suosikki? Ylivauhti sataa lopulta ylipelatun suosikin laariin?

Suosikki: Hopeadivisioonassa on syytä olla kansan kanssa hieman eri linjoilla, vaikka suosikki 9 Magnat onkin hyvässä iskussa. Ruuna jää kuitenkin takarivistä vähintäänkin keskijoukkoon, eikä sieltä ole yksinkertaista nousta tässä tehtävässä voittoon. Viimeksi Teivossa Magnat pinkoi uuden komean ennätyksen 3. ulkoa, juoksussa missä Outlaw Merci paransi rataennätystä. Vain yksi monesta ja liikaa pelattu.

Kovimmat haastajat: Magnatin pussiin lähtöä saattaa toki pelata se seikka, että eturivin pelihevoset 2 Global Option, 4 Bory ja 5 Amaretto Scoop mittelevät alussa taatusti palan matkaa keskenään keulapaikoista, eikä vauhti tule olemaan hiljaista.

Global Option on suosikki keulaan ja niukka suosikki myös voittamaan. Ruuna tuntuisi selättäneen hetkellisen lamavaiheensa, vaikka ykköstä ei ole tullutkaan pariin kuukauteen. Forssasssa Eepeen suojatti kiri mainiosti parijonosta T.Rexin takana.

Bory on edellisen tapaan piristynyt melkoisesti. Voitot ovat tulleet iltaraveista, mutta esimerkiksi Seinäjoellä hevonen piti Bret Bokoa lähes pilkkanaan sekä alussa että lopussa, eikä ole vaikea ennustaa, että se hevonen olisi tässä tehtävässä suuri suosikki. Täysi matka on toki Borylle suhteessa miinus mailiin nähden, mutta iskukyky on tällä hetkellä raju.

Amaretto Scoop puolestaan palaa tauolta ja sen kohdalla kysymysmerkkejä riittää. Valmentaja kertoo ajaneensa hevosella 15,5-vauhtisen hiitin, joten on todennäköistä, että ruuna palaa valmiina, mutta kilpailuterävyys on kuitenkin eri asia. Tammimetsä muistuttaa myös, että vaikka hevonen on usein ollut hyvä tauolta, niin se ei ole joutunut ennen suoraan näin kovaan tehtävään.

Yllättäjät: Ruotsissa kelpo esitykset viimeisissään tehnyt 1 Anastacia Trot omaa yllätyssauman täydellisen lähtöpaikkansa myötä. Toisenlaiset lähtökohdat ovat 7 Wishing Boylla ja 8 Star Martinilla. Ensin mainittu omaa varsinkin potentiaalia yllättää jossain pian, sillä se kiri Lappeen Kultadivisioonassa oikein terävästi tilaa saatuaan. Star Martini teki myös mainion juoksun samojen ravien Hopeadivisioonassa, mutta näistä asemista voitto vaaatisi ihmeellisiä tapahtumia.

Pelijakauma: Magnat on liikaa pelattu. Bory ansaitsisi enemmän huomiota.

Juoksunkulku: Tulinen avaus, jossa Global Option tai Bory valtaa keulapaikan. Magnat hyökkää viimeisellä kierroksella parijonosta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

MAS Archie vastaan Callelat. Ollaanko Nivolassa kallella kypärin vai juhlatuulella?

Suosikki/varma: Lämminveristenkin Kriteriumiin poimitaan varmavalinta. Pelisuosikki 2 MAS Archie on ollut vakuuttava koko kauden, eikä uskoa vähennä yleensä maltillisesti kommentoivan valmentavan poikkeuksellisen vahva luotto. Ikäluokan kunkku ei taida päästä nyt keulaan, mutta hevonen on osoittanut ettei sille ole juoksupaikalla kovinkaan suurta merkitystä. Kesällä hevonen teki aivan upean juoksun Norjassa kierreltyään kolmatta johtavan rinnalle. Hevoselta riisutaan nyt sen startin tapaan todennäköisesti kenkiä ja tekisi mieli väittää, että MAS Archie voittaa tämän lähdön vaikka johtavan rinnalta.

Kovimmat haastajat: Tiukin haaste tulee Markku Niemisen tallin Callela-kasvateilta, jotka ovat todennäköisesti suosikkia liukkaampia alussa ja miehittävät keulapaikat. 1 Callela Eliza otti tammojen SE-tuloksella helpohkon voiton karsinnassa, vaikka sai matkalla painetta, kun taas 3 Callela Leonard otti omansa kirimällä ykköseksi tyylikkäästi 7. ulkoa. Vihjaajan vahva usko on kuitenkin, että MAS Archie on yksinkertaisesti tätä kaksikkoa kovempi.

9 Bean Cocktail vietti kesän Ruotsissa ja yllätti karsinnassa siten hieman puskista. Esitys oli alkulaukan jälkeen mainio ja Tuomas Korvenoja taitaa hevosten virittämisen suurkisoihin. Ehdottomasti tototaistossa takarivistäkin.

Suurten kilpailujen taustajoukot on myös 4 Benjamin Evolla, joka teki viimeksi uransa selvästi parhaan esityksen tähän mennessä. Ori laukkasi karsinnassa MAS Archien tuntumasta loppusuoran alussa ja olisi ollut ravilla sitä huomattavasti lähempänä.

Yllättäjät: Voiton lipsahtaminen edellä mainitun viisikon ulkopuolella olisi jättiyllätys, vaikka niiden taustallakin nähtiin karsinnoissa positiivisia esityksiä.

Pelijakauma: Ei ihmeellisyyksiä.

Juoksunkulku: Callela Leonard olisi alussa nopein, mutta jos näyttää, että Callela Eliza pystyy pitämään keulat, niin Niemisen tallilla ajetaan tämä lähtö varmasti mielummin niin päin, että Eliza johtaa ja Leonard seuraa. MAS Archie edennee matkan joutuessa johtavan rinnalle tai iskee parijonosta viimeisellä takasuoralla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 12
Toto76-2: 4,14,3,7,12
Toto76-3: 10,9,5,3,1,12,7
Toto76-4: 2
Toto76-5: 1,5
Toto76-6: 2,4,5
Toto76-7: 2
Hinta: 10,50 €

Suuri
Toto76-1: 12,13,2,4
Toto76-2: 4,14,3,7,12,8,9,10,5
Toto76-3: 10,9,5,3,1,12,7
Toto76-4: 2
Toto76-5: 1,5
Toto76-6: 9,2,4,5
Toto76-7: 2
Hinta: 100,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt