Mauno, Maunu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kuopio 29.9.2016

Julkaistu:

Toto4
Kuopion Toto4-kohteet koostuvat sataprosenttisesti suomenhevoslähdöistä. T4-varmana starttaa tuore suurkilpailuvoittaja.

Toto4-1

Suosikki: 8 Vektorin Maine oli tosi hyvä Oulussa Jokivarren Kunkun voittamassa valiodivisioonafinaalissa. Se matkasi 5. sisällä, nousi kiriin kolmannelle radalle reilut 500 metriä ennen maalia ja tuli lujaa maaliin. Tasaisessa maaliintulossa kakkostilakaan ei jäänyt kauas. Samanlainen suoritus tuo tässäkin kärkisijan.

Haastajat: 9 Välkyn Tuisku olisi huippukuntoisena tähän sakkiin selvä suosikki. Kyseessähän on kykyhevonen, joka on riittänyt mainiosti jo avoimissakin sarjoissa. Vaikka Pauli Raivio varoittelee, ettei hevonen ole sairastelujen ja rokotuksen jäljiltä parhaimmillaan, ori on silti perusrasti. 1 Hilpetööri oli toissa kerralla Vermossa oikein hyvä. Se lähti kaukaa 6. ulkoa puolimatkassa reissuun kolmannelle radalle, mutta selät eivät vetäneet kunnolla missään vaiheessa ja lopulta ori tuli pussissa toista rataa pitkin maaliin. Vaikka väylät olivat tukossa, Hilpetööri kulki silti kirikierroksen 23,7-vauhdilla. Viimeksi Killerillä Hilpetööri ei ollut yhtä terävä 4. ulkoa. Viimeisellä takasuoralla tulleeseen laukkaan meni parhaassakin tapauksessa korkeintaan kolmostila.

Yllättäjät: 6 Viksun Tytöllä voisi olla tässä paikka palata pitkästä aikaa mitalikantaan. Viimeksi avoimessa lähdössä mm. Camria ja Bokeria vastaan tamma oli ihan hyvä 4. sisältä, vaikkei ohitellut kirissä. Se tuli reipasvauhtisessa lopetuksessa sisärataa pitkin tasapäin maaliin kovakuntoisen Aki-Vein ja Vieskerin Valon kanssa. 4 Lumi-Aatos ei ollut erikoinen Kajaanissa, vaikka selvisi 3. sisältä kakkoseksi. Viimeksi Rovaniemellä se selvisi pitkältä pakilta kolmanteen pariin ulos kun vastustajat laukkailivat joukolla, mutta ei loistanut nytkään kirissä. Ruuna pystyy nopeudellaan mitalisijoille, mutta voitto on tiukassa.

Juoksunkulku: Viksun Tyttö painuu keulaan ohi Lumi-Aatoksen.

Pelijakauma: Odotetusti merkitty lähtö. Viksun Tyttö (4%) on pelaamattomana hyvä haku. Hilpetööri (24%) ja Lumi-Aatos (7%) ovat hiukan liian pelattuja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Lauantaina värikkään Villinmiehen tammakilvan finaalin voittanut 10 Myrskyn Tuuli on päässyt mukaan ilmoittamishetken voittosummallaan, joten se kilpailee tänään monin verroin muita enemmän tienanneena. Suosikin asema on selviö, sillä vastassa ei ole yhtä kovia menijöitä kuin lauantaina. Myrskun Tuuli otti arvovoiton 2. ulkoa maalisuoran mittaisella kirillä. Edelliskerralla Villinmiehen karsintalähdössä taktiikka oli sama ja edelle jäi vain hirmukuntoinen Marj-Lovviisa. Tässä sakissa se kestää hieman kierrelläkin. Kun Lissun Assi jäi pois, Myrskyn Tuuli on T4-varmamme.

Haastaja: 7 Poikolan Neito on vauhdikas menijä, joka saa rattailleen Henri Bollströmin. Viimeksi valmentajan ajamana tamma kohtasi melko kovia Nordic Cup -osalähdössä eikä ollut parhaimmillaan kirissä 4. ulkoa, mutta kapasiteettia on parempaan. 13 Tutun Tiltu voitti Lappeessa lounasravilähdön keulasta äärimmäisen niukasti. Myös viimeksi se juoksi keulassa, ohi kiri 26-lopetuksessa pystyvä Juiseri. Takamatkan takarivistä Tutun Tiltun juoksusta tulee nyt merkittävästi vaikeampi kuin edelliskerroilla ja Tammasarjassa rima nousee muutenkin.

Yllättäjät: 8 Myrskyn Sointu esiintyi Villinmiehen tammakilvan karsinnassa asiallisesti johtavan takaa, mutta finaalissa se ei ollut yhtä hyvä ja vaipui viimeisellä viissatasella kauas kärjestä. Siksi Myrskyn Tuulen lyöminen on nytkin vaikeaa. 1 Nokeva ja 2 Mopolily kyttäävät paikkaa namujuoksua kärjkiryhmässä. Hyvä peesi voi vetää 30-aikaan pystyvän kaksikon mitalitaistoon. 14 Naputus oli tekemässä toissa kerralla vahvaa kirikierrosta 4. ulkoa, mutta laukkasi 100 metriä ennen maalia varmalta näyttäneen kakkostilan. Viimeksi lounasraveissa se laukkasi jo lähtiessä ja menetti pelin. 15 Viehko Venla on vähän vastaava tapaus, vauhdikas ja jaksava mutta toivottoman epävarma.

Juoksunkulku: Nokeva lähtee vetämään joukkoa.

Pelijakauma: Myrskyn Tuuli (41%) on sopivasti pelattuna kelvollinen T4-varma. Tutun Tiltu (15%) on vaikealta paikalta aavistuksen ylipelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 6 Sävel-Muisto voitti toissa kerralla Rovaniemellä T76-lähdön 3. ulkoa. Se sai kirissä hyvää vetoapua maalisuoran alkuun ja kurotti lopun parhaiten. Viimeksi Oulussa tasokkaassa T76-finaalissa ruuna sai erittäin vaikean juoksun kaukana takapareissa kun kolmannelle radalle noustiin joukolla eteen. Sävel-Muiston kunto ei ole kadonnut mihinkään, se tuli ihan hyvin perille viidettä kuudetta rataa pitkin.

Haastajat: 12 Vilma Lyydia on kuntonsa puolesta kisan selvä ykkönen, mutta turhankin ruudikkaalla hevosella suoritukset saattavat vaihdella mielialan mukaan, joten se ei ole luotettava pelikohde. Toissa kerralla Oulussa Vilma Lyydia teki hurjan kirin kahden laukan jälkeen ja kulki viimeiset 900 metriä noin 23-tempossa. Maanantaina Seinäjoella esitys oli kutakuinkin vastaava, kun tamma laukkaili kesken kirin mutta kulki raville selvittyään hurjasti maaliin. 11 Puharin Armas olisi todennäköisesti voittanut toissa kerralla suojajuoksun jälkeen kovan kaksikon Tee Wee Paroni-Iinan Maestro, jos ei olisi laukannut maalisuoran alussa ohituskaistalle kääntäessään. Maanantaina Seinäjoella ori tekemättömän paikan edessä pikamatkalla 6. ulkoa. Se pudotti kirissä sisäradalle ja kulki viimeiset 700 metriä 23,8-vauhdilla. 5 Sirkan Samu oli asiallinen Kajaanissa reippaassa ylisarjassa. Se nousi 5. sisältä kiriin reilut 500 metriä ennen maalia ja pinnisti pronssille. Tosin 3 Julianne Dahlialle ori olisi hävinnyt, jos tämä ei olisi laukannut 150 metriä ennen maalia kakkostilalta. Viimeksi Rovaniemellä lempitehtävässään pikamatkalla Sirkan Samu oli parempi kun vastaili 25-lopetuksessa keulasta voittoon.

Yllättäjät: 1 Satiinin Saku meni toissa kerralla Mikkelissä ennätyksensä. Se aloitti sisäradalla, nousi kolmannen radan kiriletkaan 800 metriä ennen maalia ja kiersi koko porukan. Ainoastaan selässä matkannut kova Mäkelän Jero vyöryi edelle. Viimeksi ruuna sai vaikean juoksun takapareissa, kun selkä ei vetänyt kirissä lainkaan ja käsky neljännelle radalle kävi jo viimeisen takasuoran alussa. Kevään T76-finaalivoittaja vaikuttaa olevan kuntoutumassa. 10 Meijän Tyttö on tarkan juoksun hevonen, joka voi terävöityä lyhyellä starttivälillä. Tiistaina Killerillä se matkasi 3. sisällä ja laukkasi maalisuoran alussa. Hyppyyn paloi korkeintaan sijoitus tai pari. Takavuosien voittokone 4 Perhon Tyttö hakee vielä parasta kuntoaan.

Juoksunkulku: Sirkan Samu kokeilee myös täydellä matkalla keulasta.

Pelijakauma: Sirkan Samu (24%) on yläkanttiin rastittu. Julianne Dahlia (6%) ja Satiinin Saku (4%) ovat hyviä yllätyhakuja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 3 Untero jatkaa suosikkina. Vauhdikas voittajatyyppi starttaa unelma-asemista pikamatkalle. Jos se ottaa tiistain välistartin oikein, kuten odottaa sopii, otteet terävöityvät tähän. Automaattista parantaminen ei kuitenkaan ole. Killerillä ori työntyi tasaisesti kakkoseksi johtavan takaa. Sellainen suoritus ei enkä nytkään riitä voittoon saakka, mutta esimerkiksi samanlaisena kuin kesällä Mikkelissä pikamatkan keulasta voittaessaan Untero ei olisi lyötävissä.

Haastajat: Nopea 4 Savon Kuukuiskaaja teki hienon viime kauden, mutta tämä vuosi on kulkenut yskähdellen. Viimeksi hevonen oli parempi kuin aikoihin ja kesti keulasta hyväksi kakkoseksi vain kovalle Ekolokille häviten. Rajun ennätyksensä Savon Kuunkuiskaaja meni 5-vuotiskaudella Tawaststjernan muistoajossa Vitteriä ja kumppaneita vastaan. Tallitietojen mukaan orille tehdään nyt pieniä varustemuutoksia. 1 Koveri on voitokas 5-vuotias, joka kilpailee hienolla voittoprosentilla ja saattaa haastaa Unteron jo kiihdytyksessä. Toissa kerralla Rovaniemellä Koveri haki keulat 28-vauhtisessa avauksessa ja voitti varmasti. Viimeksi Oulussa tuli uran tähän mennessä toinen tappio, mutta siinä ei ollut mitään hävettävää, sillä kyseessä oli rahakas T76-finaali. Koveri spurttasi 4. sisältä viimeiset 400 metriä 26,5-vauhdilla ja löi monta hyvää vastustajaa. Lähdön voitti Upea Ursula.

Yllättäjät: Ei löydy lapulle asti mahtuvia. 10 Setä Satuli ei ole vakuuttanut heinäkuisen T76-voittonsa jälkeen. Viimeksi se oli kohtalainen keulasta ja vaikuttaa lievästi nousukuntoiselta. 7 Ärsyke on kyvykäs, mutta kangistui lauantaina Lappeessa niin pahoin johtavan rinnalta, että huippukuntoon on matkaa. 2 Rillakalla on kapasiteettia 25-aikaan, mihin se sitten tässä riittääkään. Viimeksi tamma jäi pussiin. 12 R.R. Valssitar on pystyvä kuten 11 Sävel-Taikakin, mutta lähtöpaikat laskevat kaksikon osakkeita merkittävästi pikamatkalla.

Juoksunkulku: Untero kiihdyttää ohi Koverin. Savon Kuukuiskaaja tyytyy suosiolla selkäjuoksuun ja luottaa loppukiriin.

Pelijakauma: Kovan suosikkikolmikon kuuluukin erottua selvästi. Savon Kuukuiskaaja (26%) on kiinnostavin merkki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 8,9,1,6
Toto4-2: 10
Toto4-3: 6,12,11
Toto4-4: 3,4,1
Hinta: 7,20 €

Suuri
Toto4-1: 8,9,1,6,10
Toto4-2: 10
Toto4-3: 6,12,11,5,3,1,10
Toto4-4: 3,4,1
Hinta: 21,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt