Heidi

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto76 Oulu 10.9.2016 – vankat varmat kivijalkoina

Julkaistu:

Toto76
Oulun Äimäraution isännöimää T76-finaalikierrosta värittävät huippuhevoset ja selkeät pelisuosikit. Muutama makea yllätyshakukin löytyy.

Toto76-1

Suosikki: 5 Kupori kokee todella mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen. Ari Moilanen voi aivan hyvin löytää orista lisävaihteen. Kupori on jo edellisjuoksujensa perusteella pelihevosia, sillä Vermossa se ei saanut tilaa keulavoittaja Välähdyksen takaa ja viimeksi Killerillä ori hallitsi T76-lähtöä piikkipaikalta. Pelaajien kakkossuosikkina Kupori on alipelattu. Rohkeimmat kokeilevat sitä ideavarmana tai ainakin hajoitussysteemien A-hevosena.

Haastajat: 6 Juntti-Jussin kohdalla pitkästä starttivälistä ei tarvitse olla huolissaan, sillä ruuna kilpailee tarkoituksella harvakseltaan. Toissa kerralla Joensuussa ruuna spurttasi 3. ulkoa viimeiset 400 metriä 21,5-vauhtia, mutta ei aivan päässyt keulasta voittaneen 1 Mikko Manian ohi. Juntti-Jussi jää suurella todennäköisyydellä Kuporin ulkopuolelle alussa, minkä vuoksi pelipohja on vasta rankingimme kakkonen. Mikko Mania puolestaan yllätti toissa juoksussaan Joensuussa, kun torjui Juntti-Jussin keulajuoksulla. Viimeksi Kajaanissa ori oli hyväksyttävä kolmas avoimessa lähdössä Siirin Ällin ja Virijorin jälkeen, vaikka putosikin kauas näiden kyydistä 22,5-vauhtisessa lopetuksessa. 2 Baletin Salama laukkasi toissa kerralla kiihdytyksessä, kun Kupori viisti ahtaasti eteen. Edelliskerralla Teivossa se paikkasi lähtölaukan vahvasti ja puristi keulavoittaja Juntti-Jussin kupeelta kakkoseksi.

Yllättäjät: 12 Josveis on kova hevonen, josta saatiin positiiviset tallitiedot. Viimeksi Turussa edellisessä tähtidivarifinaalissa ruuna matkasi 3. sisällä, mutta ei pysynyt edellään matkanneen kärkikaksikon Costello-Pyörylän Parooni kyydissä loppusuoralla. Nyt parempaa on harjoitusten perusteella luvassa ja ihan yhtä kovia ei ole vastassa. Poisjäännitkin helpottavat piippuhyllyn lähtöpaikalle arvotun hevosen tehtävää.

Juoksunkulku: Kupori avaa keulaan, mistä sillä todennäköisesti myös ajetaan.

Pelijakauma: Kupori (21%) on alipelattuna suosikkina loistorasti. Josveis (7%) kannattaa mahduttaa vähän pelattuna lapuille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 8 Madrid saa vankkumattoman luottamuksen haastajadivarissa, vaikka vastus on finaalissa luonnollisesti kovaa luokkaa ja ulkoradan lähtöpaikka voi tuoda mutkia matkaan.

Madridin esitykset eivät ole jättäneet toivomisen varaa. Sille tuntuvat käyvän kaikki kelit ja juoksupaikat. Rohkeimmat ovat jo nähneet ylivoimavoittoja ottaneessa jenkkiorissa ainesta avoimiin lähtöihin.

Viime kilpailuissaan Madrid on juossut keulassa. Viime viikolla Teivossa ohjastaja Mika Forss otti alun varman päälle ja ajeli piikkipaikalle vasta ensimmäisellä takasuoralla. Tarpeen vaatiessa Madrid kyllä pääsee vauhtiin heti ensi askelilla. Nyt lähtönopeutta on taas pakko käyttää, sillä taakse ei voi pakitella.

Haastajat / yllättäjät: 3 Wheelie Awake vakuutti Rovaniemellä rapakelissä keulasta. Myös edelliskerralla Joensuun rahakkaassa meeting-finaalissa kärkipaikka oli avain voittoon. Ruuna on raju peli näihin sarjoihin, mutta Madridin paineessa se ei mahdu T76-kupongille. Samat sanat pätevät 4 Hamis Fameraiseriin, joka on valtakunnan tämän vuoden voitokkain ravuri 12 ykköstilallaan. Sunnuntain viimeistelystartissa ruuna oli vakuuttava keulajuoksulla, mutta vastus kovenee nyt radikaalisti Ylivieskan iltaraveista.

Juoksunkulku: Wheelie Awake avake torjuu Hamis Fameraiserin, mutta sille kelpaa Madridin selkä.

Pelijakauma: Madrid (78%) jää paljon pelattunakin T76-varmaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Oulu Express -finaalin suursuosikki 4 Ellin Sisu on T76-kierroksen pankki. Superlupaus vakuutti sekä heinäkuun lopulla Kuninkuusravien Pikkuprinssissä että viime viikolla OEX-karsinnassa. Turussa ylivoimavoittoon päättyneessä juoksussa orin kyydistä sai nauttia huippukuski Jorma Kontio, joka palaa nyt SE-varsan ohjiin. Viimeksi Oulussa valmentaja Pauli Raivio ajoi orin keulavoittoon. Raivion mukaan Ellin Sisu on tuntunut karsintajuoksun sairastelujen päälle saatuaan kotona erityisen hyvältä, mikä tarkoittaa sen olevan tässä tehtävässä käytännössä lyömätön.

Haastajat / yllättäjät: Jos Ellin Sisu suorittaa tasollaan, sen kyytiin ei ole muilla asiaa. Karsinnassa oria seurasi selvästi parhaiten 3 Arvon Herra, joka on nytkin kakkosrankkaus. 2 Uljas Suomalainen puolestaan paikkasi Jokimaalla ravatussa karsinnassa lyhyen lähtölaukan hyvällä 26-vauhtisella kirillä 3. ulkoa. Viimeisenä se tavoitti keulassa juosseen 1 Ypäjä Julmurin.

Juoksunkulku: Ellin Sisu painuu kyselemättä keulaan.

Pelijakauma: Ellin Sisun kuuluukin olla massiivinen pelipohja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: 3 Watanabe otti elokuussa kaksi komeaa kirivoittoa. Lappeessa se ehti ykköseksi pikamatkalla 5. ulkoa, kun kulki viimeiset 700 metriä 13,5-vauhdilla. Viimeksi Watanabe matkasi 4. ulkona ja kiskaisi loppusuoralla hyvällä tyylillä ykköseksi, kun oli saanut vetoapua kirissä. Tulossaraketta himmentää Vermosta toissa kerralla tullut 9. sija, mutta sen voi unohtaa, sillä alle 10-vauhtinen kiihdytyskilpailu keulahevosen rinnalla oli tietysti liikaa.

Haastajat: 8 Without Doubt on kovassa vireessä ja paremmalta paikalta se olisi ollut kärkirankkaus. Toissa kerralla Ylivieskan märällä radalla vauhtikestävä ruuna hallitsi T76-lähtöä keulasta. Viimeksi se oli niin ikään piikkipaikalta hyvä kakkonen, varsinkin pitkäksi venynyt 12-vauhtinen kiihdytys huomioiden. Kiihdytys voi ulkoradalta taas venyä, mikä voi olla pienten marginaalien kilvassa liikaa voittoa ajatellen. Rutinoimaton 12 Living Soul on vaikea veikattava. Kaustisella se haparoi alkumatkan aikana, mutta oli kirikierroksella aivan omaa luokkaansa ja kulki viimeiset 1000 metriä 15,5-vauhdilla. Viimeksi Kouvolassa ori satsasi ulkoradalta starttiin ja selvisi kaarteen laukasta huolimattakin kovassa avauksessa johtavan taakse. Käsky kiriin kävi reilut 600m ennen maalia, ja lopussa Living Soul oli taas ylivoimainen. Ruunalla on hurjat vauhtivarat lähtöihinsä, mutta vire voi myös heitellä. 6 New Grove Storm yllätti viimeksi kurottamalla pitkällä kirillä T76-voittoon. Finaalissa rima tuntuisi silti olevan liian korkealla.

Yllättäjät: 11 Whole Lotta Love jäi viimeksi pussiin. Valmentaja Juuso Holttinen raportoi orilla olevan kuntoa jopa 1.15-ajan alitukseen, joten hevonen on syytä nostaa lähes pelaamattomana kupongeille. 1 Real Steelin kiri katkesi Ylivieskan rapakelissä kesken. Viimeksi helpommassa tehtävässä ori oli omaa luokkaansa keulasta ja lopetti 14,5-vauhdilla. Nyt rima on taas korkeammalla, mutta hyvät lähtöasemat auttavat. 9 Titan As laukkasi Ylivieskassa voimia tallella loppukaarteen pohjassa. Rapakeli taisi olla vastaan. Viimeksi se reissutteli kolmatta rataa pitkin eteenpäin jo alkumatkan aikana ja pudotti puolimatkassa johtavan rinnalle, mistä tsemppasi mukavasti kolmanneksi. 2 Wasa Thunder pystyy hyvän selkäjuoksun jälkeen terävään loppuvetoon. Viimeksi kurakelissä pitkä kiri oli liikaa, mutta ruunaa ei kannata tuomita poikkeusolosuhteissa tehdyn suorituksen vuoksi.

Juoksunkulku: Pitkä kiihdytys, jonka päätteeksi Without Doubt revittää takasuoralla keulaan.

Pelijakauma: Whole Lotta Love (5%) on lähdön selkeästi paras haku. New Grove Storm (11%) on ylipelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 3 Jokivarren Kunkku jatkaa selvänä suosikkina, vaikka viime voitosta alkaa olla jo aikaa. Viime lauantain Tähtisprintterissä ori joutui kiertämään rajussa alkukiihdytyksessä ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa, kunnes pääsi pudottamaan 400 metriä juostuna johtavan rinnalla. Keulasta elämänsä juoksun tehnyt Hullumies ei ollut lyötävissä, mutta Jokivarren Kunkku oli oikein hyvä kakkonen. Samanlaisena se johtanee tätä kisaa alusta loppuun. Valmentaja Antti Ojanperä raportoi tallikommenteissa Jokivarren Kunkun tuntuneen viimeistelyissä todella makealta.

Haastajat: 1 Virijori ei pysty torjumaan Jokivarren Kunkkua kiihdytyksessä, minkä vuoksi se jäänee juoksussa suosikin armoille, vaikka on hirmukunnossa. Lauantaina Virijori supatti keskijoukoista viimeiset 700 metriä 18,3-vauhdilla ja lähestyi Jokivarren Kunkkua loppusuoralla rutkasti viidettä rataa pitkin. 2 Suivikas ei ollut Vermossa parhaimmillaan, kun keli oli vastaan eikä maili ole sen matka. Edelliskerralla PM-ajossa ori aloitti 4. ulkona ja jyräsi shokkivoittoon puolella metrillä ohi norjalaisen Tekno Jerkenin. Reilun kuukauden takainen kuninkuuskilpailu Suivikkaalta meni pilalle leukaan kasvaneen luupiikin vuoksi.

Yllättäjät: Ei löydy lapulle asti mahtuvia. Voiton lipsahtaminen suosikkikolmikon ulkopuolelle olisi jättiyllätys. 11 Akaasia on vain parantanut tammakilvan jälkeen, mutta parhaiden orien ja ruunien kiertäminen takarivistä on liikaa vaadittu.

Juoksunkulku: Jokivarren Kunkku avaa keulaan. Toivepaikkaan sen selkään pitää Virijori ja toiselle radalle ilman selkää kiertää Suivikas.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Parhaat suomenhevoset ovat pelaajilla hyvin hanskassa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 2 Victory Bonsai oli onnekas kultadivarin rata-arvonnassa. Paitsi että jenkkiori sai hyvän lähtöradan, sen kovimmat haastajat arvottiin takarivin uloimmille kaistoille.

Viime lauantaina sarjaa alempana Vermossa Victory Bonsai haki väkisin keulat toisessa kaarteessa ja hallitsi sen jälkeen lähtöä erittäin vaivattomasti.

Haastajat: 11 Twigs Voici kärsii takarivistä, sillä se pääsisi eturivistä tulisesti liikkeelle. Riihimäellä Pekka Korven suojatti hallitsi keulasta ja edelliskerralla Vermossa tuli kirivoitto tammaporukasta 2. ulkoa. 4 Prey Frontline vaikuttaa nousukuntoiselta. Riksussa mm. Twigs Voicia vastaan ruuna oli juoksunkulun uhri takapareista ja jäi seitsemänneksi, vaikka kiri hyvin ja kulki kirikierroksen 7. ulkoa 11,5-vauhdilla pääosin kolmatta rataa pitkin.

Yllättäjät: 8 I Won't Dance hävisi Teivossa 2. ulkoa vain keulasta voittaneelle Outlaw Mercille ja löi hyviä hevosia. Maarianhaminassa viimeksi ruuna nitisti 2. ulkoa edellään matkanneen Jeppas Maxin.

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, jossa iskevät yhteen ainakin Carmel, Prey Frontline ja Maffioso Face. Victory Bonsai ottaa alun varman päälle ja ajaa kohti kärkeä savun hälvettyä.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa tässäkään. Pelaajat ovat haistaneen Prey Frontlinen (12%) nousuvireen yllättävän hyvin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Lämminveristen Oulu Express -finaalissa on vain yksi suosikki. 4 MAS Archie on tämän joukon selvästi ansioitunein 3-vuotias. Toissa kerralla Killerillä tullut tappio oli työtapaturma. Viimeksi karsintalähdössä ori oli odotetusti omaa luokkaansa keulasta. 14,5-ajassa ei ollut kaikki pelissä. Ori ole lähtiessä täysin varma, minkä vuoksi tehtävästä ei ehkä tule ihan niin suoraviivainen kuin moni kuvittelee.

Haastajat: Oulussa ajettujen karsintojen voittajista 3 Little Easy oli paras kirissä 2. ulkoa ja 2 Minto's Daisy Star 3. ulkoa. Näistä todennäköisempi pärjääjä finaalissa on jälkimmäinen, jonka voi olettaa petraavan karsintajuoksusta. Tallitietojen mukaan Minto's Daisy Star sairasteli ennen karsintaa ja tuli siihen todella kevyesti laiteltuna.

Yllättäjät: 5 Golda Paris lehahti karsintalähdössä kevyesti keulapaikalle, mistä pisti loppuun asti hanttiin Minto's Daisy Starille. Nopeudellaan ja ravivarmuudellaan se pystyy nytkin mitaleille ja on karsintaan peilaten yllättävän vähän pelattu. 6 Obrigado ei jaksanut puristaa karsinnassa ykköseksi asti johtavan rinnalta, mutta oli silti oikein hyvä. Killerillä tuli rehdin esityksen jälkeen tappio vain kovalle Stonecapes Picassolle. 7 Easy Ride ja 9 Benjamin Evo tulevat Heikki Korhosen laatutallista. Ensin mainittu koki viimeksi Minto's Daisy Starin voittamassa karsinnassa suursuosikkina yllätystappion, mutta sitä ei pidä vielä unohtaa. Benjamin Evo puolestaan tuli vahvasti lopun 4. ulkoa ja lähestyi lopussa Little Easya. Valmentaja Korhonen itse uskoo enemmän Benjamin Evoon.

Juoksunkulku: MAS Archie ei satsaa ensi metreille mutta lähtee sitten hakemaan keulapaikkaa, minkä vuoksi kiihdytys voi venyä.

Pelijakauma: Karsintavoittajista Little Easy on yliarvostettu. Edullisimmat merkit löytyvät pikkuyllättäjistä Golda Parisin (6%) ja Benjamin Evon (7%) johdolla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 5,6,12
Toto76-2: 8
Toto76-3: 4
Toto76-4: 3,8,12,11,1
Toto76-5: 3,1,2
Toto76-6: 2
Toto76-7: 4,2,5,6,9
Hinta: 11,25 €

Suuri
Toto76-1: 5,6,1,2,12
Toto76-2: 8
Toto76-3: 4
Toto76-4: 3,8,12,11,1,9,2
Toto76-5: 3,1,2
Toto76-6: 2,11,4
Toto76-7: 4,2,5,6,3,9,7
Hinta: 110,25 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt