Mauno, Maunu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Ylivieska 4.9.2016

Julkaistu:

Sunnuntain kotimaiset ykkösravit käynnistyvät Ylivieskassa kello 17.30. T4-kohteissa on haastetta, joten mehukas kerroin ei yllättäisi.

Toto4-1

Suosikki: Kovakuntoinen 4 Global Passion starttaa kärkirankkauksena. Viime voitossaan Oulussa tamma spurttasi 2. ulkoa reilun 300 metrin kirillä helppoon voittoon. Esitykset ovat olleet hyviä myös sen jälkeen, toissa kerralla 11-vauhtisen avauksen jälkeen keulasta ja viimeksi 4. ulkoa 13,5-vauhtisella 700 metrin kirillä. Vastaavanlaisella suorituksella kärkisija on nytkin lähellä, mutta mikään ylikylän peli Global Passion ei tähän lähtöön ole.

Haastajat: 7 Spicy Day kuuluu ehdottomasti kaikille lapuille. Se hävisi Global Passionille molemmissa elokuun kohtaamisissa, mutta varsinkin neljä viikkoa sitten Oulussa tamma pisti sen verran lupaavasti hanttiin suosikille kuolemanpaikalta toiselta radalta ilman vetoapua, että revanssi on mahdollinen. Varsinkin, kun Ahti Antti-Roikon suojatilla on nyt mahdollisuudet keulajuoksuun, mistä hevonen olisi ohjastaja-valmentajan mukaan numeroa parempi. 1 Dizebell Granilla on alla poisjäänti ja hiukan tavallista reilumpi starttiväli. Esimerkiksi samanlaisena kuin kesällä Nuorten sarjan ykköseksi jyrätessään tamma olisi ilman muuta voittotaistossa.

Yllättäjät: 8 Parisiodi on pelaamattomana asiallinen yllätyshaku potintekijäksi, koska tarjolla on hyvä sisäratajuoksu. Voittojuoksussaan Kokkolassa tamma oli keulasta vakuuttava. Viimeksi se jäi 5. sisällä matkattuaan loppukurvissa jumiin ja kärki ehti karata. Tamma spurttasi loppusuoran terävämmin kuin esimerkiksi edellään matkannut 9 Elvira di Quattro. 6 Västerbopaperdoll ei ole esittänyt tallia vaihdettuaan vielä ihmeitä, mutta kykyjä on nähtyä enempään ja tamman pitäisi olla nousukunnossa. 16 Hamis Heartbreaker voi jysäyttää totopaukun, jos kenttä kääntyy lopussa. Toissa keralla ruuna kesti pitkän kirin hyvin ja viimeksi reippaassa ylisarjassa se jäi pahoin pussiin. 5 Moonlight Angel revitteli viimeksi johtavan rinnalla ensimmäisen puolikkaan 12-vauhtia ja kesti tempon hyväksyttävästi. Suojajuoksulla se pystyy mitaleille.

Juoksunkulku: Spicy Day painuu keulaan eikä luovu paikastaan.

Pelijakauma: Edullisimmat merkit löytyvät isoista yllättäjistä Parisiodin (1%) ja Hamis Heartbreakerin (0%) johdolla, joten kohde pelataan leveästi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Valtin Simon jäätyä pois jaksavansorttinen 11 I.P. Soturi nousee suosikiksi. Se oli voittojuoksuissaan tosi hyvä ja näytti myös viimeksi kahden laukan pilaamassa juoksussaan kelpo kuntoa. Ori on lähdön perusrasti, mutta ei varma-ainesta, sillä muutkin ovat hyviä.

Haastajat: 4 Vasker sai viimeksi debyytissään uusista käsistä huippukuskin rattailleen ja pakotti I.P. Soturin jakamaan voiton. Viimeiset 400 metriä Vasker spurttasi sisäradalta 26-vauhdilla. Startti alla Vasker voi vielä terävöityäkin. 8 Heikkalan Pehtoor tulee tauolta. Ori on vauhtikestävä menijä, joka viime juoksujensa perusteella on oppinut myös voittamaan. Tuoreiden näyttöjen puuttuminen laskee pelillistä mielenkiintoa, varsinkin kun juoksusta tulee ulkoradalta vaativa.

Yllättäjät: 1 Jepulis ei menettänyt toissa kerralla Rovaniemellä alun laukassaan juuri mitään ja haki jo puolimatkassa keulapaikan, mistä hallitsi helppoa lähtöä ylivoimatyyliin. Viimeksi sujuvan juoksun jälkeen loppuveto jäi hieman odotettua pehmeämmäksi. 5 Almus haki viimeksi kokemusta Derby-finaalista, missä ei ymmärrettävästi riittänyt. 7 Vaaraon taulu on ihan romuna, mutta se on esitellyt laukkojen lomassa hyviä kyytejä.

Juoksunkulku: 3 Sisu Oskari on vienyt viime aikoina pariin kertaan takarivistäkin tuulenhalkojaksi ja vienyt vauhdilla, joten kärkipaikka on taas todennäköinen.

Pelijakauma: Tasainen kohde on pelattu melko oikein. Vasker (19%) on paras merkki pelihevosista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 4 Hamis Fameraiser avasi viime voittojuoksussaan tätä vastaavassa tehtävässä viitosradalta helposti keulaan, sai vetää rauhassa ja voitti helposti 11-vauhtisessa lopetuksessa. Tempun toistaminen ei yllättäisi millään tavalla, joten peräti kauden 12:tta voittoaan hakeva ruuna on T4-varmamme. Viimeksi T76-lähdössä rapakelillä Hamis Fameraiser ei pystynyt ohituksiin 3. sisältä.

Haastajat: 5 Last Finn nousi Torniossa tätä helpommassa lähdössä kakkoseksi 2. ulkoa 700 metrin kirillä, lyöden selvästi mm. taas vastassa olevan ja johtavan takana nappireissun saaneen 2 Iris Queenin. Viimeksi Last Finn palasi voittokantaan puristamalla lopun parhaiten toiselta radalta ilman vetoapua 13,5-vauhtisessa lopetuksessa.

Yllättäjät: 1 Crazy Valley menetti viimeksi T76-lähdössä paljon metrejä vetämättömissä selissä kirivaiheessa. Tilaa saatuaan se spurttasi lopun terävästi ja tavoitti kärkeä. Loistopaikalta tamma on mainio pottihaku, jos suosikkia haluaa varmistella. Viimeksi T76-lähdössä alun laukkaan pilannut 6 On Va Voir on myös huomattavasti riviään parempi hevonen.

Juoksunkulku: Hamis Fameraiser vie taas joukkoa.

Pelijakauma: Hamis Fameraiser (39%) on sopivasti pelattuna kelvollinen suosikkivarma. Jos sitä haluaa varmistella, Crazy Valley (3%) on alipelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 1 Midnight Hour on kovasta suosikkikaksikosta niukasti todennäköisempi voittaja. Nopea ruuna on taas kuntoutunut tuloksellisesti heikomman jakson jälkeen. Viimeksi Kajaanin pikamatkalla Santtu Raitalan ajokki kesti keulasta 09,5-vauhtisen avauksen hyväksyttävästi. Edelliskerralla Pihtiputaalla tuli kirivoitto löysästä sakista. Nyt Raitalalla on miettimistä, ajaako lähdön keulasta vai kovimman haastajansa 4 Anaheim Kempin selästä. Muille piikkipaikka ei ole tarjolla.

Haastaja: Edellä mainittu Anaheim Kemp on siis lähdön toinen kova. Viime juoksun voi unohtaa, rapakeli oli matala-askelista hevosta vastaan. Edelliskerralla Oulussa voittaessaan Anaheim Kemp oli todella hyvä keulasta ja pärjää samanlaisena nytkin. Kaikille lapuille.

Yllättäjä: Pelaamaton 10 Ed Rapide yllättää kohta jossain. Oulussa ori jäi voimissaan pussiin ja viimeksi Ylivieskassa se oli hyvä johtavan rinnalta kivikovassa Star Martinin voittamassa T76-lähdössä, joka oli sille reilu ylisarja. Tasaisessa taistossa himmeistä mitaleista kakkostilakaan ei jäänyt kauas. Ainakin ennakkotietojen mukaan Ed Rapide jatkaa avojaloin.

Juoksunkulku: IS Ravit psyykkaa, että Anaheim Kemp hakee keulat Midnight Hourilta takasuoralla. Molemmilla hevosilla on ollut havaittavissa taipumusta jäädä painamaan ohjille kärkipaikoilla, joten kiihdytys voi venyä.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko on pelattu oikein. Ed Rapide (4%) on aivan liian unohdettu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 4,7,1,8,16
Toto4-2: 11,4,8
Toto4-3: 4
Toto4-4: 1,4,10
Hinta: 9,00 €

Suuri
Toto4-1: 4,7,1,8,6,16,3,5,11,9
Toto4-2: 11,4,8,1,3,5,7
Toto4-3: 4
Toto4-4: 1,4,10
Hinta: 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›