Leevi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Oulu 29.8.2016

Julkaistu:

TOTO4
Lämminveristen Oulu Express -karsinnat osuvat lähtöihin neljä ja viisi. Easy Ride on omassa karsinnassaan liki voittoa ja kelpaa Toto4-rivien varmaksi.

Toto4-1

Suosikki: 6 Obrigado eteni Ylivieskassa keulaan ja voitti kosteissa olosuhteissa helposti. Viimeksi Obrigado avasi hyvin, mutta jäi Easy Riden rinnalle. Kierros jäljellä Obrigado sai selän eteensä ja kiri maalisuoralla open stretchiä pitkin kakkoseksi ohi Easy Riden. Obrigado avaa erittäin hyvin ja tähtää keulaan.

Haastajat: 5 Benjamin Evo oli hyvä Vermossa vaikka viidenneksi jäikin, kun hevonen kiri 5. ulkoa päätöskierroksen 13,6 -kyytiä. Viimeksi ori teki johtavan rinnalta tarvittavan ja voitti helposti. Benjamin Evo starttaa ensimmäistä kertaa eturivistä, ja tallikommenttien mukaan ori pääsee hyvin matkaan. Se on toisinaan painanut kurveissa sisäänpäin, joten sisäradalta tai johtavan rinnalta olisi kirivaiheessa helpompi ajaa kuin kolmatta-neljättä rataa pitkin. Ori on etukäteen Heikki Korhosen tallin ykkönen tähän lähtöön jo siksikin, kun sitä ajaa tallin hevosten hovikuski Mika Forss.

9 Arctic Lord on kilpaillut kovissa tehtävissä, mistä on normaalia suurempi etu, kun vastassa on vähän rutinoituneita menijöitä. Esimerkiksi kesäkuun lopussa Bergsåkerissa ori kiri 5. sisältä viimeisen kierroksen 12,8-kyydillä ja lopetti 10,1-vauhtia. Viimeksi Mikkelissä ori jäi 2. ulkona pahoin pussiin päätöspuolikkaan alussa ja menetti asemansa. Takarivi on hyvälle avaajalle miinusta.

Nopea 1 Modern Seadragon tähtää joko keulajuoksuun tai kärjen tuntumaan. Tamma hävisi viimeksi 2. sisältä vain kovalle Callela Elizalle. Moden Seadragon tulee osaavista käsistä eikä voitto pudottaisi penkiltä.

4 Batman Evo ei riittänyt viimeksi kärkeen 4. ulkoa, mutta meni kuitenkin oman ennätyksensä. Ori ei tallikommenttien mukaan vielä jaksa puristaa täysillä loppuun, ja se tuleekin olemaan parempi 4-vuotiaana. Lähtöpaikka on hyvä ja tallin hevoset ovat kunnossa kun isoa rahaa jaetaan, joten Batman Evo kuuluu pelihevosiin.

Yllättäjät: 3 First Revenge avaa hyvin ja kaksarissa ruuna kannattaa huomioida. Kärjen tuntumasta se pystyy etenemään finaaliin, mutta voitto olisi yllätys. Viimeksi ruuna oli pieni pettymys, vaikka kolmas olikin. First Revenge sai loistojuoksun 2. sisällä ja parempaakin olisi ollut tarjolla, mutta maalisuoralla hevonen tyytyi seurailemaan.

10 Little Easy tsemppasi toissa kerralla keulasta kaksariin. Viimeksi ruuna lähti 700 jäljellä kolmannelle ja kiesi hyvin perille. Little Easy pystyy tuureilla etenemään finaaliin, mutta voitto vaatisi pientä lisäpuristusta loppumetreille.

Myös 7 Empire Shark avaa hyvin, mutta seiskaradalta hyvän juoksun saaminen on hankalaa. Viimeksi juoksusta muodostui liian raskas, kun ruuna kiersi kolmannen radan kautta kuolemanpaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Viimeinen puolikas oli liikaa.

Pelijakauma: Arctic Lord (6%) ja Modern Seadragon (4%) ovat alipelattuja. Little Easy (13%) on kerännyt liikaa peliä.

Juoksunkulku: Radoilta 1,3,5,6 ja 7 avataan parhaiten. Obrigado tykittää kovaa ensimmäiseen kurviin ja hakee keulapaikan haltuunsa. Empire Shark tai Benjamin Evo jää kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 5 Easy Ride tsemppasi Joensuussa johtavan rinnalta asiallisesti. Viimeksi Jyväskylässä ruuna avasi hyvin, mutta ei päässyt keulaan, joten juoksupaikka löytyi 2. sisältä. Ruuna nousi viimeisellä takasuoralla 2. ulos ja haastoi voittajan, mutta putosi viimeisellä 200 metrillä tämän kelkasta. Nyt ruuna starttaa sopivassa tehtävässä ja hevonen on lähellä koko matkan johtoa. Starttiväli on lyhyempi kuin viimeksi ja hevosella ajetaan ennakkotietojen mukaan kengittä, joten Easy Ride pystyy olemaan selvästi parempi kuin Jyväskylässä.

Haastajat: 4 Golda Paris teki Lahdessa sekä toissa kerralla Teivossa asiallisest suoritukset 3. sisältä, mutta viimeksi tamma oli parempi kuin kertaakaan aiemmin. Golda Paris lähti 4. ulkoa 700 jäljellä kolmannelle radalle ilman vetoapua ja tuli kirinsä mainiosti perille. Viimeisen kierroksen Golda Paris runttasi 13,8-kyydillä. Golda Paris ei pysty kiihdytyksessä vastaamaan Easy Ridelle, ja ratkaisuhetkillä tämän ulkopuolelta ohi puskeminen ei ole mikään helppo tehtävä.

10 Minto's Daisy Star teki viimeksi pitkän kirin 3. ulkoa ja oli sijoitustaan parempi Golda Parisin voittamassa lähdössä. Minto's Daisy Star joutuu usein tekemään työt raskaimman kautta, mutta hevonen on osoittanut että fysiikkaa löytyy riittävästi.

Yllättäjät: Loistopaikan 2 Special Director saattaa olla lähdön yllättäjä ja ainakin kaksarissa siinä voisi olla ideaa. Ori juoksi viimeksi 3. sisällä ja oli kierros jäljellä kaukana keulahevosesta, mutta nousi rehdillä viimeisen kierroksen suorituksella kaksariin. Ori on tuntunut harjoituksissa viime kisan jälkeen erittäin hyvältä ja valmentaja odotti suojattinsa pystyvän menemään ainakin 15,5 - ehkä jopa 15:n pintaan.

9 Stella Unica otti Tammakriteriumin finaalissa maksimisijan 3. ulkoa, mistä tamma sai kirikierroksella tulla kiertämättä. Tarkalla juoksulla Stella Unica kamppailee viimeisistä finaalipaikoista.

6 Ferris Web avasi viimeksi kovaa ja otti keulapaikan, mutta 10-avaus tuntui lopussa sen verran, että ruuna putosi kaksarista. Easy Riden ulkopuolelta ruuna ei saa keulapaikkaa, joten tehtäväksi muodostunee kuolemanpaikan välttäminen. Juoksupaikka 2. tai 3. sisällä olisi enemmän kuin hyvä.

Pelijakauma: Easy Ride (39%) on sopivasti pelattu ja kelpaa varmaksi. Osa Golda Parisin peliosuudesta (30%) kuuluisi Easy Ridelle. Special Director (2%) on pelaamattomana hyvä haku yllätystä etsiville.

Juoksunkulku: Easy Ride avaa keulaan ja saa taakseen Rummeniggen sekä Ferris Webin. Golda Paris tai Catchmeifyoucan vetää toista rataa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 7 Captivate palasi viimeksi tyylillä voittokantaan kirimällä 4. ulkoa ykköseksi. Juoksu meni nappiin, kun ruuna sai kirissä hyvää vetoapua ja matkalla mentiin tasaisen reipasta. Taktiikkajuoksuissa Captivate ei tasavauhtisena menijänä pärjää, mutta toisaalta hevonen on vahva ja se antaa ohjastajalle vapauden tehdä rohkeita ratkaisuja matkan aikana. Captivatella todennäköisesti ajetaan eteenpäin heti kun vauhti rauhoittuu.

Haastajat: 9 Sivori Effe on tähän lähtöön hyvä hevonen ja se kuuluu aikaisin peleihin, vaikka pari viime kisaa onkin pilaantunut laukkoihin. Kajaanissa ruuna laukkasi ennen lähtölinjaa ja Torniossa juoksusta tuli liian raskas, kun hevonen lähti kolmannelle jo 1600 jäljellä eikä päässyt pudottamaan toiselle kuin vasta viimeisellä takasuoralla. Tästä huolimatta ruuna olisi edennyt totomatsiin, mikäli olisi saanut tulla vapaasti.

6 Todays Popular otti edellisen voittonsa keulasta. Sinne ruuna saattaa tälläkin kertaa suunnata, mikäli pysyy alkumatkasta ravilla. Ruunan kompastuskivi on ollut kiihdytys ja ensimmäinen kaarre, kuten Kaustisella ja Ylivieskassa. Viimeksi Todays Popular ravasi alun, mutta laukkasi loppukaarteessa johtavan rinnalta.

11 What's Going On on nousukunnossa. Se teki viimeksi 4. ulkoa pitkän kirin ja nousi aivan voittajan kupeelle. Lähtöpaikka on taas huono, mutta juoksun onnistuessa ruuna on vaarallinen.

Yllättäjät: 4 Special Firebird teki heinäkuussa Solängetissä hyvän juoksun lyhyen lähtölaukan jälkeen 6. ulkoa, mutta kahdessa viimeisessä ori ei ole pystynyt parhaimpaansa. Toissa kerralla ori otti 4. sisältä maksimit ja viimeksi se kiersi 1600 jäljellä johtavan rinnalle. Myöhemmin ori jatkoi 2. ulkona, mistä oli maalisuoralla tasainen. Tallitietojen mukaan oriilla on ajettu terävämmät viimeistelyt ennen Oulua, joten hevonen saattaa olla aikaisempaa terävämpi.

12 Texas Gel kiersi Torniossa 4. ulkoa 10 Feu De Celesten selässä ja tuikkasi maalisuoralla ohi vetoavustaan. Kunto on tasaisen hyvä, mutta lähtöpaikka vie tällä kertaa suurimmat menestyssaumat.

2 Saladino teki Kajaanissa asiallisen kirin, vaikka aivan parhaimpaansa ruuna ei haastavissa olosuhteissa pystynyt. Nyt lähtöpaikka on mainio ja kuivalla kelillä ruuna saattaa yllättää.

Pelijakauma: What's Going On (5%) on maistuvin merkki.

Juoksunkulku: Hit That avaa sisäradalle ja päästää Todays Popularin eteensä. Captivate kiertää kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Päätöskohteessa ykköskysymys on, kuinka hyvään suoritukseen 4 All Laid Out pystyy lähes kolmen vuoden paussilta. Se voitti 3-vuotiaana Breeders Crown -karsinnan (linkki Youtube-videoon), joten hevosen peruskapasiteettia ei sovi epäillä. Harjoituksissa sillä on tallikommenttien mukaan ajettu alle 16-vauhtia läpi, joten taustajoukot eivät ole leikillä mukana vaan tosimielellä. All Laid Out saattaa voittaa suoraan paussilta, vaikka ei olisi heti parhaimmillaan. Kysymysmerkkejä on kuitenkin niin paljon, että varmistamme oriin.

Haastajat: 5 Dixie Exclusive avasi toissa kerralla omia kyytejä, mutta laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Viimeksi ruuna ei ollut 4. ulkoa kurakelissä parhaimmillaan, sillä hevonen oli vain varjo siitä mitä Oulussa voittostartissaan. Dixie Exclusive pystyy parhaimmillaan paljoon ja on suosikin vakavimpia haastajia.

7 Callela Lancelot palasi Kuopiossa voittokantaan varmalla keulavoitolla. Nyt keulaan ei ole asiaa, ja onnistuneen juoksun saaminen voi tuottaa hankaluuksia.

Yllättäjät: 11 Minto's Romeo on nousukunnossa. Jyväskylässä ruuna tuli 4. sisältä kirilenkin 12,6-kyydillä Workout Wonderin viedessä voiton. Näistä asemista voitto yllättäisi maililla, mutta jatkossa ruuna kannattaa huomioida, kun juostava matka on pitempi.

6 Bory avaa kovaa ja tarkalla juoksulla se pystyy paljoon. Ylivieskassa ruuna oli keulasta mainio kakkonen, ja Rovaniemellä Bory tuli raskaissa olosuhteissa asiallisesti perille 5. sisältä.

3 All In otti Kajaanissa 2. sisältä maksimit, mutta oli Ylivieskassa terävämpi 3. sisältä lopettaen hyvin. All Inin päivän vire heittelee paljon, joten se on hankala veikattava. Hyvänä päivänäkin suosikit ovat todennäköisesti liian kovia lyötäväksi.

Pelijakauma: Dixie Exclusiven (14%) ja Callela Lancelotin (23%) peliosuuksien kuulisi olla toisin päin.

Juoksunkulku: Radoilla 1,4,5,6 ja 7 löytyy nopeimmat valjakot. All Laid Out saa vakavan haasteen Dixie Exclusivelta ja avaus mennään reippaasti. Matkavauhti on reipasta myös jatkossa, jos Dixie Exclusive ravaa ja jää johtavan rinnalle. All Laid Out saa todennäköisesti torjuttua Dixie Exclusiven kiihdytyksessä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6,5,9,1
Toto4-2: 5
Toto4-3: 7,9,6,11,4
Toto4-4: 4,5
Hinta: 8,00 €

Suuri
Toto4-1: 6,5,9,1
Toto4-2: 5
Toto4-3: 7,9,6,11,4,12,2,10
Toto4-4: 4,5,7,11,6,3
Hinta: 38,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt