Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto76 Turku 30.7.2016 – liki 110 000 euroa ylimääräistä jaossa!

Julkaistu:

Toto76
Turun Kuninkuusravien Toto76-peliä vauhdittaa viime viikolla jakamatta jäänyt 108 997,28 euroa. IS Ravit metsästää pottia nojaamalla kahteen suomenhevosvarmaan.

Toto76-1

Pelisuosikki/haastaja: Ennen viime kilpailua voittamattomina kilpailleet 3 Ellin Sisu ja 8 Caijus kohtaavat jälleen. Pikkupelimannin finaalissa Ellin Sisu latasi keulaan ja lähti vetämään vauhdilla. Hevosen ravi hukkui 400 metriä maaliin selvästä johtoasemasta. Uusi pomppu maalisuoran alussa vei voitonmahdollisuudet. Laukan voi laittaa varsamaisuuden piikkiin, kun ori jäi hieman odottelemaan muita. Ellin Sisua parhaiten seurannut Caijus käytti tilaisuuden hyväkseen ja lipui voittoon. Todennäköisesti Ellin Sisu kiihdyttää nyt keulaan, josta on Jorma Kontion ajamana todella lähellä. Caijuksella ei ole vielä samanlaisia vauhteja kuin suosikilla, joten molempien ravatessa lienee sen tyytyminen hopeatilaan.

Yllättäjät: 4 Arvon Herran omaa hyvät vauhtivarat, mutta ei se vielä pääse sentään Ellin Sisun kaltaisia vauhteja. Suosikkikaksikon lyöminen jäänee haaveeksi.

10 Uljas Suomalainen juoksi Teivossa sopivassa lähdössä, jonka klaarasi varmasti nimiinsä. Ori voi päästä Ellin Sisun takaa asiallisiin juoksuasetelmiin.

7 Ypäjä Jallu suoritti suosikkikaksikon kanssa samassa lähdössä oikein mukavasti. Ruuna matkasi toisen radan veturina. Se tuli maaliin vauhtinsa pitäen, eikä hävinnyt Caijukselle paljoa. Hevosen kuski heikkenee nyt, kun valmentaja ottaa itse ohjastusvastuun. Ilman kahden kovimman epäonnea voittoon yltäminen lienee liikaa vaadittua. Toki varsalähdöissä on yllätysmomentti aina olemassa.

9 Ypäjä Julmuri suoritti toissa kerralla mukavasti. Ilkka Korven suojatti ravasi keulassa. Se oli maalisuoralla karussa muilta yhdessä Caijuksen kanssa. Harmittava kompastuminen vesitti kuitenkin voitonmahdollisuuden.

Pelijakauma: Ellin Sisu on alustavasti 52 prosentin osuudella aliarvostettu. Caijuksen yli 30 prosenttia on hieman yläkantissa.

Juoksunkulku: Ellin Sisu avaa keulaan ja vetää reipasta. Toiset eivät saa välttämättä ravaavaan suosikkiin tuntumaa missään vaiheessa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: Tammojen tasoitusajo on Toto76-kierroksen kiperin koitos. Rastimeri ei ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto. Pitkään huikeassa kunnossa kilpaillut 8 Like You kantaa suosikinpaineet. Tapio Perttusen suojatti palasi viimeksi voittokantaan täysin ansaitusti. Hevonen suoritti tätä selvästi helpommassa lähdössä 1200 metrin kolmannella ilman selkää ja jyräsi varmaan voittoon. Tässä juoksun on onnistuttava voittoa ajatellen paremmin.

Haastajat: 3 Estelle Halm on lyönyt 2 Heidi Alen kahdesti viime aikoina, vaikka on ollut molemmilla kerroilla ennakkoon altavastaaja. Kyvykäs nelivuotias on ottanut kesän molemmat voittonsa keulasta. Välissä se oli Vermossa selkäjuoksulla pehmeä. Emma Väre pyrkii ajokillaan takuulla keulaan, josta se voisi johtaa kovasta vastuksesta huolimatta perille saakka.

Heidi Ale epäonnistui viime viikolla Forssan lounasraveissa. Tamma laukkasi alussa ja revitti rauhallisessa tempossa johtavan rinnalle. Siitä se taipui varsin sopivassa sakissa turhan selvästi. Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas kertoi kuitenkin, että hevonen oli polkenut toisen etukenkänsä irti. Se saattoi vaikuttaa esitykseen. Normaalina pystyy Mika Forssin ajokki 14-tulokseen, jolla taistelee lähdön parhaista paloista.

Huipputamma 9 Hillbilly Hilda on päässyt starttaamaan harvakseltaan, koska sitä on jouduttu hoitamaan vanhan vamman takia. Timo Leivon suojatti palasi kilparadoille kolmen kuukauden tauolta viime viikolla. Esitys oli oikein positiivinen johtavan takaa. Jos Hilda suorittaa startti alla jo pykälää riuskemmin, pystyy se voittamaan.

Yllättäjät: 14 Part Two on kisan ehdottomasti parhaimpia tammoja. Risto Airaksisen ajokki jatkaa kovassa lyönnissä, vaikka ei ole viimeisissään voittoon asti yltänyt. Tamma ei väsy millään.

15 Moonlight Love sai Mikkelissä odotetun namureissun johtavan takana. Tamma kiitti siitä kirimällä varmaan voittoon hurjalla uudella ennätystuloksella 11,3a. Tom Erikssonin valmennettava on huippukunnossa, ja sopivan selän löytäessä mahdollinen.

4 Mistelle pystyy lopettamaan sopivan selkäreissun saadessaan vauhdilla. Se voi vaikka voittaa kaiken mennessä kohdalleen.

6 Stone Capes Nanet oli viimeksi pettymys. Se kilpailee alavireisestä tallista, eikä ole sen puolesta kovin kiinnostava pelivalinta. Harri Koivusen suojatti voi kuitenkin lingota tässä kärkiporukkaan heti alussa, joten vaikeaa sitä on kokonaan tyrmätä.

1 Stone Capes Nasty meni jo toukokuussa Vermossa 14-tuloksen, kun se voitti kyvyt esiin -lähdön keulasta oikein helposti. Viime juoksuissa meno ei ole ollut toivottua, mutta nappiasemista hevosta ei saa unohtaa.

13 Bizzy Sisu voittaakin varmasti vielä jonkun tehtävän. Välttämättä vielä ei ole sen aika, mutta suurempiin revityksiin Ari Moilasen ajokki kuuluu mukaan.

Pelijakauma: Estelle Halm on 8 prosenttia pelattuna kiinnostavin merkki. Äärimmäisen tasaisesti pelatussa lähdössä ei ole suuria vääristymiä.

Juoksunkulku: Stone Capes Nasty pitää ainakin aluksi keulapaikan. Sille kelpaa kuitenkin luultavasti selkä eteen. Estelle Halm ja Stone Capes Nanet taistelevat keulapaikasta aluksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 7 Costellon neljän voiton putki napsahti viimeksi Vermossa poikki. Ori jäi kolmanneksi, mutta sen esitystä ei voi tuomita. Ville Herttuan suojatti starttasi takarivistä. Eturivistä matkaan lähti kuninkuuskilpailuun osallistuvat Pikkukahveli ja Elias Intomieli. Costello antoi liikaa tasoitusta edellä mainituille ennen kiriin suuntaamista. Tosin aggressiivisempi ajotaktiikka ei olisi välttämättä tuonut edes kakkostilaa sillä kertaa. Nyt vastus on viime kertaa helpompi, mutta ei tehtävä ole siltikään mikään yksinkertainen.

Haastajat: 4 Pyörylän Paroni hyötyi viimeksi parista poissaolosta, kun ennakkoon kiertämistä oli rutosti luvassa. Ori pääsi sisäradalta vapauteen viimeisellä takasuoralla. Maalisuoralla Mika Forss yritti yllättää ajokkinsa kanssa hurjaa Välähdystä. Lähelle valjakko pääsisikin, mutta ei sentään edelle. Onnistuvan suosikin lyöminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Yllättäjät: 1 Kupori ei ole voittanut pitkään aikaan, mutta on myös kärsinyt rutosti epäonnesta. Viimeksi se juuttui johtavan rinnalle, kun Välähdyksellä panostettiin sisäpuolella tosissaan kiihdytykseen. Siitä ori tuli mukavasti perille. Nyt tehtävä vaikuttaa vahvasti keulajuoksulta. Koko matkan johto ei ole missään tapauksessa mahdottomuus. Kupori ansaitsisi jo täysosuman.

Valmentaja Antti Ojanperä varoitteli jo ennen Mikkelin kilpailua, että 5 Josveis on tuloillaan. Siellä hevonen ei pysynyt vielä aivan parhaiden kyydissä lopussa. Viimeksi valjakolle jäi jossiteltavaa, kun se löysi vain puolittaisen kiritilat ja nekin liian myöhään.

10 V.G. Vipori on takuulla viime sijoituksiaan vaarallisempi. Toissa kerralla sillä kokeiltiin keulasta, josta veto on harvemmin kestänyt perille saakka. Viimeksi alun laukka vesitti heti mahdollisuudet. Ari Moilasen ajokilta irtoaa vihainen kiripala.

6 Tuulen Ilo esitti kesäkuussa todella mukavia suorituksia. Silloin se väläytteli kovia vauhtivaroja. Toki vastukset olivat helpompia. Ei Arto Hammarin ajokki nappiin onnistuessaan aivan mahdoton menestyjä ole, vaikka onkin täysin pelaamaton.

Pelijakauma: Varsin oikein pelattu.

Juoksunkulku: Kupori torjuu Pyörylän Paronin. Tämä kalastelee Costellon selkää eteen. Matka mennään läpi reipasta tahtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: 1 Venice yllätti Suur-Hollolan startissa likimain kaikki, kun se pamautti vitosradalta omaa vauhtiaan keulaan. Siitä Heikki Korhosen valmennettava vastasi varmasti perille saakka. Tammalta napattiin Lahdessa ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois ja lisättiin vetolaput. Silloin keskeltä rataa oli parempi kiihdyttää kuin sisäradalta, mutta kyllä siinä oli myös rutosti hevosen hyvyyttä. Tässä huipputamman ulkopuolelta starttaa hurja avaaja 2 Surprise Lord, mutta allekirjoittanut on taustajoukkojen kanssa samaa mieltä siitä, että kengittä juoksevaa Veniceä ei ohiteta alussa.

Haastajat: Surprise Lord on starttiraketti, mutta tässä sen kohtalona voi olla jäädä suosikin ulkopuolelle. Reima Kuislan suojatti teki todella mukavan juoksun viimeksi St. Michel -ajossa, kun se lopetti mukavasti ja teki kovimman suomalaishevosen juokseman 09,7-tuloksen. Jossiteltavaakin jäi hieman.

6 Jonesy on joutunut useasti viime aikoina haalarihommiin, mutta on silti menestynyt upeasti. Suur-Hollolassa se kesti hienosti kolmanneksi johtavan rinnalta väkivahvan esityksen jälkeen. Tätä varten Tuomas Korvenojan treenattava viimeisteli viime viikolla todella helpolla voitolla keulapaikalta sopivassa sakissa.

Pekka Korpi ”teki St. Michelistä kilpailun”, kun ajoi 5 Twigs Voicilla päättäväisesti keulasta suursuosikki Un Mec D'heripreä vastaan. Tamman veto ei kestänyt aivan maaliin saakka, mutta huono sitä on mennä tuomitsemaan. Hevonen meni kuitenkin alle kymppiä matkan läpi. Tässä tehtävä on haasteellinen, kun keulaan ei ole asiaa ja tamma on ollut aivan parhaimmillaan juurikin siltä paikalta. Toki se pystyy selästäkin menestymään.

Yllättäjät: 10 Special Promise kärttää näistä asemista kovavauhtista kilpailua, joka hyvin mahdollista. Santtu Raitalan ajokki pystyy tuliseen lopetukseen. Parhaimmassa tapauksessa sellainen voi tuoda voiton.

Risto Airaksinen pyrki Jonesyn voittamassa lähdössä Vermossa vauhdilla matkaan 4 Kakan kanssa, mutta tämä laukkasi hylkäykseen. Ruunan kyvyt riittävät nappireissulla pärjäämiseen, mutta iskukyky on yhä arvoitus.

3 Lindys Jersey Boy on parhaimmillaan todella hyvä hevonen. Sillä on yksi startti alla, joka vei sitä varmasti eteenpäin. Isompiin lappuihin ruunaa voi harkita mukaan.

Pelijakauma: Hurjatasoisen lähdön nollan prosentin Kaka ja Lindys Jersey Boy kiinnostavat. Venice ja Surprise Lord ovat varsin tasaisesti pelattuja, mutta ensin mainitun kuuluu olla suosikki.

Juoksunkulku: Alussa mennään melkoista vauhtia. Venice onnistuu pitämään Surprise Lordin ja kaikki muut mahdollisesti alkuun panostajat ulkopuolellaan. Surprise Lord voi jäädä Venicen rinnalle, koska 9 Order By Boss pääsee vauhdilla matkaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 4 William Birdlandille Mikkelin vitosrata oli jo ennakkoon voltista vaikea paikka lähteä matkaan. Ori laukkasikin heti pahoin. Sen jälkeen se porskutti hirmuisen vahvasti perille, vaikka jäi viidenneksi. Normaalisti ori on todella paha ohitettava, jos se pääsee keulaan. Valmentaja Juhamatti Hoffren kertoi kuitenkin, että tallilla jyllää virus. Sen takia ei hevoseen voi luottaa täysin.

Haastajat: 9 Flynn Boko ei ollut Jokimaalla aivan terävimmillään. Viimeksi hevonen oli kuitenkin terävämmän oloinen, vaikka jäi viidenneksi. Ori oli pitkään pussissa ja lopetti vauhdilla, mutta kärkisijojen suhteen oli myöhäistä. Ohjastaja Mika Forss kehui hevosen tuntuneen käteen selvästi Lahden kisaa paremmalta. Vielä toissa kerralla Flynn Boko oli suosikki William Birdlandia vastaan vastaavista asemista keskipitkällä matkalla. 2100 metrillä tilanne on kuitenkin kiistatta toinen.

2 Prin Holzilla on alla jo kaksi yllätysvoittoa. Ensin hevonen lopetti sisäratareissun jälkeen voittoon jättiyllättäjänä. Viimeksi voitto ei tullut enää niin puskista, mutta oli silti tasokkaassa porukassa yllättävä. Jukka Torvinen pamautti ajokillaan keulaan ja se vastasi siitä varmasti perille saakka komealla voittotuloksella. Vastusta piisaa jälleen, mutta Maria Honkalan valmennettava kuuluu huomioida varhain.

Yllättäjät: 11 Bakels Birdland on hurjan voitokas hevonen. Se oli etenkin toissa kerralla hurjan hyvä. Viime kilpailussa Harri Koivusen suojatti oli johtavan rinnalta pettymys, sillä se antoi tuntuvasti periksi.

10 Valentin Laday oli Vermossa pettymys. Ruuna oli valmentaja Matias Salon mukaan koko päivän ajan saamaton. Hevonen ei lähtenyt matkaan auton takaa normaalisti ja jäi lopussa suursuosikkina kolmanneksi. Omalla tasolla suorittaessa hevonen voi vaikka voittaa, joten sitä ei kannata tuomita yhden kilpailun perusteella.

Pelijakauma: Willian Birdlandia voi kokeilla vain noin 30 prosenttia pelattuna varmana, vaikka yllä onkin kysymysmerkkejä. Valentin Laday on 5 prosentilla yksi koko kierroksen parhaita merkkejä.

Juoksunkulku: Prin Holz lataa johtoon 5 J.C. Lady Princess voi haastaa alussa, mutta ohitse ei ole asiaa. William Birdlandin selkä kelpaa todennäköisesti Prin Holzille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 4 Saaga S on kiistatta todella suuri suosikki tämän vuoden kuningatarkisaan. Ilkka Pyysalon valmennettava on ollut tammalähdöissä oikein vakuuttava. Tamman tappiota voi spekuloida laukalla tai mahdollisien kiimojen tuomalla negatiivisella vaikutuksella, mutta todennäköisemmin Saaga S on lähellä voittoa jokaisella osamatkalla. Avausmatkalla se saa painua keulaan, josta irrottaa lopussa haavereitta muista mitan – puolentoista päähän.

Haastaja: 2 Huimariina on selkeä ykköshaastaja suosikille. Se on noussut tänä vuonna tammaparhaimmistoon. Johanna Sianojan valmennettava on varmistunut ja saanut lisää vauhtia. Hevonen menee kaikki matkat, mutta voi joutua nöyrtymään jokaisella matkalla suosikille.

Yllättäjät: 6 Virin Camilla pääsee vauhdilla matkaan ja Jarmo Saarela pyrkii ajokillaan sisäradalle. Juoksupaikka Saaga S:n takana olisi nopealle juoksijalle loistava paikka, mutta se on muutenkin haluttu paikka. Sopivalla sisäratareissulla pystyy Virin Camilla sijoittumaan kolmen parhaan joukkoon.

1 Noriko ei ole yltänyt vielä parhaimpaansa tänä vuonna. Timo Vääräsen treenattava on kuitenkin nousukunnossa. Tässä se pyrkii pitämään suosikin selän, josta hopeatila ei olisi mahdottomuus. Voittoon asti yltäminen olisi melkoinen paukku.

Pelijakauma: Saaga S on toki todennäköinen voittaja, mutta peliosuus (85 %) on karannut lapasesta. Kaikki muut mainitut ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Mika Forss lataa Virin Camillalla alkuun tosissaan. Jos Saaga S:n kanssa otetaan alku yhtään passaillen, pääsee Virin Camilla ensin keulaan ja jatkossa suosikki etenee keulaan. Matti Nisosen satsatessa suosikilla alkuun voi Noriko pystyä pitämään suursuosikin selän.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: 5 Jokivarren Kunkku sairasteli aikaisemmin ja joutui jäämään pois Mikkelin Suurmestaruudesta. Valmentaja Antti Ojanperä uhkuu kuitenkin jo itseluottamusta hevosen suhteen. Kaiken pitäisi olla kunnossa, jolloin ori on kilpailun kiistaton suursuosikki. Avausmatkalla sisäpuolelle on arvottu starttiraketit 2 Camri ja 3 Hullumies. Molemmat tyytyvät todennäköisesti suosikin selkään, koska heti kuninkuuskilvan avausmatkalla kaikkien voimien käyttäminen näkyisi auttamatta viimeistään 3100 metrin matkalla.

Haastaja: Camrin lähtönopeus on kehittynyt niin hurjasti, että se pystynee torjumaan nykyään Hullumiehen, vaikka tämäkin lähtee kuin tykin suusta. Jos Camrilla päätettäisiin vastata keulasta Jokivarren Kunkulle, voisi se voittaa avausmatkan, mutta kokonaiskilpailua ajatellen se ei olisi kovin edullinen ratkaisu. Siksipä paikka johtavan takana on todennäköisempi. Normaalisti suorittavaa Jokivarren Kunkkua Camri ei pysty yllättämään sen selästä, vaikka omaa hurjan pätkän.

Mika Forss ottaa todennäköisesti alun passaillen 6 Vitterin rattailla näistä asemista. Orille rahansa lyövän ei tarvitse järkyttyä, jos se jää tässä huonolla tuurilla täysissä voimissaan pussiin, tai matkaa sellaisissa asemissa, että hyväkään lopetus ei tuo aivan kärkisijaa. Kellään osallistujista tuskin lähdetään avausmatkalle verenmaku suussa, mutta nuoren hevosen kanssa varovaisuus voi hyvin olla vieläkin suurempaa.

Yllättäjät: 4 Välähdys kohtaa tässä ensimmäistä kertaa maamme parhaat oriit. Ville Korjuksen suojatin pohjia ei ole vielä nähty, mutta nyt hevonen joutuu pistelemään tosissaan. Välähdys on sen oloinen kilpailija, että se pystyy kärkiporukkaan jokaisella osamatkalla – mikäli huumoripuoli ei vain ota kolausta tiukasta kisarupeamasta.

8 Suivikas sortui Suurmestaruudessa sille todella harvinaiseen laukkaan juuri ennen maalia ja menetti voittonsa. Terho Rautiainen pyrkii ajokillaan todennäköisesti johtavan rinnalle, mutta on eri asia pääseekö hevonen koskaan siihen. Johtavan rinnalta se pystyisi parhaana päivänään osallistumaan voittotaistoon asti.

Pelijakauma: Jokivarren Kunkun (53 %) peliosuudessa näkyvät epävarmuustekijät turhan voimakkaasti, joten IS Ravit valitsee sen kierroksen toiseksi varmaksi.

Juoksunkulku: Alussa mennään hetki todella reipasta, kun Camri torjuu Hullumiehen. Tämä painuu Camrin perään ja alussa myös reippaasti avannut Jokivarren Kunkku etenee jatkossa vetotöihin. Suivikas mielisi johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 3
Toto76-2: 8,3,2,9,14,15,4,6,1
Toto76-3: 7,4,1,5
Toto76-4: 1,2,6,5,10,4,3
Toto76-5: 4
Toto76-6: 4,2
Toto76-7: 5
Hinta: 25,20 €

Suuri
Toto76-1: 3
Toto76-2: 8,3,2,9,14,15,4,6,1,13
Toto76-3: 7,4,1,5,10,6
Toto76-4: 1,2,6,5,10,4,3
Toto76-5: 4,10
Toto76-6: 4,2,6,1
Toto76-7: 5
Hinta: 168,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›