Atso

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Kuopio 7.6.2016

Julkaistu:

Toto5
Illan Toto5-ravien herkkupala on 4-vuotiaiden suurkilpailu Kuopio Stakes.

Toto5-1

Pelisuosikki: 3 Elian Web aloitti kautensa Vermossa huhtikuussa. Ruuna teki mukavan lopetuksen, joka enteili hyvää seuraavaa starttia varten. Katja Melkon treenattava ei ollut kuitenkaan parhaimmillaan Umeåssa ja se jäi tauolle. Tähän kilpailuun on tähdätty hevosen kanssa ja valmentajan mukaan sen tilanne on nyt parempi. Viime vuonna kolmivuotiskaudellaan 100 000 euroa juosseelta hevoselta ei voi odottaa muuta kuin kärkisijaa.

Haastajat: 9 Grainfield Acen voittoputki katkesi Finlandia-päivän kovatasoisessa lähdössä. Sitä esitystä on huono mennä moittimaan, mutta viimeksi hevonen ei ollut aivan odotettu. Kaksi vastustajaa kiri keulapaikalla viilettäneen suursuosikin ohitse lopussa. Omalla tasolla suorittaessa on Pekka Korven suojatti lähdön kärkihevosia.

2 Stone Capes Olive on saanut kaksi starttia kroppaansa tauon jälkeen. Tamma lopetti jo viimeksi Jokimaalla mukavasti tilat saatuaan. Kilpavire on varmasti vain kohoamassa, eikä kärkeen yltäminen tässäkään sakissa saa yllättää. Nyt hevoselta on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa tälle kaudella kaikki kengät.

6 Arctic Helen ei ole yltänyt viime kilpailuissaan kärkeen, kun on juossut tasokkaissa tehtävissä. Tässä porukassa hevonen parantaa sijoitustaan todennäköisesti selvästi.

Yllättäjät: Paikka johtavan rinnalla oli liikaa 10 Giampaolo Poofille toukokuussa Mikkelissä. Lappeen startin laukkamerkintä johtuu alun lyhyestä haparoinnista. Ruuna oli kilpailussa parempi, mutta samanlainen esitys ei riitä vielä voittoon.

5 Prayer's Hope jätti huhtikuussa Kuopiossa taakseen hyviä hevosia, kun Miika Tenhusen suojatti rankaisi kärkeä tylysti ylivauhdista. Seuraavissa starteissa hevosen esitykset eivät ole olleet loisteliaita, joten voitto yllättäisi tällaisessa sakissa aikalailla.

Pelijakauma: Varsin oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: 2,3 ja 6 porhaltavat alussa vauhdikkaimmin. Stone Capes Olive pitää ainakin aluksi keulat, mutta ainakin suosikin selkä kelpaa eteen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Pelisuosikki: 5 Sue's Photon tehtävä oli Vermossa Finlandia-päivänä mahdoton lyhyellä matkalla radalta 12. Seuraavassa startissa Turussa lähtöasetelmat olivat suotuisammat, mutta keulapaikalle ei ollut kuitenkaan asiaa. Seppo Markkulan suojatti suoritti asiallisesti, mutta ei mitenkään loistanut. Tähän lähtöön on tähdätty, joten oletettavasti parempaa on luvassa.

Haastajat: 7 Vagabondo oli Turussa vakuuttava. Hevonen torjui Sue's Photon alussa ja irrotti varmaan voittoon. Samalla juoksupaikalle pääseminen on nyt epätodennäköistä, joten Markku Niemisen valmennettava joutuu venymään.

9 Callela Ladyboss ei ole vielä tätä vuonna yltänyt kahden parhaan joukkoon. Toissa kerralla se jäi voimissaan pussiin ja kohtasi viimeksi kovia. Kyvyt riittävät voittoon saakka.

8 Graffiti Artist on huipputikissä, kuten Tuomas Korvenojan kalusto muutenkin. Huumorimenijä onnistui viimeksi keulajuoksulla, mutta haastavamman juoksun jälkeen sen kiinnostusta mitataan todenteolla.

Yllättäjät: 10 Proud Sally kiri Vermossa Tammasuosikissa toiseksi, eikä hävinnyt kuin keulassa todellisen luokkansa esittäneelle Backspinille. Takarivistä voittoon nouseminen ei ole helppoa, mutta mahdollista.

11 Stanley Savage on tehnyt kahdessa viime kilpailussaan mukavat lopetukset. Ori voittaa pian varmasti jonkun lähdön, mutta näistä asemista se voi olla liikaa vaadittua.

4 Swagman pystyy parempaan mitä tulosrivistö kertoo. Kaiken ollessa kunnossa ori kykenee lopettamaan pätkän vauhdilla.

Pelijakauma: Sue's Photo voisi olla selvempikin suosikki mitä on 25 % kannatuksella. Graffiti Artistin 20 % on liikaa.

Juoksunkulku: Sue's Photo avaa keulaan, josta sillä myös ajetaan. Graffiti Artist edennee rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Pelisuosikki: 6 Ponnen Aatos voitti Seinäjoella toukokuussa kovalla tuloksella. Ori laukkasi alussa lyhyesti, (puuttuu ohjelmatiedosta) mutta ei menettänyt siinä metrejä. Erkki Jämsän valmennettava sai mukavan reissun 2. ulkona, josta sai työntyä toista rataa pitkin voittoon. Vastus ei hirvitä ja jo samanlaisella esityksellä toinen peräkkäinen voitto on lähellä.

Haastaja: Syksyllä Toto76-lähdön voittanut 9 Virin Camilla on saanut kaksi starttia kroppaansa. Tamman kunto on nousussa ja se olisi parhaimmillaan kärkiporukasta. Vastus on suosikkia lukuun ottamatta oikein sopiva. Paalulla on sellaisia hevosia, että takamatkasta huolimatta keulaan eteneminen ei ole mahdotonta.

Yllättäjät: 10 Hilpetööri on oikein hyvä juoksija, mutta se palaa tässä pitkältä tauolta. Edellinen kilpailu on vuodelta 2014. Valmentaja Risto Tupamäki on varovaisen toiveikas suojattinsa pärjäämisen suhteen, mutta voitto yllättäisi myös hänet.

3 Prontus ei ole hanakka voittamaan, mutta vastukseen homma ei tällä kertaa kaadu. Ravilla Anna Kantolan ajokki pystyy ainakin totomatsiin.

2 Puharin Armas ei ole hetkeen kärkipäähän yltänyt, mutta tässä lähtökohdat antavat sellaiseen mahdollisuuden.

8 Liekin Ekon kyvyt ovat tähän porukkaan oikein hyvät, mutta hevosella on takana taukoa kymmenisen kuukautta. Valmentaja-ohjastaja Kaarlo Partanen on todella maltillinen odotusten suhteen.

Pelijakauma: Ponnen Aatosta voi harkita varmaksi 45 % osuudella. Hilpetööri on kolmella prosentilla hyvä merkki varmistajille. Puharin Armaan liki 10 % kannatus on yläkanttiin.

Juoksunkulku: Puharin Armas johtanee alun. Virin Camillalla on hyvä sauma edetä keulaan saakka.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Pelisuosikki: Voitot uupuvat 2 Driller Manin taulusta, mutta tässä ruunalla on erinomainen tilaisuus vuoden ensimmäiseen ykköstilaansa. Lyhyt matka käy loistavasti ja Jani Ruotsalainen tähtää nopealla hevosella koko matkan johtoon. Edellisessä kilpailussaan suosikki laukkasi loppukaarteessa, kun meni vinoksi. Sisäradalla samaa ongelmaa ei pitäisi tulla.

Haastajat: 6 Walk a Mile lähtee myös hyvin matkaan, mutta suosikin ohitse se ei normaalisti alussa pääse. Kajaanissa hevonen pääsi keulaan ja oli vielä maalisuoran puolivälissä karussa muilta. Viimeisillä metreillä askel kuitenkin painoi ja Vilar Lake kuittasi ohitse.

3 Sophie Savagella on kaksi alla poissaoloa mahaongelmien takia. Hevonen on saanut olla valmentaja-ohjastaja Pentti Argillanderin mukaan helpommalla ja syönyt vihreää. Se voi näkyä otteissa, eikä tässä saisi antaa muille tasoitusta vireen puolesta hirveästi.

Yllättäjät: 12 Frans G esitti Seinäjoella todella väkevän kirin, vaikka palasi kilpailuun liki neljän kuukauden paussilta. Lähtöasetelmat ovat tukalat, mutta samanlainen kiri riittää silti ainakin kärjen tuntumaan. Hevosen kyvyt ovat näihin lähtöihin kovat.

11 Hose Dahlia on hurjasti viime sijoituksiaan parempi. Arto Komulaisen valmennettava on kärsinyt lukuisista ongelmista, mutta kapasiteetti on tällaiseen sakkiin valtava.

1 Prince Lurifax lopettaa hyvänä päivänään nappireissun jälkeen vauhdilla. Viimeksi kiriä ei irronnut, mutta kaiken ollessa kohdallaan pitäisi Kimmo Kärkkäisen suojatin pystyä parempaan.

Pelijakauma: Driller Man on 44 prosentin kannatuksella kierroksen paras varmavalinta.

Juoksunkulku: Driller Man torjuu Walk a Milen alussa, joka päässee johtavan taakse. Takaa Frans G ja Hannu Torvinen voivat tehdä ratkaisun ajoissa, mikäli vauhti rauhoittuu merkittävästi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Pelisuosikki: 12 Doni Twice onnistui Killerillä pitkästä aikaa täydellisesti. Hannu Torvinen lähti ajokillaan taustalta ulos viimeisellä takasuoralla. Uransa vahvasti aloittanut ruuna työnsi turpansa niukasti ensimmäisenä maalilinjan yli. Vastus on jälleen ehdottomasti lyötävissä.

Haastajat: 3 Fantom Sundance voitti maaliskuussa Kuopiossa keulasta helposti, kun sai vetää sopivaa tahtia. Sen jälkeen sijoitukset ovat olleet heikompia. Esimerkiksi viimeksi ori pisteli maalisuoraa mukavasti, vaikka jäikin neljänneksi.

14 BWT Mirage on kohonnut häijyyn lyöntiin. Ruuna lopetti jo toissa juoksussaan Kajaanissa vauhdilla, kun sai kiritilat. Kärkihevoset olivat kuitenkin jo karussa. Viimeksi samalla radalla Jorma Matalamäen valmennettava vyörytti johtavan rinnalta kärkeen jo toisen kierroksen alussa. Kakkoshaastaja voitti varmasti kovalla tuloksella.

Yllättäjät: 7 Rowan Cake odottaa täydellistä onnistumista. Sellaisen sattuessa kohdalleen voi Iikka Nurmosen ajokki voittaa tällaisen lähdön.

Mikäli volttilähetys ei tuota 9 Buster U.S.:lle ongelmia, voi Mauri Jaaran ajokki olla yllättävän korkealla. Hevonen ei ole näyttänyt Suomessa vielä läheskään kaikkea osaamistaan.

8 Baby Fieldillä on volttilähdössä laukkariski. Ravilla se pystyy todella vihaiseen lopetukseen, jos saa säästää patit loppusuoralle.

Urallaan 9 kertaa voittanut 5 East Star Glide on vielä tänä vuonna vailla ykköstä. Tässä kilpailussa se seikka voi hyvin korjaantua, sillä ruuna on iskussa. Pekka Vehviläisen ajokki pääsee voltistakin hyvin matkaan.

4 Golden Sky pystyy menestymään tällaisessa tehtävässä, mikäli hevosen huumori on vain kohdallaan.

15 Kalla Bob ei ole Purasen mukaan vielä herkimmillään, mutta osaavista käsistä aloittava tamma voi silti ainakin hätyytellä parhaita. Siltä on ajatuksessa ottaa kaikki kengät pois, joka olisi oikein mielenkiintoinen muutos.

2 Redhot Destiny ei ole niin onneton mitä tulosrivistä voisi päätellä. Revityksissä sen voi huomioida.

Pelijakauma: BWT Mirage on 8 pinnalla huippumerkki. East Star Gliden prosentin peliosuus on aivan liian vähän. Fantom Sundance on ylipelattu 23 prosentilla.

Juoksunkulku: East Star Glide ladannee keulaan, josta sillä voidaan hyvin ajaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 3,9,2,6
Toto5-2: 5,7,9,10
Toto5-3: 6
Toto5-4: 2
Toto5-5: 12,3,14,7,9,8,5,4,15,2
Hinta: 16,00 €

Suuri
Toto5-1: 3,9,2,6
Toto5-2: 5,7,9,10,11,4
Toto5-3: 6,9,10
Toto5-4: 2
Toto5-5: 12,3,14,7,9,8,5,4,15,2
Hinta: 72,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›