Mauri

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 4.6.2016

Julkaistu:

Toto4
Koulujen lukukauden päättäjäispäivän takia Toto76-kierros ajetaan vasta sunnuntaina. Tänään ravataan T4-ravit Seinäjoella klo 16 alkaen. Huippulupaavasti uransa avannut Koveri jatkaa hyvin todennäköisesti voittokulkuaan.

Toto4-1

Suosikki: 5 Crystal Eye viihtyy parhaiten mailin matkalla ja piikkipaikalla. Se hävisi viimeksi mielipaikaltaan kahdelle kovalle hevoselle ja jäi vain kymmenyksen ennätyksestään. Koko matkan keulasoolo on lähellä.

Haastajat: Kolmevuotiaiden ikäluokkalähdöissä lahjansa näyttänyt 1 Zumurella avasi myös tämän kauden lupaavasti. Se voitti ensin leikitellen piikistä ja jäi sen jälkeen Kasvattajakruunussa voimat tallella pussiin. Jos hevosen vire on pysynyt paussin ajan ja se välttää pussituksen, se on tiukasti taistossa.

6 Goody Tooma on tehnyt pitkän tauon jälkeen mukavat juoksut. Se jäi ensimmäisellä kerralla pussiin keulahevosen taakse ja lopetti viimeksi aivan hyvin, kun pääsi vapaaksi. Huippukuski tuo hevoselle varmasti vielä tehoja lisää.

3 Wim’s Wild Rose sylkäisi Vaasassa lopun lujaa, kun pääsi vapaaksi. Esitys oli hyvin positiivinen, sillä hevonen palasi tauolta, ja valmentaja pelkäsi sen olevan vielä tukkoinen.

8 Stardust Fibber on kovassa kunnossa, mutta synkkä lähtöpaikka lyhyellä matkalla laskee sen osakkeita. Tamma kiri Vaasassa hurjasti, muttei riittänyt viimeksi kovemmassa Porin lähdössä tototaistoon hyvästä tuloksestaan huolimatta.

Yllättäjät: 4 Carajoson 700 metrin kiri 2. ulkoa ei kantanut tauon jälkeen täysillä maaliin asti, mutta kilpailu teki asialliselle avaajalle varmasti hyvää.

2 Lass Zolly ajautui viimeksi keulavoittajan taakse pussiin ja vaikutti nousuvireiseltä. Se lopetti jo sitä ennen asiallisesti, kun pääsi vasta 100 jäljellä pussista.

Pelijakauma: Yllättäjämme ovat aliarvostettuja ja 11 Red Diamond Via on yliarvostettu.

Juoksunkulku: Crystal Eye tykittää keskeltä keulaan, mistä sillä myös ajetaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Aikaryhmässä hevosten voittosummat poikkeavat toisistaan. 1 Villihuumalla on parhaat näytöt tältä vuodelta, mutta varmaksi tammaa ei voi suositella sitä harvemmin ajaneella kuskilla. Hevonen ei ole vielä niin ravivarma kuin sen viime sijoitukset näyttävät. Villihuuma sai viimeksi oivan reissun 2. ulkona, mistä spurttasi maalisuoralla selvään voittoon volttiennätyksellään.

Haastajat: 3 Menoks on parhaimmillaan, kun pääsee juoksemaan kengittä. Se ottaa avojaloin paremmin vauhtia. Ori teki toissa kerralla mainion juoksun laukan ja kiertelyiden lomassa. Viimeksi se laukkasi loppusuoralla, muttei olisi yltänyt ravatessaankaan totosijataistoon.

Ailahteleva 8 Akkaatta on ollut kahdessa viime startissaan hyvä. Se seurasi Jyväskylässä 23,0-lopetuksessa keulahevosen tuntumassa maaliin. Viimeksi tamma sai hyvän reissun kärkiporukassa ja oli hurjakuntoista Jumiinia uhkaamatta myös toinen. Akkaatta on vaihtanut valmentajaa viime juoksunsa jälkeen ja jos se on sopeutunut hyvin uuteen talliin, sen voi odottaa pärjäävän nytkin onnistuneella reissulla.

2 Sävel-Muistolla oli Härmässä kaikki avaimet taistella kärkisijoista hyvin onnistuneen reissun jälkeen, mutta sen puristus ei riittänyt. Ruuna kannattaa silti poimia revityksiin.

Yllättäjät: Tauon aikana valmentajaa vaihtanut 11 Notarik on saanut kaksi starttia alleen. Se sai viimeksi oivan reissun Villihuuman perässä, muttei pystynyt lopussa tämän ja muiden kärkihevosten vauhtiin. Ruuna parantaa pikku hiljaa ja sille voi jo povata jonkinlaista menestystä melko sopivassa lähdössä.

Selvästi suurimman voittosumman kerännyt 5 Ensilento on väläytellyt välillä kohtuullisia otteita paljon kovempien hevosten joukossa, minkä perustella se omaa jonkinlaisen yllätyssauman. Tosin se oli melko saamaton kahdessa viime kilpailussaan.

Pelijakauma: Villihuuma on liian suuri suosikki.

Juoksukulku: Koska eturivissä ei ole starttiraketteja, Villihuumalla on ravatessaan sauma pitää keulat sisäradalta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Lujaa avaavalla 4 Finally Famousilla on tuhannen taalan paikka napata kauden avausvoittonsa. Ruuna kiri viimeksi paussin jälkeen 3. ulkoa hyvin, muttei aivan päässyt ohi 2. sisällä namujuoksun saaneesta hyvästä hevosesta.

Haastajat: 1 Montana Hangover aloitti Suomessa kolmossijalla helpommassa lähdössä. Se pääsi 100 jäljellä nousemaan ajettuna ulos 2. sisältä, muttei pystynyt uloimpia ratoja parhaiten kirineiden vauhtiin. Startin ansiosta varmasti parantava ruuna kannattaa poimia aikaisin varmistuslapuille.

3 Opening Day on ollut hieman tasapaksu viime starteissaan. Se sai Seinäjoella namujuoksun 2. sisällä, mistä seurasi kolmanneksi. Hevoselle ei tullut ajoissa kunnon mahdollisuutta, mutta toisaalta se ei pitänyt kunnolla tuntumaakaan keulahevoseen loppumetreillä. Ori on parhaimmillaan piikkipaikalta.

Yllättäjät: 8 The Jackpot olisi ollut ikävästä lähtöpaikastaan huolimatta tosi kova vastustaja suosikille täydellä matkalla, mutta ei sen voittosaumoja voi nytkään kokonaan tyrmätä. Hevonen on ollut kevään juoksuissaan erinomainen lukuun ottamatta Uumajan starttia, jossa se oli sairas. Ori sinnitteli Seinäjoella kuolemanpaikalta toiseksi ja kiri viime lauantaina hölkkätempoisessa T76-lähdössä 3. ulkoa vauhdikkaasti kolmanneksi.

5 Blame Pizzaz ja 6 Kalanchoe P.R. ovat tuoreimpien kilpailujensa perusteella nousuvireessä. Ensin mainittu seurasi Teivossa 2. sisältä 11,5-lopetuksessa kahden kivikovan hevosen jälkeen viimeiselle totosijalle. Kalanchoe P.R. spurttasi puolestaan Vaasassa samalta paikalta voittoon ohi Lightsonlightsoffin. Maili ei ole sille paras matka.

Pelijakauma: The Jackpot on kanuunarasti. Finally Famous on jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Neljältä sisimmältä radalta avataan lujaa. Finally Famous päässee hallitsemaan juoksua.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Neljällä voitolla uransa avannut 3 Koveri on ilmeinen lahjakkuus. Nopea ja ravivarma 5-vuotias on ravannut joka kerta keulassa. Varsinkin hevosen kolme viime voittoa ovat irronneet niin väljällä tyylillä, että sen varmisteleminen lienee turhaa.

Haastajat: Myöskään 7 Tähtitase ei ole kohdannut vielä parempaansa. Huomioitavaa kuitenkin on, että 9-vuotiaan hevosen aikaisemmat startit ovat vuodelta 2011. Jalkaongelmista kovasti kärsineen oriin viime kilpailusta on aikaa siis viisi vuotta! Kyseessä oli 10 000 euron arvoinen Tapiola Cupin finaali. Vaikka Tähtitaseen voittosumma on aikaryhmässä selvästi joukon suurin, se joutuu starttaamaan massiivisen pituiselta tauolta selkeästi haastajan roolista.

9 Mikori on kehittynyt starttien myötä ja voittanut viime kilpailunsa. Ruuna hallitsi ensin mennen tullen piikistä Porissa ja kiri sen jälkeen Seinäjoella kaikkien ohitse 5. ulkoa. Vaikka vastassa on enemmän tienanneita, Mikori pystyy olemaan nytkin kärkihevosia.

11 Wauhti on lähdön lahjakkaimpia kilpailijoita, mutta arka hevonen kärsii kovasti takarivin lähtöpaikastaan. Ruuna olisi terävimmillään vapaalta radalta ja vastaisi etenkin keulasta sisukkaasti. Toissa kerralla se laukkasi mielipaikaltaan kakkossijan, kun ykköstasolla kilpaileva Pauskeri painui ohitse. Viimeksi Wauhti ei olisi yltänyt vastaavista asemista lähellekään kärkeä, vaikkei olisi laukannut loppukaarteessa.

Hyvin avaava 2 Tirehtööri saa helpon juoksun kärkiryhmässä sisäradalla ja voi liftailla ylös, mutta hevosen loppumetrien taistelu on jättänyt toivomisen varaa.

Yllättäjät: Merkittävästi tulosriviään parempi 6 Katrim Ram oli Härmän startin perusteella löytänyt itsensä tauon aikana. Tamma pääsi vasta loppumetreillä pussista ja spurttasi ärhäkästi kolmantena maaliin.

8 Voitto-Aatoksen vauhdit riittävät myös totosijoille. Ruuna oli viimeksi etenemässä lähtölaukan jälkeen kärkeen viimeisellä takasuoralla, kunnes hyppäsi uudelleen.

Pelijakauma: Katrin Ramia on pelattu käsittämättömän vähän ja myös Voitto-Aatos on jäänyt liian vähälle huomiolle. Tähtitase on ylipelattu.

Juoksunkulku: Koveri ampaisee keulaan ja Tirehtööri tai Kujalan Erätuuli pääsee sen peesiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 5,1,6,3
Toto4-2: 1,3,8,2,11,5,6
Toto4-3: 4,8
Toto4-4: 3
Hinta: 11,20 €

Suuri
Toto4-1: 5,1,6,3,8,4
Toto4-2: 1,3,8,2,11,5,6
Toto4-3: 4,1,3,8,5
Toto4-4: 3
Hinta: 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›