Mauno, Maunu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Härmä 29.5.2016

Julkaistu:

Toto4
Härmän Toto4-kierrosta on mukava jännittää alipelattuun keulavarmaan luottaen.

Toto4-1

Pelisuosikki: 8 Absolut Arctica lopetti jo kauden avauksessaan Kokkolassa oikein vauhdikkaasti, kun sai takasuoralla kiritilat. Viimeksi Vieremällä Pasi Väisäsen valmennettava löysi väylät vapauteen loppukaarteessa ja hevonen kiri suorastaan lentämällä muilta karkuun. Onnistuessa suosikki on varmasti lähellä.

Haastajat: 14 Midsummer Bell sai viime viikolla Seinäjoella kiritilat sisäradalta loppukaarteessa. 300 metrin kiri toi Mikko Niemistön suojatille varman ykköstilan, kun pahin vastustaja laukkasi.

Voltin vitosen ei pitäisi aiheuttaa 5 Moonwhisperille ongelmaa. Tamma lähti viime vuonna vastaavalta paikalta oikein sujuvasti matkaan. Tämän kauden avauksessa Vaasassa viikko sitten Hannu Hietasen ajokki avasi keulaan ja veti haluamaansa vauhtia. 16-lopetuksessa muilla ei ollut mitään asiaa voittotaistoon.

2 Tilwirc juoksi viime syksynä 3-vuotiaana kaksi kertaa kilpaa. Hevonen juoksi tasokkaissa Ilkka-ajon lähdöissä, joissa juhlivat sellaiset nimet kuin Tim Hannibal ja Umberto Croft. Molemmissa hevonen teki 17-tuloksen, mutta ei riittänyt ymmärrettävästi kärkeen. Valmentaja Veli Nurminen tulee hevosen kanssa starttiin varovaisen toiveikkaana, eikä sen kärkisija yllättäisi.

Yllättäjät: 9 Tribestream sai Oulussa maanantaina kiritilat vasta sata ennen maalia, eikä ehtinyt hyvästä lopetuksesta huolimatta kuin neljänneksi.

16 Crystal Bay olisi voinut voittaa syksyllä Ilkka-ajon, mikäli ohjastaja olisi uskonut hevoseen enemmän. Tänä vuonna ori on laukkaillut starteissaan, mutta on ehtinyt voittaakin kerran. Tehtävästä voi muodostua kahdelta pakilta ylivoimainen.

13 Star To Be Loved taipui viimeksi, kun hevosella kierreltiin alussa kohti paikkaa johtavan rinnalla. Nyt on todennäköisesti selkäreissun vuoro, jollaisella 3-vuotias pystyy kärkitaistoon.

11 Edward Star ja 12 Dizebell Gran juoksivat viimeksi samassa lähdössä. Molemmille jäi rutkasti jossiteltavaa, kun kunnon kirimahdollisuutta ei tullut kummallekaan.

Pelijakauma: Vain kolme prosenttia pelattu Tilwirc on makea merkki.

Juoksunkulku: Moonwhisper kiihdyttänee vetotöihin, josta sillä myös varmasti ajetaan. 3 Enya Web on todennäköisin hevosen sen takana. Tilwirc voi olla alussa myös yllättävän nopea.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Pelisuosikki: 13 Loikkaus pisteli 14 Sävel-Taian kanssa samoissa raveissa (eri lähdössä) mukavasti maaliin saakka ja ylsi yllättäen kolmanneksi. Startti alla sitä voidaan odottaa jälleen kärkitaistoon, sillä vastus ei ole liian vaativaa tasoa.

Haastajat: 2 Päivän Pokerilla kokeiltiin huhtikuussa Ylivieskassa keulasta. Ori johti joukkoa vielä maalisuoralle tultaessa, mutta askel alkoi painaa suoraan tauolta lopussa. Nyt vastus on sopivaa tasoa ja kropassa on startteja, joten Santtu Raitalan ajokin koko matkan johto ei liene kaukana.
Sävel-Taika kiri Seinäjoen viime juoksussaan oikein mukavasti loppua ja ennätti toiseksi. Samanlainen esitys riittää tässä paljoon.

9 Ralli-Tähkä löi huhtikuussa Päivän Pokerin, eikä hävinnyt voittoakaan paljolla. Edellisessä startissaan samalla radalla ruuna osoitti vireen pitävän.

Yllättäjät: 5 Ramiinin Valo on suorittanut ihan mukavasti kahdessa viime kilpailussaan. Voittaminen on kuitenkin työn ja tuskan takana, joten muu sijoitus on jälleen todennäköisempää.

16 Vilkun Poika suoritti viime kesänä muutamassa startissa oikein mukavasti. Sen jälkeen laukat tulivat vahvasti kuvioihin. Ori palaa tässä kilpailutauolta koelähdön kautta. Valmentaja Tapio Tuunala ei usko hevosen nousevan täältä kärkeen asti, sillä ensisijainen tavoite on pysyä ravilla koelähdön välttämiseksi. Hevonen on kuitenkin hänen mukaansa selvästi valmiimpi mitä viime vuonna kilpailemista aloitellessa. Seuraavaa starttia ajatellen sitä kannattaa seurata.

Pelijakauma: Päivän Pokerin kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Päivän Pokeri avaa keulaan, jossa vetää ensimmäisen kierroksen maltilla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Pelisuosikki: 9 Jamas King Arthur onnistui Ylivieskassa voittamaan pitkästä aikaa, kun sai johtavan takana mukavan reissun. Mitenkään loistelias suoritus ei siltikään ollut ja lopputulema olisi ollut ilman vastustajan laukkaa todennäköisesti toinen. Edellisessä kilpailussa Vaasassa hevosen sijoitus olisi ollut hieman paremmalla tuurilla todennäköisesti seitsemättä sijaa paljon parempi. Panu Ahonen pyrki alussa keulaan, mutta pullaavan keulahevosen ohitse se ei aivan päässyt. Täten matka taittui johtavan rinnalla, josta suosikki taipui ymmärrettävästi.

Haastajat: Ville Pohjola joutui peruuttelemaan Vaasassa 3 Wirelessin kanssa alussa aivan hännille, kun paikkaa parijonosta ei löytynyt. Tamma napsi lopussa väsyviä, mutta ei mitenkään loistanut suorituksessaan.

6 Stoms Max on ehdottomasti riittävä hevonen tähän sakkiin, eikä voittokaan saa yllättää ruunan pysyessä ravilla.

8 Coming Up ei ole viime vuosina voitoilla mässäillyt, mutta tällaisessa sakissa onnistuneella juoksulla sellainen on mahdollista. Ruuna lopetti viimeksi oikein mukavasti, kun sai Vaasassa kiritilat.

Yllättäjät: 5 Precious Twice on tauluaan vaarallisempi tapaus. Markku Hietasen ajokki voi olla startti kropassa aivan kärjessä nappireissulla.

4 Secret Pilot avaa vauhdilla ja saa tässä sisäratareissun. Ruuna ei ole kuitenkaan leijona taistelemaan. Vastuksen puolesta pärjääminen on kuitenkin ehdottomasti mahdollista.

13 Twist Life olisi keulan läheisyydestä parhaimmillaan, mutta nyt sellaista reissua ei ole tarjolla. Ulkoradoilla kiertely ei ole herkkua, joten sopivasta vastuksesta huolimatta voittoon nouseminen yllättäisi melkoisesti.

Pelijakauma: Jamas King Arthurin 40 prosenttia on liikaa. Stoms Max kiinnostaa vain 9 prosenttia pelattuna.

Juoksunkulku: Secret Pilot avaa aluksi keulaan, mutta sille kelvannee selkä eteen. Stoms Max voi edetä hakemaan keulapaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Pelisuosikki: 12 Fjeldstad Goggen on suorittanut jo useassa kilpailussaan mukavasti ja tässä voisi olla jo voiton vuoro. Viimeksi Antti Ala-Rantalan suojatti lähti vauhdikkaasti matkaan ja oli jo ensimmäisen kierroksen lopulla johtavan rinnalla, vaikka starttasi kahdelta pakilta. Siitä se runnoi johtavan 6 Lumi-Hessun maanrakoon helposti, mutta joutui nöyrtymään lopussa paremman juoksun saaneelle.

Haastajat: 2 Tuulensuvi on palannut hankkarivamman jälkeen kovaan iskuun. Toissa juoksussa Seinäjoella tamma ei jaksanut rutistaa keulasta aivan perille saakka, mutta ei esitys ollut tuomittava missään tapauksessa. Viime kilpailussa oli jo voiton vuoro vahvalla kirillä. Keulaan päästessä voi Taisto Niemistön ajokki johtaa perille saakka.

Lumi-Hessu pystyy voittamaan tällaisen tehtävän, mikäli sille sattuu hyvä päivä eteen. Veli-Erkki Paavolan suojatti voitti suosikin toukokuun alussa, kun sai 40 metriä etumatkaa. Viimeksi se ei voinut samalle hevoselle mitään.

7 A.T. Visku on juossut selvästi tätä kovemmissakin tehtävissä. Toissa juoksussa Seinäjoella ori ei saanut mahdollisuutta kirimiseen. Viimeksi Killerillä Juha Länsimäen ajokki tuli mukavasti maaliin, mutta joutui lähtemään kiriin liian kaukaa kärkisijoja ajatellen.

Yllättäjät: 1 Akaasia kirii selkäreissun jälkeen palan vauhdilla. Tässä on loistava sauma nappireissuun, jollaisen päätteeksi ei voittokaan ole mahdottomuus.

9 Metkutus pystyy jyräämään ainakin kärjen tuntumaan, mikäli ei laukkaile suuremmin.

8 Tesantti ei ole pitkään aikaan voittanut, mutta tällaisessa lähdössä siihen olisi menon maittaessa mahdollisuus.

Pelijakauma: Tuulensuvi on todella maistuva pelivalinta vain 15 prosentin kannatuksella.

Juoksunkulku: Akaasia päästää Tuulensuvin suosiolla vetotöihin. Ainakin Fjeldstad Goggenilla tehdään ratkaisuja ajoissa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 8,14,5,2,9
Toto4-2: 2,13
Toto4-3: 9,3,6,8,5,4,13,1
Toto4-4: 2
Hinta: 16,00 €

Suuri
Toto4-1: 8,14,5,2,9,16,13,11,12
Toto4-2: 2,13,14,9
Toto4-3: 9,3,6,8,5,4,13,1
Toto4-4: 2
Hinta: 57,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt