Verneri

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Vaasa 22.5.2016

Julkaistu:

Toto4
Koska rivin suurimman suosikin Unteron rattaille hyppää huippukuskin jälkeen valmentaja, se ei ole kovin mielekäs varma. IS Ravien luottamuksen saa hirmukuntoinen Tim Hannibal.

Toto4-1

Suosikki: Lahjakkaan 4 Unteron otteet ovat kohentuneet startti startilta talvitauon jälkeen. Viisivuotias ori marssi viimeksi Oulussa takarivistä määrätietoisesti 3. rataa pitkin keulaan, mistä voitti parastaan antamatta 26,0-lopetuksessa. Mikäli huippukuski jatkaisi Unteron rattailla, se olisi selvääkin selvempi varma, mutta valmentajan ajamana hevosen varmistelemista voi harkita.

Haastajat: Viime vuonna hienosti pärjännyt 12 Wauhti pilasi kevätkauden ensimmäisen kilpailunsa paikallisraveissa loppusuoran laukkaan, kun ykkössarjalainen hyökkäsi sen kimppuun. Erityisen hyvin keulasta vastaava ruuna olisi ollut hyvältä paikalta huippuvaarallinen vastustaja suosikillekin, mutta synkkä lähtöpaikka laskee selvästi kehityskykyisen menijän mahdollisuuksia. Se pystyy pudottamaan ennätyksestään useita sekunteja.

7 Vapun Veera kokosi Turussa itsensä kahden laukkastartin jälkeen ja johti lähes maaliin asti. Toisten takan hevosen laukkariski kasvaa paljon suuremmaksi.

6 Tuuli Pipsa rutisti viimeksi uransa avausvoittoon saatuaan pienessä lähdössä hyvän reissun kärkijoukossa. Tamman pitää vielä petrata, mikäli aikoo jatkaa voittopolulla paljon tiukemmassa lähdössä.

Yllättäjät: 5 Reipas Tella on kohonnut niin hyvään vireeseen, että on suosikin kovimpia vastustajia. Tamma voitti kuukausi sitten hallitusti keulasta. Viimeksi hevonen selvisi lähtölaukan jälkeen 2. sisälle, mistä oli ennätyksellään tasainen neljäs.

Valmentajaa vaihtaneelle 3 Krääsälle tehdään mielenkiintoisia muutoksia (kts. tallikommentit), joiden avulla se voisi pitkästä aikaa lunastaa niitä odotuksia, joita antoi uransa alkustarteissa.

Pelijakauma: Reipas Tella, Krääsä ja 2 Sisu Oskari ovat edullisia rasteja.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Sisu Oskari laskee Unteron vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Kovia aikoja painellut ja sangen hurjan juoksun viimeksi tehnyt 9 Tim Hannibal on sunnuntaikierroksen mielenkiintoisin varma. Se jäi lähtölaukassaan ison lauman viimeiselle sijalle, mistä kiri tuulispäänä kärkihevosen tuntumaan. Kolossimaisella ruunalla ei ole autolähdössä samanlaista laukkariskiä ja sen luulisi pystyvän pärjäämään kaikenlaisilla juoksuilla.

Haastajat: 5 Shiny Boss oli myös oikein hyvä tuoreimmassa startissaan paussin jälkeen. Hännille pakitellut ori kiri terävästi pääjoukon parhaaksi, mutta aikaisin kaikki vastustajansa hyvästellyttä keulavoittajaa se ei ehtinyt lainkaan uhkaamaan. Hyvä lähtijä pääsee tällä kertaa juoksemaan kärkijoukossa paremmalta lähtöpaikaltaan.

Jatkuvasti heikoilta lähtöpaikoilta startanneen 1 Wim’s Wild Rosen arpaonni on vihdoin kääntynyt. Se pääsee matkaan kerrassaan ykkösradalta, mistä saa tarkan reissun kärjen suojissa. Paussilta tuleva tamma näytti parhaat puolensa joulukuussa, jolloin kiri Toto4-lähdön voittoon.

Yllättäjä: 12 Last Finn on kehittynyt viime vuodesta. Se aloitti kautensa komealla kuolemanpaikkavoitolla. Ykkössija oli hevosen uran ensimmäinen, muttei takuulla jää viimeiseksi. Viimeksi tamma kiri tasokkaassa lähdössä 2. ulkoa lähimmäksi voittoputkeaan jatkanutta Rim Bay Kickapoota.

Pelijakauma: Tim Hannibal on alipelattu suosikki ja myös Last Finniä on rastittu liian vähän. Shiny Boss on jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilla 1, 3, 5 ja 7 on hyvät avaajat. Shiny Boss päässee piikkipaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Melko väsymätön 8 Jumiini ansaitsisi jo vuoden avausvoittonsa. Laukattomissa starteissaan pärjännyt ruuna raataa aina rehdisti perille. Se jyräili viimeksi alkuhaparoinnin jälkeen päätöslenkin vahvasti uloimpia ratoja pitkin, muttei ehtinyt kolmossijaa ylemmäksi, kun kärki lopetti 26,0-kyytiä.

Haastajat: 10 Jamas Victor oli oikein hyvä huhtikuussa, jolloin ravasi voiton ja kakkossijan onnistuneiden reissujen jälkeen. Seuraavaksi ruuna ei saanut 2. sisältä kunnon mahdollisuutta, mutta viimeksi vastus oli sille yksinkertaisesti liian kova hurjatasoisessa T76-sarjassa. Tällaisessa porukassa Jamas Victor on huomioitava taas aikaisin.

9 Tytön Totemi erehtyi viime vuonna vain kolmesti kahden parhaan joukosta 15 startissa, mutta sarjojen kovennuttua sen menestyskulku on hiipunut. Ori ei ole myöskään aina lyönyt itseään täysillä likoon loppumetreillä. Se kiri Teivossa aivan hyvin, kunnes sortui kalkkiviivoilla laukan puolelle otellessaan viimeisestä totosijasta.

12 Sävel-Virta oli kolme kilpailua sitten loistava, kun voitti pitkällä kirillään. Seuraavaksi se ei suostunut lähtemään paalukarsinasta ravilla, ja viimeksi sen juoksu meni aivan mönkään parijonon ulkopuolella. Hevosen vire on tuskin laskenut voittostartista. Sävel-Virta pääsee toisten takaa varmemmin matkaan.

Yllättäjät: Ailahteleva 6 Akkaatta voi tarjota yllätyksen hyvänä päivänään. Se sai viimeksi huippureissun keulavoittajan takana ja seurasi 23,5-vauhtisessa lopetuksessa hallitusti kakkoseksi.

Kyvykkään 14 Saskun vire jäi hämärän peittoon pitkän tauon jälkeen, koska se laukkasi pahasti ensimmäiseen kurviin mentäessä. Huippukuntoisena se pystyisi Sävel-Virran tavoin nousemaan pitkälle kahdelta takamatkaltakin.

2 Lento-Siretta laukkasi paussin jälkeisessä juoksussaan hyvästä noususta 300 metriä ennen maalia.

Pelijakauma: Jumiinin, Saskun ja Lento Siretan kannatus on alakantissa. Tytön Totemi on liian suosittu

Juoksunkulku: Turon Taika Rols avaa keulaan ja Vouti Verona sen taakse. Jumiini jyrää pakilta nopeasti kohti johtopaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Sijoituksiaan parempana kilpaillut 1 Jamas King Arthur onnistui voittamaan Ylivieskassa. Hurjasti avannut ori ei aivan päässyt keulaan, meni 2. sisälle ja runttasi viime metreillä ohi ylivauhtia vetäneen 7 Rockabillyn. Ori on vielä astetta terävämpi piikistä, jota yrittää vimmatusti puolustaa ykkösradalta.

Haastajat: Edellä mainittu Rockabilly sai tappiostaan huolimatta hyvän arvosanan. Se on tehnyt kelpo juoksuja jo muutenkin pitkään. Toissa kerralla ruuna kiri voittajan kannoilla voittotaistoon ja jäi sitä ennen pussiin.

4 Wirelessin alkumatka meni viimeksi pakilta aivan mönkään, mutta se kiri hänniltä lopussa pirteästi totoon saatuaan edetä kiertelemättä.

9 Strait Iron oli tekemässä Jamas King Arthurin voittamassa lähdössä niin hurjaa juoksua ennen loppukaarteen laukkaansa, että se on nostettava kuumimpien pelihevosten ryhmään. Kolmatta rataa pitkin takarivistä revittänyt ruuna pääsi vasta 700 juostuna kuolemanpaikalle eikä näyttänyt vielä väsyneeltä laukatessaan.

Yllättäjät: 11 Stardust Fibber paransi kovasti toukokuun juoksuihinsa. Tamman reissu onnistui ensin erinomaisesti Teivossa, missä se tykitti omaa vauhtiaan selvään voittoon. Viimeksi se ei saanut T76-lähdössä hänniltä sisäradalta minkäänlaista mahdollisuutta ja leikkasi maalilinjan hyvävoimaisena.

6 Faros Lloyd sai vetää toissa kerralla keulassa todella verkkaisesti ja piti lopussa suuremmin loistamatta asemansa ennen hyvin kirinyttä Wirelessiä. Viimeksi hevosta ei huvittanut lainkaan juosta märällä kelillä ja se päätyi lopulta keskeytykseen. Ailahtelevainen ruuna pystyy hyvänä päivänään pärjäämään tällaisia hevosia vastaan.

10 Luna Lady kiri Ylivieskassa kengittä pirteästi kolmanneksi, kun pääsi pussista ja voi taas pian pärjätä paremminkin.

Pelijakauma: Rockabilly on järkyttävän alipelattu. Wireless on puolestaan selkeästi ylipelattu ja 2 Borups Ivania on pelattu myös liikaa.

Juoksunkulku: Radoilla 1 ja 5-7 on kovat avaajat. Jamas King Arthur onnistunee pitämään keulat.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 4,12,5,3
Toto4-2: 9
Toto4-3: 8,10,12,6
Toto4-4: 1,7,9,11
Hinta: 12,80 €

Suuri
Toto4-1: 4,12,5,7,6,3,2
Toto4-2: 9
Toto4-3: 8,10,9,12,6,14,2
Toto4-4: 1,7,4,9,11,6
Hinta: 58,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›