Mauno, Maunu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 1.4.2016

Julkaistu:

TOTO4
Suomenhevoset ovat valokeilassa Jyväskylässä, kun voitokkaat Carmela ja Pehveri palaavat tauolta.

Toto4-1

Suosikki: 4 Evelyn Index on noussut rajuun iskuun. Tamma otti Kuopiossa sille harvinaisen laukan alussa jo ennen lähtölinjaa, mutta teki sen jälkeen kovan juoksun jäätyään erheessään lähes sata metriä kärjestä. Pitkä suora suosii kirivahvaa tammaa ja se on yksi vaihtoehto varmaksi asti, vaikka sarja ei varsinaisesti istukaan.

Kovimmat haastajat: 2 Millstone's Lissom korjasi hedelmän Kuopiossa, kun suosikkimme laukkasi. Tamma sai optimaalisen juoksun johtavan takana ja sopivasti kiritilaa loppusuoralla. Isoin apu taisi olla pitkästä aikaa riisutut kengät. Oletettavaa on, että hevonen jatkaa samalla balanssilla ja se on hyvältä paikaltaan pelihevosia. Evelyn Index oli kuitenkin Kuopiossa hevosista selvästi parempi, vaikka jäi heikompaan sijoitukseen ja siihen nähden melkein tasabuukkiasettelu peliosuuksissa tuntuu väärältä.

1 Bazire Brodde avaa uusista käsistä. Ruuna on täydellisessä nappisarjassa ja oivalla paikalla, mutta kysymysmerkkejä luonnollisesti riittää. Syksyn tasolla suorittaessaan hevonen riittää ehdottomasti tässä.

3 Leemark's August on viime starteissa polkenut loppua kovaa ja on hieman tauluaan vaarallisemmassa iskussa.

Yllättäjä: 5 Zoltan teki loppuvuodesta kelpo esityksiä, mutta palaa nyt tauolta kysymysmerkkinä.

Pelijakauma: Evelyn Indexin kuuluisi olla suosikki ja luultavasti se nouseekin siihen asemaan iltaan mennessä.

Juoksunkulku: Bazire Brodde pystyisi pitämään keulapaikan, mutta sillä tyydyttäneen tauolta selkäjuoksuun. Näin Millstone's Lissom on todennäköisin keulahevonen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 9 Pehveri takoi viime vuonna vuoden alusta kahdeksan voittoa putkeen, mutta loppukausi sujui himmeämmissä merkeissä. Derby-karsinnassa tuli lopun alle 20-vauhdeissa kallis laukka, mutta lähtö oli kuitenkin osoitus oriin mielettömistä vauhtivaroista ja kyvyistä. Valmentajan mukaan kilpailuvire on pieni kysymysmerkki, sillä kilpailuvauhtista ajoa ei ole alla. Viime vuonna ori aloitti voittotehtailun heti tauolta, mutta toki silloin siihen ei vaadittu samoja vauhteja kuin nyt tarvitaan. Kuusivuotias kelpaa suosikiksi, mutta ei sille täyttä luottoa voi antaa.

Kovimmat haastajat: 3 Piirka palaa sekin tauolta. Ruunalla oli veriarvoissa sanomista, mutta sen valmentaja puolestaan kertoo, että kotona on liikuttu juostenkin ja kunnon pitäisi olla heti hyvä. Henri Bollström vahvistaa rattailla ja se on yleensä tuonut Raivion hevosiin yhden pykälän lisää.

11 Huugerin tauluun on ilmestynyt kärkisijoituksia toisen perään, vaikka hevonen on nykyään usein lopussa hieman flegmaattinen. Joensuussa ruuna jäi tosin T76-finaalissa johtavan taakse pussiin ja siinä paloi varmasti ainakin yksi sija. Nopea ja ravivarma hevonen pystyy nousemaan täältäkin kärkipäähän, mutta siltä kaivataan uusia voitontahtonäyttöjä, ennenkuin se kiinnostaa pelattuna T-peleissä.

Yllättäjät: 6 Ainon Ilo kiri edellisellä Jyväskylän vierailullaan johtavan takaa terävästi voittoon ja pyrkii alussa taas sisälle kärjen taakse. Lahdessa tamma oli pussissa ja se startin saa unohtaa. 10 Vikunpuuska voitti viimeksi pitkästä aikaa johtopaikalta, mutta tuo lähtö oli kyllä melkoisen heikkotasoinen. Toki vire on positiivissuuntainen. Nopea 4 Y.P. Passi oli viimeksi pussissa ja säntää tässä aluksi johtoon. Ruuna saa hyvän juoksun kärkiryhmässä ja luultavasti sijoittuu hyvin, mutta voitto olisi edelleen yllätys. Sitkeä 1 Akkaatta ei pysty hyödyntämään paikkaansa ja tilojen löytyminen ei ole yksinkertaista.

Pelijakauma: Pehverin arvioiminen on haastavaa. Piirka kiinnostaa uudella kuskilla peliosuuttaan enemmän.

Juoksunkulku: Eturivissä on useampi hyvä avaaja, joista Y.P. Passi ja Ainon Ilo erottuvat. Piirkakin avaa hyvin ja se juoksee todennäköisesti lopulta keulassa, vaikkei ihan alussa välttämättä pysty puolustamaan ulkoa tulevia vastaan. Pehverillä ajetaan luultavasti lyhyehkö kiri parijonosta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 2 Willy Wingston on palannut tauolta iskussa. Ruuna jäi ensin Ylivieskassa pussiin ja hallitsi viimeksi Joensuussa ilmavasti keulapaikalta kovassa lopetuksessa. Hevosta eikä sen kuntoa vastaan ei ole mitään erityistä kannanottoa, mutta se on siltikin kohonnut alustavasti liian suureksi suosikiksi, sillä vastassa on varteenotettavia haastajia.

Kovimmat haastajat: 3 Hamis Fameraiser otti Teivossa johtavan takaa kakkosen ja tuli juosten kovassa lopetuksessa. Aiemmissa heikommissa sijoituksissa hevosella oli heikkoja paikkoja ja taktiikka passiivinen. Kunto on ollut kokoajan aika vakio.

4 Rooney on ollut tällä kaudella säännöllisesti hieman sijoituksiaan parempi. Sisäpuolen kolmikon alun kilvoittelu sataisi nyt sen pussiin ja nelivuotias ansaitsisi muutenkin jo pian ykkösenkin.

1 Rowhill's Boss kiri Kuopiossa hankalista asemista vahvasti ja kuntokäyrä sojottaa yläviistoon. Ruuna avaa hyvin ja pystyy hyödyntämään paikkansa. Hevosen taulu on hieman sekaisin, mutta hevosena se on lähdön parhaimmistoa.

Yllättäjät: 5 Heavenly Dynamite kiersi viimeksi matkalla keulaan ja voitti varmasti. Tehtävä on nyt aavistuksen kovempi. 7 Goofy Goof on tehnyt tauon jälkeen kaksi kelpo suoritusta, mutta paikka on nyt hankala. 10 Erica Luca ei riittänyt viimeksi tasokkaassa seurassa johtavan takaa, mutta jäi Lahdessa terävännäköisenä pussiin, kun juoksi ilman kenkiä. Samalla balanssilla hevonen olisi varottava.

Pelijakauma: Suosikki on alustavasti selvästi ylipelattu, mutta peliosuuden luulisi putoavan iltaa kohden. Varsinkin Rowhill's Boss on edulliseksi jäävistä haastajista mielenkiintoinen merkki.

Juoksunkulku: Kaikki kolmen sisimmän radan hevoset pystyvät avaamaan liukkaasti ja keulahevosta on vaikea määrittää. Varmaa on, että ensimmäiset metrit mennään tosi kovaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 15 Carmela on luokaltaan varmasti yksi maan kovimpia suomenhevostammoja, mutta ura on ollut harmillisen katkonainen. Yhdeksän vuoden ikään ehtinyt lahjakkuus palaa jälleen kerran tauolta. Tehtävä ei ole näistä asemista mitenkään yksinkertainen ja kun valmentajakin varoittelee, ettei kilpailuvire varmaan ole terävin mahdollinen, niin hevonen on luokastaan huolimatta nyt vain yksi merkki monesta. Pelaajat arvostavat hevosen melko selväksikin suosikiksi.

Kovimmat haastajat: Kysymysmerkkejä riittää myös haastajilla. 3 Särkän Kalle kuului huippukovan viisivuotisikäluokan helmiin viime kaudella, mutta tämä kausi on alkanut poikkeuksellisen kangerrellen. Tehtävät ovat toki olleet kovia, mutta oriilta on nähty huolestuttavia luovuttamisia. Ei sen kohdalla kuitenkaan vielä luovuteta pelillisesti, sillä kyvyt ovat tiedossa.

1 K.P. Salama on myös paljon tauluaan lahjakkaampi, mutta kilpaileminen on tapahtunut harvakseltaan ja silloin kun se on ollut mahdollista, niin laukat ovat olleet enemmän sääntö kuin poikkeus. Paikallisraveissa hevonen polki kiltisti ravia, mutta nyt pitää mennä isommassa porukassa ja eri tempoa. Ravilla hevonen riittäisi varmasti.

12 Ilon Ari ei ole luokaltaan aivan edellä mainitun kolmikon tasoa, mutta se puolestaan on oikein varma kilpailija ja sen myötä ensimmäisiä hevosia joita asetetaan T4-kuitille. Kaustisella ruuna kierteli vahvasti ja siellä voi lähteä nytkin ajoissa taipaleelle, mikäli kuski niin haluaa.

Yllättäjät: 9 Kantri oli Seinäjoella jo tasapainoisempi kuin hetkeen ja Porissa nousukunto realisoitui jo voittona. Ori on edelleen yksi mahdollisista, vaikka vastus kovenee merkittävästi. 10 Pireus taklattiin Teivossa lähtösuoran päässä, eikä hevonen ole aivan niin epävarma kuin taulusta voisi päätellä. Nopea 2 Puharin Armas pääsee heti kärkiryhmään. Voitto voi olla liikaa vaadittu tässä seurassa, mutta hyvä sijoitus hyvällä juoksulla ei yllätä.

Pelijakauma: Carmela on kinkkinen arvioitava. Särkän Kalle tuntuu aliarvostetulta, vaikka kausi onkin alkanut vaisusti.

Juoksunkulku: Puharin Armas ja Puulan Tuuli avaavat parhaiten. Ensimmäinen luultavasti johtaa, vaikka jokin kovista saattaa tulla kyselemään johtopaikkaa. Carmelalla ei välttämättä ajeta hullun aktiivisesti, mutta tuskin mitään preparee-tyyppistä -pelleilyäkään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 4
Toto4-2: 9,3
Toto4-3: 2,3,4,1
Toto4-4: 15,3,12
Hinta: 4,80 €

Suuri
Toto4-1: 4,2,1,3
Toto4-2: 9,3
Toto4-3: 2,3,4,1,7,10
Toto4-4: 15,3,1,12,9,2
Hinta: 57,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt