Varpu, Vaula

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Joensuu 19.3.2016

Julkaistu:

Toto76
Järkyttävän alipelatuksi jäänyt Quite An Avenger on finaalikierroksen huippuvarma, koska sen kovimmista vastustajista Venice ja Surprise Lord eivät ole vieläkään huipputikissä. Jo vuoden kahdeksatta voittoaan metsästävä Blackened on tammojen joukosssa kierroksen varmin voittaja ja IS Ravien toinen tukipilari.

Toto76-1

Suosikki/Varma: Huimaan lentoon talvella lähtenyt 9 Blackened on jälleen varmaehdokas. Kauden ansioituneimman hevosen otteissa ei näy minkäänlaisia väsymisen merkkejä, vaan päinvastoin. Tamman viimekertainen voittojuoksu pitkällä kirillä oli sen uran kovin esitys.

Haastajat: 13 Stoneisle Jaden kunto on kestänyt myös upeasti. Se pakotti viime kuun alussa Teivon kierroksella jopa Blackenedin laittamaan kaikkensa peliin, vaikka joutui tekemään kirivaiheessa työt tämän edessä. Viimeksi tamma sai 2. kurvin alussa kuolemanpaikalla selän eteensä ja taisteli 500 metrin kirillä ykköseksi.

1 Gogo Eldoradon esitykset ailahtelevat. Se oli Seinäjoen karsintakierroksella keulasta ok-kakkonen, mutta seuraavaksi saamaton, kun sai myöhään kiritilan. Viimeksi tamma seurasi loistavan keulavoittajan peesistä toiseksi.

16 Part Two on ollut mahtavassa vedossa, mutta 40 metrin takamatka hirvittää. Se on juossut kolme kertaa peräkkäin 2. radalla ilman vetoapua.

Yllättäjät: 14 Rosenstolzin juoksut eivät ole menneet ideaalisella tavalla, mutta pian se varmaan jo voittaakin jossain. Toissa kerralla tamma jäi heikon startin takia turhan kauas ja kamppaili viimeksi kuolemanpaikalta mukavasti totoon. Blackenedin kiertäminen ei kuitenkaan vaikuta kovin todennäköiseltä.

5 Phiony Tag spurttasi toissa kerralla sisäratareissulla terävästi voittoon ja jäi viimeksi voimissaan pussiin. Tamma voi nappireissulla venyä yllättävän korkealle näinkin kovassa lähdössä.

Ruotsin lähtöihin talvella keskittynyt 8 J.T. Lady Princess spurttasi Bodenin keskipitkällä matkalla 5. sisältä terävästi voittajan tuntumaan. Tuurien käydessä totosija ei ole nytkään utopiaa.

Pelijakauma: Blackened voisi olla suurempikin suosikki. Rosenstolz ja Phiony Tag ovat myös alipelattuja. Stoneisle Jade ja pikkulähdöissä voitellut 11 Speed Sniper ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Dellarose avaa aluksi johtoon, mutta Gogo Eldorado vastaa vetotöistä, ellei Blackened iske pakilta heti eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Kyvyt esiin -divisioonafinaalissa juoksee myös hurjakuntoisia hevosia, jotka voisivat kilpailla täysillä ylemmissäkin sarjoissa. Esimerkiksi 8 Celebration Song pitää nimissään kauden kotimaista kärkiaikaa 12,6a, vaikka sen voittosumma on vasta reilu 8000 euroa. Tästä huolimatta tamma on vasta kakkossuosikkimme.

Kärkirankkaus on 7 Bluehill’s Storm, joka esitti Vermon divisioonakarsinnassa ällistyttävän kirin, jolla lensi murskavoittoon. Näyttää siltä, että hevosella alkavat palaset toden teolla loksahtaa kohdalleen.

Haastajat: Celebration Songin ennätysjuoksussa rataolosuhteet suosivat kovasti, mutta talviaika mikä talviaika. Hurjan tuloksen pohjusti ylivauhtia porhaltanut keulahevonen, jonka tuntumassa tamma sai tulla koko matkan. Aikaisemmin Celebration Song on tullut vielä enemmän tunnetuksi voimavaroistaan kuin nopeudestaan. Hevonen avasi Teivon startissa ulkoradalta niin lujaa, että sillä on selkeä mahdollisuus päästä juoksemaan suosikin etupuolella, jolloin kamppailu tasaantuisi entisestään.

Yllättäjät: 5 Elliot Web oli joulu- ja tammikuun kakkossijoissaan oikein hyvä. Lahdessa se kamppaili kuolemanpaikalta sisukkaasti toiseksi tappiottoman Bid On Kempin jälkeen. Hevosen viime esitys samalta juoksupaikalta paussin jälkeen oli sen sijaan raju pettymys, joten se on jonkinlainen arvoitus.

Molemmissa tämän vuoden starteissaan voittoon kirinyt 1 Doni Twice saa nytkin tarkan sisäratareissun, jonka jälkeen pystyy korkealle. Hurjan suosikkiparin lyömiseen emme sentään usko sen rahkeiden riittävän.

4 Zacus Victor on tehnyt vahvoja kirikierroksia heikoilta lähtöpaikoilta. Vahva menijä pääsee nyt paremmista asemista matkaan, joten varmistelijoiden kannattaa huomioida ori. Se hävisi Oulussa vain vähän paljon helpomman reissun saaneelle Doni Twicelle.

11 Midnight Mover oli kirimässä Elliot Webin Lahden juoksussa vahvasti taistoon totosijoista kunnes laukkasi maalisuoran alussa. Se lopetti maanantaina 3. ulkoa mukavasti lähimmäksi voittoputkessa olevaa Sort Of Sorrow’ta. Ylivauhtinen juoksu voisi auttaa ruunan kärkihevosten tuntumaan.

6 Eldon Web voitti Lappeen T76-lähdön väkevällä juoksulla kuolemanpaikalta, mutta jäi Vermon kierroksella epäonnekseen pussiin.

Pelijakauma: Bluehill's Storm on liian suuri suosikki.

Juoksunkulku: Jos Celebration Song avaa ravilla, se marssii määrätietoisesti keulaan asti ohi Doni Twicen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Lahjakas 6 Pyörylän Paroni avasi 6-vuotiskautensa mukavasti. Selkäjuoksuun turvautunut ruuna tuli keulavoittajan takana maaliin ja sille näytti jäävän voimiakin jonkin verran talteen. Sopivan startin ja ison palkinnon takia hevosella ajetaan varmasti tällä kertaa jo rohkeammin.

Haastajat: 7 A.T. Ekalta voi odottaa mitä vain. Ruunalla ovat olleet laukat viime starteissa tavallistakin herkemmässä, mutta sen kunto on ollut kiviaitaa. Viimeksi se paineli hurjan volttiajan pahan laukan hidastama ja nousi kolmanneksi. Hevosen viime voiton kiri oli myös erittäin näyttävä.

1 Rokin Maxilla on hurja fysiikka, mutta tasainen avaaja kärsii kovasti sisäradan lähtöpaikastaan. Voi mennä aikansa, ennen kuin ori vapautuu käyttämään ykkösasettaan. Se jyräsi viimeksi keskipitkällä matkalla voittoon hienolla ajalla.

Varmistunut 3 Tinon Tykki on myös ravatessaan kova luu. Riuskat loppukirit ovat viimeksi ennätyksensä kahdelta takamatkalta ravanneen ruunan tavaramerkki.

Kaksi ylivoimaista voittoa piikistä ravannut 5 Ekin Toive kohtaa nyt niin kovia hevosia, että voittopolulla jatkaminen on työn ja tuskan takana.

Yllättäjät: 4 Jamir ei ollut viimeksi ehkä aivan parhaimmillaan, kun lähti kierros jäljellä kirimään 3. ulkoa. Sitä ennen se menetti keulasta voiton vasta kalkkiviivoilla hyvän selkäjuoksun kärkijoukossa saaneelle 10 Rilon Taialle.

12 Eka-Assi teki Lappeenrannassa hienon juoksun lähtölaukan jälkeen, mihin nähden Vermon keulavoitto ennen Pyörylän Paronia ei tullut isona yllätyksenä. Piippuhyllypaikalta voiton uusiminen finaalissa vaatii vielä venymistä.

Kovia aikoja painellut 8 Ilon Ari ja viimeksi lujaa ennen loppusuoran laukkaansa rynnännyt 10 Rilon Taika ovat laadukkaan lähdön muut voittajaehdokkaat.

Pelijakauma: Pyörylän Paroni on noussut liian suureksi suosikiksi. Jamir on alipelatuin ja Ekin Toive ylipelatuin.

Juoksunkulku: Pyörylän Paroni avaa johtoon ja Jamir sen kannoille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Tammikuun lopussa keskipitkän matkan T76-lähdön komeasti kärkihevosen ulkopuolelta voittanut 7 Nu I Nu väsähti seuraavaksi Solvallassa alkuhaparointia seuranneen raskaan reissun jälkeen. Vaisuus oli vain tilapäistä, sillä ruuna oli pienen paussin jälkeen Lahden kevyessä lähdössä pitelemätön piikistä. Koska ruunan juoksu voi mennä jälleen vaikeaksi heikolta lähtöpaikalta, se on vain niukka suosikkimme.

Haastajat: Lähtönopeutta lisää saanut 2 Karl Adam on huippupaikaltaan vaarallinen. Ruunan juoksu onnistui toissa kerralla 12-paikalta hyvin ja se spurttasi maalisuoralla tuorein askelin selvään voittoon. Viimeksi hevosen reissu ei mennyt yhtä hyvin, eikä heikompaan sijoitukseen pidä tuijottaa liikaa.

11 Fakir Victory ja 10 Invantaggio kärkkyvät takarivistä ylikovaa matkavauhtia. Ensin mainittu sinnitteli viime juoksussaan kuolemanpaikalta hyvin neljänneksi. Jälkimmäinen puolestaan puristi viime lauantain tynkälähdössä samalta paikalta voittoon kuolemanpaikalta.

4 Piece Of Metal on tehnyt kohtuullisesti juoksut pitkän tauon jälkeen, muttei ole vielä esittänyt sellaisia otteita, jotka riittäisivät voittoon näin kovassa lähdössä. Viimeksi se olisi saanut puristaa loppumetrit pontevammin. Uusi kuski voi tietysti piristää ruunaa.

Hyvin Bodenissa pärjännyt 8 Valle Streamline voitti Oulussa T76-lähdönkin, jossa sai loistavaa vetoapua. Jääkylmältä lähtöpaikalta sen voitto olisi paljon suurempi yllätys kivikovassa finaalissa.

Yllättäjä: Luotettava 5 Callum on ollut jatkuvasti kärkisijoilla. Se sai viimeksi hyvän reissun 2. ulkona, mistä kiri loppumetreillä toiseksi ohi Fakir Victoryn. Keulasta 11,0-vauhtia tykittäneelle Rapido Streamlinelle ruuna ei voinut mitään.

Pelijakauma: Karl Adam on rajusti aliarvioitu. Piece Of Metalia, Valle Streamlinea ja 9 Archie Dreamia on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2 ja 4 avataan tulisesti. Karl Adam on todennäköisin keulahevonen. Nu I Nu etenee toisen radan johtajaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Volttilähtönä ajettava alin suomenhevossarja on ympäripyöreä. Pelkästään suosikista voi olla monta mieltä. Tarjoamme rankingkärjeksi merkittävästä laukkariskistä huolimatta 5 Niemen Ceciliaa, joka voitti reilu kuukausi sitten vastaavan lähdön pystyyn keulasta. Viitosradalta ehjän juoksun saaminen ei ole ehkä yhtä helppoa. Tamma on ollut mitä mainio myös tuoreimmissa juoksuissaan.

Haastajat: Lahjakas 16 Myllyn Valtti on voittanut kahtena edellisenä lauantaina. Se kiri Vermossa 2. ulkoa selvään voittoon, mutta joutui Kouvolan raskaalla radalla laittamaan keulasta kaikki peliin alkurevityksen puuduttamana.

13 Hymynkareen T76-voitto roikkuu ilmassa. Viikko sitten sellainen olisi luultavasti tullutkin, ellei ori olisi seonnut noususta laukalle viimeisellä takasuoralla. Se lopetti hypyn jälkeen vielä tosi hyvin. Kolme starttia sitten Hymynkare oli erittäin hyvä kakkonen viime metreillä ohi pyyhkäisseen A.T. Ekan jälkeen.

1 Satiinin Saku on laskettava nappipaikalta huippukuskilla kuumimpien pelihevosten joukkoon. Ruuna kamppaili Vermon kierroksella kuolemanpaikalta vahvasti toiseksi Myllyn Valtin takana.

2 Pappan Parhaalta irtoaa hyvän reissun jälkeen tulinen spurtti, minkä se on näyttänyt viime viikkojen voittostarteissaan

Takamatkalta kannattaa poimia Hymynkareen ja Myllyn Valtin lisäksi lapuille Oulun karsintakierroksella kohdanneet 12 Lakori ja 15 Koskelan Akseli. Koskelen Akseli vei Oulussa selvän voiton johtopaikalta, mutta Lakorikin kamppaili kiitettävästi ja sijoittui kuolemanpaikalta kolmanneksi. Lakori menetti maanantaina keulat näiden ravien kovimmassa lähdössä kilpailevalle Tähti-Kepulle ja tuli lopulta tämän takana pussissa maaliin.

Yllättäjät: Laukat ovat piinanneet kovasti 9 Korven Tinnitusta, mutta ruuna on ehtinyt paljastaa korkealle riittävän kuntonsa.

8 Huuger saa hyvän sisäratajuoksun, jolla voi otella totosijoista, jos viimekertainen vaisumpi esitys oli vain tilapäistä.

Pelijakauma: Myllyn Valtin prosenteista kuuluisi jonkin verran Lakorille ja Korven Tinnitukselle.

Juoksunkulku: Välkyn Tuuli on luultavasti alussa nopein, mutta haluaa selän eteensä. Niemen Cecilia tai Satiinin Saku vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Kultadivisioonan suosikit starttaavat hyviltä paikoilta. 2 Quite An Avenger pääsi Vermon pitkällä matkalla ansaitusti voiton makuun. Se kiersi sopivassa lähdössä kierros jäljellä kuolemanpaikalle, painui loppukaarteen alussa johtoon ja jatkoi omille teilleen. Sopivasti startteja välivuoden jälkeen alleen saanut ruuna on jo valmis voittamaan näinkin kovan lähdön.

Haastajat: Vaikka huipputamma 3 Venice oli suojaisesta reissusta huolimatta pehmeä vuoden avausstartissaan, pidämme sen ykköshaastajana. Oulun vaisuus johtui sairaudesta, mutta nyt hevoselta on lupa odottaa kovempia otteita. Kovin ylistäviä tallikommentteja Venicestä ei kuitenkaan vielä annettu.

6 Prey Frontline sai Vermon Talvimaljassa liian myöhään kiritilan keulasta hallinneen Twigs Voicin takaa eikä ehtinyt kunnolla uhata 10,5-lopetuksessa, vaikka saavutti tätä. Tällä kertaa avaimet ovat ruunan omissa käsissä, koska se juoksee toista rataa pitkin.

1 Minto’s Romeo on sen sijaan ollut elämänsä vedossa. Sen voittoputki on kuitenkin vaarassa katketa kovemman vastuksen ja pussitusriskin aiheuttavan lähtöpaikan takia. Viimeksi ruuna puristi johtohevosen rinnalta sisukkaasti voittoon ja oli paljon parempi kuin Venice.

5 Fiery Sid on voittanut kaikki viime kilpailunsa, jos keli on ollut sille suosiollinen. Ilmiömäisesti viime kausina venynyt ruuna rutisti viimeksi hurjassa lopetuksessa 3. ulkoa loppumetreillä väkisin voittoon.

4 Surprise Lord oli viimeksi kaukana parhaastaan ja jäi huoltopaussille. Jos hirmuluokkainen hevonen on saatu omalle tasolleen, se ottelee luonnollisesti voitosta, mutta huipputerässä se ei ole ollut talven voittojuoksuissaankaan.

Tauolta tullut 8 Outlaw Merci oli Talvimaljassa hyvä kolmas 2. ulkoa. Se jää ulkoradalta kauemmas kärjestä, minkä takia on riippuvainen kiivaasta temposta.

Pelijakauma: Quite An Avenger on karkeasti alipelattuna oiva ideavarma. Prey Frontline, Surprise Lord ja 9 Caesar de Veluwe ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Venice pääsee johtamaan joukkoa, vaikka Surprise Lord esittää alussa tiukan haasteen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Finaalikierros huipentuu suomenhevosten perinteiseen suurkilpailuun, joka tuoksahtaa vahvasti 3 Vitterin ja 5 Suivikkaan väliseltä kaksinkamppailulta.

Kun kaksikko otti yhteen reilu kuukausi sitten Teivossa, kotiradan Vitter oli ylivoimainen. Hetkessä läpimurron huipulle tehnyt nuori ori satutti kuitenkin sen jälkeen lievästi jalkansa ja joutui kilpailupaussille. Ilman takaiskua superlahjakkuus olisi varmamme, muttei näistä lähtökohdista.

Haastajat: Suivikas oli Teivon juoksussa kuin varjo parhaista päivistään, koska Thaimaassa lomaillut valmentaja ei päässyt itse viimeistelemään oritta haluamallaan tavalla. Sisukas hevonen palasi viimeksi Vermossa tasolleen ja vastasi voittoon, vaikka joutui raatamaan kovasti 21,0-vauhtisella avauslenkillä.

12 Diktaattori oli puolestaan Vermossa kaukana omasta tasostaan ja taipui seitsemänneksi. Mikäli kyse oli vain tilapäisestä vaisuudesta, ruuna nousee ottelemaan himmeämmistä mitaleista. Molempien kivikovien suosikkien lyöminen piippuhyllypaikalta tuli siltä yllätyksenä.

Yllättäjät: 9 Helmen Vili oli mainio viime lauantaina Kouvolan rapakkoradalla, jolla paineni olosuhteisiin nähden hurjan volttituloksen. Sen voittoisa kiri 2. ulkoa alkoi 600 ennen maalia.

8 Saaga S on nousuvireessä. Se oli Vermossa 2. ulkoa jo mukavasti kolmas, muttei toki uhannut millään muotoa Suivikasta ja Tuikun Pojua.

Pelijakauma: Vitter on liian suuri suosikki Suivikasta vastaan. Helmen Vili on jonkin verran alipelattu.

Juoksunkulku: Vitter johtaa Boker kannoillaan. Suivikas pitää kuolemanpaikalla vauhdin reippaana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 9
Toto76-2: 7,8
Toto76-3: 6,7,1,3,4,12
Toto76-4: 7,2,11
Toto76-5: 5,16,13,1,2,12,15,9
Toto76-6: 2
Toto76-7: 3,5
Hinta: 28,80 €

Suuri
Toto76-1: 9
Toto76-2: 7,8
Toto76-3: 6,7,1,3,4,5,12,8,10
Toto76-4: 7,2,11,10,5
Toto76-5: 5,16,13,1,2,12,15,9,14,8
Toto76-6: 2
Toto76-7: 3,5,9
Hinta: 135,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›