Varpu, Vaula

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 16.3.2016

Julkaistu:

Toto65
Pelaajien kannattaa huomioida, että Vermon hyväkuntoisella radalla päästään ensimmäisen kerran tänä vuonna kilpailemaan urakalla ilman kenkiä. T65-pankki Classic St Patin tukipilariksi löytyi maltillisesti pelattu lahjakkuus.

Toto65-1

Suosikki: Viime vuonna peräti 13 kertaa juhlinut 2 Classic St Pat ei ole yllättäen voittanut kertaakaan tänä vuonna. Hevonen ei ole päässyt entiseen tahtiin mielipaikalleen keulaan, mutta keskiviikkona pääsee. Se oli sieltä kolme starttia sitten toinen nappireissun saaneen Oniriquen jälkeen. Ruuna jäi seuraavaksi pussiin ja oli viimeksi sitkeä neljäs kuolemanpaikalta.

Haastajat: Toissa kerralla suojajuoksun jälkeen hyvin kirinyt 3 Star Martini viimeisteli kuntoaan lauantaina T76-lähdössä. Hevonen oli keulasta pettymys, mutta tuota kilpailua ei kannata muistella karmeakuntoisen radan takia. Mikäli hyvä avaaja onnistuisi pääsemään suosikin peesiin, totosija olisi plakkarissa.

1 Mr Exquisiten ja 7 Bosses Lilyn luokka riittää voittoon, mutta molemmat ovat vielä hakeneet huippuvirettään.

4 Asante avaa kuin tykin suusta ja pystyisi Classic St Patin takaa roikkumaan totoon. Voittoa varten siltä pitää löytyä puristusta selvästi viime startteja enemmän.

Yllättäjä: 6 Costatantisoldi on viime sijoituksiaan parempi, mutta vahva menijä on maililla riippuvainen kiivaasta matkavauhdista. Viimeksi sen juoksu ei mennyt optimaalisesti ja sitä ennen matkavauhti oli sitä vastaan.

Pelijakauma: Star Martini on ylipelattu.ja Costatantisoldi alipelattu.

Juoksunkulku: Classic St Pat saa tiukan kiihdytyksen jälkeen vetää haluamaansa tahtia. Radoilta 1, 3 ja 4 pyritään sen peeesiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Matalammassa suomenhevossarjassa kilpailee tukku erittäin kehityskykyisiä nousukkaita, joista voidaan kuulla vielä paljon. Viime vuonna välivuoden pitänyt 10 Kartier on palannut niin huikeasti uusista käsistä radoille, että saa takarivistäkin paineet niskaansa. Ori paikkasi toissa kerralla lähtölaukkansa niin väkevällä nousulla voittoon, että pystyy pudottamaan ennätyksestään sekuntikaupalla. Viimeksi nopea ravuri voitti leikitellen piikistä.

Haastajat: 6 Vispauksella ei ole suosikin veroisia vauhtivaroja ja varmuutta, mutta se jaksaa paahtaa menemään vaikka koko päivän. Hevonen teki Kouvolassa ja Vermossa huikeat juoksut laukkojen lomassa ja olisi viimeksikin pärjännyt epäsopivassa sarjassa, ellei olisi laukannut Taruntuulen rinnalta viimeisellä takasuoralla. Ilman hyppyään se olisi noteerannut volttilähdössä 27-alkuisen tuloksen.

4 Tementikko on jäänyt vain kerran ulos kahden parhaan joukosta. Välillä yhdestä startista pois jäänyt ja kuukauden tauolla ollut ruuna voitti paussin jälkeen Turussa keulasta, vaikka alkoi löysäillä loppumetreillä. Vermossa se oli kuolemanpaikalta sisukas kakkonen toisen lahjakkuuden Siirillin ulkopuolelta.

4 Intoiivarin juoksu meni toissa kerralla harakoille, koska se joutui kiertämään lähes koko matkan 3. rataa pitkin. Raskas reissu huomioiden hevonen oli tosi hyvä. Viimeksi ruunan reissu sen sijaan onnistui takarivistä mainiosti, ja tuloksena oli voitto, jota tosin helpotti ratkaisevasti edellä juosseen Vispauksen laukka viimeisellä takasuoralla. Hevosten ero maalissa oli pieni.

5 Ekosan kilpaili viime vuonna vain kerran, mutta on tullut hienosti takaisin liki vuoden tauon jälkeen. Se kiri ensimmäisellä kerralla 2. sisältä hyvin, muttei ehtinyt uhata Kartieriä. Viimeksi ruuna voitti supersuosikkina kevyesti piikistä. Koska vastus kovenee hurjasti, Ekosan jää syvälle haastajaosastoon.

Pelijakauma: Kartier käy selvästi alipelattuna ideavarmaksi. Tementikko, Intoiivari ja Ekosan ovat liian suosittuja.

Juoksunkulku: Tementikko ja Ekosan tavoittelevat piikkipaikkaa. Jälkimmäinen on tässä taistossa niukka suosikki. Kartier pääsee takarivistä mukavasti läpi eikä aikaile hyökkäyksensä kanssa. Myös Vispauksella ajetaan aggressiivisesti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: 9 Velvet Girl oli reilu kuukausi sitten iso pettymys epäsopivan kelin takia, mutta on ollut viime juoksuissaan taas oma hyvä itsensä. Se joutui tekemään Vermon pitkällä matkalla kovasti töitä, mistä huolimatta porskutti väsymättä voittoon. Viimeksi tamma pääsi piikkiin ja voitti parastaan antamatta, vaikka vastustaja lähestyi loppumetreillä. Parhaimmillaan ollessaan Velvet Girl on niin riski tamma, että sen voi kierrättää takarivistä kuolemanpaikallekin.

Haastajat: Harvakseltaan talvella kilpaillut 5 Bite The Bullet jäi vaisumpien juoksujen jälkeen paussille viime kuun alussa. Ruuna on aina palannut vireessä tositoimiin ja tuskin se nytkään Vermoon hiitille tulee satojen kilometrien päästä. Johtopaikka on kovan avaajan tähtäimessä.

Pakkasilla huippuvireen löytänyt 1 Vind Farming ei ole ollut enää viime juoksuissaan aivan terävimmillään, mutta pystyy roikkumaan huippupaikaltaan kärkikahinoihin.

8 Ranch Kelly innostui viimeksi pitkästä aikaa ilmiömäiseen juoksuun kuolemanpaikalta ja muistutti, mistä se on tehty. Synkkä lähtöpaikka pudottaa tamman kuitenkin haastajaosaston keskikastiin.

Yllättäjät: 7 Matterazzi Bob on kirinyt hyvin kaikissa Suomen juoksuissaan. Kun siltä päästään luultavasti ottamaan keskiviikkona kengät pois, se parantaa taustavoimien mukaan vielä pykälän.

6 Frosty Vice on esittänyt selkeää nousuvirettä viime kilpailuissaan. Se kiri Vermon kovassa lopetuksessa 2. ulkoa hyvin Velvet Girlin tuntumaan.

Harvakseltaan kilpaillut 3 Rascal Zet oli viimeksi paussin jälkeen asiallinen ylivoimaisen keulavoittajan perästä. Totosijan uusiminen ole tässä tasokkaammassakaan lähdössä utopiaa, mikäli ruuna vielä hieman petraa startin ansiosta.

Pelijakauma: Bite The Bullet ja varsinkin Matterazzi Bob ovat alipelattuja. Ranch Kellyn kovaan viime juoksuun on reagoitu liikaa.

Juoksunkulku: Vind Farming laskee Bite The Bulletin vetotöihin. Velvet Girl saattaa kiertää matkalla toisen radan johtajaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: Pyöreä mailin lähtö vaatii tukevan rastituksen. Kuskinvaihdoksen myötä ryhtiä saanut 1 Flying Duck yllätti toissa kerralla T76-lähdössä terävällä kirillään sisäradan suojista. Se lopetti myös viimeksi vauhdikkaasti kakkoseksi, kun pääsi vasta aivan loppumetreillä vapaaksi. Lähtöpaikka antaa tammalle jälleen avaimet menestykseen.

Haastajat: 5 Zabata Zet teki helmikuussa oikein hyvät juoksut 2. sisältä ja keulasta. Viimeksi kuolemanpaikka vei hevoselta tehot lopussa, mutta paremmalla reissulla se on yksi kovimmista voiton tavoittelijoista.

Talvitauon aikana Tuomas Korvenojan valmennukseen siirtyneelle 10 Alert Kempille jäi kauden debyytissään paljon jossiteltavaa. Alussa keulat napanneella tammalla turvauduttiin selkäreissuun ja se jäi lopulta voimissaan pussiin. Hevonen ei ole aikaisemmin ollut mikään kirijyrä, mutta on mielenkiintoista nähdä, kuinka kiertelyt luonnistuvat siltä nykyään. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Alert Kempin kuski heikkenee.

Varmasti suorittava 6 Get Going Goldie voitti toissa kerralla sopivan T65-lähdön noustuaan matkalla kuolemanpaikalle. Nousuvireinen hevonen kiri myös viime juoksussaan hyvin ja kuuluu pyöreässä kohteessa lapuille.

2 Dellarose on juossut viime kilpailuissaan keulassa. Se sinnitteli viimeksi T76-lähdössä kahden kovan hevosen jälkeen kolmanneksi. Volttilähdöt taitavat sopia tammalle paremmin, mutta revityksiin sitä voi harkita.

Hyväkuntoisena radoille palanneen 8 Mystic Powerin voitto on roikkunut ilmassa. Juoksunkulut eivät ole oikein suosineet ruunaa, mutta se on tullut joka kerta pirteästi perille. Kurja lähtöpaikka aiheuttaa sille tällä kertaa omat murheensa.

4 Axel Halm on saanut pikku hiljaa vauhtia lisää. Se paikkasi kolme starttia sitten laukkansa hyvällä nousulla päästyään etenemään kätevästi sisäkautta. Ruuna on ollut viime kilpailuissaan tasaisempi, kun on yrittänyt kierrellä lopussa ulkokautta. Porissa se tosin juuttui huonoihin selkiin ja oli sijoitustaan parempi.

Yllättäjä: 11 Sacramento S kiri tauon jälkeisessä startissaan hyvin toiseksi. Viimeksi alussa laukanneen ruunan juoksu ei onnistunut kovin hyvin, eikä sen sijoitukseen pidä tuijottaa. Jos hevonen saa edetä vetävissä selissä, se voi venyä yllätykseen.

Pelijakauma: Zabata Zetiä ja Axel Halmia on rastittu liikaa. Alert Kemp, Sacramento S ja 7 Classic Photo Maid ovat hyvin edullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2 ja 7 avataan parhaiten. Flying Duck, Dellarose tai Zabata Zet vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Vain kerran kahden parhaan joukosta jäänyt 10 Daisy Nass on jatkanut entistä ehompana uusista käsistä, joista on voittanut molemmat starttinsa mennen tullen piikistä. Noiden kilpailujen perusteella se olisi pomminvarma voittaja eturivistä, mutta takarivin lähtöpaikka voi aiheuttaa erittäin menohaluisella hevoselle jonkinlaisia mutkia, jos sen edessä sössitään. Tämän takia vihjaamme tamman varmaksi vain pieneen vihjesysteemiin.

Haastajat: 7 Kiss My Turku kehittyy pikkuhiljaa. Tamma on kirinyt myös voittostarttinsa jälkeen hyvin. Koska hevonen ei avaa lujaa, sillä on vaarana jäädä ulkoradalta kauas kärjestä.

12 Sarah With Love on kehittynyt kovasti, mutta sen tehtävä vaikeutuu keskiviikkona hurjasti viime kilpailuista. Viimeksi se hallitsi keulasta.

8 Solano Sincero voitti marraskuussa sitkeällä juoksulla keulasta, mutta jäi saman tien talvitauolle. Hevosen vire ei selvinnyt vuoden avausstartissa, koska se laukkasi lähdössä hylkäykseen.

Yllättäjät: Ikäluokkalähdöissä kolmevuotiaana kilpaillut 3 Golden Luxi sai sievän ja rakentavan startin tämän kauden alkuun. Sisäpareissa juossut tamma kiri hyvävoimaisen oloisena neljäntenä maaliin. Sillä ajetaan varmasti jo aggressiivisemmin, mutta tuskin hampaat irvessä, koska rahakkaat lähdöt odottavat sitä vasta kesällä.

6 Grainfield Acen tulosrivi ei tee lainkaan oikeutta sen kyvyille. Jos loppuvuonna Korven tallin valmennukseen siirtynyt ori on saatu talvitreenissä omalle tasolleen, se pystyy laittamaan suosikinkin ahtaalle.

1 Victory Zet voitti viime kuun lopussa oikein halvan lähdön helposti keulasta ja kiri seuraavaksi asiallisesti kovassa lopetuksessa. Lauantain startissa lähtölaukka ja surkea keli veivät tamman mahdollisuudet. Se pystyy ottelemaan kärkipään sijoista ilman pussitusta.

Viimeksi pirteästi kirinyt 11 Zomba tuskin riittää kärkeen haastavista asemista, mutta viime sijoituksiaan parempaa hevosta kannattaa ainakin seurata tulevia lähtöjä varten.

Pelijakauma: Daisy Nass on lähtöpaikkansa takia liian suuri suosikki. Golden Luxi ja Grainfield Ace ovat varmistelijoiden parhaat merkit.

Juoksunkulku: Radoilta 4 ja 5 avataan lujaa. Grainfield Ace tai Golden Luxi hakee myöhemmin keulat. Daisy Nass tuskin viihtyy pitkään selissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: Jos 8 Pikkukahveli ravaa koko matkan, se voi olla muille liian kova pala. Ulkoradan lähtöpaikka on väkivahvalle menijälle tässä mielessä paras, koska sen ulkopuolella ei ole alussa kirittäjiä. Silti meneväisen hevosen onnistumiseen liittyy niin paljon epävarmuustekijöitä, ettei sitä voi suositella varmaksi. Ori oli toissa kerralla kuolemanpaikalta hyvä kakkonen Siirin Ällin jälkeen, mutta oli taas eilen laukkapäällä Teivossa.

Haastajat: Viime vuonna vain kahdesti kilpaillut 9 Elias Intomieli ei ole löytänyt vielä takavuosien huippuvirettään, mutta on ok-kunnossa. Se kiri Porin raskaalla radalla viimeiseltä sijalta hyvin Keisarin tuntumaan ja olisi matkan hieman jatkuessa ehtinyt voittoon asti.

7 Tixa on saanut pitkän tauon jälkeen kaksi starttia alleen. Se sinnitteli ensin keulasta kolmanneksi ja oli viimeksi kovemmassa Suivikkaan voittamassa lähdössä 3. sisältä asiallinen. Ruuna raapaisee ulkoakin alussa keulat, minkä jälkeen saa valita lopullisen taktiikkansa.

3 Veeran Turon taistelutahto on rakoillut loppumetreillä, eikä se ole kovin kiinnostava pelihevonen.

Yllättäjät: 4 Passiton muistutti lahjoistaan toissa kerralla, jolloin jyräsi kuolemanpaikalta voittoon ohi Tixan. Viimeksi epävarmalla, mutta vahvalla menijällä olivat taas laukat pinnassa.

1 Diporex oli Passittoman voittojuoksussa hyvä kakkonen pitkällä kirillään. Se sai viime lauantaina ajetussa Valkeala-ajossa vaativan juoksun ja oli sijoitustaan parempi. Ykkösrata aiheuttaa ruunalla melkoisen pussitusriskin, mutta tuurilla se voi venyä yllättävän korkealle.

11 Ekoloki oli syksyllä hirmuvireessä, mutta sen veto hiipui loppuvuonna, ja edessä oli treenitauko. Voi olla, että ori vaatii startteja alleen. Tarjoamme silti kovaluokkaista menijää yllättäjänä revityksin.

Pelijakauma: Pikkukahveli on liian suuri suosikki ja myös Veeran Turo on ylipelattu. Elias Intomieli ja Ekoloki ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Tixa avaa ulkoa keulaan ohi Veeran Turon, mutta päästää Pikkukahvelin suosiolla vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 2
Toto65-2: 10
Toto65-3: 9,5,7,6,3
Toto65-4: 1,5,10,6,2,8,11,7,9
Toto65-5: 10
Toto65-6: 8,9,7,4,1,11
Hinta: 27,00 €

Suuri
Toto65-1: 2
Toto65-2: 10
Toto65-3: 9,5,1,8,7,6,3
Toto65-4: 1,5,10,6,2,8,11,7,9
Toto65-5: 10,7,3,6
Toto65-6: 8,9,7,4,1,11
Hinta: 151,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›