Verneri

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lahti 10.3.2016

Julkaistu:

Toto4
Selvästi alipelatuksi jäänyt Hello Garfield on kiehtovin varmaehdokas. Antti Teivainen otti ruunaan viimeksi tuntumaa ja lennätti sen kovalla spurtilla toiseksi. Tällä kertaa valjakko pääsee dominoimaan juoksua keulaan.

Toto4-1

Suosikki: Koska kilpailupaussit eivät koskaan näy jäykkyytenä Risto Airaksisen hevosissa, nostamme hänen tallinsa kaksikon rankingin kärkipaikoille.

Suosikki ja varmaehdokas on 7 Nu I Nu, joka epäonnistui kuolemanpaikalta irronneen Vermon T76-voittonsa jälkeen Solvallassa. Ruuna pääsi vasta 600 metrin jälkeen 3. radalta kuolemanpaikalle, mistä väsähti viimeiseksi. Vastus oli paljon kovempi kuin Suomen lähdöissä, sillä esimerkiksi Ruotsin ykköspyssyihin lukeutuva On Track Piraten ei riittänyt takamatkalta kolmatta sijaa ylemmäksi. Mikäli Nu I Nu on oma itsensä, sitä on vaikea pysäyttää.

Haastajat: 9 Vilukko ei ole löytänyt toissa vuoden huippukuntoaan, mutta pystyy rutiinisuorituksellakin totosijoille. Turun helpon keulavoiton jälkeen se riitti Vermossa suosikkina neljänneksi 800 metrin kirillä ja laukkasi viimeksi 1. kaarteessa.

Nu I Nun tallikaveri 2 Lyckliga Lotta ei ollut viimeksi oma itsensä ja jäi seuraavasta startista sairaana pois. Aikaisempien kilpailujensa perusteella tamma pystyy ehdottomasti pärjäämään, mutta valmentajan odotukset ovat maltilliset.

1 Citius oli viikko sitten vauhtijuoksussa 3. ulkoa asiallinen. Se ei päässyt aivan lopussa tulemaan vapaasti, mutta tuntuvasti siltä ei jäänyt paukkuja käyttämättä. Hyvä seurailija voi liftata korkealle, mutta voittoihin sen puristus ei ole riittänyt aikapäiviin.

Yllättäjät: Viime kausi oli iso pettymys 4 Amazing Sunriselle, mutta hevosen taidot eivät ole hävinneet mihinkään. Se teki aivan asiallisen paluun tauolta sunnuntaina ja on startti kropassa ja huippukuski kärryillä jo vaarallinen.

3 Lady Bug kulki paussin jälkeisessä juoksussaan mukavasti pahan lähtölaukan jälkeen, vaikka lopussa jo väsyneenä kadotti raviaan. Tamma ei ole aivan ulkona, jos on ehtynyt palautua viikonlopun tyhjennysharjoituksestaan.

Pelijakauma: Nu I Nu on liian suuri suosikki. Amazing Sunrise on karkeasti alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1,3 ja 6 avataan lujaa. Lyckliga Lotta tai Amazing Sunrise hakee myöhemmin vetotyöt.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 2 Monsieur Cannibalen viime sijoitukset eivät tee oikeutta sen nykyvireelle. Sille kävi toissa kerralla ilmeisesti jokin haaveri, jonka seurauksena se joutui keskeyttämään. Viimeksi ruuna juuttui sen sijaan pussiin. Monsieur Cannibale avaa hyvin ja voi päästä hakemaan varhain piikkipaikan.

Haastajat: 1 Goldshoe Rolei on äitynyt kovaan talvivireeseen. Se kiri toissa kerralla todella kaukaa upeasti totoon ja spurttasi tiistain välistartissaan niukasti toiseksi, kun pääsi myöhään tulemaan. Tasainen avaaja vaatii ykkösradalta tuuriakin, jotta pääsee ajoissa yrittämään.

Viime kauden jälkeen treenaria vaihtaneen 3 Bringhome The Goldin otteet kohenevat kilpailujen myötä. Ruuna menetti toissa kerralla mahdollisuutensa yllättävästi taipuneen kärkihevosen takana. Viimeksi se olisi voinut lyödä luun kurkkuun hyville hevosille, jos olisi päässyt hieman aikaisemmin pussista. Maili varmasti suosii kovasti lähtönopeutta lisää saanutta hevosta.

Pelijakauma: Monsieur Cannibale ja Bringhome The Gold ovat Goldshoe Rolein kustannuksella ylipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 2-4 avataan liukkaasti. Bringhome The Gold tai Monsieur Cannibale vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Kuudentoista suomenhevosen volttilähtö vaatii tukevan rastituksen, ellei luota otteitaan starttien myötä parantavaan 7 Turbo-Jytkyyn. Viimeksi oli jo voiton vuoro, kun nuori ori piti vastustajansa selvästi loitolla piikkipaikalta, vaikkei kovin halukkaan näköisesti juossutkaan. Hyvin avaava suosikki lähtee kisaan sama taktiikka mielessään.

Haastajat: Hienon viime kauden tehneen ja peräti kymmenen kertaa voittaneen 11 Firellon tämä vuosi lähti heikosti käyntiin. Oriin ravi ei luistanut Lahdessa, ja se jäi seuraavasta kilpailusta pois. Mikäli hevonen on taas oma itsensä, Turbo-Jytkylle tulee etumatkasta huolimatta kiire.

Valmentajaansa paljon kokeneemman kuskin rattailleen saava 3 Vilholan Topi ei ollut syksyllä parhaimmillaan, mutta aloitti tämän kauden aivan positiivisella esityksellä kuolemanpaikalta. Startti varmasti vei hevosta vielä eteenpäin.

Vahvan sorttinen 8 Koivun Tähti on pärjännyt ehjissä juoksuissaan. Se laukkasi viimeksi 400 jäljellä kesken pitkän kirinsä, minkä jälkeen lopetti vielä vauhdikkaasti. Sitä ennen ruuna hyppäsi kuolemanpaikalta loppukaarteen alussa.

14 Iidan Tähti on vahva menijä, joka pystyy jyräämään laukatta pitkälle takamatkaltakin. Ori oli toissa kerralla oikein sitkeä 2. radalta ilman vetoapua.

5 Griska oli erinomainen Vermon keulavoitossaan tammikuussa, mutta laukat ovat olleet sillä sen jälkeen herkässä. Voltin viitosrata ei ainakaan madalla hevosen laukkariskiä tai auta sitä johtopaikalle.

Yllättäjät: 16 Akkaatan vauhdit eivät riittäneet viimeksi reippaassa lopetuksessa, mutta ei se ollut muutenkaan niin hyvä kuin edellisillä kerroilla. Se pystyy pärjäämään talven juoksujensa perusteella, jos malttaa ravata loppuun asti.

Varhaiskypsä 10 Ärsyke ei loistanut kauden avausstartissaan kevyessä sakissa kuolemanpaikalta, mutta voi parantaa, jolloin ei ole aivan ulkona. Se löi syksyllä Ilkka-ajon karsinnassa hyviä hevosia.

4 Pekka Ensio on ollut talvella jostain syystä kuin varjo syksyn juoksuistaan. Voi olla, että se tekee paremmin totta kärryilleen palaavan valmentajansa käsissä.

Pelijakauma: Firelloa rastittu liikaa. Akkaatta on alipelatuin.

Juoksunkulku: Turbo-Jytky hakee keulat Viirun Vitoselta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/Varma: Tarjoamme varmaksi 3 Hello Garfieldiä, vaikka se on kilpaillut pitkään voitoitta. Hevosen kunto on rautaa, sillä se spurttasi viimeksi 3. sisältä mainiosti toiseksi 12,0-lopetuksessa ja teki myös ennen sitä hyviä juoksuja. Reippaasti avaavalla ruunalla on selkeä sauma päästä hallitsemaan juoksua piikkipaikalle.

Haastajat: Hello Garfieldin varsimistelijoille riittänee kolme apurastia. Ykkösvarmistus on 11 Finest Chocolate, jonka otteet ovat kohentuneet kovasti viime aikoina. Se joutui Vermon huippulopetuksessa päästämään keulasta yhden itseään nopeamman vastustajan edelleen, mutta oli viimeksi Kouvolassa erilaisella vauhdinjaolla suvereeni. Tällä kertaa Finest Chocolate joutuu ikävän lähtöpaikan takia tosissaan haalarihommiin matkalla.

4 Gogo Eldoradon esitykset ovat heitelleet. Seinäjoen T76-lähdössä se oli keulasta ihan hyvä kakkonen, mutta viimeksi tosi saamaton loppumetreillä. Jos tamma onnistuisi ohittamaan suosikin kiihdytyksessä, sen voittosauma kasvaisi kovasti.

5 Lad Holiday voi olla kiihdytyksessä nopein, mutta sille kelpaa varmasti kernaasti hyvä vetoapu eteen. Toissa kerralla ori oli keulasta iso pettymys, mutta viimeksi taas parempi selkäreissulla, jolla joutui lähtemään kiriin turhan aikaisin voittoa ajatellen.

Yllättäjä: 1 Twins Tingelingin puristus tuskin riittää voittoon, mutta kaksarisija ei olisi täyttä utopiaa huippureissun jälkeen. Viimeksi se ei saanut takajoukosta sisäradalta minkäänlaista mahdollisuutta ja tuli voimat tallella maaliin.

Pelijakauma: Hello Garfield on alipelattu suosikki ja myös Gogo Eldorado on jäänyt liian vähälle huomiolle. Lad Holiday ja 9 Fired Up ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Lad Holiday lataa auton takaa keulaan, mutta päästää Hello Garfieldin suosiolla johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 7,4
Toto4-2: 2,1,3
Toto4-3: 7,11,3,8,14,16,10,9,4
Toto4-4: 3
Hinta: 10,80 €

Suuri
Toto4-1: 7,9,4,2,1,3
Toto4-2: 2,1,3
Toto4-3: 7,11,3,8,14,16,10,9,4
Toto4-4: 3
Hinta: 32,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›