Aulis

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Turku 4.3.2016

Julkaistu:

Toto4
Koska tallikommentit kautensa avaavasta Costellosta ovat maltilliset, IS Ravit valitsee sen haastajista varmaksi Rituhelmen. Voimatamma ei ole epävarmuutensa vuoksi luotettava tukipilari, mutta kuntonsa puolesta on heikoista viime sijoituksista huolimatta.

Toto4-1

Suosikki: Rivin aloittavassa tynkälähdössä on jokaiselle osallistujalle annettava jonkinlainen voittosauma. Perushevonen on hyvin Suomessa aloittanut 3 Matterazzi Bob, jonka voitto roikkuu ilmassa. Se on kirinyt joka kerta hyvin ja hävinnyt vain koville hevosille.

Haastajat: 5 Shadoom kamppaili toissa kerralla keskipitkällä matkalla Nu I Nuta vastaan hyvin keulasta. Muut jäivät taisteluparista kauas. Viimeksi ori ei ollut kirivaiheessa ehkä aivan terävimmillään. Kuolemanpaikan välttäessään Shadoom ottelee varmasti voitosta.

6 Make Me Happy aloitti kuukausi sitten Porissa positiivisesti pitkän tauon jälkeen. Se hyökkäsi viimeisen takasuoran alussa 3. ulkoa ja hävisi voiton vain niukasti 12,0-lopetuksessa. Tämänkertainen täysi matka sopii tammalle paremmin, minkä lisäksi se voi olla startin ansiosta vielä piirun verran pontevampi.

7 Vind Farming ei ole ollut enää aivan parhaimmillaan. Se putosi toissa kerralla keulasta kolmanneksi ja kiri eilen rajusti ylivauhtisessa lähdössä kohtalaisesti 4. ulkoa.

Yllättäjä: 1 Gri di S.J. laukkasi Make Me Happyn Porin lähdössä piikistä maalisuoran alussa, mutta näytti siltä, että ruuna alkoi jo olla helisemässä lujaa kirineitä takahevosia vastaan. Se pystyy loistopaikaltaan selkäreissulla totosijalle.

Pelijakauma: Matterazzi Bob ja Shadoom ovat alipelattuja ja Vind Farming ylipelattu.

Juoksunkulku: Shadoom tai Vind Farming pääsee hakemaan vetotyöt sisäratojen kovilta avaajilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Vaikka 2 Wild Forcen sijoitukset ovat heikentyneet, se saa niukat suosikinpaineet. Ruuna ei toissa kerralla riittänyt liian kovassa lähdössä 2. sisältä ja lopetti viimeksi asiallisesti 4. sisältä. Wild Force päässee tällä kertaa keulaan, mistä oli kuukausi sitten hyvä kolmas.

Haastajat: 3 Amour Kemp palasi Turussa kovakuntoisena tauolta. Se juoksi ison osan matkasta 2. radalla ilman vetoapua ja kiri lopussa voittajan tuntumaan. Vastaava suoritus riittää voittotaistoon.

Kovasti talvella otteitaan petrannut 8 BWT Bloody Mary olisi paremmalta paikalta suosikki. Tamma joutuu todennäköisesti pakittelemaan ulkoradalta hännille, mistä on riippuvainen matkavauhdista. Se kiri viimeksi T76-lähdössä 4. sisältä hyvin kakkossijan tuntumaan.

6 Johan Nash on suorittanut hyvin tasapaksusti. Jos ruuna löytäisi jostain pienen piristysruiskeen, se ei olisi ulkona voittokamppailustakaan sopivassa porukassa.

Yllättäjä: 9 Alws Bean oli kolme starttia sitten T76:ssä hyvä kolmas, muttei lainkaan samanlainen tuoreimmissa juoksuissaan. Kovien avaajien perästä hyviin asemiin pääsevää tammaa ei kannata silti vielä unohtaa.

Pelijakauma: Amour Kempiä on rastattu liikaa ja Wild Forcea, Alws Beania ja 11 Alfa Deja Vuta liian vähän.

Juoksunkulku: Radoilta 1-3 ja 5 avataan hyvin. Wild Force pääsee johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Viime vuonna paljon rahaa rohmunnut ja etenkin keväällä hurjia juoksuja tehnyt 11 Costello on ravien seuratuin hevonen. Startti on talvitauolta palaavalle oriille vuoden ensimmäinen. Vaikka Costellon lahjat riittävät tulevaisuudessa ykköstasolle asti, jätämme sen kahdelta takamatkalta haastajaksi. Omistaja tuskin haluaa ajaa lahjakkuuttaan pyörryksiin heti ensimmäisellä kerralla etenkään, koska hevosen talvitreenejä ei päästy viemään läpi toivotulla tavalla.

Suosikkimme on 20 metrin etumatkalta Costelloon nähden starttaava 4 Rituhelmi. Vahva tamma ei ole onnistunut viime kilpailuissaan, mutta sen kunnossa ei ole ollut moittimista. Esimerkiksi kuukauden takainen heikko sijoitus johtui pussituksesta. Viimeksi tamma laukkasi kuolemanpaikalta loppusuoran alussa.

Haastajat: Costellon jälkeen toiseksi kovin haastaja on 14 Nahkaparturi, joka sai viikko sitten startin alleen talvitauolta. Hevonen näytti hyvältä, mutta oli vielä lopussa tukkoinen. Loistojuoksuja viime vuonna tehnyt ori voi parantaa vaikka kuinka paljon toiseen kilpailuunsa.

10 Tejas ei ole päässyt viime juoksuissaan kirimään vapaasti, mutta ainakaan Kouvolassa se ei tainnut muutenkaan olla terävimmillään. Ruunan esitykset ovat ennenkin ailahdelleet, eikä sitä voi jättää lapuilta. Hyvänä päivänään Tejas pystyy sopivan selkäreissun jälkeen spurttaamaan ohi kaikista vastustajistaan.

6 Suhhaus petraa pilkku hiljaa kilpailujen myötä. Tamma on parhaimmillaan sitten, kun siltä päästään nappaamaan kengät pois.

1 Laurilan Aamor ei ollut läheskään parhaimmillaan vuoden ensimmäisessä startissaan, mutta voi jonkin verran parantaa. Ruunankin kohdalla pelaajien pitää kuitenkin huomioida, että se kulkee pirteimmin avojaloin.

Pelijakauma: Rituhelmen ja Costellon prosenttien kuuluisi olla toisin päin. Nahkaparturi on selvästi alipelattu.

Juoksunkulku: Rituhelmellä ajetaan aggressiivisesti kohti piikkipaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: T76- ja T65-tasollakin hyviä juoksuja tehneet 3 Downander ja 4 Dream And Hope erottuvat suosikkipariksi. Nostamme lähtöpaikkojen takia niukaksi suosikiksi Downanderin, koska se pääsee keulaan hallitsemaan juoksua. Ruuna painoi toissa kerralla piikissä turhan paljon ohjille, mutta kesti silti hyvin toiseksi kivikovan Pascha Tillyn jälkeen. Viimeksi se seurasi 2. sisältä voitosta otelleiden Love de Villeneuven ja Blackenedin vauhtia perille.

Haastajat: Dream And Hope saattaa olla hieman suosikkia vahvempi, mutta niin sen pitääkin olla voittoa varten, koska saa varmasti tätä vaativamman reissun. Se hävisi pitkällä kirillä vain niukasti kakkossijan Downanderille ja olisi matkan hieman jatkuessa ohittanut tämän. Ruuna on näyttänyt, että se pystyy hyvänä päivänään ottelemaan kärkisijoista kuolemanpaikaltakin.

6 Lovely Dartin voittokulku on tyrehtynyt vastuksen kovetessa, mutta sen kunto ei ole romahtanut. Ruuna kiri toissa kerralla aivan hyvin ja jäi viimeksi kuolemanpaikalle. Se ei normaalisti riitä koville suosikeille, mutta ylivauhtisessa juoksussa hevosen mahdollisuudet kasvaisivat.

5 Ranch Movie Star on painellut kahdesti kovan ajan tarkkojen sisäratareissujen jälkeen. Sellaisella totosija on mahdollinen, mutta tamman voitto tulisi joka tapauksessa pienenä yllätyksenä.

Downanderin perään pääsevään 2 Vengeanceen pätevät samat sanat. Se juuttui toissa kerralla pussiin ja pääsi viimeksi kirimään liian myöhään.

Pelijakauma: Downander on liian suuri suosikki Dream And Hopea vastaan.

Juoksunkulku: Downander johtaa Vengeance takanaan ja Dream And Hope rinnallaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 3,5,6,7,1
Toto4-2: 2,3,8,9,6,11
Toto4-3: 4
Toto4-4: 3,4
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto4-1: 3,5,6,7,1,2,4
Toto4-2: 2,3,8,9,6,11,10,4,1,12
Toto4-3: 4
Toto4-4: 3,4
Hinta: 28,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›