Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto65 Vermo 2.3.2016

Julkaistu:

TOTO65
Vermon Toto65:n mielenkiintoisin koitos on päätöskohde, jossa nelivuotiaat palaavat areenalle. Vihjeen varman roolia toimittaa vahva suomenhevonen.

Toto65-1

Suosikki: 3 Winter's Snowman käänsi epäonnensa vihdoin voitoksi viimeksi ja kiri 4. ulkoa tyylikkäästi ykköseksi. Ruunan kunto riittää taatusti voiton uusimiseen, mutta sillä on kuitenkin epävarmuustekijänsä, eikä selkeä suosikkiasema varsinaisesti kannusta rastaamaan hevosta ainakaan varmaksi. Kiihdytyksessä on laukkariski ja voi se erhe tulla matkallakin. Joka tapauksessa hevosella on kiihdytettävä hitaasti. Oikea suosikki silti.

Kovimmat haastajat: 4 So Clueless palasi hyvässä iskussa tauolta, vaikka ohjastaja joutui ajamaan varusteongelman vuoksi lopussa varmistellen. Tamma on varma suorittaja ja pääsee tästä alusta saakka mukaan kärkiryhmään.

9 Golden Eleven on ottanut kolme voittoa viimeiseen neljään starttiin, mutta vastus on ollut niissä lähdöissä hieman helpompaa kuin nyt. Edestä starttaava hidas suosikki on haitta, mutta toisaalta siltä lienee tarjolla hyvää vetoapua kirivaiheessa.

5 Livi Internet oli viimeksi keulasta lievä pettymys ja jäikin sen jälkeen kerran pois. Tamma on suosikki keulapaikalle, josta se on yleensä tehnyt hyviä esityksiä.

Yllättäjät: 1 Hello Garfield kiri Lappeessa hänniltä lujaa ja on sen perusteella paremmalta paikalta yllätysvalmis. 6 Phiony Tag kiri viimeksi elokuvajuoksulla Toto65-voittoon ja nyt juoksu tuskin onnistuu yhtä hyvin. 12 Dreamy Chip ja 11 Gogo Eldorado riittävät tällä tasolla, mutta näistä asemista tehtävä on juuri niin vaikea, kuin niiden peliosuuskin osoittaa.

Pelijakauma: Suosikki on hieman liikaa pelattu. Hello Garfield on kiinnostavin yllättäjä.

Juoksunkulku: Livi Internet avannee keulaan. So Cluelessilla voisi ehkä olla rahkeita vastata ainakin hetki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki/varma: 7 Hexan Voksun myöhäinen poisjäänti sekoitti toisen kohteen pakkaa peliprosenttien osalta melkoisesti. Iso osa prosenteista meni lähdön haastajaosastolle ja 6 Rokin Maxi nousi näin varsin edulliseksi varmaehdokkaaksi. Toki suhteet tasoittunee iltaan mennessä hieman. Rokin Maxi jäi Lappeessa pitkästä aikaa totosijojen ulkopuolelle, mutta esitys oli pikkulaukan ja kiertelyiden myötä vähintään yhtä hyvä kuin aiemminkin. Hapuiluihin taisi palaa jopa voitto. Matkan piteneminen on pelkästään etu ja Pertti Puikkonen ajaa varmasti varmallamme rohkeasti eteenpäin jo matkalla.

Kovimmat haastajat: 10 Elias Intomieli on päässyt vihdoin säännölliseen starttirytmiin ja otteet kohenevat kokoajan. Vermossa hevonen ei kovassa seurassa riittänyt, mutta kulki asiallisesti silti sielläkin. Seinäjoella hevonen paikkasi laukkansa hyvin.

4 Hujanhajan sai myös osansa Hexan Voksun prosenteista. Tamma on jaksava ja rehti, mutta sijoittuu mielummin kuin voittaa, eikä se paljon pelattuna juuri kiinnosta T-pelissä, vaikka luultavasti heiluu lopussa kärkikahinoissa taas.

Yllättäjät: 2 Maisero on huomattavasti kovemmassa kunnossa kuin taulu osoittaa. Ruuna on ollut kahdesti vailla vapaita kiritiloja ja Vermossahan hevonen kiri todella lujaa ykköseksi. Keskipitkä matka ei taida olla bravuuri, mutta Saku Mikkolan ajokki olisi sopivan peliosuutensa vuoksi ensimmäinen varmistusmerkki, ellei Rokin Maxia rastattaisi suosituksiin varmaksi. 9 Topper hyötyy kun matka pitenee. Ruuna on ollut viimeisissään hieman tasainen, mutta lähdötkin ovat olleet tasokkaita.

Pelijakauma: Rokin Maxi on alustavasti edullinen suosikki, mutta peliosuudet järkevöitynevät iltaa kohti mentäessä. Elias Intomieli ja Hujanhajan ovat liikaa pelattuja ja varmistusmerkkejä olisivat ennemmin Maisero sekä Topper.

Juoksunkulku: Hilin Ihme lähtee ensin vetämään joukkoa. Rokin Maxi edennee matkan aikana johtavan rinnalle, ehkä jopa keulaan saakka.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: 6 Stoneisle Jade on ollut oikein hyvä jo pitkään, vaikka voitot ovat kolmessa viimeisessä kiertäneet. Teivon starteissa tamma hävisi ensin vain Blackenedille ja viimeksi johtavan rinnalta vain suojajuoksun jälkeen spurtanneelle vastustajalle. Kouvolassa viimeisen takasuoran laukka taisi viedä voiton. Tammalla on taas riski jäädä johtavan rinnalle, mutta silti sen rastaaminen varmaksikin on ihan kelpo ajatus.

Kovimmat haastajat: 4 Armani Catesin peliosuus ei ole selitettävissä millään logiikalla. Toki hevosen taulu on hienossa kunnossa, mutta edellisestä startista on aikaa yli kymmenen kuukautta ja hankosidevamman jälkeen radoille palaava hevonen on valmentajan raporttien mukaan aika kaukana huippuiskusta. Kommenttien valossa yksi ylipelatuimmista hevosista aivan hetkeen.

5 Mountain Cleaver kuuluu peliosuutensa perusteella yllättäjäkategoriaan, mutta mainitaan jo nyt sillä se on ainoa tukimerkki suosikille. Tamma on huomattavasti parempi hevonen kuin taulu osoittaa. Lahdessa hevonen kävi kuumana ja taipui ja viimeksi tuli lähtölaukka, mutta normaalisuorituksella hevonen ei häpeä tässä seurassa kenellekään.

9 Blendior palasi hienossa kunnossa tauolta ja voitti keulasta helposti. Ruuna ei yleensä ole toisten takaa aivan samalla tasolla ja takarivistä sen pelillinen kiinnostavuus vähenee.

3 Champion Luxx jäi Kouvolassa keulasta toiseksi, mutta on pitänyt hyvän tasonsa jo kauan.

Yllättäjät: 2 Made In Shade osaa kiriä tarkan selkäjuoksun jälkeen terävästi ja paikka suosii. 7 Wild Coltsin kierteli Lahdessa hyvin, mutta onnistuneen juoksuin saaminen on nyt hankalaa. 10 Laurila's Denethor ja 12 Leemark's Casimir riittäisivät parhaimmillaan näissä lähdöissä, mutta paras terä on ollut molemmilla hakusessa.

Pelijakauma: Stoneisle Jade on aika sopivasti pelattu suosikki. Armani Cates on rajusti ylipelattu ja Mountain Cleaver selkeästi alipelattu.

Juoksunkulku: Made In Shade on ensimmäinen keula ja lopulta johtoon edennee Champion Luxx tai Stoneisle Jade. Armani Cates on mainettaan hitaampi ensimmäisillä askelilla ja tuksin tauolta avaakaan edes normaalin terävästi, kun valmentaja varoittelee tukkoisuudesta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 4 Blind Maker etenee omintakeisella tyylillään, mutta varsin tehokkaasti. Hevonen näyttää usein varsinkin kiripuolikkaalla siltä, että laukka tulee väkisin, mutta useimmiten se kuitenkin pysyy ravilla. Kunto on mainio, mutta varmistuksia kaivataan, varsinkin kun vastus kovenee hieman edellisistä.

Kovimmat haastajat: 12 Griminal Jack on aloittanut Suomessa tyylillä ja on huonohkosta paikastaan huolimatta ainakin melkein tasaveroinen voittajaehdokas suosikin kanssa. Lahdessa ruuna voitti johtavan rinnalta ja lopetti viimeksi väljästi 12-kyytiä keulasta. Viisivuotias vaikuttaa hevoselta, jolla ei tarvitse jäädä parijonoon makaamaan, vaan sen voi kierrättää tarvittaessa ajoissa eteenpäin.

1 Tag The Gel sai Porissa raskaan juoksun ja teki siihen nähden kelpo esityksen. Vermossa ori oli Downanderin takana pussissa ja voimia taisi olla voittoon saakka. Nyt paikka on taas hyvä.

Yllättäjät: 2 Luckyline Krok oli viimeksi pieni pettymys, vaikka kirikin lopulta aivan juosten maaliin. 5 Bouncing Hill jäi Lappeessa voimissaan pussiin ja jatkaa tauluaan vaarallisemmassa kunnossa. 7 Issaquah Sund on esiintynyt Suomessa nousjohteisesti ja teki viimeksikin vahvan juoksun johtavan rinnalta. Tältä paikalta ei ole toki luvassa helppoa juoksua taaskaan. 6 Alert Kemp on palannut Tuomas Korvenojan valmennukseen. Tallista palataan yleensä aina vireessä. Nopealla avaajalla ajettaneen aktiivisesti kohti keulaa, mutta avaus voi maksaa liikaa. Lähdön loputkaan hevoset eivät ole mitään statisteja, joten jättiyllätyskään ei ole tässä mitenkään mahdoton ajatus.

Pelijakauma: Suosikki on liikaa pelattu. Useampi aivan mahdollinen yllättäjä on jäänyt vähälle huomiolle ja leveä rastitus on paikallaan.

Juoksunkulku: Tag The Gel pystyy torjumaan muut, mutta Alert Kemp tullee voimalla ja hakee keulapaikan. Avaus venyy.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: 5 Daisy Nass on osoittanut olevansa varsin kovaa luu sarjoihinsa. Tamma on eittämättä kierroksen todennäköisin voittaja, mutta olisi absurdia väittää, etteivätkö sen peliprosentit olisi aika rajustikin yläkantissa. Hevonen osaa käydä kuumana ja laukatakin, joten yli 80 prosentin peliosuus pakottaa etsimään muitakin hevosia lapulle. Viimeksi Daisy Nass voitti keulasta helposti ja toistaa tietysti saman kaavan nyt, mikäli pysyy ohjastajan hallinnassa.

Kovimmat haastajat: Useampaan ikäluokkakisafinaaliin viime vuonna selvinnyt 4 Swagman oli kauden avauksessaan vailla mahdollisuuksia kärkeen, kun lähdössä lopetettiin lujaa. Ori terävöitynee tähän startin myötä muutenkin.

3 Cute Cat laukkasi viimeksi kärkisijan. Sitä ennen hevosella oli alla kaksi Vermon voittoa hyvien esitysten jälkeen.

Yllättäjät: 2 Immortal oli viimeksi hyvän juoksun jälkeen pieni pettymys, mutta sillä ei tainnut vain vauhti riittää kovassa lopetuksessa. 1 Marvellous on hieman ailahdellut, mutta hevonen on osoittanut omaavansa terävän, toki lyhyen, kirin. Tältä paikalta Marvellous päässee käyttämään parasta asettaan. 9 Callela Leonard pilasi kausiavauksensa laukkoihin, mutta olemus oli muuten positiivinen ja valmentajakin raportoi, että ruuna on kehittynyt viime kaudesta. 10 Ratu Royale palasi kovin odotuksin tauolta, mutta oli vaisu ja sen perusteella parannettavaa taitaa olla liikaa.

Pelijakauma: Suosikki on liikaa pelattu ja sen myötä pientä etua löytyy lähes kaikista muista tekstissä mainituista.

Juoksunkulku: Suosikki etenee joko suoraan keulaan tai hakee johtopaikan viimeistään avauspuolikkaan aikana Immortalilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: Derbyn Talvisuosikki tuo monta kovaa nelivuotiasta kauden avaukseensa. Hevosten iskukyvyn arvioiminen on luonnollisesti vaikeaa, mutta tästä lähdöstä olisi hyvä yrittää repiä etua irti, kun moni pelaa sen T65-pelissä turvallisesti leveällä rastituksella. 8 Callela Ladyboss on kansalle melko selkeäkin suosikki ja IS Ravit pullauttaa sen ulos suosituksista. Tamma on hevosena taatusti lähdön parhaimmistoa, eikä sitä vastaan erityisesti mitään ole, mutta taustajoukkojen tuntien huonolta paikalta nähdään luultavasti passiivinen ajo ja sitä myötä selkeä suosikkiasema ahdistaa.

Kovimmat haastajat: 4 Begemot Frido kiinnostaa paljon ja sitä suositellaan varmaksi saakka ainakin pienempiin lappuihin. Ori oli viime keväänä kiistatta ikäluokan ykköshevonen, mutta loukkaantui, eikä päässyt syksyllä enää tasolleen. Valmentaja raportoi, että syksyllä oli muita kuin kesän loukkaantumiseen liittyviä ongelmia ja odotukset ovat hyvän treenitalven myötä korkealla.

3 Arctic Helen on todennäköinen keulahevonen ja Korven tallilta uskotaan, että kevytrakenteinen tamma on heti tauolta valmiimpi kuin moni muu tallin hevonen. Hevonen teki mukavan viime kauden ja oli mainio varsinkin Uudenmaan Upein -lähdöissä, mutta on myös hyvä muistaa, ettei hevonen nyt varsinaisesti kunnostautunut voitontahdollaan. Ykkösiä tuli vain yksi, kun kakkosia kertyi peräti kahdeksan.

Yllättäjät: 6 Stanley Savage oli viime kaudella hieman aliarvostettu hevonen ikäluokassaan ja sama kaava tuntuu jatkuvan kauden avauksessa. Ori on voimaominaisuuksiltaan koko joukon kovimpia, mutta lievä huippunopeuden puute on aiheuttanut hankaluuksia. Tässä lähdössä on selkeä vaara, että matkalla mennään hiljaa, jolloin Hannu-Pekka Korven ajokin on vaikea pärjätä, mutta kolmisen prosenttia on siltikin aivan liian vähän. 1 Smooth Criminal hyötyy siitä, että se on säännöllisessä starttirytmissä, mutta vastus on siltikin todennäköisesti ja yksinkertaisesti liian kovaa tällä tasolla. 7 Graffiti Artistilta odotettiin viime vuonna paljon enemmän kuin saatiin. Näyttöjä kaivataan, ennenkuin se nousee taas pelihevosiin.

Pelijakauma: Suosikki on ylipelattu, samoin kun Smooth Criminal. Begemot Frido kiinnostaa paljon ja Stanley Savage on aivan liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Arctic Helen hakee keulapaikan Smooth Criminalilta. Begemot Frido tai Stanley Savage jää johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 3,4,9,1,5,12,11
Toto65-2: 6
Toto65-3: 6
Toto65-4: 12,2,5,7
Toto65-5: 5,4,3
Toto65-6: 4
Hinta: 8,40 €

Suuri
Toto65-1: 3,4,9,5,1,12,11
Toto65-2: 6
Toto65-3: 6,5
Toto65-4: 12,4,1,2,5,7
Toto65-5: 5,4,3,2,1,9
Toto65-6: 4,6
Hinta: 100,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt