Mauno, Maunu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Helsinki 24.2.2016

Julkaistu:

Toto65
Vitterin poisjäännin myötä kierros tarjoaa enemmän haastetta. Varmoiksi valitaan kaksi sopivasti pelattua suosikkia.

Toto65-1

Pelisuosikki: 1 Siirilli ja Hannu Torvinen pyrkivät näistä lähtöasemista johtamaan lähtöä alusta loppuun. Tamma on kilpaillut jo pidemmän aikaa hyvässä lyönnissä. Kaksi viimeistä kilpailua on päättynyt voittoon juurikin keulapaikalta. Jokimaan viime juoksussa suosikki vastaili helpon näköisesti maaliin saakka 25,5-lopetuksessa.

Haastajat: 12 Niemen Cecilia on kyvykäs, mutta kovin epävarma suorittaja. Päivän suoritusta on vaikea arvioida ennakkoon. Hyvänä päivänä tamma pystyy voittamaan koviakin sakkeja. Teivon viime kisassa Risto Tupamäen ajokki oli keulasta omaa luokkaansa.

7 Tementikko löi Siirillin tammikuun alussa, kun sai tästä matkalla mukavaa vetoapua. Nyt kakkoshaastaja joutuu kuitenkin itse töihin, jolloin maaliintulojärjestys on lähellä muuttua. Edellisen starttinsa ruuna voitti keulapaikalta, vaikka hiljensi lopussa hieman.

5 Intoiivari kierteli Vermossa mukavasti perille 40 metrin pakilta, vaikka ei aivan ehtinyt voittotaistoon. Jokimaalla viime juoksussa ruuna ei saavuttanut kärkeä reippaassa vauhdissa kolmannella radalla. Laukka loppukaarteessa sinetöi epäonnistumisen.

Yllättäjät: Seppo Markkula ohjasti viimeksi ensimmäistä kertaa 2 Konradia. Ensitutustuminen sujui parhaalla mahdollisella tavalla. Ruuna kiihdytti alussa keulaan, missä sai vetää ensimmäisen kierroksen sopivaa tahtia. Lopussa voiton suhteen ei ollut mitään hätää. Näistä lähtöasemista luvassa on mukava reissu kärkiporukassa, jolla kärkitaistoon osallistuminen on mahdollista.

13 Seekerin Santun iskukyky jäi Seinäjoen tauolta paluussa arvoitukseksi, kun pitkä laukka pilasi pelin jo alussa. Mikäli ravi sujuu hyvin, pystyy ruuna pärjäämään näissäkin tehtävissä.

3 Tementaarin juoksu meni Teivossa alun laukan takia liian raskaaksi. Ruunalla iskettiin kiriin kolmannelle takaa jo 1200 metriä ennen maalia, jolloin askel painoi lopussa hieman. Ruuna on saanut kaksi starttia kroppaansa, eikä kärkisija ole ollenkaan mahdottomuus.

Pelijakauma: Siirilli maistuu varmaksi asti alle 40 % peliosuudella. Tementikon 20 prosentin kannatus on selvästi yläkantissa.

Juoksunkulku: Siirilli johtaa joukkoa. Konrad ja Tementaari taistelevat alussa paikasta johtavan takana. Toisen radan vetäjän tehtävä taitaa jäädä Tementikon harteille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Pelisuosikki: 6 Kiss My Turku jäi Vermon toissajuoksussa voimissaan vaille kiritiloja. Seuraavassa kisassa Teivossa ei jäänyt sijaa jossitteluille. Tamma oli vielä 300 metriä ennen maalia aivan porukan viimeinen. Maalisuoraa Olli Koivusen ajokki pisteli hurjalla vauhdilla ehtien voittoon. Vastustajat kunnioittavat suosikkia tässä varmasti sen verran, että keulaan pääsy lienee ohjastajan niin halutessa edessä.

Haastajat: 1 Get Going Goldie pystyy taistelemaan kärkisijoista, jos ei jää nalkkiin ykkösradalta. Mikään hidas lähtijä tamma ei ole, mutta ulkoa tullaan lujaa. Jokimaalla tamma jäi johtavan rinnalle, mistä taisteli hyvin toiseksi.

7 Model Moon kokeili Teivossa 2600 metrin matkalla keulapaikalta tasokkaassa porukassa, mutta turha innokkuus kostautui lopussa. Vermossa Esa Holopaisen ajokki pyrki nousemaan kärkitaistoon takaa, mutta tehtävä oli kovassa lopetuksessa liian vaikea. Hyvä avaaja pyrkii alussa keulaan, jolloin ainakaan toiseksi sijoittuminen ei yllättäisi tippaakaan.

Yllättäjät: 9 Cold Hard Ladylle jäi toissa kerralla hieman jossiteltavaa, mutta viimeksi tamma sai täyden mahdollisuuden. Eino Oksasen valmennettava taisteli johtavan rinnalta hyvin perille saakka. Voittoon vaaditaan tässä hieman suosikeiden epäonnea.

5 Liza Lee Laurelton oli vielä Jokimaan tauolta paluussa taustalta vaisu, mutta parannusta lienee luvassa.

Pelijakauma: Get Going Goldien 21 prosenttia on aivan liikaa. Model Moon on viidellä pinnalla tykkirasti.

Juoksunkulku: Model Moon ohittaa 4 Sharifan ja painuu keulaan. Jatkossa Kiss My Turku pääsee vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Pelisuosikki: 1 Twilight Vixi ei ole hetkeen juhlinut, mutta kunto on Ivar Holmlundin suojatilla kohdallaan. Viime juoksussa tammalla lähdettiin jo 1200 metriä ennen maalia kolmannen kiertoon. Suosikki tuli kirinsä oikein vahvasti perille saakka, vaikka jäikin neljänneksi. Viimeksi pitkällä matkalla kilpaillessa osallistui tamma 4100 metrin kisaan. Kiritilat löytyivät silloin liian myöhään, johon taisi palaa voitto.

Haastajat: 2 Sonearandyetsofar hyötyy suosikin tavoin juostavasta pitkästä matkasta. Edellinen voitto irtosi juurikin tältä matkalta, kun Juha Utala leiskautti ruunalla kärkeen jo vajaa kaksi kierrosta maaliin. Siitä ykköshaastaja hallitsi tätä helpommassa sakissa nauraen maaliin saakka.

Mika Forssilla ei ollut Vermossa 13 Quite An Avengerin kanssa oikein muuta mahdollisuutta, kuin reissuttaa ruuna johtavan rinnalle. Siitä hevonen oli kärkitaistossa maalisuoran alkuun saakka, mutta sen jälkeen tahti hiipui. Kyvyt riittäisivät voittoon saakka.

9 Costatantisoldi pystyy paljoon kuivalla kelillä. Voitto on roikkunut ruunalla ilmassa jo jonkun aikaa. Viimeksi Solvallassa tehtävä oli hänniltä mahdoton.

4 Moonlight Cloud oli Seinäjoella vielä 400 metriä ennen maalia koko joukon viimeisenä sisäradalla. Loppua tamma polki ainakin samaa vauhtia kiritykki Prey Frontlinen kanssa ja ehti vielä kolmanneksi. Samanlainen kiri riittäisi tässäkin paljoon, jopa voittoon.

Yllättäjät: 6 Velvet Girl ei ollut Vermossa lähelläkään parastaan. Märkä keli oli vastaan ja hevonen painoi turhan paljon ohjille. Tamma on kilpaillut kerran aikaisemmin pitkällä matkalla, jolloin voitti 4-vuotiaiden tammojen SE-tuloksella.

10 Buck Boko on palannut takaisin Suomeen. Vermon kilpailussa ruuna jäi johtavan rinnalle, mikä oli ymmärrettävästi liikaa. Parannusta lienee jatkuvasti luvassa, mutta on eri asia kuinka paljon.

Pelijakauma: Ei suurempaa vääristymää.

Juoksunkulku: Twilight Vixille kelvannee Sonearandyetsofarin selkä eteen. Takaa ainakin Quite An Avengerilla voidaan tehdä ratkaisu ajoissa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Pelisuosikki: 8 Blackened on suosikki näistäkin asemista. Viime kisassa Ari Moilasen ajokki menetti alussa keulapaikan, mutta haki sen takaisin haltuunsa räväkän avauksen päätteeksi. Sen jälkeen lähtö oli voittajan osalta melko lailla taputeltu. Tammalla ladataan todennäköisesti heti eteenpäin, eikä keulaan pääseminen yllättäisi yhtään.

Haastajat: 5 Love de Villeneuve voitti vihdoin viimeksi, kun Jukka Torvinen kokeili ruunalla keulasta. Ensimmäinen kierros mentiin vauhdikkaasti 14,5-vauhtia, mutta siitä huolimatta parhaasta ei jäänyt lopussa mitään epäselvyyttä.

7 Stone Capes Liz on pitänyt kuukauden huilia. Mikäli tamma suorittaa tammikuun tasolla, pystyy se onnistuneella juoksulla paljoon. Edellisen voittonsa Tommi Kylliäisen ajokki otti helposti johtopaikalta 12,0-lopetuksella.

4 Jamieson voitti Vermossa helmikuun alussa todella helpolla tavalla johtavan takaa, mutta oli viimeksi toisesta ulkoa vaisu.

Yllättäjät: 10 Downander suoritti viimeksi Vermossa keulasta oikein hyvin, mutta hurjan Pascha Tillyn loppuveto oli vain liikaa. Takarivistä voittoon nouseminen vaatii kuitenkin ylivauhtia.

2 True Blue pystyy aivan kärkeen, mikäli lähdössä hurjastellaan jo matkan aikana.

Pelijakauma: Vaikean näköinen lähtöpaikka on syönyt Blackenedin kannatuksen sopivaksi. True Blue on prosentin osuudella varmistajille hyvä merkki.

Juoksunkulku: Love de Villeneuve ohittaa Jamiesonin. Blackenedilla on hyvä mahdollisuus päästä ulkoakin keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Pelisuosikki: 2 Backspin on tehnyt useita hyviä suorituksia putkeen. Vermon toissa juoksun tappiossa selässä matkannut pääsi yllättämään lopussa, mutta viimeksi samaa yrittänyt vastustaja pysyi tiukassa taistossa takana. Koko matkan johto on varmasti jälleen Antti Teivaisen suunnitelmissa.

Haastajat: 9 Ripasso Classico otti kaksi viikkoa sitten odotetun ja samalla ansaitun ykköstilan. Ori jyräsi voiton väkevästi johtavan rinnalta. Nytkin sama juoksupaikka on mahdollinen, mutta sekään ei veisi mahdollisuuksia.

5 Vanity Coger on juhlinut kahdesti peräkkäin piikkipaikalta. Nyt juoksusta muodostuu suurella todennäköisyydellä erilainen. Ripasso Classicon selästä olisi hyvä iskeä kiriin lopussa.

7 Count Forever tuli Seinäjoella viimeiset metrit hurjasti ja ehti aivan voittaneen Vanity Cogerin rinnalle. Alla oli kuitenkin mukava reissun 3. sisällä, jollaisen saaminen ei ole näistä lähtöasemista helppoa.

Yllättäjät: 10 Winter's Snowman on huomattavasti tauluaan vaarallisempi. Kahdessa viime juoksussa laukka on yllättänyt alussa. Takarivistä ravilla matkaan pääseminen on todennäköistä, jolloin kärkisija on takarivistäkin mahdollinen.

Pelijakauma: Backspin on aivan liian suuri suosikki 37 % osuudella. Winter's Snowman on kolme pinnaa pelattuna oikein maistuva rasti.

Juoksunkulku: Backspin pitää johtopaikan. Vanity Coger saanee vetoavun Ripasso Classicosta toisella radalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Pelisuosikki: Lähdön luonne meni uusiksi Vitterin jäätyä pois. Selväksi suosikiksi nousee siten 5 Vinkan Hovi, joka jyräsi toissa juoksussaan varmaan voittoon 3. ulkoa. Lauantaina Lappeessa ykköshaastaja jäi umpipussiin, eikä huonoon sijoitukseen kannata tuijottaa.

Haastajat/yllättäjät: 8 Tixan oli tarkoitus aloittaa kilpaileminen jo tammikuussa, mutta ajot peruttiin pakkasen takia. Valmentaja Pekka Tähkälä epäili silloin, että ruuna tarvitsee startteja alle pystyäkseen pärjäämään näissä lähdöissä. Vastus ei ole nyt kuitenkaan ollenkaan mahdoton lyötäväksi.

6 Hurja-Ero palasi Kouvolassa puolen vuoden tauolta kilparadoille. Suoritus pilaantui kuitenkin heti alussa, kun laukka yllätti Jari Nylundin suojatin.

3 Tesantti ei ole hetkeen onnistunut täydellisesti, mutta nyt jopa voittoon on sopivassa tehtävässä mahdollisuus.

1 Topper pystyy paljoon, mikäli meno vain maittaa tällä kertaa. Harri Koivusen ajokin otteet ailahtelevat kuitenkin.

Pelijakauma: Vinkan Hovi on varmistettava yli 60 % osuudella. Hurja-Ero ja Tesantti kiinnostavat vain pari prosenttia pelattuina.

Juoksunkulku: Vinkan Hovilla on todennäköisesti vaihteeksi keulajuoksu edessä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 1
Toto65-2: 6,7
Toto65-3: 1,2,13,9,4,6
Toto65-4: 8
Toto65-5: 2,9,5,7,10
Toto65-6: 5,6,3
Hinta: 18,00 €

Suuri
Toto65-1: 1
Toto65-2: 6,7,1,9,5
Toto65-3: 1,2,13,9,4,6,10
Toto65-4: 8
Toto65-5: 2,9,5,7,10
Toto65-6: 5,8,6,3,1
Hinta: 87,50 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›