Leevi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Rovaniemi 21.2.2016

Julkaistu:

Toto4
Rovaniemen kauden avaus on kiperä pelipähkinä. Toto4-kuitit pelataan ilman varmavalintaa.

Toto4-1

Pelisuosikki: 1 Pyöriän Vilistys ei ole ronkeli juoksustaan, mutta näistä lähtöasemista edullinen reissu on muutenkin todennäköisempi. Toissa kerralla ruuna tsemppasi johtavan rinnalta hyvin toiseksi. Viimeksi pitkä kiri katkesi laukkaan maalisuoralle käännyttäessä. Mikäli hieronnan (kts. tallikommentit) ansiosta meno on letkeämpää, pystyy Jarmo Saarelan ajokki paljoon.

Haastajat: 10 Oleg lämmitti oikein positiivisesti Oulussa ja suoritti itse startissakin hyvin. Ruuna matkasi toista rataa ensimmäisenä, josta pääsi pudottamaan johtavan taakse vajaa 900 metriä jäljellä. Sieltä Mauri Jaaran ajokki eteni hyvin vain ylivoimaiselle voittajalle häviten.

8 Lento-Essi nappasi joulukuussa kaksi ykköstilaa keulapaikalta. Viime kilpailussa tamma piti keulassa hyvää tempoa yllä ja piti hidastuvassa tempossa varmaan voittoon. Mikäli voltin vitonen ei tuo ongelmaa, pystyy Arto Laurukaisen suojatti imemään nopeasti eron paalun hevosiin kiinni.

7 Ekopetus on pärjännyt urallaan tätä kovemmissakin lähdöissä. Vaikka ruuna ei ole ollut mitenkään voitokas, pitää se huomioida tässä tehtävässä.

Yllättäjät: 3 R.R. Einarin Ari on lahjakas hevonen, mutta vielä viime vuonna kilpailuissa oli mielenkiintoa ulkoisiin seikkoihin. Ori voitti kuitenkin kaikki kolme lähtöään joissa pysyi ravilla. Sijoitus voi olla suoraan tauolta mikä tahansa.

5 Ylöstalon meno oli Oulun toissa juoksussa varsin epävarmaa ja laukka yllättikin viimeisellä takasuoralla. Viimeksi samalla radalla ravi ei maittanut alussa ollenkaan, joten hevonen on arvoitus. Vauhdit riittäisivät pärjäämiseen.

4 Merkki-Elli on juossut välillä tätä kovemmissakin lähdöissä. Tamma omaa ehdottomasti riittävän vauhdit, mutta iskukyky on valmentajanvaihdoksen ja tauon takia arvoitus.

Pelijakauma: Oleg on alipelattu 13 % peliosuudella. Lento-Essin liki 30 prosenttia on liikaa, kuten myös Ylöstalon 8 %. Ekopetus on seitsemällä pinnalla hyvä merkki.

Juoksunkulku: Pyöriän Vilistys ottanee porukan komentoonsa. Lento-Essi voi suunnata onnistuneella kiihdytyksellä kyselemään johtopaikkaa itselleen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Pelisuosikki: 6 Mind Magic tuli Jouko Kankaan treeniin syksyllä. Valmentajan mukaan ruuna on laiskahko treenaamaan, joten suoritus startissa on jonkinasteinen arvoitus. Kyvyt hevosella ovat varmasti lähdön parhaimpiin lukeutuvat.

Haastajat: 3 Rise Above voitti Bodenissa joulukuussa hallitusti, kun pääsi etenemään keulaan toisen puolikkaan alussa. Seuraavassa kisassa keulaan pääseminen ei ollut yhtä helppoa, joka näkyi pyyhkeen heittämisellä kehään maalisuoralla. Keulajuoksuun on jälleen mahdollisuus, eikä siihen välttämättä vaadita alun revittelyä.

5 Roger Rebuy sai Bodenin viime kilpailussa mukavan reissun 2. sisällä - 2. ulkona. Lopussa Kari Alapekkalan ajokki pyrki haastamaan voittajaa sisäkautta, mutta ohitse ei ollut asiaa.

7 Daniel Newportin syksyn startit menivät aivan penkin alle laukkojen takia. Lopputulos voi olla jälleen mikä vain, mutta ei ruuna voi tässä sakissa unohtaa peleistä.

Yllättäjät: 2 Mr Chaplin on saanut kaksi starttia kroppaansa. Mukavista lähtöasetelmista Mika Jauholan ajokkia voidaan odottaa kärkimatsiin.

11 Summer Ridge palaa tauolta. Ruuna on pärjännyt aikaisemmin tätä kovemmissakin tehtävissä, joten sitä ei kannata sivuuttaa tässä kokonaan.

1 Samba Pa Ti avaa hyvin ja saanee väkisin mukavan reissun. Mikään voittokone ruuna ei missään nimessä ole, mutta arvaamattomassa lähdössä hevonen on huomioitava.

Pelijakauma: Mind Magicin yli 30 pinnaa on liikaa. Rise Above on 15 % aliarvostettu.

Juoksunkulku: Samba Pa Ti luovuttaa keulapaikan Rise Abovelle, jolla ajetaan keulasta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Pelisuosikki: Revanssihenkeä ilmassa. 8 Siirin Älli on kivunnut jälleen huippuiskuun. Kaustisen tehtävä näytti ennakkoon 80 metrin pakilta haastavalta. Ahti Antti-Roiko reissutti suojattinsa hiljalleen kohti kärkeä toisen radan veturina. Lopussa ruuna taisteli varmaan voittoon reippaasti ajettuna. Tehtävä ei ole ainakaan haastavampi, joten toinen peräkkäinen voitto on varmasti lähellä.

Haastaja: Myös 7 Tähti Kepu kilpailee hurjassa kunnossa. Toissa kerralla ruuna taisteli haastavan reissun jälkeen toiseksi. Oulussa Tuomas Pakkasen ajokki sai 2. ulkona edullisemman reissun, jolla eteni 800 metrin kirillä helppoon voittoon. Taakse jäi muun muassa Siirin Älli.

Yllättäjät: 2 Hokkus Pokkus ei ole valmentaja Kirsti Evijoen mukaan ollut kotona kovin menohaluinen, mutta porukassa tekeminen lienee erilaista. Näistä asemista keulaan pääseminen on todennäköistä, josta ruuna pystyy menon maittaessa johtamaan pitkään.

4 Tuulenpoju pystyisi kykyjensä puolesta jopa voittamaan tämän lähdön. Tauon takia maalilinjan ylittäminen ensimmäisenä ei ole todennäköistä, mutta totokamppailuun Kalevi Salmelan suojatti luultavasti pystyy.

9 Iitan Ilo on valmentaja Rainer Oikaraisen mukaan kehittynyt talven aikana. Kyydit riittävät varmasti pärjäämiseen, mutta vauhtikestävyys ei ole tietenkään vielä parhaimmillaan.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottuu ansaitusti muista.

Juoksunkulku: Hokkus Pokkus ottaa porukan komentoonsa. Siirin Ällin keulaan asti eteneminen hyvissä ajoin ei yllättäisi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Pelisuosikki: 2 Volume Hoss vaihtoi loppuvuonna Hannu Hietasen valmennuksesta pohjoiseen. Ruunalla on näistä lähtöasemista sauma keulajuoksuun, jollaisilla se on menestynyt parhaiten urallaan. Torstaina Bodenissa suosikki laukkasi alussa pahoin ja peli oli selvä. Loppua hevonen tuli vauhtinsa pitäen, eikä startti vienyt varmastikaan ainakaan taaksepäin.

Haastajat: 1 Jimi el Bombo on ollut viime juoksuissaan melkoinen epäonnensoturi. Ensin ruunalta irtosi valmentaja Anna Nivan mukaan kahdessa kilpailussa kenkä. Viimeksi alun laukan jälkeen tehtävä oli totosijoja ajatellen liian vaikea. Tässä juoksupaikka lienee suosikin takana, mistä voittotaistoon osallistuminen on mahdollista.

4 Darth Vader tehtaili etelässä syksyllä jatkuvasti 14-tuloksia. Ruuna olisi parhaimmillaan ilman kenkiä, mutta tässä sakissa pärjääminen on mahdollista muutenkin.

Yllättäjät: 8 Fore Candy jäi Oulussa taivaltamaan johtavan rinnalle, mistä väsähti viimeisellä puolikkaalla selvästi. Nyt luvassa on varmasti helpompi juoksu.

7 Eastwind Cooper on tähän sakkiin riittävä hevonen, joskin suoraan tauolta voitto yllättäisi melkoisesti.

12 Dresscode pystyy hyvänä päivänään kirimään lujaa, jolloin totosija olisi mahdollinen. Huumorissa on kuitenkin usein sanomista, joten sijoitus voi olla hyvin jotain aivan muuta.

14 Bozthemanilla on valmentaja Hannu Heikkilän mukaan tarkoitus ottaa tauolta passiivisesti, jolloin juoksupaikka lienee voittoa ajatellen liian kaukana kärjestä.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Jimi el Bombolle kelpaa suosikin selkä eteen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 1,10
Toto4-2: 6,3,5,7,2,11,1
Toto4-3: 8,7
Toto4-4: 2,1,4
Hinta: 16,80 €

Suuri
Toto4-1: 1,10,8,7,3,5,4
Toto4-2: 6,3,5,7,2,11,1
Toto4-3: 8,7
Toto4-4: 2,1,4
Hinta: 58,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›