Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lahti 14.2.2016

Julkaistu:

Toto4
Sopivasti yhden startin tauon jälkeen alleen saanut Lad Holiday johtaa todennäköisesti päätöskohdetta alusta loppuun.

Toto4-1

Suosikki: Vaikka 10 Kleine Marian voittokulku on katkennut, tamman kunnossa ei ole ollut moittimista. Sen juoksut eivät ole sujuneet parhaalla tavalla. Kolme kilpailua sitten hevonen jäi kuolemanpaikalle, sai seuraavaksi liian myöhään kiritilan ja puutui viimeksi Teivon kovassa T76-lähdössä ymmärrettävästikin keulasta loppumetreillä 11,5-avauksen jälkeen. Jos selät vetävät loppumatkalla, takarivin tamma spurttaa voittokahinoihin.

Haastajat: Sitkistynyt 9 Ida Glitter juoksi Teivossa Kleine Marian takana, mistä jäi voimat tallella pussiin, vaikka mahtui tuikkaamaan neljänneksi. Toissa kerralla hevosen juoksu ei onnistunut takajoukossa, mutta nyt se pääsee lähemmäksi kärkeä, jolloin sen motivaatio säilyy paremmin.

1 Ghost Boy jäi vuoden avausstartissaan 11,5-lopetuksessa kaikki voimat tallella pussiin keulavoittajan taakse ja näytti erinomaiselta. Paussi oli tehnyt ruunalle hyvää.

Tauolta palaavien 11 Ranch Neron ja 8 Capo The Eemilin luokka riittää pärjäämiseen, mutta niiden pitää olla heti huipputikissä kurjilta lähtöpaikoilta. Hevosia tuskin halutaan tyhjentää ensimmäisellä kerralla, minkä takia ne vaativat tuuriakin.

Yllättäjät: 6 Magical Hannahin juoksu ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla tauon jälkeen ja se sai taipumisensa anteeksi. Nuolen lailla kiihtyvä hevonen on nappireissulla yksi monista mahdollisista pärjääjistä. Sillä voi ajaa keulastakin.

5 De Toy Zena ei ole pärjännyt viime aikoina kykyjensä mukaisesti. Se on laukkailut ja ollut välillä liian pitkään pussissa. Viimeksi tamma lopetti takajoukosta sisäradalta aivan hyvin, kun pääsi tulemaan vapaasti vasta myöhään maalisuoralla.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 4 ja 6 avataan riuskasti. Rive Crowder tai De Toy Zena hakee myöhemmin johtopaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Luonnonjuoksija 11 Haltija on melkoinen arvoitus kauden avauskilpailunsa perusteella. Oriilla piti olla kaikki mallillaan Kuopiossa, mutta se lopettikin yht’ äkkiä juoksemisen viimeisen lenkin alussa ja keskeytti. Hevosessa tuskin oli isompaa vikaa, koska se on jo näin nopeasti uudelleen viivalla. Jos Haltija olisi huipputikissä, tällainen lähtö olisi sille vain suupala.

Haastajat: Myös 8 Sarsikseen pitää suhtautua pienellä varauksella viime juoksun jälkeen. Loppuvuonna voittojyvän löytänyt tamma ravasi välillä kolmen voiton putken, mutta taipui Lahden viime raveissa keulasta totosijoilta. Railakas matkavauhti vei varmasti hevoselta tehoja, mutta paremmin se olisi saanut sinnitellä. Jos Sarsis oli saanut olla normaalia helpommalla paukkupakkasilla, startti vei sitä eteenpäin.

7 Mistersuomi on aina arvoitus. Se on mielialahevonen pahimmasta päästä, ja sen suoritukset poikkeavat huikeasti toisistaan. Toissa kerralla vahva menijä oli menopäällä ja jyräsi komeasti voittoon. Keskiviikon välistartissa Mistersuomi pilasi pelinsä alkulaukkaan. Se on yleensä ollut sitä parempi mitä lähempänä kilpailut ovat olleet toisiaan.

10 Kaakon Jouni on laukannut molemmissa syystauon jälkeisissä kilpailuissaan. Se hyppäsi ensimmäisellä kerralla voimat tallella maalisuoralla, kun haki kiriväylää. Viimeksi ori jäi ratkaisevasti lähtölaukassaan.

Yllättäjä: Välillä peräti kahden vuoden loukkaantumistauolla ollut 6 Vennelmon Voima on juossut kahdesti. Se oli ensimmäisellä kerralla vielä odotuksien mukaisesti tukkoinen. Toisessa startissa hevosen vireestä ei saanut täyttä kuvaa, koska se laukkaili. Ruunan kyvyt riittävät pärjäämiseen.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 4 ja 6 avataan hyvin. Vennelmon Voima on todennäköisin keulahevonen. Jos Mistersuomi on menopäällä, sillä kelpaa jyrätä eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Vanhalla iällään sensaatiomaisesti huipulle noussut 9 Fiery Sid juoksee välillä iltaraveissa ja on itseoikeutettu suosikki. Sympaattinen ruuna jaksaa jatkuvasti yllättää. Näin se teki viikko sitten kultadivisioonassakin. Kuskit ovat jatkuvasti painottaneet, että Fiery Sid on täysin riippuvainen sisäratajuoksusta, mutta se pyllisti Teivossa näillekin väitteille. Ruuna jyräsi kovat vastustajansa alleen liki kierroksen kirillään.

Haastajat: Toissa vuoden komeetta 13 Magnat kiri Fiery Sidin jälkeen hienosti toiseksi ja antoi vahvan näytön uudesta tulemisestaan. Koska ruuna oli saanut Teivon kilpailua edeltäneen tauon aikana pääasiassa vain päänupin valmennusta ilman kärryjä, siltä voi irrota sunnuntaina vieläkin irtonaisempi spurtti.

1 Fire Spruce on paalukarsinan kovin menijä. Tamma on painellut vastaavan tehtävän jopa lujempaa kuin suosikit, mutta tauko saattaa näkyä liikaa sen otteissa.

Vanha sotaratsu 12 Womanizer nappasi joulun alla kirivoiton, kun omistajavalmentaja hyppäsi itse ensimmäisen kerran sen ohjiin kilpailussa. Nyt kaksikko yrittää uutta valloitusta, mutta vastus kovenee Jyväskylän startista niin paljon, että tempun uusiminen tulisi yllätyksenä.

Yllättäjä: Ok-kunnossa oleva 10 Västerbo Mission ei jää välttämättä kovin kauas suosikeista. Tamma on jostain syystä laukkaillut talvikeleillä muutamia kertoja loppusuoralla. Viimeksi se juoksi kuolemanpaikalla ja menetti hypyssään kolmossijan.

Juoksunkulku: Edwin Ice avaa aluksi keulaan, mutta takamatkojen kovat nimet vyöryvät nopeasti kohti kärkipaikkoja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 3 Lad Holiday aloitti kautensa aivan mukavalla juoksulla. Ori revitti etusuoralla takajoukosta keulaan ja näytti painelevan voittoon, mutta loppumetreillä sen askel painoi sen verran, että lähimpänä seurannut vastustaja runttasi ohitse. Tällä kertaa Lad Holiday pääsee heti kärkipaikalle ja on hyvin lähellä voittoa.

Haastajat: Suomessa debytoiva 10 Griminal Jack on ehkä joukon kovaluokkaisin, mutta jää selkeästi haastajaksi uusissa kuvioissa. Ruuna ei varmasti ole vielä samanlaisessa huippuvedossa kuin syksyn menestysjuoksuissaan.

Griminal Jack ravasi lokakuisessa voittostartissa ennätyksensä kuolemanpaikalta ja tuli seuraavassa Solvallan lähdössä vasta kalkkiviivoilla ohitetuksi keulasta. Viimeisessä Ruotsin kilpailussa ruunan ravi ei ollut kohdallaan, ja se laukkaili hylkäykseen. Hyppy ei saa nytkään yllättää.

13 Sabacan Savage on kohonnut hienoon kuntoon, mutta saa venyä edelleen kolmannen rivin lähtöpaikaltaan. Keskiviikon välistartissa hevonen pisteli 4. ulkoa mukavasti mukaan totosijataistoon ja jäi sitä ennen kuolemanpaikalle.

Kovemmissa lähdöissä kilpaillut 11 Ambitious Beat riittäisi pitkälle, jos olisi heti terävä pitkän sairauspaussin jälkeen. Valmentajalla ei ole kuitenkaan ensimmäisellä kerralla suuria odotuksia laiskasta treenaajasta.

Yllättäjät: 6 Count Rigel on saanut useiden kuukausien tauon jälkeen sopivasti kaksi starttia alleen. Ensimmäisellä kerralla se hyytyi piikistä, mutta kiri viimeksi lounasraveissa 2. sisältä voittajan rinnalle. 4 Maryland Rose oli samassa lähdössä 3. sisältä kolmas kärkiparia uhkaamatta.

7 Wondering Alice on paljon tulosriviään vaarallisempi. Se oli loppuvuonna kaukana parhaastaan, mutta kulki tauon jälkeen vauhdikkaasti pahan lähtölaukan jälkeen.

Juoksunkulku: Lad Holiday avaa johtoon ja Maryland Rose tai Count Rigel sen taakse.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 10,9,1,11,6,5
Toto4-2: 11,8,7,6
Toto4-3: 9,13
Toto4-4: 3
Hinta: 9,60 €

Suuri
Toto4-1: 10,9,1,8,11,6,5,3,2,12
Toto4-2: 11,8,7,6,10,1
Toto4-3: 9,13,1,10
Toto4-4: 3
Hinta: 48,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›