Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Seinäjoki 13.2.2016

Julkaistu:

Toto76
Raviviikon kohokohdan pelillinen idea on vastavarma epävarmalle suursuosikille.

Toto76-1

Pelisuosikki: 3 Celebration Song jyräsi Vermossa maalisuoraa vahvasti ja rankaisi kärkeä ensimmäisen kierroksen olosuhteisiin nähden reippaasta avauskierroksesta. Tamma osallistunee nykykunnossa voittotaistoon, mikäli ravaa. Lyhyet laukat ovat kuitenkin riesana, joten mistään varmasta suorittajasta ei ole kyse.

Haastaja: 7 Angry Bird avaa hyvin, joten näistä asemista ohjastaja Antti Teivaisen taktiikkaa ei tarvitse arvuutella. Tamma eteni Teivossa ajoissa johtavan rinnalle takarivistä huolimatta, josta taisteli väkevästi kolmanneksi.

Yllättäjät: 12 Ina Star on saanut kaksi starttia kroppaan esittäen nousukuntoa. Edellisessä kisassa tamma tuli vahvasti perille toisesta ulkoa. Edelle jäi vain väkevä puurtaja Blind Maker.

4 Gogo Eldorado oli viikko sitten Teivossa keulasta todella pehmeä, vaikkakin vauhti ei ollut mitään kävelyä. Valmentaja Antero Tikkalan mukaan hevosesta ei löytynyt mitään vikaa startin jälkeen, mutta toki tuollainen esitys laittaa mietteliääksi.

15 Bel Air latasi maanantaina Umeåssa keulapaikalle, josta hallitsi erittäin helposti maaliin saakka. Tehtävä ei ole yksinkertainen näistä lähtöasemista, mutta vire on jälleen kova, eikä vastus ole kovinta mahdollista.

1 Crystal Glass on kilpaillut viimeksi kesällä. Valmentaja Paavo Paakkosen mukaan tamman vaivat hoidettiin kuntoon tauon aikana ja kilpaileminen olisi voitu aloittaa jo aikaisemminkin. Hevosen kyvyt riittävät ja luvassa lienee mukava reissu.

13 Feeling Girl palasi Kaustisella tauolta. Jouko Paavolan valmennettava kiri 350 metriä positiivisesti ja osoitti olevan paremmalla mallilla mitä aikaisemmin. Mikäli tammalähtöön hakee jättiyllätystä, on Feeling Girl mahdollinen sellainen.

Pelijakauma: Celebration Songin 50 % on likaa. Angry Bird kiinnostaa oikein 13 % peliosuudella. Feeling Girl on täysin pelaamattomana yllätyksen hakijoille huippumerkki.

Juoksunkulku: Angry Bird lataa ulkoa vetotöihin ohi Crystal Glassin. Gogo Eldorado ja 5 Imagine Look voivat sotkea kiihdytystä välissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: 4 Hymynkare on saanut startteja alle ja pian lienee voitonkin vuoro. Teivossa Jani Ruotsalainen lähti suosikilla ulkoradoille kierros juostuna. Ori pisteli hyvällä tahdilla perille, eikä edelle jäänyt kuin keulassa sooloillut. Mistään idioottivarmasta suorittajasta ei ole kuitenkaan kyse.

Haastajat: 1 Imun Siro kilpailee huippuiskussa, mutta lähtöasetelmat eivät ole mitkään ihanteelliset tasaiselle avaajalle. Jokimaalla Tapio Perttunen lähti reissuun ruunalla takaa jo 1200 metriä ennen maalia. Imun Siro väänsi tiukassa loppusuoran taistossa ohi Pappan Parhaan. Pussituksen välttäessä pystyy kakkossuosikki menestymään.

15 A.T. Eka ei ole niin epävarma suorittaja, kuin viime juoksuista voisi päätellä. Kuopiossa rata ei sopinut ja viimeksi laukka johtui varustehaaverista. Kunto ruunalla on kohdallaan, mutta voittaminen on takaa toki haasteellista.

7 Seekerin Santtua on ohjastaja-valmentaja Teemu Keskitalon mukaan hoidettu tauolla ja sen ravi kulkee aikaisempaa paremmin. Taso on aikaisempia lähtöjä kovempi, mutta ruuna pystyy varmasti pärjäämään näissäkin karkeloissa.

Yllättäjät: 6 Martti voisi hurjana päivänään voittaa tällaisen sakin, mutta mikään leijona ei ruuna ole. Mauno Laurilan ajokilla on tässä hyvä sauma vastata vetotöistä ainakin alkumatkan osalta.

12 Mökin Tähti onnistui vihdoin täydellisesti Jokimaalla. Henna Halmeen ajokki sai johtavan takaa kiritilan maalisuoralla ja kirmasi varmaan voittoon hyvällä tuloksella.

5 Sävel-Virta ei ole tällä tasolla aikaisemmin juhlinut, mutta kaksi tauon jälkeistä esitystä on ollut lupaavaa. Viimeksi ruunalla oli takamatkaa peräti sata metriä, eikä lähtö sujunut aivan nappiin. Ruuna polki vahvasti voittajan tuntumaan.

Pelijakauma: Seekerin Santtu ja Martti ovat jääneet aivan liikaa kolmen eniten peliä keränneen varjoon.

Juoksunkulku: Martti lataa alussa kohti keulapaikkaa, eikä keulasta kokeileminen ole mahdoton ajatus.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 1 Vippaskonsti pääsi Vermossa helposti keulaan ja oli johtaa perille saakka. Suuryllätyksen aiheuttanut Maisero pilasi kuitenkin voitonjuhlat kirimällä linjalla ohitse. Antti Tupamäki pyrkii varmasti pitämään keulapaikan hallussaan, josta ori voi johtaa maaliin saakka.

Haastajat: 4 Kupori lähtee myös vauhdilla matkaan ja haastaa suosikin heti alussa. Ori voitti tammikuussa tämän tasoisen lähdön juurikin keulasta. Sen jälkeen vastus on ollut kahdesti selvästi kovempaa tasoa.

8 Humun Humu teki oikein positiivisen tauolta paluun Lappeen sumuraveissa. Ori jyräsi johtavan rinnalta keulaan loppukaarteessa ja johti vielä sata ennen maalia. Tauko näkyi kuitenkin ratkaisumetreillä, jolloin Tuomas Pakkasen rattailleen saava putosi viidenneksi. Startti alla voittaminen on jo mahdollista.

7 Maisero muistutti Vermossa, että kyvyt eivät ole kadonneet mihinkään. Toki tempun uusiminen yllättäisi, muttei ole mahdotonta. Kavioura voi olla lauantaina pakkasen ansiosta Maiserolle mieleen.

Yllättäjät: 6 Vihin Mahti eteni Vippaskonstin kanssa samassa lähdössä lopussa sisäkautta neljänneksi, eikä päässyt aivan lopussa etenemään vapaasti. Mikään todennäköinen voittaja ei Ari Moilasen ohjastettava tässä ole, mutta pikkuyllärin hakijoille lapputavaraa.

12 V.G. Vipori on selvästi tauluaan parempi, eikä sitä kannata unohtaa täysin näistäkään lähtöasemista.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Vippaskonsti pystynee torjumaan ulkoa tulevat. Alun kiihdytys voi venyä, mikäli 1,4 ja 8 eivät pääse yhteisymmärrykseen juoksupaikoista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki/varmavalinta: 1 Blackened ylsi viikko sitten Teivossa voittoon, vaikka ei ollut pidemmän starttivälin takia parhaimmillaan. Lyhyemmällä starttivälillä Ville Mäkelän valmennettava on varmasti terävämpi, jolloin sopivassa sakissa voitto on ilman epäonnea erittäin lähellä.

Haastaja: 7 Sahara Hotshot kohtaa suosikkia lukuun ottamatta todella sopivan sakin. Ruuna on napsinut tasokkaissa porukoissa lähes poikkeuksetta hyviä sijoituksia. Sopivan reissun saadessa spurttaa Tommi Kylliäisen ajokki totoon, mutta lähtöasetelmat eivät ole helpoimmasta päästä.

Yllättäjät: 4 Opening Day haastaa suosikin alussa ja päässee juoksemaan tämän taakse. Siitä se pystyisi taistelemaan kakkostilasta, mutta toki voitto lienee liikaa vaadittua.

12 Piece Of Metal on tähän sakkiin Sahara Hotshotin tavoin kova peli. Teivossa ruuna suoritti tauolta johtavan takaa asiallisesti, eikä edelle jäänyt kuin keulassa juossut Rapido Streamline. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin mitä ovat, eikä vire ole vielä läheskään huipussaan.

10 Prin Holz oli Kaustisella keulasta todella hyvä karattuaan 11,0-lopetuksella ylivoimavoittoon. Teivossa ruuna tuli vauhtijuoksussa toisesta sisältä asiallisesti perille ennätystuloksella. Lähtöasetelmat tekevät tehtävästä voittoa ajatellen luultavasti liian vaikean.

Pelijakauma: Blackenedin yli 80 prosenttia on liikaa, mutta varmistaminen ei kiehdo muuten haastavalla kierroksella.

Juoksunkulku: Blackened pitää keulapaikan ja Opening Day menee sen taakse. Prässääjistä ei ole varmasti tunkua.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 2 Flight Aprilin on päässyt nopeana avaajana mukaviin lähtöasetelmiin. Etenkin, kun juostava matka on lyhyt. Tamma ei ole mikään leijona taistelemaan, mutta tällä matkalla Iikka Nurmosen ajokki pystyy johtamaan maaliin saakka kohtalaisella vauhdinjaolla. Viimeksi tamma oli takaa tekemättömän paikan edessä, eikä sijoitukseen ole syytä tuijottaa.

Haastajat: 11 Instant Rich kohtaa sopivan sakin. Lyhyt matka ei suosi, mutta luultavasti nähtävä reipas tahti petaisi lähtöä kakkossuosikille. Viime juoksussa Tapio Perttusen suojatti pilasi laukkaan noususta loppukaarteessa.

6 Red Diamond Via on ollut kaukana parhaastaan, mutta ruuna pystyy hyvänä päivänään kaatamaan kovempiakin sakkeja. Valmentaja Antti Ala-Rantalan mukaan ruuna on saanut nyt kotona enemmän pöllyytystä, jonka ansiosta lienee terävämpi.

Mika Forss tarjosi 9 Rockabillylle Teivossa nappireissun, josta ruuna kiitti kirimällä kakkossijalle. Voittokaan ei jäänyt kovin kauas. Edullista reissua lienee jälleen tarjolla, jollaisella kärkitaistoon osallistuminen on jälleen mahdollista.

Yllättäjät: 1 Beach Duke pitänee johtavan selän, josta pystyisi ainakin totoon. Teivon viime juoksussa Timo Salmelan valmennettava eteni ratkaisupuolikkaalla sisäkautta ja jäi näennäisesti vaille kiritiloja lopussa.

8 Ariel Hope ei pystynyt Teivossa pitämään keulapaikkaa alussa, eikä se ollut tarjolla myöhemminkään. Näinpä tamma jäi johtavan rinnalle, josta loppusuora oli liikaa. Vastus on lyötävissä, mutta juoksusta voi muodostua jälleen haastava.

Pelijakauma: Flight Aprilin puolta lähentelevä peliosuus on liikaa. Red Diamond Via on viidellä pinnalla tykkirasti.

Juoksunkulku: Flight April lataa johtoon ja torjuu 3 Low Flyerin ja 4 Crystal Eye:n. Beach Duke pitänee johtavan selän. Kiihdytys voi venyä pitkäksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 3 BWT Banzai on tehnyt kaksi väkevää esitystä peräkkäin. Seinäjoella Hannu Hietanen käänteli 4. ulkoa kolmannelle 800 metriä maaliin. Jo 400 metriä myöhemmin miehen ajovärit kiikkuivat keulapaikalla. Lopulta ori voitti sopivan sakin oikein helposti. Vastus kovenee, mutta voittokulun jatkuminen on mahdollista.

Haastajat: Näitähän riittää. 1 Modern Seabee on kyvyiltään kova luu, mutta on vielä varsin epävarma suorittaja. Kuopiossa tamma oli keulasta pettymys ja Bodenissa laukka pilasi pelin. Tasollaan suorittaessa voisi Katja Melkon valmennettava voittaa.

5 Big Mas täräytti Teivossa 3. sisältä vauhtijuoksussa lopulta helppoon voittoon kovalla tuloksella. Samanlaisena ei voiton uusiminen saa yllättää.

2 Wilson Maguire hävisi Teivossa Big Masille reilusti, mutta näissä lähdöissä voimasuhteet voivat muuttua pienien muuttujien toimesta paljon.

Mika Forss hyppää lähdön kuopuksen 6 Callela Leonardin kärryille. Ruunan pitäisi pystyä pudottamaan ennätyksestään, jota voitto tässä varmasti vaatiikin.

Yllättäjät: Lähdössä ei ole yhtään sellaista hevosta, joka ei pysty onnistuessaan voittamaan. 12 Vincitrice on pystynyt ennenkin pärjäämään takarivistä. Viimeksi tamma kiritti kovaa Backspinia hyvin tämän takaa.

4 Blueray Savoy piti viimeksi ykköseksi keulasta, mutta nyt vastus kovenee. Sopivalla vauhdinjaolla ruuna voisi johtaa tätäkin lähtöä maaliin saakka.

Pelijakauma: Modern Seabeen 23 % on liikaa. Siitä kuuluisi prosentteja etenkin 10 % pelatulle Big Mas:lle.

Juoksunkulku: Blueray Savoy lienee alussa nopein, eikä sen keulataktiikka yllättäisi. Myös Wilson Maguire pääsee hyvin matkaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: 5 Surprise Lord suoritti Vermossa hyvin. Orilla ajettiin periaatteessa kakkosrahoista, kun Amazing Soulin annettiin vetää keulassa rauhassa. Iikka Nurmosen ajokki on kilpaillut vain kerran aikaisemmin pitkällä matkalla, joka päättyi voittoon.

Haastajat: 2 Thula Sana on tauluaan parempi tapaus. Tamma on saanut kaksi starttia alle, joten pian menestystäkin voisi alkaa irrota. Vuosi sitten Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava voitti juuri vastaavan kilpailun.

11 Prey Frontline näytti viikko sitten Teivossa vielä loppukaarteessa menestyjältä, mutta maalisuoralla meno hyytyi selvästi. Pitkä matka ei ole kovakiriselle hevoselle ongelma, mutta kirin täytyy olla oikein ajoitettu.

Yllättäjät: 9 Ipod sai startin alle Vermossa tammikuussa ollen heti positiivinen kakkonen. Toki tässä tarvitaan kovempi suoritus, mutta parannusta lienee Tommi Kylliäisen ajokille luvassa.

10 Caesar De Veluwe oli loppuvuonna kaukana parhaastaan. Ruuna voitti tiistaina, mutta ei esitys ollut mikään maata mullistava. Katja Melkon valmennettava sai tehdä keulassa oman juoksunsa, joten voittaminen oli liki velvoitettua sopivassa sakissa.

1 Ranch Kelly voi saada näistä asemista nappireissun, joten tauluaan parempaa ei voi täysin unohtaa tässäkään.

Pelijakauma: Surprise Lord ei ole reilulla 40 prosentilla yhtään hassumpi varmavaihtoehto.Thula Sanan 23 % on liikaa. Ranch Kelly kiinnostaa neljällä prosentilla.

Juoksunkulku: Surprise Lordilla ajettaneen aktiivisesti eteenpäin, eikä kellään pitäisi olla keulapaikan suhteen vastaansanomista tällä matkalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 7
Toto76-2: 4,1,15,7,6
Toto76-3: 1,4,8,7
Toto76-4: 1
Toto76-5: 2,11,6,9
Toto76-6: 3,1,5,2,6,12,4
Toto76-7: 5
Hinta: 28,00 €

Suuri
Toto76-1: 7
Toto76-2: 4,1,15,7,6,12,5
Toto76-3: 1,4,8,7,6,12
Toto76-4: 1
Toto76-5: 2,11,6,9
Toto76-6: 3,1,5,2,6,12,4
Toto76-7: 5,1
Hinta: 117,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›