Heidi

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Kuopio 28.1.2016

Julkaistu:

Toto4
Selkeät varmat puuttuvat Kuopion kierrokselta. IS Ravit ottaa voimakkaasti kantaa kakkoskohteessa, joka on vihjattu kahden ronskisti alipelatun altavastaajan varaan.

Toto4-1

Suosikki: Kovissa T76-lähdöissä kuolemanpaikalta asiallisesti sinnitellyt 6 Jamir on tavallista kevyemmässä tynkälähdössä varmaehdokas. Hevosen iskukyky on kuitenkin pieni kysymysmerkki, koska starttiväli on venähtänyt kuukauteen. Ruuna jäi viime kilpailunsa jälkeen pois Kuopion pakkasraveista. Tästä syystä IS Ravit lähtee varmistelulinjalle.

Haastajat: 7 Eka-Assi antoi viime startissaan myrskyvaroituksen vastustajilleen. Se laukkasi takasuoran lopulla väkevästä noususta, minkä jälkeen kiri vielä mainiosti neljänneksi. Tamma sai selvästi enemmän itsestään irti kuin tauon jälkeisissä juoksuissaan.

Tauolta palaava 1 Vieskerin Toive riittäisi huippukuntoisena kevyesti tällaisessa porukassa. Monta T76-lähtöäkin voittaneesta hevosesta annettiin kuitenkin niin pessimistiset tallikommentit, että houkutus siihen panostamiseen ei ole kova.

Yllättäjät: Kovaluokkaisen 2 Julianne Dahlian vire jäi maanantaina arvoitukseksi vajaan parin kuukauden tauon jälkeen, koska se laukkasi kovassa porukassa lähtösuoralla jääden toivottoman kauas muista.

4 Niiskun Muisto kiri yllättävän pirteästi viime startissaan eikä ole sen perusteella aivan ulkona.

8 Histulin voimat riittäisivät pärjäämiseen, mutta ruuna laukkaa poikkeuksetta.

Pelijakauma: Jamir ja Vieskerin Toive ovat ylipelattuja ja muut kilpailijat enemmän tai vähemän alipelattuja.

Juoksunkulku: Shaka ja Jamir ratkaisevat keulapaikan kohtalon. Jamir on suosikki vetojuhdaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Lämminveristen tasoitusajon vaikeusaste hakee vertaistaan. Monet kilpailijat palaavat tuolta, mikä hankaloittaa entisestään vihjaamista. Kaiken lisäksi selvästi kovaluokkaisin Top Of The Hill joutuu jäämään sairasteluiden vuoksi kotitalliinsa. Jos joskus harkitsee kohteen rastaamista tukkoon, tässä voi olla sen paikka.

Suosikki: Nostamme rankingin kärkeen laukkariskistä huolimatta 2 Björne C.K.:n, jolla on ainakin tuore näyttö alla kovasta vireestä. Epävarma ja hitaasti avaava ruuna pysyi Kaustisella kiltisti askelillaan ja jyräsi keskipitkällä matkalla kärkihevosen ulkopuolelta vakuuttavasti voittoon. Björne C.K. on kuitenkin noussut liian suureksi suosikiksi Top Of The Hillin poisjäännin myötä.

Haastajat: 1 Kunnaan Einarin debyytti uudesta tallista tauon jälkeen epäonnistui kuun alussa. Se laukkasi 900 jäljellä omia aikojaan 4. ulkoa. Jos ruuna on mallillaan, se voi keikkua kärkipaikoilla loppuun asti.

3 Golden Skyn voitto ei yllättäisi lainkaan viime kevään esitysten perusteella, mutta sekin on ponnettomia juoksuja seuranneen paussin jälkeen melkoinen arvoitus.

Samaan kategoriaan on niputettava pari kuukautta kilpailutauolla ollut 7 Final Luxx ja Suomessa debytoiva 11 Västerbo Cherio.

Tavallista pirteämpiä kirejä väläytellyt 8 Moonlite Dance olisi ainakin kunnossa, mutta sen voitontahdossa on aina ollut parantamisen varaa.

Pelijakauma: Björne C.K. on laukkariskinsä vuoksi hurjan ylipelattu ja myös Final Luxxia on kannatettu liikaa. Kunnaar Einar ja Golden Sky ovat mastuvimmat rastit.

Juoksunkulku: Exact Legacy on alussa nopein, mutta Kunnaan Einar tai Golden Sky hakee siltä johtopaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Talvikeleillä viihtyvä 3 Elite Of Vice on liki voittoa, jos rata on pitävä. Välillä tauolla olleesta ruunasta ei ollut viime kilpailussa kovia odotuksia, mutta se yllätti positiivisesti spurttaamalla maalisuoralla vinhasti neljänneksi matkavauhdin oltua täysin vastaan. Hevosen ei luulisi ainakaan heikentävän tuon startin ansiosta.

Haastajat: 9 Evelyn Index on kilpaillut säännöllisesti paljon kovemmissa lähdöissä, joissa ei ole riittänyt kärkeen, mutta tällaisessa iltaravilähdössä se on kuumimpia pelihevosia. Viimeksi tamma ei riittänyt T76-finaalissa 2. sisältä rahasijoille.

Elite Of Vicen Kouvolan kilpailun voitti sen tallikaveri 6 Gleneagle. Yllättäjä sai nappijuoksun keulahevosen takana, mistä pääsi iskemään sopivasti maalisuoran alussa. Ruuna on huomioitava tällä kertaa jo varhain.

5 Bro Bizzin juoksut eivät ole sujuneet parhaalla tavalla, mutta nyt sillä on paikka pärjätä. Toissa kerralla ruuna kierrätettiin kuolemanpaikalle ja viimeksi se joutui tekemään pitkän 700 metrin kirin ilman selkää. Varsinkin sen viime esitys oli täysin hyväksyttävä.

Yllättäjät: 8 Chipper antoi pitkän tauon jälkeen selvästi periksi keulahevosen takaa, mutta on luultavasti startin ansiosta ryhdikkäämpi. Sen taidot riittävät pärjäämiseen.

Tasapaksuja juoksuja jatkuvasti tekevä 1 Blue Beauty voi roikkua huippupaikaltaan totosijoille, mutta voittoa varten siltä saisi löytyä hieman lisää puristusta loppumetreille.

Pelijakauma: Evelyn Index on takamatkalta ylipelattu.

Juoksunkulku: Blue Beauty laskee Gleneaglen johtamaan joukkoa. Tämän jälkeen on mielenkiintoista nähdä Elite Of Vicen ratkaisu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Kierroksen päättävä suomenhevoskohde on lähes yhtä kiharainen kuin lämminveristen matalampi sarja. Moni avainhevonen marssii radalle tauolta. Valmentajan varoitteluista huolimatta nostamme suosikiksi lähes kahden kuukauden paussilta palaavan 15 Vilma Lyydian, joka juhli syksyllä kahdesti T76-tasolla. Voimakas ja vauhdikas tamma pystyy kiertämään kaikki vastustajansa kahdelta takamatkaltakin.

Haastajat: 12 Haltija on vähintään Vilma Lyydian veroinen menijä, josta lausuttiin melko positiiviset tallikommentit. Ori paineli syksyllä kovia aikoja, mutta sen yrityshalu ei ollut enää vuoden viimeisissä starteissa ylimmillään. IS Raveilla on pieni epäilys, että Haltija tarvitsee startin tai kaksi ennen kuin pystyy taas huippusuorituksiin. Myös hokkikelit ovat tamman kohdalla pieni arvoitus.

Nelivuotiskeväänä todella lupaavia otteita esittänyt 6 Demon palaa peräti 2,5 vuoden loukkaantumistauolta uusista käsistä. Lahjakkuus voi olla joidenkin papereissa jopa suosikki, mutta ainakin valmentajalle nätisti treenatun hevosen voitto tulisi yllätyksenä.

Yllättäjät: 10 Piirka on saanut yhden startin alleen kuukausien paussin jälkeen. Se nousi ottelemaan voitosta 3. ulkoa 900 metrin kirillä, mutta hellitti selvästi päätössatasella, kun ei saanut otetta keulahevosesta. Vaikka loppumetrit olivat ruunalle tervanjuontia, se pystyi säilyttämän kakkossijan. On sanomattakin selvää, että startti vei Piirkan virettä ylöspäin.

8 Poika-Vauraus on viime sijoituksiaan vaarallisempi. Se piti tauon jälkeisessä juoksussaan vauhdin liian reippaana keulahevosen rinnalla, mistä puutui maalisuoralle tultaessa laukalle. Jos hevonen otti tyhjennysharjoituksen oikein, se voi venyä yllättävän korkealle.

11 R.R. Valssitar on hyvin pääsevä, mutta epävarma. Viimeksi tamma ryntäsi T76-lähdössä keulasta laukalle 350 juostuna eikä ollut tämän jälkeen parhaimmillaan. Startti teki hevoselle varmasti hyvää ja siltä voi odottaa pontevampaa suoritusta.

13 Tyyni Kevätön pääsi marraskuun lopulla näyttämään kykynsä, kun pysyi pienessä lähdössä ravilla. Toisten takaa aran oloisen hevosen laukkariski on taas paljon suurempi, mutta ravatessaan se pystyy puskemaan korkealle.

Pelijakauma: Demon ja 3 Välkyn Tuuli ovat karkeasti ylipelattuja. Vilma Lyydia ja kaikki yllättäjäehdokkaamme ovat edullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Demon pyrkii hakemaan piikin Kukan Lennolta tai Välkyn Tuulelta. Piirka voi avata pakilta reippaasti kohti kärkipaikkoja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6,7
Toto4-2: 1,3
Toto4-3: 3,6,5
Toto4-4: 15,12,10,8,11,13
Hinta: 14,40 €

Suuri
Toto4-1: 6,7
Toto4-2: 1,3
Toto4-3: 3,9,6,5,8,1
Toto4-4: 15,12,6,10,5,8,11,13,2
Hinta: 43,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›