Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kouvola 14.1.2016

Julkaistu:

Toto4
Ari Moilanen ei jätä käyttämättä toista tilaisuuttaan Nemi Brolinen ohjissa. Ensimmäinen yritys tärveltyi T76-lähdössä harmittavaan loppusuoran laukkaan kärkitaistosta. Tamma johtaa ravatessaan alusta loppuun.

Toto4-1

Suosikki: Varmistunut 7 Imun Siro on lähellä voittoa. Vahvansorttinen hevonen pääsi joulun alla pitkästä aikaa voitonmakuun Lahdessa, missä kiri hallitusti kärkeen saatuaan huippureissun 2. ulkona. Viimeksi Teivossa ruuna nousi ottelemaan 3. ulkoa tiukasti voitosta 800 metrin kirillä, mutta hävisi 23,0-lopetuksessa maalikuvan perusteella Junkapunkalle.

Haastajat: 5 Ainon Ilo väläytti tuossa Teivon lähdössä nousuvirettä ja syöksyi 2. sisältä vauhdikkaimmin loppumetrit kärkikaksikon rinnalle. Mikäli tamma olisi saanut hiukan aikaisemmin kiritilan, sitä olisi juhlittu voittajana. Ainon Iloin valtteja ovat kova pätkänopeus ja ravivarmuus.

Välillä pitkällä tauolla ollut 6 Riutan Lento parantaa pikku hiljaa menoaan. Se menetti Turun T76-lähdössä asemiaan 3. sisällä hiljentäneen vastustajan takana eikä päässyt kirimään lopussa aivan vapaasti. Kovin paljon sille ei kuitenkaan näyttänyt jäävän pateja varastoon.

Yllättäjät: Vain kerran voittanut 1 A.T. Vihtori on hyvässä kunnossa ja kuuluu revityksiin. Ori oli toissa kerralla Imun Siron jälkeen toinen ja piti Riutan Lennon selvästi takanaan. Se starttasi silloin 20 metriä näitä kauempaa, mutta pääsee torstaina lähtemään samalta paalulta näiden kanssa.

8 Aton debyytti uusista käsistä ei tuonut menestystä, mutta hevosen juoksukin meni liian raskaaksi alkumatkalla. Kunnon startin ansiosta se voi venyä paremmalla reissullla jo yllättävän korkealle.

Mielialahevonen 3 Lehtolan Sonja aiheutti vuosi sitten jymy-yllätyksen johtamalla Lahdessa alusta loppuun ennätysajallaan. Muuten sen kausi sujui vaisummissa merkeissä. Tallikommenttien mukaan tamma treenaa hyvin.

Pelijakauma: Riutan Lento ja Ato ovat parhaat rastit. Ainon Ilo, 2 Eivar ja 11 Eka-Assi ovat yliarvostettuja.

Juoksunkulku: Ratojen 3-5 hevoset avaavat hyvin. Imun Siron selkä kelpaisi näistä kaikille, jos sillä ajetaan voimalla eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Huikean viime kauden ravanneen ja jopa ykkössarjoissa juhlineen 3 Fiery Sidin tämä vuosi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ruuna jäi kahdeksanneksi. Sijoitus ei kuitenkaan kertonut mitään hevosen vireestä, sillä se ei saanut hidastempoisessa juoksussa viimeisestä parista minkäänlaista mahdollisuutta. Fiery Sid tuli maaliin voimat tallella. Vaikka vastus on Kouvolassa paljon normaalia köykäisempi, ruunan varmaksi pelaaminen ei ole täysin riskitöntä, koska se on ollut riippuvainen sisäratajuoksuista.

Haastajat: Talvikeleistä nauttiva 4 Vind Farming on selkeä ykköshaastaja. Ruuna juoksi vuodenvaihteen ympärillä kahdesti keulapaikalla, mistä saavutti voiton ja kakkossijan. Viimeksi se oli 2. sisältä ihan hyvä kolmas kovassa T76-lähdössä. Vind Farming on avannut viime aikoina niin ripeästi, että saa haettua jälleen piikkipaikan. Sen jälkeen on mielenkiintoista nähdä, ajetaanko sillä sieltä tiukasti voitosta myös suursuosikkia vastaan.

7 Moonlight Cloud on suorittanut tapansa mukaisesti tasaisen varmasti. Aivan loistojuoksuja siltä ei ole nähty vähään aikaan. Huippupäivän sattuessa se pystyy kaiken natsatessa voittamaan tällaisen sakin. Eilisessä välistartissaan tamma tuli tasaisesti maaliin 2. sisältä, mutta tuore kilpailu saattoi terävöittää hevosta.

Myös 5 Frosty Vicella olisi kapasiteettia pärjäämiseen ylisarjasta huolimatta, mutta tamma ei ole saanut viime starteissaan parhaita tehoja itsestään irti. Tämän takia sen voitto tulisi yllätyksenä.

Huippureissun kärjen suojissa saava 2 BWT Juggler voi seurailla totosijalle, mutta voittoa varten se vaatisi kovuutta lisää näin tiukkoja hevosia vastaan. Viimeksi se jäi pussiin.

Totosija ei ole aivan utopiaa myöskään 1 Ravi de Francelle tarkan sisäratareissun jälkeen. Ruuna lopetti kohtalaisesti tauon jälkeisessä juoksussaan ja varmasti parantaa startin ansiosta.

Pelijakauma: Suosikkia on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Keulat auton takaa katsova BWT Juggler laskee Vind Farmingin suosiolla vetotöihin. Fiery Sidillä joudutaan ajamaan suuren suosikkiaseman johdosta toista rataa pitkin, ellei sitä päästetä johtopaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 3 Angel Valley on antanut viime kilpailuissaan periksi keulasta. Koska vastus kevenee melko selvästi, tammalla on selkeä sauma johtaa alusta loppuun.

Haastajat: Huikeasti syksyllä kehittynyt ja kautensa komeasti T76-voitolla naulannut 10 Wild Coltsin olisi normaalitilanteessa selvä suosikki, mutta torstain kilpailuun liittyy epävarmuustekijöitä, joiden takia sen menestymistä ei voi pitää varmana. Hevonen on ollut kuukauden tauolla, ja sen rattaille hyppää huippuammattilaisen sijasta paljon vähemmän ajava kuski.

2 Elettralla on monia muita haastajia tuoreempi näyttö hyvästä kunnosta. Tamma spurttasi kaksi viikkoa sitten terävästi, kun pääsi tulemaan hänniltä vapaasti vasta päätössatasella.

8 Elite Of Vice kohosi syksyllä kovaan kuntoon, kunnes joutui kaksi kuukautta sitten virustaudin takia tauolle. Hyvä tavihevonen olisi parhaimmillaan ollessaan tosi kova tekijä tällaiseen lähtöön, mutta valmentaja ei usko sen pystyvän samanlaiseen suoritukseen kuin ennen paussia.

6 Lovesong olisi myös syksyn kilpailujensa perusteella kuumimpia pelihevosia, mutta tamma meno taantui loppuvuonna niin paljon, että ainakin IS Raveille sen voitto tulisi yllätyksenä.

Yllättäjät: 1 Gleneagle ei ollut aivan nolo joulukuun starteissaan ja voi yltää loistopaikaltaan yllättävän korkealle huippukuskin ajamana.

7 Knox Hornline saa pienenpienen yllätyssauma. Kokematon jenkki sinnitteli ensimmäisessä Suomen startissaan asiallisesti kuolemanpaikalta, jonne kiersi puolimatkassa. Viimeksi se ei saanut sisäradalta ajoissa mahdollisuutta. Ainakin vielä loppukurvissa sillä näytti olevan kovasti paineita.

Pelijakauma: Elettra ja Gleneagle ovat huippuedullisia merkkejä. Lovesong on karkeasti ylipelattu.

Juoksunkulku: Angel Valley ampuu keulaan, vaikka myös Lovesong lähtee tulisesti ja Gleneagle pystynee pitämään sen selän.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/Varma: Viime starteissaan laukkojen takia epäonnistunut 2 Nemi Broline käy tukipilariksi. Tamma hallitsi marraskuussa Kouvolassa varmasti piikistä. Seuraavaksi se laukkasi volttilähdössä alussa ja viimeksi 100 jäljellä, kun oli vapautumassa kiriin. Teivon hypyssä hevoselta paloi totosija.

Haastajat: 6 Rowhill’s Boss on sijoittunut jatkuvasti kärkisijoille ja sijoittuu varmasti nytkin, jos sen vire on pitänyt vajaan kuukauden paussin aikana. Hevosen viime voitto irtosi leikitellen kärkipaikalta, ja sitä ennen se paikkasi laukkansa upeasti nousemalla toiseksi. Viimeksi ruunan juoksu meni takamatkalta raskaimman kautta. Se sai puhtaat paperit, sillä voitto jäi vain mitan päähän.

10 Bouncing Hill on merkittävästi viime sijoituksiaan vaarallisempi. Se oli Turussa pussissa ja Helsingissä kuolemanpaikalla, ja Tampereella vastustaja torpedoi ruunan laukalle lähtösuoran päässä.

Yllättäjät: Kolme kertaa uudelta valmentajalta kilpaillut 7 Energy Zon on viime sijoituksiaan vaarallisempi. Se jäi Jyväskylässä kuolemanpaikalle ja Vermossa voimissaan pussiin. Niitä ennen tamma lopetti ihan mukavasti kakkossijan tuntumaan. Voitto on ehkä liikaa vaadittu heikolta lähtöpaikalta, mutta hevosen otteita kannattaa ainakin seurata jatkoa varten.

12 Dark Dynamite kiri toissa kerralla kaukaa hyvin totosijalle, mutta oli viimeksi pehmeä keulasta. Sitä ei kuitenkaan kannata kokonaan unohtaa, vaikka lähtöpaikka on yönmusta.

Pelijakauma: Nemi Broline on alipelattu suosikki. Rowhill's Bossia on pelattu liikaa. Energy Zon on varmistelijoiden kanuunarasti.

Juoksunkulku: Nemi Broline saa vetää keulassa mieleistään tahtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 7,5,6,11,1,8,3,12
Toto4-2: 4,7
Toto4-3: 3,10,2,1
Toto4-4: 2
Hinta: 12,80 €

Suuri
Toto4-1: 7,5,6,11,1,8,3,12
Toto4-2: 3,4,7,5
Toto4-3: 3,10,2,1,7,4
Toto4-4: 2
Hinta: 38,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›