Mervi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Turku 9.1.2016

Julkaistu:

Toto76
Hevosvoimat pääsevät viimein vauhtiin lauantaina Turun T76-raveissa kolmen kirpeän pakkaspäivän jälkeen. Koska kilpailijoiden liikuttaminen on jäänyt monella tallilla varmasti normaalia köykäisemmäksi, yllätykset voivat olla tavallista herkemmässä. IS Ravien vihjeiden kulmakivenä on todellinen ideavarma.

Toto76-1

Suosikki: Ravivarma ja nopea 8 Suomipoika saa niukat suosikinpaineet. Ruuna ei ole voinut viime kilpailuissaan mitään ilmiömäiselle Polaralle, mutta on tehnyt hyvät juoksut. Vermossa se kiersi päätöskierroksen alussa kuolemanpaikalle, mistä kamppaili sitkeästi varmaksi kakkoseksi. Suomipoika sai myös viimekertaisesta kiristään puhtaat paperit.

Haastajat: 10 Typyn Toisto oli Teivossa lievä pettymys keulasta, vaikkei kovin paljon kakkossijaa hävinnytkään. Viimeksi hevonen revitti kierros juostuna keulaan, mistä oli omaa luokkaansa.

15 Virin Eko on tehnyt jatkuvasti väkeviä juoksuja, vaikka jäi voitoitta joulukuun starteissaan. Viimeksi hevonen kiersi päätöslenkin 3. rataa pitkin ilman vetoapua ja hävisi kakkossijan vain äärimmäisen niukasti.

7 Tupla-Lilli saa tarvitsemansa sisäratajuoksun todennäköisimmin keulassa, mistä nappasi viime voittonsa. Seuraavaksi se oli kiertämällä saamaton takamatkalta, mutta jäi viimeksi 2. sisältä pussiin. Tamma ei ole raatajatyyppiä, mutta korvaa voiman puutetta nopeudellaan ja ravivarmuudellaan.

Luotettava 9 Martti on varmasti taas totosijataistossa, mutta voittoa ajatellen ei olisi pahitteeksi, jos se saisi hieman kovuutta lisää loppumetreille. Viimeksi se antoi piikistä turhan helposti periksi, mutta kamppaili sitä ennen samalta paikalta paremmin voitokasta Pikku Hyvää vastaan.

16 Karkurin Valssi pääsee nopean avaajan takaa kohtuullisiin asemiin. Ruuna ei kestä kovaa kiertämistä, mutta pystyy spurttaamaan ylös, jos pääsee etenemään vetävissä selissä maalisuoralle asti. Viimeksi se jäi pussiin keulahevosen taakse.

Yllättäjä: 12 Passitan kunto riittää pärjäämiseen T76-tasollakin, mutta tammalla on melkoinen laukkariski alussa viitosradalta.

Pelijakauma: Virin Eko on maukkain rasti. 6 Konradia on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Tupla-Lilli kiihdyttää johtamaan joukkoa ja Riutan Lento varjostaa sen kannoilla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Parin laukkastartin jälkeen itsensä koonnut 11 Wasa Warrior saa takarivistäkin paineet niskaansa, koska 1 Wardrumin yllä leijuu pieniä kysymysmerkkejä. Ruuna on voittanut kolme viime juoksuaan, ja sen tahti vain tiukkenee. Viimeksi hevonen jyräsi kierroksen kirillään oikein hallittuun voittoon.

Haastajat: Wardrum laukkasi viimeksi ennen lähtölinjaa, mutta pääsi muiden mukaan. Se sai lopulta paikan 4. ulkoa, mistä oli kirivaiheessa vain tasapaksu. Laukkariskiä ei voi nytkään väheksyä, eikä ruuna välttämättä pysty muutenkaan pitämään keulapaikkaa kiihdytyksessä.

Derby-finalisti 8 Dreambow aloitti komeasti uudelta valmentajalta viime viikon T65-lähdössä. Se pääsi 1. takasuoralla keulaan, mistä vastasi varmasti hyvälle kirittäjälleen ratkaisumetreillä. Ruuna joutuu venymään kurjalta lähtöpaikaltaan vielä lisää.

5 Wille Kemp on hyvä ideahevonen. Ruuna kiri pitkän tauon jälkeen erinomaisesti toiseksi ja jäi viimeksi huonolta lähtöpaikaltaan voimissaan pussiin.

Yllättäjät: Myös 7 Dennis Boko jäi ilman mahdollisuutta viime startissaan, koska edessä juossut keulahevonen osoittautui yllättävän pehmeäksi. Sitä ennen se taipui itse piikistä, mutta on vaarallinen, jos pääsee varjelemaan kiriään viimeiselle puolikkaalle.

2 Beggel Vanaja spurttasi Kouvolassa maalisuoralla 2. sisältä terävästi voittoon. Viimeksi se laukkasi etukurvissa yllättäen samalta paikalta, kun havitteli 2. ulos, mutta kulki sen jälleen aivan normaalisti.

Pelijakauma: Beggel Vanaja ja Dennis Boko ovat selkeästi alipelattuja. Wasa Warrior on liian iso suosikki.

Juoksunkulku: Radoilta 1-2 ja 6-7 avataan parhaiten. Beggel Vanaja tai Dennis Boko johtaa alkumatkan, mutta molemmille kelvannee Wardrumin selkä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Huippuvarmasti kilpaileva 3 Classic St Pat saanee starttirakettien joukossa keulat, minkä jälkeen on pikamatkalla hyvin lähellä voittoa. Ruuna jaksoi vuoden lopussa täydellä matkalla upeasti toiseksi, vaikka joutui kuluttamaan melkoisesti arsenaalia 06,5-vauhtisella avauspuolikkaalla, kun haki väkisin johtopaikan. Viimeksi se menetti vasta viime metreillä voiton huippukuntonsa löytäneelle Golda Mercurylle.

Haastajat: Ailahtelevasti loppuvuonna esiintynyt 5 Amazing Soul päästi Vermossa hurjan kilvanajon jälkeen Classic St Patin eteensä. Tamma ei saanut kunnolla kiritilaa lopussa, muttei siltä jäänyt voimiakaan juuri käyttämättä. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisen matkavauhdin nopealiikkeinen hämäläiskaksikko tällä kertaa tarjoaa. Amazing Soulilla ei ole alussa Classic St Patin ulkopuolelta asiaa ohi, jos ja kun suosikilla halutaan ajaa piikistä.

Sotaratsu 2 Womanizer pääsi pitkästä aikaa voitonmakuun Jyväskylän kevyessä iltaravilähdössä, jossa kiri omistajansa ajamana hitaassa 18-lopetuksessa ohi kangistuneiden kärkihevosten. Tehtävä on nyt aivan toista maata, mutta talvikelejä odotelleeseen Nasseen ei voi suhtautua väheksyvästi.

4 Up Up And Away pääsi viimeksi mielipaikalleen keulaan, mistä tuli vasta loppumetreillä selästään iskeneen vastustajan ohittamaksi. Sitä ennen se pysyi 2. sisältä hyvin Classic St Patin vauhdissa perille, muttei kyennyt vakavasti uhkaamaan.

1 Asante voi seurailla huippuasemista totosijojen tuntumaan, mutta voittoon asti sen tämänhetkinen vire ei kyllä riitä.

7 Mr Exquisite oli tauon jälkeen mukavasti toinen Classic St Patin selästä, muttei viimeksi loistanut kiertämällä. Sen on vaikea ehtiä kahinoihin ulkoradalta.

Pelijakauma: Suosikin kannatus ei ole ainakaan alakantissa.

Juoksunkulku: Eturivi on täynnä hurjia avaajia. Classic St Pat pääsee keulaan ja Amazing Soul jää sen rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Vaikka 8 Lonely Riderin lähtöpaikka on arveluttava, oritta voi kokeilla jopa ideavarma. Kovasti kehittyneen oriin kunto on ainakin kiviaitaa. Se oli Uudenmaan Upeimman karsinnassa kovalla juoksulla laukan jälkeen mainiosti neljäs ja tuli finaalissa superhienon näköisenä pussissa maaliin. Ori pystyy nykyvireessään tekemään töitäkin matkalla.

Haastajat: Vakavasti loukkaantunut 7 Semak aloitti loppuvuonna lähes 1,5 vuoden tauon jälkeen positiivisesti. Ori on päässyt jo voitonmakuun kahdessa viime startissaan Vermossa. Viimeksi se pakeni keulasta selvään voittoon, vaikka avasi 10,0-vauhtia. Semak voi joutua rehkimään tälläkin kerralla melkoisesti alkumatkalla ennen kuin saa edes kelvolliset juoksuasemat.

10 Big Boss Kempin vire on pitänyt, vaikka sijoitukset ovat heikentyneet. Se puski toissa kerralla hänniltä rehdisti toiseksi ja laukkasi viimeksi loppukaarteessa kesken väkevän nousunsa.

1 Andree on ollut hyvä laukattomissa juoksuissaan. Toissa kerralla se kiersi etusuoralla prässäämään keulahevosta ja sinnitteli niukasti toiseksi. Viimeksi ruuna piti keulasta asemansa perille.

Oikein lupaavasti kesän jälkeen uransa avannut 5 Racehill Victory ei ole vastannut odotuksia enää viime juoksuissaan, vaikka piti viimeksi keulasta ykköseksi, kun maali tuli sopivasti vastaan. Voitokasta hevosta voidaan arvostaa liikaa, sillä vastus tiukkenee kovasti.

Yllättäjät: Tietoisesti passiivisilla taktiikoilla uransa aloittanut 3 Belly Button on parantanut koko ajan. Se oli joulukuun alla kuolemanpaikalta sitkeä kakkonen ja saavutti viimeksi kovalla ajalla saman sijan keulavoittajan tuntumassa.

Tuittupäinen 2 Misty Ray pääsi uudenvuodenaattona vihdoin ja viimein starttiin lukuisten yritysten jälkeen. Auton taakse vastustajien avulla ”hinattu” tamma oli johtopaikalta asiallinen kakkonen, mutta pystyy uran ensimmäisten kilpailujensa perusteella selvästi parempaankin, jos toimii toisen kerran peräjälkeen.

Pelijakauma: Lonely Rider on hurjan alipelattu. Andree, Pesco Velvet ja Racehill Victory ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Andree ja Misty Ray avaavat parhaiten. Semak tulee alkumatkalla voimalla eteenpäin, mutta jäänee kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Hienosti viime kaudella pärjännyt 4 Nopsan Vauhti palasi viime lauantaina mukavassa kunnossa kolmen kuukauden tauolta. Se sai huippujuoksun 2. sisällä suursuosikki Huimariinan takana ja piti asemansa perille, vaikka muut loppumetreillä lähenivätkin. Startti vei ruunaa varmasti eteenpäin ja se on valmis ottelemaan voitosta vaikka keulapaikaltakin.

Haastajat: Lahjakas 2 Kupori joutui välillä olemaan pitkällä tauolla, mutta on kuntoutunut kilpailujen myötä. Se kiri toissa kerralla tarkan sisäratareissun jälkeen niukasti toiseksi ja kamppaili viimeksi kuolemanpaikalta sisukkaasti kakkoseksi.

1 Hexan Voksun vire on myös tauon jäljiltä nousussa. Se juoksi viimeksi samassa lähdössä Kuporin kanssa ja sille jäi paljon hampaan koloon. Ruuna tuli keulavoittajan takana kaikki voimat tallella maaliin. Hyvin lähtevää hevosta odottaa nytkin taloudellinen juoksu joko keulassa tai keulan takana.

9 V.G. Viporin syyskausi meni penkin alle, mutta tauolta tulevaa hevosta ei kannata kokonaan unohtaa. Sen kyvyt riittävät kaikkien kampittamiseen.

Yllättäjät: 6 Passiton lopetti viime kierroksella lähtölaukan jälkeen hänniltä mukavasti ja vaikutti edelleen hyväkuntoiselta. Menestys kiersi hevosta koko syksyn, mutta joku päivä se varmasti vielä juhlii tälläkin tasolla.

10 Diporex joutui välillä jäämään kahdesta startista pois eikä ollut vielä viimeksi parhaimmillaan. Parempi raskaan juoksun saanut talvihevonen kuitenkin oli, mitä sijoitus osoitti. Tyhjennysharjoituksesta ei ollut sille varmasti ainakaan haittaa.

Pelijakauma: Nopsan Vauhti on paisunut aivan liian suureksi suosikiksi ja myös 5 Villikunkku on saanut liian kovan suosion. Monista alipelatuista hevosista edullisimmat ovat Hexan Voksu, Diporex ja 11 Aaron Hem.

Juoksunkulku: Neljältä sisimmältä radalta avataan lujaa. Hexan Voksu tai Nopsan Vauhti vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Tiivisti kilpaileva 3 Pikku Hyvä aloitti joulukuussa uudesta tallista tyylipuhtaasti viiden voiton putkella, joka katkesi viime lauantaina T76-lähdössä. Tamma laukkasi 1. kurvissa, muttei ollut sen jälkeenkään aivan odotetunlainen. Koska tamma pääsee nyt laukatta keulaan, se saa jatkaa suosikkina.

Haastajat: 4 Juntti-Jussi on ailahdellut jonkin verran. Se taipui joulukuun alussa piikistä Josveisin prässin alla jäännösrahoille, mutta spurttasi viimeksi 3. sisältä Polaran takana terhakasti maalikuvakakkoseksi, kun pääsi loppusuoran alussa vapaaksi. Mikäli Pikku-Hyvä laukkaa, Juntti-Jussi pääsee keulaan, mutta joka tapauksessa sitä odottaa hyvä reissu kärkijoukossa.

Huippukuntonsa löytänyt 12 Palomestari on huomioitava aikaisin piippuhyllypaikaltakin. Ruuna oli pitelemätön Vermon keskipitkällä matkalla johtopaikalta ja viimeksi Kuopiossa vähintään yhtä hyvä laukan jälkeen.

2 Tinon Tykki olisi huippuvaarallinen, jos malttaisi ravata koko matkan. Ruuna menetti Kuopiossa kalkkiviivoilla kakkossijan Juntti-Jussille 900 metrin kirin päätteeksi ja laukkasi viimeksi loppukaarteen alussa, kun oli jo iskemässä vauhdilla voittokamppailuun.

Yllättäjät: Luotettava 6 Alf yltää korkealla prosentilla totosijoille. Ruuna pääsi toissa kerralla voitonmakuun saatuaan kirivaiheessa mukavasti vetoapua 5 Fannikalta. Viimeksi se ei jaksanut puristaa kuolemanpaikalta voittotaistossa maaliin asti.

Jaksava, mutta tasavauhtinen 7 Suvi Kevätön kärkkyy kovatempoista juoksua. Se kiri viimeksi 3. ulkoa keulavoittajan kupeelle ja ohitti lopussa melko selvästi Alfn.

Pelijakauma: Suht’ oikein pelattu kohde. Alfin ja 8 Rilon Taian kannatus on alakantissa.

Juoksunkulku: Pikku-Hyvä avaa johtoon ja Juntti-Jussi mahtuu sen taakse.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Vimmattuun kuntoon äitynyt 6 Shadoom on kärkirankkaus. Se leikitteli toissa kerralla keulasta ja oli myös viimeksi omaa luokkaansa, vaikka joutui taivaltamaan kuolemanpaikalla. Näin tasokakassa lähdössä sen pitää kuitenkin välttää paikka keulan rinnalla, mikäli jatkaa voittokulkuaan.

Haastajat: 2 Nu I Nu saa tarvitsemansa selkäreissun loistopaikaltaan ja on melko tasaisessa lähdössä yksi tiukimmin kärkisijoista ottelevista hevosista. Ruuna on ollut Vermon laukkastartin jälkeen hyvä Teivon lähdöissä. Se kiri ensin 5. ulkoa mukavasti kolmanneksi. Viimeksi hevonen syöksyi 3. ulkoa kiriin 800 jäljellä, puristi kärkeen jo maalisuoran alussa, mutta joutui päästämään loppumetreillä kolme vastustajaa edelleen. Lyhyempi starttiväli on Nu I Nulle eduksi.

Loppukesän heikompien juoksujen jälkeen tauolle jäänyt 1 Geena Ale palasi positiivisesti tositoimiin joulun alla ja kiri kakkoseksi Shadoomin jälkeen. Tamman ei luulisi ainakaan heikentävän, koska kuiva kelikin sopii sille märkää paremmin. Geena Ale avaa hyvin ja voi pystyä vaikka pitämään keulat.

Teivossa joulukuun lopussa keulasta voiton sooloilut 4 Vind Farming oli viimeksi samalta paikalta ok-kakkonen, mutta näin kovassa lähdössä sen totosijaputki on vaarassa katketa ainakin muilta paikoilta kuin keulahevosen imusta.

5 Pazzo Lindy kiri Lahdessa 3. ulkoa tasaisesti niukaksi kakkoseksi ja parantaa varmasti jonkin verran tuosta juoksustaan.

9 Karl Adam alkoi loppuvuonna pärjätä uudelleen sopivissa porukoissa. Se jäi toissa kerralla selvästi Shadoomin varjoon, mutta voitti viimeksi paljon tätä helpomman sakin helposti 3. ulkoa. Ruunalta kysytään tällaisessa lähdössä venymistä.

Yllättäjä: Huippukuskin rattailleen saava 11 Mountain Cleaver on valmis iskemään takarivistä, jos matkavauhti menee hullutteluksi. Hevosen paussin jälkeinen sijoitus ei kertonut totuutta sen iskukyvystä, sillä se kiri toivottomista asemista hyvällä sykkeellä maaliin.

Pelijakauma: Montain Cleaver on selvästi alipelattu ja Karl Adam ylipelattu. Myös Shadoomia on rastattu jonkin verran liikaa.

Juoksunkulku: Geena Ale vastaa Vind Farmingille ja pitää keulat. Shadoom joutunee kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 8,10,15,7,9,16
Toto76-2: 11
Toto76-3: 3
Toto76-4: 8
Toto76-5: 1,6,10,11
Toto76-6: 3,4,12,2,6
Toto76-7: 6,2,1,11
Hinta: 24,00 €

Suuri
Toto76-1: 8,10,15,7,9,16
Toto76-2: 11,1,5
Toto76-3: 3
Toto76-4: 8
Toto76-5: 4,2,1,6,10,11
Toto76-6: 3,4,12,2,6,7,8
Toto76-7: 6,2,1,11
Hinta: 151,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›