Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lahti 11.12.2015

Julkaistu:

Toto4
Kolmosrivin lähtöpaikalta autolähdössä starttaavan hevosen pelaaminen varmaksi ei kuulosta kovin järkevältä, mutta Arnold Halm on kohonnut niin hirmuiseen vireeseen, että se on hyvin lähellä voittoa sieltäkin. Toinen ehdokas tukipilariksi on aiempaa sopivamman vastuksen kohtaava Shadoom.

Toto4-1

Suosikki/Varma: Rivin avaava 15 hevosen ryhmäajo on äkkiseltään suht' kiharainen. Hirmuiskuun äitynyt 14 Arnold Halm joutuu starttaamaan kolmosrivistä ja kaksi kovaluokkaista hevosta tulee paussilta.

Arnold Halm saa paineet niskaansa lähtöpaikastaan huolimatta. Uusissa käsissä kovasti loppuvuonna piristynyt ruuna kiri toissa kerralla 4. ulkoa viimeiset 700 metriä vimmatusti 11,0-kyytiä ja nousi ikäluokkalähdöissä kilpailevan Ramble Onin tuntumaan. Viime perjantaina se voitti leikitellen piikkipaikalta.

Haastajat: 9 Better Boost kohosi kesän jälkeen loistovireeseen uuden valmentajan käsissä, mutta jäi reilun kuukauden tauolle vaisumman Vermon juoksunsa jälkeen. Sen 700 metrin kiri katkesi selvästi maalisuoralla. Ruuna palaa taas tositoimiin varmasti ehompana.

11 Wille Kemp on normaalia lahjakkaampi ravuri, jonka nousua ylempiin sarjoihin ovat hidastaneet jalkaongelmat. Nytkin se palaa kilpakentille yhdeksän kuukauden tauolta. Yleensä hevonen on ollut heti valmis tappelemaan kärkisijoista.

2 Albin Palemalta on odotettu paljon, kun se unohtaa laukat, mutta se ei ole aivan pystynyt vastaamaan odotuksiin ehjissä juoksuissaan. Viimeksi sille olisi ollut tarjolla totosijakin huippureissun jälkeen.

Alkusyksyllä T76-lähdössä juhlinut 1 Heaven’s Fire ei ole ollut enää pontevimmillaan, mutta sitä ei kannata vielä kokonaan unohtaa huippupaikaltaan.

Yllättäjät: Epäonnesta monesti kärsinyt 3 Cupido Birdland oli viime viikon torstaina lähellä voittoa, kunnes perässä kirinyt vastustaja tuikkasi viime metreillä edelle. Hyvin lähtevä hevonen saa tällä kertaa mieluisan sisäratajuoksun kärkijoukossa.

12 Micky Manin kyvyt riittäisivät kärkitaistoon, mutta ruuna on ollut hieman tasapaksu viime aikoina. Viimeksi se lähinnä tyytyi pitämään vauhtinsa 3. ulkoa.

Pelijakauma: Albin Palema ja Better Boost ovat ylipelattuja. Cupido Birdland on varmistelijoiden paras merkki.

Juoksunkulku: Cupido Birdland vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Kolmevuotiaiden nuorten sarja vaatii tukevan rastituksen. Suosikinkin nimeäminen on makuaisa. Päädyimme pitkällisen harkinnan jälkeen 10 Elliot Webiin.

Kovan volttiajan lokakuussa ravannut ori saavutti viimeksi uransa ensimmäisen voiton. Se nousi kevyessä lähdössä 700 jäljellä 2. sisältä keulahevosen rinnalle, mistä pinkoi lopussa omille teilleen. Vastus on perjantaina suosikillemme selvästi tiukempi, mutta tuskin ylivoimainen.

Haastajat: 12 Bonanza Hoss on ilmeisen lahjakas 3-vuotias, mutta sillä on ollut ravivaikeuksia voittojuoksuissaankin. Viime perjantaina ruuna laukkasi hylkäykseen viimeisellä takasuoralla, kun yritti parantaa hänniltä asemiaan. Hevoseen kannattaa suhtautua suurella varauksella heikolta lähtöpaikalta.

Marraskuussa kelpo juoksut tehneen 9 Miss Persosin vireestä ei saatu viimeksi täyttä kuvaa. Se putosi 1. takasuoran revitystä seuranneen laukan jälkeen 4. ulos ja koki häiriötä kesken kirinsä loppukurvissa.

Ikäluokkalähdöissä kokeillut 3 Charmaine pääsi viimeksi voiton makuun todella heikkotasoisessa kilpailussa. Tamma ei suuremmin loistanut ja sen pitää vielä petrata otteitaan.

Yllättäjät: 8 Anceliga Evon tulosrivi olisi toisenlainen, ellei se olisi kärsinyt uskomattoman huonosta tuurista lähtörata-arvonnoissa. Se kiri esimerkiksi toissa kerralla erinomaisesti aivan hänniltä. Viimeksi tamman loppuveto jäi hänniltä hieman tasaisemmaksi vaativissa olosuhteissa. Anceliga Evo on jälleen juoksunkulun armoilla synkältä lähtöradalta.

4 Nelilyn North Wind ei ollut viimeksi parhaimmillaan raskaalla radalla, vaikka sinnitteli niukasti toiseksi. Se on luultavasti lyhyemmän starttivälin ansiosta terävämpi eikä ole namureissun jälkeen täysin ulkona kärkikuvioista.

Neljä kertaa peräjälkeen toiseksi sijoittunut 1 International Diva on pikku hiljaa parantanut otteitaan ja kuuluu huippuasemista revityksiin.

Pelijakauma: Charmaine ja Bonanza Hoss ovat liian suosittuja. Anceliga Evo on kanuunarasti.

Juoksunkulku: Charmaine pääsee johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Hurjia juoksuja keväällä ja alkukesällä tehnyt 7 Sauvignon Blance vetäytyi elokuussa tauolle kahden vaisumman startin jälkeen. Tamma saa heti suosikin paineet, mutta varmaksi emme uskalla sitä sentään suositella.

Haastajat: Viime vuonna Derby-finaaliin selvinnyt 4 Zeus Kemp ei ole pärjännyt tällä kaudella odotetusti. Se kiri kyllä toissa kerralla Levi Cupin loppukilpailussa 4. ulkoa hyvin taistoon kakkossijasta, mutta pilasi viime juoksunsa 1. kurvin laukkaan. Zeus Kemp on ollut myös tauolla, mutta selvästi lyhyemmällä kuin suosikki. Vastus on kovaluokkaiselle menijälle erittäin sopiva ainakin Sauvignon Blancea lukuun ottamatta.

11 Photomani kokeili välillä montéssa heikoin tuloksin, mutta näytti viime viikon T65-lähdössä olevansa edelleen kunnossa. Kahdelta takamatkalta kolmella kilometrillä startannut ruuna kiri tulisesti kolmanneksi. Koska Photomani on parhaimmillaan sisäratajuoksuilla, lähtöpaikka aiheuttaa sille melkoisen haasteen.

6 Goldshoe Rolein kuntokäyrä on sojottanut ylöspäin. Se tuli kolme starttia sitten vasta viime metreillä ohitetuksi kuolemanpaikkajuoksun jälkeen ja spurttasi viimeksi 5. sisältä pirteästi pääjoukon parhaaksi kahden kivikovan hevosen jälkeen.

Alkusyksyllä elämänsä kuntoon kohonnut 2 Lovesong on jo hukannut parhaan teränsä. Se oli toissa kerralla 2. sisältä vain tasapaksu lopussa ja masentui viimeksi reippaan matkavauhdin jälkeen pahasti keulasta päätössatasella. Tammaa ei ehkä kannata silti unohtaa vielä kokonaan, jos rastaa useita hevosia.

9 Stone Capes Liz palasi Lahden viime raveissa mukavassa kunnossa tauolta. Se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kuolemanpaikalle, mistä oli hyvien hevosten jälkeen neljäs. Tamma on oletettavasti kunnon startin ansiosta astetta terävämpi torstaina.

Pelijakauma: Goldshoe Roleita on pelattu liian vähän ja Lovesongia liikaa.

Juoksunkulku: Sauvignon Blance avaa niin hyvin, että pääsee ulkoakin hakemaan piikkipaikan Lovesongilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Ykkösrata ei ole 1 Shadoomille paras lähtöpaikka, mutta eturivin asetelmat näyttävät sellaisilta, ettei oriilla ole kovin suurta riskiä jumittua sisälle. Hevonen ei mahtanut viime viikolla Vermossa kuolemanpaikalta mitään 10,0-kyytiä lopettaneelle Desdemona Bokolle, mutta kamppaili sisukkaasti toiseksi. Torstaina on täysin mahdollista, että ori pääsee hakemaan piikkipaikan haltuunsa, minkä jälkeen sitä ei ainakaan ohiteta.

Haastajat: 8 Pension Killer on puhjennut elämänsä lentoon. Se voitti lokakuun lopussa kovan T76-lähdön huippuajalla. Seuraavilla kerroilla hevosen reissut eivät onnistuneet, mutta se oli viimeksi finaalilähdössä taas oikein hyvä ja kiri 2. ulkoa voittajan kupeelle. Ikävän lähtöpaikan takia ruuna joutuu matkalla kovempiin ponnisteluihin.

9 Vilukko on arvoitus. Upeasti viime kaudella pärjännyt ruuna oli hyvä vielä keväällä, kunnes joutui tauolle hengitysvaikeuksista johtuneen operaation vuoksi. Hevosen syksyn startit sujuivat kangerrellen, mutta sen voi kuvitella olevan taas jonkin verran lähempänä omaa tasoaan uuden lyhyemmän paussin jälkeen. Kyvyistä sen menestys ei jää kiinni.

4 BWT Juggler ravasi toissa kerralla kauden ensimmäisen voittonsa huippureissun päätteeksi. Viimeksi se pysyi hyvin kovan Bite The Bulletin tuntumassa maaliin asti. Kovaa avaaja ei voita herkästi, mutta pystyy roikkumaan totosijoille.

Yllättäjät: 6 Lyckliga Lotta debytoi viime viikolla positiivisesti huippuvalmentajan käsistä. Se pääsi vasta viime metreillä vapaaksi sisäradalta ja syöksyi pirteästi maaliin.

Monté-lähtöihin viime aikoina keskittynyt ja hyvää kuntoa esittänyt 5 An-Anna Bella oli toinen viime kärrylähdössään. Se pääsi Vermon taktiikkajuoksussa vasta päätössatasella irti keulavaljakon takaa eikä aivan ehtinyt tästä ohitse ennen maalia.

Pelijakauma: Lyckliga Lotta on alipelattu ja BWT Juggler ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 4 ja 5 avataan riuskasti, mutta Shadoom hakee vetotyöt ensimmäisellä takasuoralla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 14
Toto4-2: 10,9,8,4
Toto4-3: 7,4,11,6
Toto4-4: 1,8,6
Hinta: 9,60 €

Suuri
Toto4-1: 14
Toto4-2: 10,9,8,4,1,2,7
Toto4-3: 7,4,11,6,9
Toto4-4: 1,8,6,9,5
Hinta: 35,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›