Heidi

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto5 Forssa 8.12.2015

Julkaistu:

Toto5
Tällä viikolla Toto5-kierros ravataan Forssassa. IS Ravit valitsee luottohevosekseen sopivasti pelatun suosikin.

Toto5-1

Pelisuosikki: 5 Jamieson on kilpaillut harvakseltaan alkutalvesta. Vermossa lokakuun lopulla Erkki-Pekka Mäkisen suojatilla jäi keulapaikalla kaasu pohjaan. Ruuna tykitti ensimmäiset tuhat metriä 11,5-vauhtia, jolloin kisa oli siltä osin selvä. Teivossa joulukuun ensimmäinen päivä suosikki oli kirivaiheessa hieman tasapaksu. Nyt keulaan pääsy on kuitenkin mahdollista, mistä hevonen on ottanut kaikki kauden kuusi voittoaan. 

Haastajat: 6 M.T. Hopeandglory aloitti marraskuussa Jari Kinnusen valmennuksesta positiivisella esityksellä. Turussa tamma ei kuitenkaan loistanut, mutta oli viimeksi Teivossa parempi. Ykköshaastaja löi johtavan rinnalta keulahevosen helposti, mutta kaksi kiri ulkoa ohitse.

10 Get Going Grace on jäänyt kahdesti peräkkäin pussiin. Tamma tarvitsee tarkan reissun pärjätäkseen, joten täältä tuuria tarvitaan matkaan. Kuntonsa puolesta voisi Ari Hartikaisen suojatti voittaa.

Yllättäjät: 7 Cincinnati kohtaa viime juoksuja sopivamman porukan. Viimeksi ori oli tosin kovasta sakista huolimatta vaisu itsekin.

1 Windsong's Love aloittaa Teemu Toroskan valmennuksesta. Kyvykkään orin kuluva kausi on ollut pettymys, mutta rahkeita olisi merkittävästi parempaan. Näistä lähtöasemista on luvassa tarkka reissu, joten pärjääminen ei ole tauosta huolimatta mahdotonta.

Pelijakauma: Jamieson ansaitsisi korkeammat prosentit. Peliosuus noussee kuitenkin iltaan mennessä tuntuvasti. Cincinnati on ylipelattu,

Juoksunkulku: Windsong's Love voi olla alussa paineissaan ja avata reippaasti. Jamieson hakee keulat, mutta avaus saattaa venyä. Vauhti pysyy reippaana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Pelisuosikki: 10 Look Of Love on todella kyvykäs tamma. Se paineli syyskuussa Vermossa 15-tuloksen todella kevyen näköisesti. Viimeksi Jokimaalla Mika Forssin ajokki heitti vajaa kierros juostuna yllättäen peitsille keulassa, kun ei saanut täyttä pitoa radasta. Pienellä varaukselle suosikkiin on pakko suhtautua.

Haastajat: 5 Super Stars voitti Jyväskylän lounasraveissa sopivan lähdön keulasta varmasti. Porissa tamma pääsi johtavan taakse toisen puolikkaan alussa. Lopulta Kim Åkerlundin suojatti tuli vailla loistoa kolmanneksi. 

3 Seagirl pääsi Teivossa radasta 12 huolimatta kiihdytyksessä johtavan taakse. Maalisuoralla avausvoittoaan yhä metsästävä antoi kuitenkin selvästi periksi. Sadekeli saattoi olla vastaan. Omalla tasolla suorittaessa pystyy Jukka Torvisen ajokki kärkipäähän.

Yllättäjät: 4 In Ice Princess on suorittanut koko vuoden vain tasaisesti. Vaisuuteen löytyi kuitenkin selvä syy, kun tammalta löytyi mahavaiva. Anne Takapuron valmennettava on ollut treeneissä oikein hyvä, joten parannusta voi olla luvassa paljonkin. 

2 Benefice on pitänyt jalkavaivojen takia yli kolme vuotta taukoa kilpailemisesta. Ori ei voi olla suoraan tauolta parhaimmillaan, mutta pystyy luokallaan osallistumaan kärkitaistoon.

Pelijakauma: Super Stars on selvästi liikaa rastittu. In Ice Princess kiehtoo.

Juoksunkulku: Seagirl avaa keulaan, mutta sillä selkäjuoksua haettaessa Super Stars pääsee todennäköisesti keulaan. Look Of Love tehnee ratkaisun ajoissa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Pelisuosikki: 10 Karl Adam laukkasi Vermossa viimeisellä takasuoralla johtavan takaa. Ruuna jatkoi laukan jälkeen 3. sisällä. Loppukaarteessa Juha Utala käänteli ajokkinsa ulos ja se kirikin loppua oikein hyvin häviten kolmossijan vain niukasti. Etukengät riisutaan viime kerran tapaan, mikäli radan kunto sallii. Ahdasliikkeiselle hevoselle olisi siitä selvää hyötyä.

Haastajat: 1 Benito Kievitshof matkasi Turussa johtavan takana. Keulahevonen alkoi hyytyä kolmas puolikas juostuna. Suosikki menetti sen takana asemiaan viimeisen puolikkaan alussa. Viimeiset 100 metriä Ari Moilasen ajokki lopetti väkevästi ehtien toiseksi. Turussa Bella Varjosen valmennettava paikkasi alun laukkansa hyvin, eikä päässyt maalisuoralla tulemaan aivan vapaasti sisärataa pitkin.

8 Vind Farming on pilannut kaksi viimeistä starttiaan ensimmäisen kaarteen pitkään laukkaan. Edellisessä onnistuneessa juoksussa Vermossa ruuna lopetti maalisuoraa energisesti pujotelleen. Hyvänä päivänä pystyy ruuna voittamaan tällaisen vastuksen johtavan rinnaltakin.

Yllättäjät: 4 Prince As sai Turussa startin kroppaansa. Ruunan olemus oli sellainen, että nyt voi olla luvassa jo menestystä.

2 Ranch Keen voisi pöljänä päivänään lyödä tällaisen vastuksen helpostikin. Tamma onnistuu kuitenkin harvoin.

9 Bottoms Up on ollut tänä vuonna todella vaisu, mutta rahkeita olisi huomattavasti parempaan.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Prince As tai Ranch Keen juoksee keulassa. Vind Farming lyönee rinnalla löylyä, mikäli ravaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Pelisuosikki: Lähdön pelatuimmat kohtasivat viime juoksussa Vermossa. 5 Classic St Pat voitti maililla keulasta varmoin ottein vuodenaikaan nähden todella kovalla tuloksella. Nyt juostava matka on 2100 metriä, jolloin tehtävä ei ole yhtä selkeä. Suosikki kilpaili viimeksi täydellä matkalla Seinäjoella marraskuun puolivälissä. Silloin se jäi Victor Quo Vadiksen mankeloinnin alla keulasta kolmanneksi. 

Haastajat: 3 Mr Exquisite sai pidettyä Vermossa niukasti paikan johtavan takana alkukiihdytyksessä. Tapio Perttunen nosti suojattinsa toiselle maalisuoralla, mutta Classic St Patin haastaminen oli liikaa vaadittu. Täydellä matkalla ori voi haastaa suosikin tosissaan.

7 Costatantisoldi tuli Vermossa hyvin perille juostuaan 5. ulkona. Ruuna kiri maalisuoraa räväkästi ehtien niukasti ohi 11 Kiikku's Lordin. Tämänkertainen matka sopii huomattavasti mailia paremmin.

Kiikku's Lordi tuli Vermossa 4. ulkoa hyvin perille, mutta takaa oli yksinkertaisesti liian vaikea nousta kärkisijoille. Täydellä matkalla ruuna pystyy olemaan ainakin lähempänä keulahevosia.

Yllättäjät: 1 Global Kid puolestaan juoksisi mieluummin vieläkin pidemmällä matkalla. Tällä matkalla ruunalla voi tulla kiire aivan kärkeen.  Hitaat olosuhteet suosisivat.

8 Womanizer S antoi Kouvolassa ymmärrettävästi periksi keulasta, sillä tuhat metriä hurjasteltiin peräti 10,5-vauhtia. Näistä asemista ”Nasse” tarvitsee tuuria yltääkseen kärkeen, sillä keulaan ei taida näistä asemista olla asiaa.

2 Turbo Viking palaa pitkältä kilpailutauolta. Kykyjensä puolesta se voisi yltää kärkitaistoon, mutta valmentaja Christa Packalen ei odota vielä menestystä.

10 Day Cruise on hieman tauluaan parempi. Ruuna pystyy ottamaan kauden ensimmäisen totosijansa onnistuessaan.

Pelijakauma: Classic St Pat ja Mr Exquisite erottuvat liian selvästi muista.

Juoksunkulku: Classic St Pat torjuu Womanizer S:n, mikäli tällä edes satsataan alussa. Turbo Viking ja Mr Exquisite taistelevat paikasta Classic St Patin takana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Pelisuosikki: Vahva jumputtaja 9 Blind Maker on juossut kahdesti peräkkäin johtavan ulkopuolella. Toissa juoksussa ruuna väänsi loppumetreillä väkisin ohi keulassa juosseen Thomas Von Bentzin tasaisen matkavauhdin jälkeen. Viimeksi Jukka Torvisen ajokki antoi toisella puolikkaalla keulahevoselle kunnolla painetta. Johtava väsyi maalisuoran alussa, mutta kaksi virkeää kiri lopussa ohi. Syyskelit suosivat suosikkia merkittävästi.

Haastajat: 3 Smooth Criminal on juossut selvästi tätä kovemmissa 3-vuotislähdöissä. Viimeksi Kasvattajakruunun finaalissa ruuna riitti 4. sisältä kuudenneksi. Asiallisella avaajalla on sauma keulajuoksuun, jollaisella voitto olisi lähellä.

7 Superiore leiskautti Porissa kiihdytyksessä keulaan. Ruuna otti 13,0-lopetuksella oikein hallitun ykköstilan. Teivossa ruunan lähtönopeus ei riittänyt kasiradalta keulaan. Matka taittui 3. ulkona, mistä Harri Koivusen ajokki alkoi jätättää viimeisellä takasuoralla. 

11 Milou Farming on yltänyt kahdesti peräkkäin toisesta ulkoa toiseksi. Jokimaalla voittoakin tarjottiin, mutta viimeiset metrit olivat vaikeita. Viimeksi Forssassa voiton suhteen ei jäänyt jossiteltavaa. Voittaminen on jälleen haastavaa, mutta ei mahdotonta.

Yllättäjät: 5 Alws Bean voitti Turussa lokakuussa keulasta hyvällä tuloksella. Kahdessa viime juoksussa hevonen ei ole ollut parhaimmillaan, joten voitto yllättäisi hieman.

6 Especial Enough on tauluaan paremmassa lyönnissä. Ilman kenkiä jatkaessa on Mari Kukkosen ajokilla sauma kärkipäähän. 

1 Johan Nash pitää huomioida näistä lähtöasetelmista startti alla.

Pelijakauma: Smooth Criminal on vielä aamupäivästä loistorasti, mutta se on vaarassa nousta liian monen peli-ideaksi. Especial Enough jäänee pelaamattomaksi, jolloin se on hyvä merkki. Blind Maker ja Superiore ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Smooth Criminal avaa keulaan. Alws Bean pyrkii haastamaan alussa. 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5
Toto5-2: 10,3,4,2
Toto5-3: 10,1,8,4,2,9
Toto5-4: 5,3,7,11,1,8
Toto5-5: 3
Hinta: 14,40 €

Suuri
Toto5-1: 5
Toto5-2: 10,3,4,2
Toto5-3: 10,1,8,4,2,9
Toto5-4: 5,3,7,11,1,8
Toto5-5: 3,5,6,1
Hinta: 57,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›