Sami, Samuli

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Turku 28.11.2015

Julkaistu:

Toto76
Lauantain pääkilpailut ovat 3-vuotiaiden Kasvattajakruunut. Koska molempien lähtöjen suosikit ovat liikaa pelattuja, varmat kannattaa etsiä muista kohteista. IS Ravien luottohevoset ovat kovakuntoisena pitkältä tauolta palannut Force One ja viime starttien kakkossijansa keulapaikalta voitoksi kääntävä Surprise Lord.

Toto76-1

Suosikki: Huippulahjakas 8 Force One palasi niin hyväkuntoisen oloisena pitkältä tauolta, että se hyvä ehdokas ideavarmaksi ylisarjasta huolimatta. Ruunalla ajettiin passiivisesti takajoukossa sisäradalla, mistä se syöksyi viimeiset sadat metrit tuulispäänä ja ehti kolmanneksi. Arvolähdössä Force Onella ei passailla, ja lisäksi pitkä matka sopii sille monia muita kilpailijoita paremmin.

Haastajat: 6 Callum on paljon parempi, mitä sen tulosrivistö antaa ymmärtää. Sillä on ollut monesti epäonnea juoksunkulkujen kanssa. Toissa kerralla hevonen oli jostain syystä pettymys, kun sen reissu onnistui, mutta viimeksi se sinnitteli pitkällä kirillään erinomaisesti perille kolmella kierroksella.

12 Pazzo Lindy hurmasi toissa startissaan, jossa kiskaisi 2. ulkoa murskavoittoon hurjalla ajalla 12,3/1609a. Viimeksi se laukkasi Kouvolan kiperässä ensimmäisessä kurvissa. Ruunan olisi voinut nostaa normaalimatkalla vaikka tasaveriseksi suosikiksi Force Onen rinnalle, mutta 2600 metriä on laskettava sille jonkinlaiseksi haitaksi.

7 M.T. Hopeandglory palasi viikko sitten lupaavissa merkeissä tauolta, kun aloitti uudelleen entisen valmentajansa tallista. Hännillä majaillut tamma pisteli tomerasti loppua.

Yllättäjät: 1 Instant Richin tulosrivi ei tee oikeutta sen nykyvireelle. Laukat ovat melko usein ikävästi sotkeneet hevosen menoa. Kolme kilpailua sitten se jaksoi hyvin pitkän kirinsä samoin kuin torstain välistartissaan. Lähtöpaikka on tällä kertaa hyvin mielenkiintoinen.

11 Benito Kievitshof kiri viimeksi oikein pirteästi, kun pääsi pussista ja vaikutti nousuvireiseltä.

14 York Kemp oli muutamia kertoja pieni pettymys, mutta esitti viimeksi taas positiivisen kirin. Vastaava suoritus riittää melko pitkälle tässäkin lähdössä.

Pelijakauma: Callum on selkeästi alipelattu ja M.T. Hopeandglorya on rastattu liikaa.

Juoksunkulku: Instant Rich vastaa vetotöistä, ellei Force One tule aikaisin vaatimaan piikkiä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Fast Cupin finaali on pyöreä kohde. Lähtöpaikkojen takia kärkirankkaus on välillä kolmen voiton putken ravannut 4 Bel Air, joka ei ole kovin riippuvainen juoksupaikoista. Tamma on tullut keulasta ja takaa ja oli viimeksi kuolemanpaikaltakin rehti kakkonen. Turussa sillä on hyvä mahdollisuus päästä piikkiin.

Haastajat: Kotiradan toivo 12 Shadow Of Brisbane on pärjännyt jatkuvasti loistavasti ja selvittänyt myös kaikenlaiset juoksut. Se oli karsinnassa kuolemanpaikalta toinen, voitti seuraavaksi keulasta murskatyyliin ja teki viimeksi ihan hyvän pitkän kirin. Lähtöpaikka vie rehdiltä hevoselta suosikkiaseman, mutta ainakin reipastempoisessa juoksussa se puskee voittotaistoon.

7 Captivate kuuluu edellisten kanssa samaan sarjaan, eli se on kehittynyt oikealla tavalla jatkuvasti. Ruuna kiri karsinnassa hänniltä vahvasti ja hävisi vain paljon helpommat juoksut saaneille. Captivate lopetti myös viimeksi vauhdikkaasti kovan hevosen vanavedessä.

3 Brilliant Player on kokenut muodonmuutoksen. Se tunnettiin aikaisemmin seurailijana, mutta on alkanut tehdä myös itse juoksujaan. Viimeksi tamma spurttasi helpon reissun jälkeen ylivoimavoittoon.

Myös 8 Joker Photo on muuttunut kovasti edukseen ja voittanut tässä kuussa kahdesti murskatyyliin keulasta. Se näytti toissa kerralla kykenevänsä nykyään teräviin spurtteihinkin, mutta vaatii tällä kertaa tasokkaassa lähdössä myös tuurit puolelleen ikävältä lähtöpaikalta.

5 Alert Kemp on voittanut kahdesti keulasta, muttei pääse nyt sinne. Tamman pitää vielä parantaa eikä se ole paljon pelattuna kiinnostava hevonen.

Yllättäjä: 6 Blue Pearlilla on alla hyvät juoksut. Se kamppaili Seinäjoella pitkällä kirillä kolmanneksi Bel Airin voittamassa lähdössä ja kiri viimeksi tarkan reissun jälkeen hallittuun voittoon ohi Brilliant Playerin.

Pelijakauma: Bel Airin kuuluisi olla suosikki Shadow Of Brisbanen sijasta. Myös Blue Pearl on jäänyt liian vähälle huomiolle. Brilliant Player ja Alert Kemp ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Brilliant Player laskee Bel Airin vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Lahjakas 3 Tuurin Toivo on aiheesta suuri suosikki, muttei aivan niin todennäköinen voittaja kuin sen huima peliprosentti kertoo. Hevonen ei avaa kovaa ja sillä on jonkinlainen laukkariski. Kuntonsa puolesta se pystyy jyräämään muut alleen vaikka 2. radalta ilman vetoapua. Seinäjoen T76-lähdössä Tuurin Toivo paikkasi alkulaukkansa upeasti nousemalla vielä toiseksi.

Haastajat: 10 Varjonova olisi syyskuun lopussa voinut voittaa T65-lähdön kovalla ajalla, ellei olisi kompuroinut loppusuoralla laukalle. Hevosen kunto on pitänyt, sillä se kiri viimeksi 2. ulkoa jo kärkeen, mutta tuli kalkkiviivoilla eri sarjoissa kilpailevan Suvi Kevättömän ohittamaksi.

6 Karkurin Valssi on palannut tauolta iskussa. Se voitti viimeksi auringontarkan reissun auttamana, mutta kovemmassa lähdössä ruunan puristustahto on koetuksella.

Yllättäjät: Varsakausiensa jälkeen 2,5 vuoden tauolle joutunut 1 Ainon Ilo on parantanut menoaan startti startilta ja on jo valmis ottelemaan T76-lähtöjenkin kärkisijoista. Se jäi toissa kerralla pussiin ja johti viimeksi kalkkiviivoille asti. Nopea tamma saa väkisin hyvän juoksun keulassa tai kärjen takana ja kuuluu aikaisin varmistuslapuille.

7 Muiston Prinssin lahjat riittävät, mutta sen voitontahto saisi olla parempi. Ori teki viimeksi hienon nousun toisen kaarteen laukan jälkeen.

Pelijakauma: Tuurin Toivo on noussut aivan liian suureksi suosikiksi. Ainon Ilo on kanuunarasti.

Juoksunkulku: Ainon Ilo vastaa toisille nopeille avaajille, ja sillä ajetaan luultavasti keulasta ainakin muita kuin suursuosikkia vastaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Tammojen Kasvattajakruunu ajetaan ensimmäisenä. Harvinaista kyllä, oriit ja ruunatkin Kriteriumissa terävällä spurtillaan piessyt 4 Arctic Passion joutuu lähtemän 20000 euron jahtiin haastajan roolista.

Suosikin viitan saa lautasilleen Kriteriumissa pitkällä kirillä hyvin neljänneksi sinnitellyt 1 Callela Ladyboss. Se ehti Turun välierälähdössä 5. ulkoa vahvalla vedollaan loppumetreillä voittoon. Jos suosikki onnistuu pitämään keulat, sen mahdollisuudet kasvavat entisestään.

Haastajat: Arctic Passion on ollut hyvä Kriteriumin jälkeenkin. Se teki välierässä 3. ulkoa reilun kierroksen vahvan kirin ilman vetoapua Callela Ladybossin edessä ja nousi viime lauantaina vielä kauempaa 6. ulkoa pääjoukon parhaaksi kaukana Flynn Bokosta. Tamma avaa lujaa ja lähtee jahtaamaan keulapaikkaa.

9 Proud Sally on kehittynyt upeasti starttien myötä syksyllä. Hevosen huippuhetki koitti Kymenlaakso-ajossa, jossa se pakeni maalisuoralla nappireissun jälkeen omaa vauhtiaan suosikeilta. Tamma näytti hallitsevan Kasvattajakruunun välierää keulasta, mutta tuli vähän ennen maalia Callela Ladybossin tavoittamaksi. Se voi saada takarivistä sopivan selkäreissun.

2 Zumurella on myös parantanut kilpailujen myötä. Tamma oli oikein sisukas välierässä, jossa rutisti kuolemanpaikalta väkisin ohi 3 Arctic Helenin. Tamman pitää vielä petrata jonkin verran, ennen kuin pystyy lyömään kovempia tammoja.

Yllättäen ilman voittoja tänä vuonna jääneen Arctic Helenin puristus tuskin riittää voittoon kovassa finaalissakaan, mutta juoksunkulun kannalta rakettiavaaja on avainasemassa. Jos se onnistuu ohittamaan suosikin kiihdytyksessä, tämän jälkeen piikkipaikka onkin tallikaveri Arctic Passionin ulottuvilla.

Yllättäjä: Myös Proud Sallyllä on tallikaveri mukana tavoittelemassa suuria seteleitä. 10 Stone Capes Olive kiri karsinnassa vauhdikkaasti, muttei ehtinyt viimeisestä parista ulkoa kolmatta sijaa korkeammalle.

Pelijakauma: Callela Ladybossin suosikkiasema on liian suuri ja myös Proud Sallyä on pelattu liikaa. Arctic Passion on selvästi alipelattu.

Juoksunkulku: Jos Arctic Helen pääsee ohi sisäradan hevosen, Arctic Passion etenee piikkiin. Muuten Callela Ladyboss johtaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Suomenhevosten keskipitkän matkan tasoitus on mielenkiintoinen. Lähes tasavahvoja voittajakandidaatteja lähtee kolmelta eri paalulta.

Kärkirankkaus on perusmatkalta joukon komentoonsa ottava 6 Ilon Ari, jolla on hieno kausi takana. Kovasti varmistunut ruuna pystyy avaamaan nykyään reippaasti. Sen kaksi viime voittoa ovat irronneet piikistä.

Haastajat: Kevätpuolella kanuunakunnossa ollut 9 Kantri oli kesän kilpailematta ja on taas muutamien starttien avulla löytänyt oman tasonsa. Viimeksi se iski etusuoralla Ilon Arin kimppuun ja sinnitteli maaliin tämän tuntumassa kolmantena. Matka suosii luultavasti vahvan sorttista vääntäjää enemmän kuin suosikkia.

Loistavasti viime talvena pärjännyt 12 Huimariina on taas löytänyt huippuvireensä. Se vastasi toissa kerralla keulasta voittoon ennätysajallaan ja jyräsi viimeksi ykköseksi yli kierroksen kirillä. Tamman tehtävä ei ole helppo kahdelta takamatkalta.

Yllättäjät: Pommiosastosta lapuille voi nostaa 11 Suvi Kevättömän ja 14 Suvelan Tähden. Ensin mainittu oli viimeksi tällä matkalla kuolemanpaikalta sisukas kakkonen hirmuvireisen Josveisin jälkeen ja jälkimmäisen alkukauden tiivis menestystahti on katkennut laukkoihin.

Pelijakauma: Kantri on pelihevosista karkeasti alipelattu ja Huimariinan suosio on liian kova. Suvi Kevätön ja Suvelan Tähti ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Mökin Tähti on aluksi nopein, mutta luovuttaa paikkansa Ilon Arille. Kantri iskee kuolemanpaikalle ennen kuin Huimariina aloittaa nousunsa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 6 Surprise Lordin tehtävä yksinkertaistui niin paljon Bret Bokon poisjäännin myötä, että se nousi selkeäksi varmaehdokkaaksi. Riuska avaaja pääsee tällä kertaa keulaan, mistä se kääntää hopeasijansa voitoksi. Nousuvireinen ruuna oli Seinäjoen vastaavassa lähdössä lähellä voittoa kuolemanpaikalta.

Haastajat: Syyskuun lopussa huikean hienon juoksun 2. radalta ilman vetoapua tehnyt 9 Stormysky vetäytyi seuraavan vaisun juoksun jälkeen tauolle. Se palasi hyvävireisenä tositoimiin viikko sitten ja kiri pontevasti maaliin, vaikka laukkasi lähdössä ja koki matkalla karikoita.

Pari kertaa vaisummin juossut 1 Air Gunner on jälleen nousuvireessä. Se kiersi Seinäjoella 3. ulkoa 700 metrin kirillä sisukkaasti kärkirintamaan ja hävisi vain täpärästi Surprise Lordille. Nyt sitä odottaa tarkka sisäratareissu.

4 Outlaw Merci löi paremman reissun ansiosta tallikaverinsa Stormyskyn Lappeen vauhtijuoksussa, muttei ole onnistunut sen jälkeen takajoukosta. Hevosen viime sijoituksiin ei pidä tuijottaa liikaa. Ruuna vastaisi keulasta hyvin suosikillekin, mutta sen lähtönopeus ei taida aivan riittää sinne.

Yllättäjä: Viimeksi paussin jälkeen voittajan taakse pussiin jäänyt 8 Oracle olisi ollut hyvistä asemista kuuma tipsihevonen, mutta ulkoradalta se tarvitsee kosolti tuuria.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Surprise Lord avaa keulaan, missä saa vetää haluamaansa tahtia. Air Gunner päässee sen peesiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu huipentaa kierroksen. Vasta kesän jälkeen kautensa avannut 2 Elian Web on ollut sen verran vakuuttava, että se ei ole hullumpi idea varmaksikaan. Ei ainakaan silloin, jos sen tietäisi varmuudella saavan keulat sisäpuolen hevoselta. Välieräjuoksu kävi ruunalle lähinnä hyvästä hiitistä.

Haastajat: 4 Still Loving You on jäänyt muiden ikäluokkahuippujen varjoon, koska se ei ole vielä onnistunut hyvistä yrityksistään huolimatta voittamaan isoja lähtöjä. Sellaisen ori ilman muuta jo ansaitsisi. Still Loving You kiersi välierässä matkalla Elian Webin rinnalle ja kiritti mukavasti maaliin asti vakavasti kuitenkaan uhkaamatta. Tallikommenttien perusteella sillä ei kainostella finaalissa suosikin rinnalla.

Juoksunkulun avaimet ovat 1 Saxoilla, jonka lähtönopeus riittää kevyesti piikkipaikan pitämiseen ykkösradalta. Hevonen voitti välierän näytöstyyliin keulasta, muttei ollut samalta paikalta lainkaan yhtä vahva viime lauantain startissaan.

Yllättäjät: 3 Joe di Maggio aloitti keväällä lupaavasti, kunnes joutui raviongelmiensa vuoksi kesäksi tauolle. Hevonen oli Kymenlaakso-ajossa kuolemanpaikalta rehti neljäs ja kiri Turun välierässä hyvin toiseksi.

Vasta kesän jälkeen aloittanut 9 Carleman jaksoi Kymenlaakso-ajossa keulasta kolmanneksi ja kiri välierässä takapareista vauhdikkaasti samalle sijalle. Se kärkkyy takarivistä suosikkien kilvanajoa matkalla.

Pelijakauma: Elian Web on hiukan liian suuri suosikki. Still Loving You, Joe di Maggio ja 11 Vagabondo ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Saxoi avaa parhaiten, mutta päästänee suosikin pian eteensä. Still Loving You lyö löylyä kuolemanpaikalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 8
Toto76-2: 4
Toto76-3: 3,10,1,7
Toto76-4: 1,4,10
Toto76-5: 6,9,12,11,14
Toto76-6: 6
Toto76-7: 2,4,3,9
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto76-1: 8
Toto76-2: 4,12,7,3,8,6
Toto76-3: 3,10,1,7
Toto76-4: 1,4,9,2,10
Toto76-5: 6,9,12,11,14
Toto76-6: 6
Toto76-7: 2,4,3,9
Hinta: 120,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›