Minja, Miisa

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Tampere 17.11.2015

Julkaistu:

Toto5
Urheita juoksuja keulahevosen ulkopuolelta tehneellä Rapido Streamlinella on pitkästä aikaa hyvä mahdollisuus päästä piikkipaikalle, minkä jälkeen ohittajista ei ole pelkoa. Kohteista löytyy myös muutamia maukkaita yllättäjiä, joten suosikin varaankin on mielekästä laatia rivit.

Toto5-1

Suosikki: Kesällä harvakseltaan kilpaillut 5 Tir du Caux teki syyskuussa kaksi nousujohteista juoksua normaalia köykäisemmissä porukoissa, mutta väsähti niiden jälkeen kovassa T76-lähdössä raskaan reissun uuvuttamana. Ruuna ei ole paussin jälkeen varmasti aivan herkimmillään, mutta yhtä paljon tauot eivät ole näkyneet sen otteissa kuin monilla muilla hevosilla. Se pystyy ottelemaan jo luokallaan kärkisijoista perin sopivassa sakissa.

Haastajat: 7 Kentucky Love on vähintään suosikin veroinen menijä, mutta sillä on alla vielä selvästi pidempi paussi. Sekin tulee ammattitallista, jonka hevosten kohdalla starttaamattomuutta ei pidä kavahtaa. Suosikkikaksikon paremmuus ratkeaa hyvin pitkälti kiihdytyksessä. Liukkaammin matkaan lähtevä pääsee hakemaan piikkipaikan, mikä on suuri etu tämän tyyppisessä lähdössä.

8 Invantaggio teki tauon jälkeen Jyväskylässä lupaavan juoksun, mihin nähden oli pettymys viime viikon T65-lähdössä. Ruunan kiri jäi hyvin tasapaksuksi, mutta sitä ei kannata tuomita yhden kilpailun perusteella.

Yllättäjät: 4 Staro Fantastic meni monta starttia alle kykyjensä, mutta antoi viimeksi valmentajansa ajamana vahvan viitteen uudesta tulemisestaan. Ruuna spurttasi viimeisen takasuoran laukan jälkeen pontevasti maaliin ja sille näytti jäävän voimiakin kosolti varastoon.

3 Andy Farming lopetti Forssassa asiallisesti, kun pääsi maalisuoralla tulemaan 4. sisältä ja vaikuttaa myös nousuvireiseltä.

Pelijakauma: Yllättäjäehdokkaamme ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Keulaan auton takaa avaavalle Fancy Candylle haetaan selkäreissua. Tir du Caux marssii halkomaan tuulta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: Jos 4 Joe’s Pokerface suorittaa omalla tasollaan, sille tuskin löytyy pysäyttäjää, mutta täysin luotettava kilpailija se ei ole ollut. Hevosen viime sijoituksiin ei pidä tuijottaa, sillä se on jäänyt surkeilta lähtöpaikoiltaan hännille, mistä sen on ollut täysin mahdotonta nousta kärkikahinoihin. Ihan hyvin tamma on kuitenkin pistellyt tulemaan lopussa. Joe’s Pokerfacella on tällä kertaa mahdollisuus päästä keulaan, mistä se otti viime voittonsa lokakuun alussa.

Haastajat: 8 Brilliant Player on syttynyt tallikavereittensa tavoin hienoon iskuun. Aiemmin lähinnä seurailijana tunnettu tamma on näyttänyt pystyvänsä tekemään nykyään itse juoksunsa. Toissa kerralla se oli piikistä pitelemätön ennätysajallaan. Viimeksi tamma lähti kurakelillä 1200 jäljellä etenemään 5. ulkoa, pääsi takasuoran lopussa keulaan ja tuli päätössatasella vain nappijuoksun saaneen vastustajansa ohittamaksi. Tamma selvittää nykyvireessään jopa kuolemanpaikankin pikamatkalla.

Kovaa avaava 5 Imagine Look hyötyy kovasti lyhyestä matkasta. Seinäjoen helpon keulavoiton jälkeen tamma ei innostunut Teivossa ohittelemaan 3. sisältä ja taipui viimeksi pahasti keulasta. Kiertelemiseen tamman mielenkiinto ei riitä, mutta sisäratajuoksulla totosija ei yllättäisi.

7 Joie de Fleuren korea tulosrivi hieman mairittelee, eikä se ole ulkopaikalta paljon pelattuna mielenkiintoinen pelihevonen. Tamma on saanut usein tarkkoja sisäratajuoksuja. Toissa kerralla se peri voiton, kun kärkihevonen rullasi yllättäen laukalle viime metreillä. Viimeksi se seurasi 2. sisältä kakkoseksi edullisen matkavauhdin jälkeen.

Yllättäjät: Vaikka 9 Sweet Choco on saavuttanut tällä kaudella vain yhden totosijan, mutta tulosriviään parempi hevonen kannattaa poimia potinräjäyttäjäksi revityksiin mielenkiintoiselta lähtöpaikalta. Viikko sitten se laukkasi loppukaarteessa, kun oli kirimässä kärkikamppailuun.

Viimeksi keulahevosen taakse pussiin juuttunut 11 Rainbow Cherry kärkkyy takarivistä ylivauhtista juoksua.

Alkukaudella kovasti kehittynyt 1 Ex Gracy oli saamaton tauon jälkeisessä juoksussaan vetisissä olosuhteissa 3. ulkoa ja hävisi liki 30 metriä Brilliant Playerille. Startin ja hyvän lähtöpaikan ansiosta se voi olla jo paljon lähempänä kärkeä.

Pelijakauma: Joe's Pokerfacen kuuluisi olla suurempi suosikki. Sweet Choco on paras merkki ja Joie de Fleure on ylipelattu.

Juoksunkulku: Joe’s Pokerface pääsee etenemään keulaan, vaikkei olisi ensi metreillä ripein.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: Varmistumisen myötä menestysputkeen iskenyt 2 Ilon Ari on takamatkaltakin suosikki, sillä paalulta starttaa vain yksi hevonen. Ruuna on lähtenyt selvästi aiempaa lujempaa matkaan. Molemmat viime voittonsa se on ottanut keulasta, jonne voi päästä nytkin etenemään nopeasti. Toissakertaisessa ennätysjuoksussaan Ilon Ari joutui tunnustamaan vain hirmuvireisen Jossaisin paremmakseen.

Haastajat: 1 Seppälän Wouti palasi useamman tasaisen juoksun jälkeen voittokantaan Porin raskaalla radalla. Se taivalsi 6. ulkoa viimeiset 1200 metriä väsymättä 3. rataa pitkin ilman vetoapua ja punnersi loppumetreillä hallitusti ykköseksi. Kankeasti käynnistyvä ruuna ei suuremmin hyödy etumatkastaan, vaan tulee luultavasti ohitetuksi ennen kuin ehtii saada koneensa kunnolla käyntiin.

Ilmiömäisessä vireessä keväällä kilpaillut 11 Kantri tarvitsi kesätauon jälkeen muutamia kilpailuja alleen, ennen kuin löysi taas itsensä. Viimeksi oli jo voiton vuoro 60 metrin takamatkalta. Ori venytti 5. ulkoa yli kilometrin kirinsä päätteeksi kärkeen ohi loppumetreillä laukalle masentuneen keulahevosen. Vastaava esitys ei riitä voiton uusimiseen selvästi kovemmassa sakissa, mutta väkivahva vääntäjä pystyy vielä petraamaankin.

4 Rikurilla tuli tauon jälkeen mukavasti loppua, vaikkei yltänyt seitsemättä sijaa ylemmäksi. Siltä saattoi viimeksi odottaa parempaa panosta, mutta kuolemanpaikka oli vielä liikaa Ilon Arin rinnalta. Nyt se pääsee lähtemään suosikin kanssa samalta viivalta eikä ole vaaraton sopivammalla reissulla.

12 Ruutu-Vieskerin viime sijoitukset eivät tee oikeutta sen vireelle. Toissa kerralla se joutui juoksemaan alkumatkan hirmuvauhdissa ulkoratoja pitkin ja jäi lopussa vielä pussiin. Viimeksi ruuna sortui lähtölaukkaan. Ruutu-Viesker ei ole samanlainen jyräilijä kuin sen tavoin 40 metrin pakilta starttaava Kantri, mutta jos vetäviä selkiä on tarjolla, ruuna voi yllättää vaikka kaikki vastustajansa.

14 Pireus on menossa taas parempaan suuntaan muutamien vaisumpien juoksujen jälkeen. Viimeksi se ei voinut keulasta mitään Välähdykselle hurjassa 21,5-lopetuksessa, mutta piti muut kilpailijat oikein selvästi takanaan. Hurjaa kiertämistä ruuna ei kestä, joten 40 metrin pakki ei ole sen lempipaikkoja startata.

Yllättäjä: 7 Järvsöeldin viime sijoitukset voi unohtaa. Toissa kerralla sen huumori ei riittänyt alkuunkaan keulajuoksuun ja viimeksi sillä ajettiin liian optimistisesti pitkä kiri, joka katkesi väsymiseen.

Pelijakauma: Ruutu-Viesker on jäämässä alipelatuksi.

Juoksunkulku: Takamatkalaiset saavat heti Seppälän Woudin kiinni. Ilon Ari tai Rikurilla pääsee lopulta johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: Vahvat viime juoksut kuolemapaikalta tehnyt 4 Rapido Streamline on varmaehdokas. Etenkin hevosen esitys Levi Cupin karsinnassa oli mitä mainioin. Finaalissa hevonen paineli kaksi kymmenystä lujempaa, muttei ollut aivan yhtä väkevä ja joutui tyytymään lopulta nelossijaan. Tänä iltana sillä on selkeä mahdollisuus päästä keulapaikalle asti.

Haastajat: 1 Airport Present voitti alkukesällä toisen Suomen starttinsa, mutta joutui sen jälkeen jäämään tauolle. Hyvälle avaajalle kelpaisi varmasti suosikin selkä pitkän paussin jälkeen keskipitkällä matkalla. Sen vireen pitävyyttä ei sovi epäillä.

2 Opening Day avaa myös tosi lujaa ja saa makoisan reissun kärkiryhmässä. Se voitti toissa kerralla kevyesti johtopaikalta, muttei saanut viimeksi parijonosta kunnon mahdollisuutta, koska ei lähtenyt kirivaiheessa yrittämään ulkokautta.

Yllättäjät: 5 Bro Bizz oli kuukausi sitten Lahdessa kuolemanpaikalta erinomainen kakkonen eikä hävinnyt kovin paljon ikäluokkalähdöissä kilpailevalle Ramble Onille. Viimeksi hevosen kirissä ei ollut samanlaista tenhoa 2. ulkoa, mutta huonoksi sen esitystä ei voinut moittia matkavauhdin oltua vastaan.

7 Piper paransi kovasti kolmanteen tauon jälkeiseen juoksuunsa ja kiri 3. ulkoa ylivoimakakkoseksi T76-jyrän Victor Quo Vadisin jälkeen.

Pelijakauma: Bro Bizz on suosikin varmistelijoiden huippumerkki.

Juoksunkulku: Rapido Streamline hakee alkumatkalla piikkipaikan sisäratojen nopeilta avaajilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: Kaksi hevosta erottuu muista. Nostamme lähtöpaikkojen takia rankingin kärkeen 2 Elegance Angeliquen, joka on voittanut molemmat tauon jälkeiset juoksunsa Kouvolassa uuden valmentajan käsistä. Ensimmäisellä kerralla sen esitys ei vielä nostattanut sen kummempia tunteita, mutta viime torstain loppuriuhtaisu oli näkemisen arvoinen. Tammalla kokeillaan jo varmasti keulajuoksua, koska kovin uhkaaja on kasipaikalle.

Haastajat: 8 Pollyn ensimmäinen Suomen startti sujui syyskuussa laukkojen lomassa, mutta toisella kerralla se näytti jo oikean osaamisensa ja rutisti vahvasti voittoon 2. radalta ilman vetoapua. Tamma joutuu ikävän lähtöpaikkansa takia vielä venymään lisää, mikäli meinaa uusia voittonsa.

4 Augustus kiri toisessa tauon jälkeisessä juoksussaan maalisuoralla vinhasti porukan perältä ja ehti kakkoseksi keulasta dominoineen 5 Benjamin Famen jälkeen. Jos uudesta kuskista on tehoa myös toisella kerralla, sijoituksen kirkastuminen ei suuremmin yllättäisi.

Benjamin Fame oli voittostarttinsa jälkeen oikein pehmeä viime perjantaina. Se sai viimeisen kierroksen alussa kuolemanpaikalla selän eteensä ja väsähti lopussa kauas pääporukan taakse. Ruuna on hyvin riippuvainen sisäratajuoksusta.

12 Man In Black pääsi ansaitulle lomalle heinäkuun lopussa. Hevonen kiri positiivisesti toiseksi, kun se palasi tositoimiin kuun alussa. Raskas keli ja reipas matkavauhti tasoittaisivat aina sisukkaasti loppuun yrittävän oriin lähtöpaikan haittaa.

Yllättäjät: Starttien myötä parantava 11 Zemeckis on myös riippuvainen kovasta temposta, koska siltä ei löydy minkäänlaista pätkänopeutta. Ruuna lopetti viimeksi mukavasti porukan keskeltä, muttei yltänyt Augustuksen veroiseen spurttiin.

9 Callbird ajautui Kouvolassa 4. sisältä vaisusti juosseen 7 Global Resourcen taakse pussiin ja alkaa olla taas tulosriviään vaarallisempi.

Pelijakauma: Zemeckis on alipelattu ja Global Resource ylipelattu.

Juoksunkulku: Elegance Angelique avaa keulaan eikä päästä ketään suosiolla eteensä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5,7,4
Toto5-2: 4,9
Toto5-3: 2,1,11,4,12,7
Toto5-4: 4
Toto5-5: 2,8,4,12,11
Hinta: 18,00 €

Suuri
Toto5-1: 5,7,8,4
Toto5-2: 4,8,9,11,1
Toto5-3: 2,1,11,4,12,7
Toto5-4: 4
Toto5-5: 2,8,4,12,11
Hinta: 60,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›