Hanna, Johanna, Jenni

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto4 Pori 9.11.2015

Julkaistu:

TOTO4
Moni vannoo Porissa Hopeadivisioonasankari Victor Quo Vadisin nimeen ja sen voitto tai tappio määrittää hyvin pitkälle rivin arvon maanantaina.

Toto4-1

Suosikki: 7 Alws Bean pujotteli Teivossa vahvasti alkulaukan jälkeen ja paljon parantaneen tamman vire pitää. Viimeksi tuli alussa yllättävä laukka, mutta ei sitä auton takaa pitäisi tulla. Ari Moilanen ajanee ulkoa aktiivisesti kohti keulapaikkaa ja tamma on perustellusti suosikki. Turussa hevonen osoitti kestävänsä kovankin avauksen, mutta tässä on toki vaarana, että koko matka mennään kovaa ja sen jälkeen lopussa voi löytyä ohittajia.  

Kovimmat haastajat: 4 Zelle's Escalade viuhtoi viimeksi keulassa ylivauhtia ja kesti hienosti voittoon, vaikka vauhti lopussa hidastuikin. Ruuna jäi sen jälkeen pois, mutta kyse ei kuulemma ollut hevosen vaivoista. Ykköshaastaja jatkaa jenkkikärryillä, joilla se on ollut mainio ja saattaa nytkin pitää huolen, ettei lähdössä kävellä matkalla.

5 Blue Pearl kiersi viimeksikin sitkeästi perille ja on vakiinnuttanut hyvän tason. Tamma voisi tässä päästä herkuttelemaan kovaa vetävän suosikkikaksikon takana, jolloin kirivoitto on enemmän kuin mahdollinen.

12 Brilliant Player voitti Forssassa oikein helposti keulapaikalta. Tamma osaa kiriä takaakin, mutta luonnollisesti se vaatii näistä asemista menestyäkseen kärjen liian kovaa vauhdinpitoa. 

2 Rocking Young on startannut tauon jälkeen pari kertaa ja vire on vahvasti nosteessa. Teivossa maisema vaihtui lopussa passiivisen taktiikan jäljistä siihen malliin, että ruuna kuuluu viidenneksi eniten pelattuna varsin ajoissa peleihin.    

Pelijakauma: Melko kohdallaan. Rocking Young voisi olla hieman enemmänkin pelattu ja Brilliant Player asemiensa vuoksi vähemmän. 

Juoksunkulku: Pelihevoset 4, 5 ja 7 avaavat kaikki kovaa, mutta Ari Moilanen taitaa olla ulkoradalta aktiivisin ja ajaa eteenpäin niin kauan kunnes keulapaikka irtoaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 8 Suhhaus ei ole enää aivan terävimmillään, vaikka toki viimeisissä on jäänyt jossiteltavaakin. Pitkä kausi alkaa lienee näkyä jo vahvan nousun tehneen tamman kintereissä. Ei sen peliprosentti nyt kauhean yläkantissa ole, mutta pelaajien alustavasti asettaman suosikkiaseman voi silti kyseenalaistaa. Lisäksi keskipitkä matka ei ole hevoselle kaikkein mieluisin, vaikka toki sekin sujuu sopivalla juoksulla.    

Kovimmat haastajat: 5 Loisto-Piirto nousee IS Raveilla haastajajoukon kärkeen ja olisi ehkä jopa suosikkiainesta. Tamman otteet ovat terävöityneet huomattavasti sen jälkeen kun yhteistyö Antti Teivaisen kanssa alkoi. Porissa hevonen oli pussissa ja haastoi viimeksi tiukasti Huimariinaa lopussa. Aivan kapeimpia kerrottuja yrittäville varmakamaa.

1 Hilpertliina kiinnosti viimeksi kovasti ja onnistuikin yllättäjänä. Tamma teki hyvän juoksun avoimia tammoja vastaan Vermossa ja sillä perusteella sillä on sille sopivalla matkalla hyvistä asemista taas saumansa. Nyt peliosuus on kuitenkin jo hieman yläkantissa.

9 Topin Musta oli oudon nahkea Teivossa ja pieni kysymysmerkki nyt. Edellisen Porin juoksun kaltaisella esityksellä voittoon on saumaa.

6 Ekulius ei ole onnistunut hetkeen ja on parin floppistartin jälkeen kysymysmerkki, mutta kaiken ollessa kohdallaan sillä on kapasitettia jyrätä vaikka ykköseksi.    

Yllättäjät: 4 Irwin laukkasi tauolta paluussaan yllättäen johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla. Silmämääräisesti katsottuna voimia oli vielä jäljellä, eikä kyvykkään ruunan paljoa tarvitse parantaa, että se voisi vaikka yllättää tässä. 3 Sirkan Sakari pärjäsi asiallisesti viime talvena ja valmentajan mukaan hevonen tuntuu ehkä jopa paremmalta nyt kuin silloin. Toki suoraan tauolta menestyminen voi olla tiukassa.  

Pelijakauma: Loisto-Piirto on selkeimmin alipelattu. Irwin ansaitsisi myös asteen enemmän huomiota, vaikka taulu ei lupaa mitään. Suhhaus ja Hilpertliina ovat nyt hieman ylipelattuja. 

Juoksunkulku: Hilpertliina voisi ottaa näistä asemista joukon komentoonsa, vaikkei se mikään raketti olekaan. Välikarsinasta tulee moni vauhdilla, mutta Peter Lindroos ajaisi silti varmasti mieluusti keulasta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 4 Victor Quo Vadis voitti Porissa Hopeadivisioonafinaalin reilu viikko sitten komean esityksen jälkeen kierrettyään alussa kolmatta johtavan rinnalle ja kohtaa nyt oikein merkittävästi sopivampaa vastusta kuin silloin. Ruunan kavioita säästellään tässä Seinäjoen isoa lähtöä varten, mutta se kuuluu kyllä niihin harvoihin hevosiin, jolle etukengättömyys nyt ei ole kovin suuri kynnyskysymys. Isompi kynnyskysymys on 80:n paikkeilla liikkuvat peliprosentit. Suosikki ei ole haavoittuvainen oman juoksunkulkunsa suhteen, mutta ei kuitenkaan pätkänopeimpia ja siinä piilee oma vaaransa voiton suhteen. Toki rivin selvästi todennäköisin voittaja ja aivan hyväksyttävä varma niille, jotka siihen haluaa luottaa ja joille peliprosentti on vain numero.   

Yllättäjät: 1 Kingcobra omaa kovan kapasiteetin, mutta ongelmia on riittänyt pitkin uraa. Ruuna oli asiallinen kokeessa, vaikka valmentajan mukaan luonnollisesti tukkoinen. Hevonen ehti tulla sen jälkeen kipeäksi ja on edelleen siksikin pieni kysymysmerkki. Kingcobra on kuitenkin luultavasti matkalla suosikin selässä ja se hevonen joka sen ensisijaisesti voisi kirissä lyödä. 5 York Kemp on rahallisesti ylisarjassa, mutta aivan asiallisten viime esitysten myötä silti yksi lähdön kovinta osastoa. 8 Saichania on hieman tauluaan paremmassa iskussa ja luultavasti tamma jysäyttää totopommin jossain vielä syksyn aikana. Nyt tarkan juoksun vaativa hevonen on kuitenkin varsin hankalissa lähtöasemissa.         

Pelijakauma: Suosikki on liikaa pelattu, vaikkakin tietysti kierroksen selvästi todennäköisin voittaja.  

Juoksunkulku: Suosikki etenee alkumatkalla Kingcobran ohi keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 4 Winner Type ei ole ollut viimeisissään aivan terävin mahdollinen, mutta maanantain asetelmat puoltavat sitä niin vahvasti, että selvä suosikkiasema on perusteltua. Ruuna pääsee mielipaikalleen keulaan ja mailin matkakin on iso plussa. Hevonen toki osaa ailahdella ja on ailahdellutkin, mutta tässä voitto pitäisi tulla johtopaikalta aivan rutiinisuorituksellakin. Tämä tehtävä on kuitenkin merkittävästi helpompi kuin viimeisimmät.   

Kovimmat haastajat: 7 Cheat Sheetin onnistuminen roikkuu ilmassa ja paremmalta paikalta se olisi oikein vakavakin haastaja suosikille. Näistäkin asemista ruuna nousee tukimerkiksi isompaan systeemiin. Konkari on viime aikoina joko kirinyt hyvin ja/tai ollut pussissa. Se lähtee kyllä tosi kovaa, mutta asemien saaminen voi olla hankalaa näin ulkoa kiivaalla maililla.

10 Benito Kievitshof ja 11 True Blue jatkavat tasaisen varmassa vireessä ja molemmille nämä kelit ovat vauhtien hidastumisen myötä plussaa. Nyt kuitenkin pyrähdetään maili ja kaksikon on melkoisen hankala ehtiä täältä haastamaan suosikkia tai sen ykköshaastajaa.

1 Exdell ei ole hurmannut viime aikoina ja melko täydelliset lähtöasetelmatkaan eivät saa kiinostumaan siitä nyt.

Pelijakauma: Suosikki voisi olla vielä hieman enemmänkin pelattu kuin aamun reilu 30 %.    

Juoksunkulku: Winner Type avaa helposti keulaan ja kuski saa luultavasti säätää matkavauhdin haluamakseen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 7,4,5,2
Toto4-2: 5,8,1,9,6,4,3
Toto4-3: 4
Toto4-4: 4
Hinta: 5,60 €

Suuri
Toto4-1: 7,4,5,2,12
Toto4-2: 5,8,1,9,6,4,3
Toto4-3: 4,1,5,8
Toto4-4: 4,7
Hinta: 56,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›