Atso

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Pori 31.10.2015

Julkaistu:

Toto76
Finaalikierroksella ei ole jaossa ylimääräistä rahaa, mutta urheilullinen tarjonta on huippuluokkaa. Viime syksyistä St. Leger -voittoaan puolustava Venice on alipelattuna hyvä apuvarma Välähdykselle. Porissa starttaa myös muutamia mahtavia ehdokkaita potinräjäyttäjiksi So Cluelessin johdolla.

Toto76-1

Suosikki: Kierroksen avaa 4-vuotiaiden suomenhevosten Satakunta-ajo, jossa potentiaalisia voittajaehdokkaita starttaa eri matkoilta. Karsintavoittajat 12 Lilin Jytky ja 13 Ypäjä Illeri lähtevät peräti 60 metrin pakilta, mistä niiden tehtävä ei ole helppo.

Nostamme siksi suosikiksi Kriterium-karsinnassa huiman juoksun kuolemanpaikalta tehneen 11 Tupla-Erkin. Ori laukkasi loppukilpailussa loppukaarteessa hyvistä asemista, ja sen ravi oli epävarmaa myös Satakunta-ajon karsinnassa. Loppumatkalla hevonen kokosi itsensä ja kiri lujaa kakkoseksi.

Haastajat. Lilin Jytky on kehittynyt ihailtavasti. Se venyi Kriteriumissa tarkan reissun jälkeen toiseksi ja kiri Porin karsinnassa ylivoimavoittoon, kun keulahevonen masentui sen puristuksessa laukalle 100 jäljellä.

Paalulta starttaava 6 Untero saattaa karata kaikilta, jos selvittää alun ravilla. Näin ei käynyt karsintalähdössä, jossa hevonen jäi tuhottomasti alkulaukassaan. Se kulki tämän jälkeen niin hyvin, että voi pystyä lauantaina 28-aikaan. Silloin kokeneemmat takamatkalaiset olisivat helisemässä. Untero ei pääse kuitenkaan kilpailemaan vuohisongelmien vuoksi parhaassa balanssissa (kts. tallikommentit), joten jonkinlainen arvoitus se on.

Ypäjä Illeri on ollut hyvän kehityksen alla. Se peri Kriteriumissa piikkipaikan viimeisellä takasuoralla ja jaksoi kolmanneksi. Satakunta-ajon karsinnassa tamma eteni kärkeen päätöslenkin alussa ja kesti voittoon, vaikka muut lähestyivätkin loppumetreillä.

Yllättäjät: 10 Loonastasta oli Kriteriumissa pieni pettymys hyvän karsintajuoksun jälkeen. Porin karsintalähdössä ori kamppaili kuolemanpaikalta hyvin perille.

Jos 9 Leksus Rols pääsisi normaalisti matkaan, se voisi venyä yllättävän pitkälle. Ruuna ei hävinnyt karsinnassa hitaan alun jälkeen kovin paljon Ypäjä Illerille.

Alle kykyjensä kilpailut 7 Turbo-Jytky paransi jonkin verran karsintalähtöön. Jos nopea avaaja pystyy vielä pudottamaan ajastaan noin sekunnin, sekään ei ole ulkona kärkikuvioista.

Pelijakauma: Untero on varsinkin tallikommenttien jälkeen selkeästi ylipelattu. Tupla-Erkki on puolestaan rajusti alipelattu.

Juoksunkulku: Turbo-Jytky saa muilta paaluhevosilta paitsi Unterolta keulat. Tupla-Erkki tulee ajoissa eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Pronssidivisioonafinaali on huimatasoinen. Paljon kertoo se, että esimerkiksi 11 Hillbilly Hilda on vasta rankingin kahdeksannella sijalla yönmustalta lähtöpaikaltaan.

Nostamme ykkösnimeksi juoksunkulkupsyykkauksella 5 Bite The Bulletin, joka on ollut kesän jälkeen jatkuvasti totosijoilla. Se joutui tyytymään kahden keulavoiton jälkeen viimeksi kolmossijaan, mutta oli lähtölaukka huomioiden vähintään yhtä hyvä kuin aikaisemmin. Sillä on jälleen hyvä sauma päästä piikkiin.

Haastajat: Myös 9 Valentin Ladayn voittoputki katkesi viimeksi. Sekin laukkasi, mutta loppusuoran alun hyppy ei vienyt hevoselta voittoa, vaan se oli jo ennen sitä lyöty kuolemanpaikalta. Vaikka ruuna otti kaikki alkusyksyn tolppansa piikistä, se pystyy tulemaan myös takaa.

Vaikka 6 Zatopek Hoss paineli viimeksi kuolemanpaikalta hyvän ajan ja oli kolmas, yhtä hyvä se ei ollut kuin sitä ennen suvereenissa keulavoitossaan. Hevosella on kaarteissa laukkariski, mutta muuten se on yksi kovimmista voiton tavoittelijoista.

Kovakuntoisena kesätauolta palannut 1 Frosty Vice pystyy myös pärjäämään, ellei jää sisäradalle pakettiin. Ruuna spurttasi ensimmäisellä kerralla hänniltä tuulispäänä toiseksi Valentin Ladayn jälkeen ja voitti viimeksi iltaravilähdön hallitusti pitkällä kirillä.

2 Sahara Hotshot kärsi kolme starttia sitten vatsaongelmista, mutta on kirinyt viime kilpailuissaan mallikkaasti. Sekään ei ole ylisarjasta huolimatta täysin ulkona voittotaistosta.

Yllättäjät: 4 Confectioner kiri ensimmäisessä Suomen startissaan passiivisen taktiikan jälkeen viimeiseltä sijalta tuulispäänä kolmanneksi ja voittikin seuraavan kilpailunsa pystyyn kärkipaikalta. Viime lauantain startti jätti kuitenkin kysymysmerkkejä ilmaan. Ruuna menetti mahdollisuutensa väsyneen takana, muttei esittänyt mitään, kun pääsi takajoukossa kirikaistalle loppukaarteessa.

Hirmuiskuun syksyllä kohonneen 3 Rocking Loven kunto ei ole laskenut, vaikka sen viime sijoitukset ovat olleet arkisia. Tamma on saanut molemmissa juoksuissaan aivan liian raskaat juoksut, joilla menestyminen olisi vaatinut ykköstason menijän.

Aina loppuun asti esimerkillisesti taisteleva 10 Fire Spruce on esittänyt upeita kirejä ja kärkkyy ylivauhtista tempoa takarivistä.

Pelijakauma: Confectionier on jäänyt liian vähälle huomiolle vaisun viime juoksunsa perusteella ja myös Rocking Love on alipelattu. Zatopek Hossia on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Bite The Bullet avaa keskeltä keulaan ja Zatopek Hoss joutuu kiertämään kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki/Varma: Välivuoden jälkeen kaikki tämän kauden 12 starttiaan voittanut 3 Välähdys ei oikeastaan perusteluista kaipaa. Hevonen on ollut yksinkertaisesti liian vahva vastustajilleen, eikä juoksupaikoillakaan ole ollut sille minkäänlaista merkitystä.

Viimeksi Välähdyksen tappio oli lähempänä kuin aikaisemmin, mutta hevosen voimien loppumisesta se ei ollut kiinni. Selästä maalisuoran puolivälissä iskenyt 10 Syytinki jätti ovelasti radan väliin niin, ettei Välähdys heti tajunnut vastata sille. Voi olla, että suosikin kuski välttelee tällä kertaa piikkiin ajamista, sillä ori on paremmin hereillä vaikka kuolemanpaikalla.

Haastajat: 7 Ryti-Tyttö on myös ravannut huippukauden ja olisi kuulunut jo tänä vuonna kuningatarkisaan. Vaikka hevosen sijoitukset ovat heitelleet, sen kunto on pysynyt vakaana. Toissa keralla tamma jäi takamatkan sisäradan lähtöpaikaltaan liian vaikeisiin asemiin, mistä kovakaan loppuveto ei nostanut sitä enää voittotaistoon. Viimeksi Ryti-Tytön juoksu sen sijaan onnistui mainiosti ja se kiri lopulta selvään voittoon, kun hyvin vastaan harannut kilpakumppani sortui maalisuoralla laukalle.

Katapultin tavoin avaava 5 Ruutu-Viesker on ollut hyvä kesätauon jälkeisissä starteissaan, vaikka voittoja ei ole vielä irronnut. Viime sijoitukseen ei pidä tuijottaa, sillä vaikealta lähtöpaikalta startanneen ruunan juoksu ei onnistunut alussa eikä lopussa. Sillä voi ajaa keulastakin ainakin muita kuin Välähdystä vastaan.

2 Viksun Tyttö puhkesi kesän jälkeen oivaan kuntoon. Se löysi Lahdessa kiriväylän sisäradalta viime tipassa ja ehti kiskaista voittoon. Viimeksi huumoritamma joutui tekemään liikaa töitä ensimmäisellä kierroksella ja masentui pahasti loppumatkalla.

Terävästi kirivä 12 Suhhaus on niin huonolla lähtöpaikalla, että vaatii kosolti tuuria totosijaa varten. Pitkää kiertämistä se ei vieläkään kestä muiden osallistujien veroisesti.

Pelijakauma: Suosikki on jonkin verran ylipelattu. Ruutu-Viesker on varmistelijoiden huippumerkki.

Juoksunkulku: Ruutu-Viesker riistää keulapaikan. Välähdys etenee alkumatkalla joko piikkiin tai kuolemanpaikalle kontrolloimaan juoksua.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Kyvyt esiin -divisioona on huippuvaikea kohde. Jo suosikin nimeäminen on makuasia. IS Ravien niukka kärkirankkaus on pitkän tauon jälkeen vahvassa kunnossa tauolta palannut 7 Nelilyn Big Boss. Ruuna voitti näyttävästi keulasta toissa juoksunsa ja kiri viimeksi takapareista hienosti voittajan tuntumaan. Onnistuneen juoksun saaminen ei ole suosikilla kuitenkaan selviö seiskaraiteelta.

Haastajat: 9 Heaven’s Fire kokee mielenkiintoisen kuskivahvistuksen. Se voitti välillä kolme kertaa vahvoilla juoksuilla, muttei ollut viimeksi kenkien kanssa läheskään yhtä vahva. Hevosen balanssi kannattaa varmistaa huolella.

3 Quartam de Caelo mielii viime kilpailujensa tavoin piikkiin. Se voitti sieltä kahdesti, mutta jäi viimeksi loppumetreillä kolmanneksi. Raastavaa tempoa se ei kestä.

2 Kleine Maria on kehittynyt toivotulla tavalla syksyllä. Se on voittanut viime kilpailunsa väljästi piikistä, mutta T76-finaalissa vastus on paljon tiukempi.

6 Better Boost ei ehtinyt toissa kerralla 11-radalta kärkitaistoon, mutta on muuten menestynyt jatkuvasti uudesta tallista käsin. Viimeksi se leikitteli kevyessä lähdössä keulasta. Tällä tasolla hevosen juoksun pitää onnistua voittoa ajatellen.

12 Lad Holiday vaatii piippuhyllyltä kosolti tuuria, vaikka on ollut hyvin kehityskykyinen. Se kiri toissa kerralla piilojuoksun jälkeen omaa vauhtiaan voittoon ja näytti viimeksi keulassa koko ajan voittajalta, kunnes yksi vastustaja pyyhkäisi ohi loppumetreillä.

Yllättäjät: 11 So Clueless on yksi kierroksen maukkaimpia ideoita. Hevonen oli kolme starttia sitten jostain syystä lähes kilpailukunnoton mutalähdössä, mutta hevosen viime esitykset ovat olleet vaativilla juoksuilla huippuhyviä.

4 Vanity Coger kärsi viime kilpailussaan epäonnesta, kun vastustaja pysähtyi eteen, mutta lopetti sen jälkeen nousukuntoa esittäen. Vastus voi olla vielä liian kova, mutta hevosta kannattaa ainakin seurata seuraavia kilpailuja varten.

Pelijakauma: Heaven’s Firea, Kleine Mariaa, Better Boostia ja 5 Showtimea on pelattu liikaa. Quartam de Caelo ja varsinkin So Clueless ovat tykkirasteja. Myös Nelilyn Big Boss on alipelattu.

Juoksunkulku: Kleine Maria ja Quartam de Caelo iskevät yhteen alussa. Jälkimmäinen pääsee piikkipaikalle. Better Boostilla ja Nelilyn Big Bossilla voi olla myös samat aikeet.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 13 Camrin kausi on ollut ainakin omistajalleen pettymys, vaikka se on kerännyt rahaa enemmän kuin viime vuonna. Loukkaantumisista kärsineen oriin vire on viime kilpailujen perusteella nousussa. Viikko sitten oli jo täysosuman vuoro. Hevonen joutui vetämään lujaa ja jaksoi vastata niukkaan, mutta varmaan voittoon. Vaikka takamatkalta ei ole koskaan yksinkertaista nousta voittoon, Camrin vauhtivarat ovat niin hirmuiset, että se ehtii lyhyemmälläkin pätkällä monista vastustajista ohitse.

Haastajat: 11 Vektorin Maine on kohonnut syksyn myötä jälleen huippuvireeseen ja voittanut kaksi viime kilpailuaan pystyyn keulasta. Ruuna ei ole toisten takana täysin ravivarma, ja sen juoksun on muutenkin onnistuttava entistä kovemmassa porukassa.

6 Ekoloki voitti loppukesällä kahdesti T76-lähdön, mutta oli viimeksi reilun kuukauden tauon jälkeen vaisumpi. Loppusuoran laukka kaukana takajoukossa ei vienyt siltä edes rahasijaa. Talikommenttien mukaan ratavaloja vierastanut hevonen kävi tulisilla hiilillä ennen juoksua. Jos se on oma itsensä ja pääsee keulaan, siitä ei tulla helpolla ohitse.

Yllättäjät: 16 Tapsan Tahti hävisi Lahdessa vain kymmenyksen Camrille, vaikka sai selvästi tätä raskaamman juoksun kuolemanpaikalla. Viikko sitten se laukkasi päätöspuolikkaan alussa, kun yritti parantaa 3. rataa pitkin.

15 Aki-Vei on jälleen varmistunut monté-lähtöjen myötä, muttei sen laukkariskiä voi vielä vähätellä. Ruuna on kirinyt kevyemmissä lähdöissä pirteästi voittoihin.

9 Viksanteri menee starttien myötä koko ajan eteenpäin. Se lopetti viimeksi aivan hänniltä pirteästi.

2 Suvelan Tähti on alkanut laukkailla taas tavallistakin herkemmin, mutta tiistaisen kovan esityksen perusteella ruunan kunto on säilynyt kovana.

Samat sanat pätevät 4 Passittomaan. Laukat ovat pinnassa, mutta vääntöä löytyy. Viimeksi hevonen laukkasi omia aikojaan huppuasemista kierros jäljellä, kulki sen jälkeen lujaa ja jäi loppusuoralla vielä pussiin.

Pelijakauma: Tapsan Tahti, Aki-Vei, Viksanteri ja Passiton ovat parhaat rastit. Camri ja Vektorin Maine ovat yliarvostettuja.

Juoksunkulku: Ekoloki hakee voimalla piikkipaikan Villikunkulta avauspuolikkaan aikana. Vektorin Maine tulee takamatkan hevosten alta ajoissa eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Viidettä peräkkäistä voittoaan hakeva 11 Victory Bonsai on yksi kierroksen varmaehdokkaista. Huippulahjakkaalle oriille ovat käyneet kaikenlaiset juoksut. Nytkin se joutuu lähtöpaikan takia haalarihommiin, mutta hyvähän sitä on päästellä, kun nuoruuden intoa vielä löytyy.

Haastajat: 5 Victor Quo Vadis pyrkii kynsin hampain keulaan, koska on vapaalta radalta parhaimmillaan. Lahdessa se kiri tarkan sisäratareissun jälkeen kärkirintamaan ja oli tiistain välistartissaan Teivossa kuolemanpaikalta vahva kakkonen.

9 Demi de Veluwen juoksut eivät ole menneet viime aikoina putkeen ja se on paljon sijoituksiaan vaarallisemmassa kunnossa. Rehti tamma kiri toissa kerralla parasta vauhtia kärkihevosten tuntumaan 5. sisältä ja sinnitteli viimeksi kuolemanpaikalta kolmanneksi tammojen huippulähdössä.

Loppukesällä Suomessa aloittanut 7 Up Up And Away on ollut syyskuun alun starttiaan lukuun ottamatta oikein hyvä. Viimeksi se ravasi hallitun keulavoiton, vaikka kärsi varusteongelmista. Up Up And Away vetäisi keulasta pitkään, mutta sen on tällä kertaa vaikea päästä sinne.

Myös kolme viime juoksuaan voittanut 12 Landers Power on lähtöpaikan armoilla. Keulassa erikoisen hyvin viihtynyt ruuna voitti viimeksi myös takaa, mutta pääsi aloittamaan kirinsä 2. ulkoa.

1 Good Dynamite voitti viikko sitten pitkällä kirillä, kun raju ylivauhti suosi sitä. Syksyn aikaisemmissa starteissaan hevonen ei ole esittänyt sellaisia otteita, että riittäisi näin tasokkaassa lähdössä voittoon.

Yllättäjä: 10 Bory teki toissa kerralla yhden uransa parhaista juoksuista ja kamppaili pitkällä kirillä kolmanneksi. Se oli viimeksikin aivan hyvä yllättävän lähtölaukan jälkeen.

Pelijakauma: Victory Bonsai on lähtöpaikkansa takia liian suuri suosikki ja myös Good Dynamite on ylipelattu. Victor Quo Vadista on pelattu käsittämättömän vähän ja myös Demi de Veluwe ja Bory ovat ronskiksi alipelattuja.

Juoksunkulku: Havbergs Mimi avaa johtoon, mutta päästänee Victor Quo Vadisin vetotöihin. Up Up And Away lähtee myös lujaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Viime vuoden St. Legerissä ylivoimavoittoon kirinyt 6 Venice on tuskin lyötävissä tänä vuonnakaan. Asetelmat näyttävät 2600 merin tasoitusajossa sellaisilta, että huipputamma pääsee hakemaan ajoissa kärkipaikan.

Vaikka Venice on jäänyt voitoitta kolmessa viime juoksussaan, sen esityksissä ei ole ollut moittimista takarivin lähtöpaikoilta. Viime lauantain Espoon Palkinnossa tamma kiri väkevästi 3. ulkoa, mutta ensimmäisen kierroksen rauhassa vetää saanutta 5 Moonlight Lovea se ei aivan tavoittanut.

Haastajat: Moonlight Love ei ollut välillä parhaimmillaan, mutta viime juoksujensa perusteella se on löytänyt jälleen huippukuntonsa. Tiheät starttivälit ovat näyttäneet sopivan tammalle, joka oli viime vuoden kilpailussaan toinen.

Jos Veniceä haluaa väkisin varmistella, kolmanneksi hevoseksi lapuille täytyy poimia nuoruuden innolla matkaan lähtevä 1 Kiikku’s Chance. Vaikka ikäluokkalähdöt vuoden lopussa hyvästelevä tamma on hyvin lahjakas, suosikin lyömiseen sen rutiini ei välttämättä riitä. Sekin juoksi viikko sitten Vermossa, missä hoiteli Tammachampionin leikitellen piikkipaikalta.

Muilla hevosilla ei näyttäisi olevan pienimpiäkään mahdollisuuksia voittoon. 9 Yahuu Hoss yllätti Venicen ja kumppanit toissa vuoden St. Legerissä, muttei ole löytänyt loukkaantumisensa jälkeen aivan samanlaista virettä.

Pelijakauma: Kiikku’s Chancen kuuluisi olla vasta kolmossuosikki. Venicen prosentissa on kasvun varaa.

Juoksunkulku: Lujaa voltista ampaiseva Venice hakee avauslenkillä keulapaikan Kiikku’s Chancelta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 11,12,13
Toto76-2: 5,9,1,4,3,10
Toto76-3: 3
Toto76-4: 7,9,3,11
Toto76-5: 13,6,16,15,9
Toto76-6: 11
Toto76-7: 6
Hinta: 18,00 €

Suuri
Toto76-1: 11,12,6,13
Toto76-2: 5,9,1,4,3,10
Toto76-3: 3
Toto76-4: 7,9,3,11
Toto76-5: 13,11,6,16,15,2,9,4
Toto76-6: 11,5,9
Toto76-7: 6
Hinta: 115,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›