Alvar, Auno

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 14.10.2015

Julkaistu:

TOTO65
Global Option on tuttu tukipilari Toto65:ssa. Se saa varmakaveriksi taukohevosen. Isokengän lisäksi ravi-illassa on tarjolla muutenkin mukavan tasokasta menoa.

Toto65-1

Suosikki: 7 Joe Di Maggio on esittänyt tauon jälkeen sellaisia otteita joita siltä oli hyvän kevään perusteella lupakin odottaa, vaikkei käteen ole jäänyt kuin luu. Kriterium-karsinnassa ori laukkasi alkumatkalla hylkäykseen, mutta teki sen jälkeen vahvan juoksun ja kiri toisena maaliin. Sitä edellisessä Vermon startissakin maisema vaihtui asiallisesti hankalista asemista. Oriilla voisi luokan perusteella olla moninkertainen voittosumma ja ikäluokkakilpailumenestystä, mutta ongelmat ovat hidastaneet. Keskiviikon tehtävä vaikuttaa hieman heikosta lähtöpaikasta huolimatta sopivalta, mutta kolmevuotias on kohonnut alustavasti peleissä liian isoksi suosikiksi. Se ei ole kuitenkaan täysin varma suorittaja, eikä pääse tällä peliosuudella varman rooliin.

Kovimmat haastajat: 3 Evel Knievel, 12 Carleman ja 6 Indyana Poliss kohtasivat toisensa pari viikkoa sitten Jyväskylässä. Kaksi ensin mainittua laukkasivat heti kiihdytyksessä ja viimeisin kiri 2. ulkoa kakkoseksi. Kolmikko on vahvassa kehitysvaiheessa, eikä viime startin perusteella mikään näistä ole ylivertainen tosiinsa nähden. Edit: (Carleman jää pois)

2 Prince Albert on osoittanut jaksavuutensa, mutta vauhdin puute on merkittävä ongelma ja ollut esteenä kärkisijoille. Voittoon yltäminen tuntuu nytkin hankalalta ellei lähtöön saataisi huomattavaa ylivauhtia. 

Yllättäjät: 9 Arctic Masculino kiri Kriterium-karsinnassaan positiivisesti totoon, mutta sillä on pohjimmiltaan sama ongelma kuin tallikaveri Prince Albertilla. Pätkää uupuu. 11 Majestic Shark on ollut pettymys kykyihinsä nähden, mutta sen päivärutiinissa on nyt muuttunut moni asia ja hevonen voi parantaa yllättävän paljon. Menestyminen on toki näistä asemista silti vaikeaa. 

Pelijakauma: Joe Di Maggio on liikaa pelattu, vaikkakin sen peliosuus tullee alaspäin iltaan mennessä jonkin verran. Hyviä merkkejä löytyykin sitten liuta lähinnä osastolta 3,6,9 ja 11.

Juoksunkulku: Radoilta 1 ja 3 avataan parhaiten, mutta Joe Di Maggio tulee ulkoa voimalla ja hakee kärkipaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki/varma: 1 Velvet Girlin kohdalla on isona kysymysmerkkinä kilpailutauko ja pienempänä lähtöpaikka. Tamma on kuitenkin niin paljon vastustajiaan kovaluokkaisempi menijä, että siitä napataan systeemien tukipilari huolenaiheista huolimatta. Herkästi vaivaantuvalle hevoselle tauko on luultavasti tehnyt vain hyvää, eikä sen aivan sataprosenttinen tarvitse tässä ollakaan voittaakseen. Keulapaikan puolustaminen ei taida olla todennäköisin skenaario, mutta ei mahdotonkaan ajatus. Joka tapauksessa Juhani Tapanilla on hyvä mahdollisuus päästä viimeistään kiihdytyksen jälkeen nostamaan toiselle.

Kovimmat haastajat: 5 Sands Pepper oli viimeksi 2. ulkoa asiallinen ja hävisi vain koville hevosille, mutta jotenkin hevonen jättää tunteen, ettei ole aivan terävimmillään. Silti varmamme ykköshaastaja.

6 Like You esitti Lappeessa vahvan kirikierroksen ja spurttasi viimeksikin mukavasti. Hieman tasainen avaaja on kuitenkin ongelmallisella paikalla, eikä mielekäs juoksupaikka löydy välttämättä kovin helposti.   

Yllättäjät: Nopeat 4 Get Going Grace ja 3 Alvena Sonja eivät ole hevosina aivan edellisten tasolla, mutta pystyvät optimijuoksuilla yllättämään itseään kovempiaan. 8 Angel Valley jatkaa iskussa, mutta lähtöpaikka vie tällä kertaa suurimmat menestyshaaveet. 

Pelijakauma: Suosikki on alipelattu. 

Juoksunkulku: Moni avaa hyvin. Sands Pepper on niukka suosikki etenemään keulaan, vaikkei suosikinkaan keulapaikka ole mahdottomuus.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: 9 Oden Tilly on ollut varsin vakuuttava jo jonkin aikaa. Takarivi on tietysti merkittävä hidaste, mutta ruuna on voittanut johtavan rinnalta ja parijonosta, joten ohjastajan työkalupakissa on monenlaisia vaihtoehtoja. Vauhtikestävä hevonen ilmestyy viimeistään loppusuoralla mukaan voittotaistoon.

Kovimmat haastajat: 3 Broidi palasi pitkältä tauolta voittoisana ja valmentajalla on oriista pelkästään hyvää sanottavaa. Nelivuotias on kuitenkin kerännyt hieman liikaakin luottoa tuon sinällään kyllä kelpo esityksen jälkeen. Vastus kuitenkin kovenee nyt asteen, eikä voittokulun jatkaminen ole niin yksinkertaista. Hyvä avaaja saa toki taas selkeän juoksun, mutta alussa on hieman liiankin kovan vauhdin vaara.

7 Mr Mallorca puski Derby-karsinnassa loppua vain tasaisesti, mutta se oli ymmärrettävää, sillä ori oli avauskierroksella kärjen perässä kun vauhti oli tolkutonta. Lisäksi hevonen tuli hyvin nopeasti startin jälkeen kipeäksi ja se saattoi vaikuttaa jo tuolloin. Lähtö vaikuttaa selkeästi kolmen kaupalta ja tämä hevonen on jäänyt oikeastaan aika turhaankin peliprosenteissa lapsipuolen rooliin. Sairastauko tietysti rokottaa pinnoja, mutta toisaalta hevonen on ollut yleensä heti tauolta hyvä. 

Yllättäjät: 4 Wallander ja 2 Wild Coltsin tähtäävät hyvään juoksuun sisäradalla kärjen takana, mutta joku suosikkikolmikosta osoittautuu todennäköisesti niitä kovemmaksi.

Pelijakauma: Broidi on liikaa pelattu ja Mr Mallorca liian vähän.

Juoksunkulku: Broidi saa alussa haasteen Mr Mallorcalta. Avauspuolikas on kova.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki/varma: 8 Global Optionin peliosuus on tapissaan ja lähellä kipurajan ylittymistä, mutta varmistaminen ei ole silti kierroksen selvästi todennäköisimmän voittajan kohdalla mielekästä. Ruuna on vahva suosikki vuoden voitokkaimmaksi ja hakee tässä kauden 15. voittoaan tutuksi tulleella kaavalla. "Eepee" Maäkinen lataa alkuun sen minkä tarvii ja kiihdyttää keulaan, jonka jälkeen Global Option on varsin vaikea ohittaa.

Yllättäjät: 2 Je l'Adore on varmassa vireessä, muttei mahtanut suosikille edellisessäkään kohtaamisessa tasan mitään. 1 Orcihdea SLM väläyttelee, eikä Antti Teivaisen piristävä vaikutus rattailla ole haitaksi. 7 Fiery Sid osaa kiriä lujaa, mutta vaatisi paikan sisäradalta ja kärjen läheltä, eikä sinne ole nyt asiaa. 3 Valiant Kempin edellinen floppi menee varustemuutoksen piikkiin ja ruunalta voidaan odottaa nyt parempaa. 9 Sahara B Boyn kausi on ollut katkonainen ja se palaa taas tauolta. Taustajoukot eivät ole halukkaita kommentoimaan asioitaan IS Raveille, joten tauoltapaluu sujuu ilman tallikommenttia.

Pelijakauma: Suosikki noussee aavistuksen ylipelatuksi, mutta rastataan silti varmaksi systeemipelissä. Painotetuissa hajoituksissa sille voi toki hakea kavereita muihin kategorioihin.

Juoksunkulku: Suosikki etenee alkumatkalla keulaan. Johtavan taakse asettuu joku kolmen sisimmän radan hevosista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: 4 Tähen Topelius eteni viimeksi hieman yllättäen keulaan takarivistäkin ja oli sen jälkeen varmasti paras. Ori kisaa vakaassa vireessä, tekee parhaat juoksunsa vapaalta radalta ja Pauli Raivio hakee varmasti taas johtopaikkaa alkumatkalla. Oikea suosikki.

Kovimmat haastajat: 8 Helmen Vili menetti viimeksi etunsa Tähen Topeliukseen alun lyhyessä laukassa, eikä saanut sen jälkeen siitä otetta johtavan rinnalta. Ei ruuna kuitenkaan ainakaan suosikkia huonompaa esitystä tehnyt. Alussa ratkaistaan nytkin paljon. On aika vaikeaa perustella miksi Helmen Vili on nähdyn paljon prosenteissa Tähen Topeliusta perässä, vaikka järjestyksenä suosikkiasema onkin oikeinpäin. 

10 Koivikon Kalle palaa tuolta kelpo odotuksin. Nopean oriin kuusivuotiskausi on ollut lievä pettymys, vaikkei toki avoimelle tasolle hyppäämisen odotetakaan varsatähtien kohdalla olevan riemumarssi. Nopeus riittää suosikkikaksikon haastamiseen, mutta loppuun kaivattaisiin kesään nähden hieman lisää puristusta. 

Yllättäjät: 7 Sekottaja ja 5 Passiton tekevät rehtejä esityksiä, mutta niiden nopeus ei yksinkertaisesti riitä tässä.

Pelijakauma: Kahden eniten pelatuimman ero ei ehkä saisi olla aivan nähdyn suuri ja Koivikon Kalle ansaitsisi muutan pykälän enemmän peliä.

Juoksunkulku: Elmoori ampuu ensin keulaan, mutta luopuu todennäköisesti viime kerran tapaan paikastaan tähen Topeliukselle. Helmen Vili saattaa tosin yrittää sekoittaa Elmoorin siivellä kiihdytyksen pakkaa, mikäli käynnistyy ravia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: 2 Lindys Jersey Boy on IS Ravien niukka suosikki, vaikka kansa on kallistumassa 5 Bret Bokon kannalle. Hannu Torvisen ajokki laukkasi Teivossa, mutta ei siitä kannata suuremmin huolestua. Oulussa ruuna teki kanuunajuoksun keulapaikalta ja on samanlaisena lähellä voittoa. Kiihdytyksessä ratkeaa paljon, eikä suosikkimme keulapaikka ole mahdottomuus. Hevonen omaa tässä saumansa vaikka johtavan rinnalta.

Kovimmat haastajat: 5 Bret Boko on ollut asiallinen, vaikka aivan viimeisestä terävyydestä on puuttunut kiihdytyksestä lähtien. Kiihdytys onkin merkittävässä roolissa, sillä johtavan rinnalta Lindys Jersey Boy tuskin on lyötävissä. Bret Boko perusrutiinilla taistellaan taas kärkisijasta.

8 Stormysky teki rajun juoksun johtavan rinnalta Lappeessa, vaikka selässä liftannut tallikaveri Outlaw Merci korjasi lopussa hedelmät. Kova avaaja on lähtökohtaisesti parempi maililla ja lisäksi nyt murheena on oikeastaan pahin mahdollinen lähtöpaikka, josta tulee väkisinkin ratkaisevia lisämetrejä. Leveämpiin silti mukaan. 

Yllättäjät: 10 Amazing Soul on hakenut aivan parasta virettään. 9 Rainbow Zet on tehnyt kokoajan hyviä kirejä, mutta juoksupaikka taitaa löytyä taas aavistuksen liian kaukaa yllätystä ajatellen. Prosentin pelattuna silti mukaan. 

Pelijakauma: Lindys Jersey Boy olisi IS Ravien valinta suosikiksi.

Juoksunkulku: Lindys Jersey Boyn ja Bret Bokon kesken käydään mielenkiintoinen keulataisto, jossa jälkimmäinen on niukka suosikki johtoon. Eikä ole ihme vaikka Stormyskykin lataisi alkuun kovat piippuun.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 7,3,6
Toto65-2: 1
Toto65-3: 9,7
Toto65-4: 8
Toto65-5: 4,8,10
Toto65-6: 2
Hinta: 1,80 €

Suuri
Toto65-1: 7,3,6,2,9,11
Toto65-2: 1
Toto65-3: 9,3,7
Toto65-4: 8
Toto65-5: 4,8,10
Toto65-6: 2,5,8,9
Hinta: 21,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›