Olli, Olavi

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lappeenranta 11.10.2015

Julkaistu:

Toto4
Vapaalta radalta koviin suorituksiin pystyvä Pokerchip Dell on sunnuntaikierroksen paras varmaidea. Oriille on tie auki piikkipaikalle.

Toto4-1

Suosikki: Paljon tätä kovempia lähtöjä ajoittain voittanut 5 Photomani palasi viime viikolla hyväkuntoisena kuukausien tauolta. Ruunan sijoitus olisi ollut selvästi parempi, jos se olisi mahtunut kirimään vapaasti taipuneen keulahevosen takaa. Photomani on ollut parhaimmillaan, kun se on päässyt spurttailemaan sisäratajuoksun jälkeen selästä, mutta voi olla, että sillä kokeillaan näin sopivassa lähdössä pitkästä aikaa keulajuoksua.

Haastajat: 4 Elite Of Vicen juoksut eivät ole onnistuneet lainkaan. Toissa kerralla sen kuski sortui ylioptimistiseen kaahotukseen kuolemanpaikalla, ja ruuna sai taipumisensa anteeksi. Viimeksi se joutui pakittamaan avauspuolikkaalla viimeiselle sijalle, mistä ei päässyt tulemaan lopussa vapaasti. Hyvän talvihevosen voi olettaa alkavan taas pärjätä.

1 Maika’s Nightrun on huippupaikaltaan vaarallinen, vaikka matka ei ole sille optimaalinen. Tamma on tehnyt takarivistä koko ajan ihan hyviä lopetuksia ja kilpailee viime sijoituksiaan pontevammassa kunnossa.

11 Jane Sisu on tehnyt tänä vuonna tasaisia juoksuja, mutta viime vuoden veroisia huippuesityksiä lähellekään se ei ole yltänyt. Tämän takia myös sen voittosaldo näyttää pyöreää nollaa. Tamma riittää tosin rutiinisuorituksellakin pitkälle näin sopivassa porukassa mielimatkallaan, mutta voi vaatia herkistyäkseen startin alleen paussin jälkeen.

6 Tyrone Star oli paha pettymys tiistaina T4-suosikkina ja masentui kovavauhtisessa juoksussa keulasta kauas kärkihevosista. Ori ei ole muutenkaan ollut tykkikunnossa, mutta voi silti kamppailla kärkipään sijoituksista tarkalla selkäreissulla.

Alkusyksyllä Ruotsista Suomeen siirtynyt 10 Ocean Dream on vaikea veikattava. Se jäi toissa kerralla hännillä pussiin, mutta kiri viimeksi vain perin tasapaksusti, kun yritti lähteä parantamaan 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla.

Yllättäjä: Herkästi laukkailleen 8 Petrea H:n kyvyt riittäisivät pärjäämiseen. Hevosta on huollettu paussin aikana ja se kannattaa poimia potin räjäyttäjäksi revityksiin.

Pelijakauma: Elite Of Vice ja Petrea H ovat huippuedullisia rasteja. Maikas´s Nightrun ja Tyrone Star ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Photomani hakee sisäratojen hevosilta keulapaikan, josta sillä myös ajetaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Kolme lähdön kuponkihevosista kohtasi viimeksi Mikkelin lounasraveissa. Voiton vei 11 East Star Boy keulasta niin vakuuttavasti, että nousee rankingin kärkeen takarivistäkin. Ruuna on näyttänyt kirivänsä hyvin myös takaa.

Haastajat: Epävarma 5 Ceasar Boko lopetti asiallisesti 3. sisältä, mutta jäi kauas East Star Boysta. Ruuna on parhaimmillaan, kun pääsee käyttämään suuria voimiaan vastustajiinsa matkalla. Startti vei kesän huilannutta Ceasar Bokoa varmasti eteenpäin.

12 Torahime aloitti Mikkelissä uudesta tallista käsin. Se teki 4. ulkoa kohtalaisen reilun kierroksen mittaisen kirin, muttei ollut vielä läheskään parhaimmillaan. Tällä kertaa tasavauhtisella hevosella voi olla jo eri sävel, mutta helppoa sen ei ole ehtiä voittoon piippuhyllypaikalta.

Vauhdikas 4 Capeman aloitti vuosi sitten Suomessa komealla kirivoitolla, mutta joutui kaksi starttia myöhemmin pitkälle tauolle. Vaikka ruunalla on alla vain koelähtö, siihen pitää suhtautua kunnioituksella.

2 Mounting Mood pystyy puolestaan hyvällä fysiikallaan pitkälle.

Yllättäjät: 6 Lady Brooklyn on merkittävästi viime sijoituksiaan vaarallisempi. Vermossa se jäi kuolemanpaikalle ja joutui Kuopiossa aloittamaan kirinsä aivan liian vaikeista asemista.

7 Debt Payer ei ole ulkona, jos pääsee vaikka keulaan. Toissa kerralla se jäi pussiin keulavoittajan taakse.

Pelijakauma: Ceasar Boko on liian suosittu. Molemmat yllättäjäehdokkaamme ovat jääneet vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Capeman on ainakin aluksi nopein, mutta sille haetaan luultavasti selkäjuoksua. Dept Payer on toinen kova avaaja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki/Varma: Lähtö vaikuttaa vahvasti kahden kaupalta. Koska 7 Pokerchip Dell päässee keulaan ja 1 One Hour Photolla on pussitusriski, ensin mainittu saa suosikin ja varman viitan. Pokerchip Dell on ailahdellut aika lailla, mutta vapaalta radalta se on innostunut pistelemään parastaan. Ori oli elokuun alussa murskaava kuolemanpaikalta ja viimeksi piikistä.

Haastajat: One Hour Photo taitaa olla kaksikosta kovempi hevonen, muttei ole ollut vielä aivan huipputikissä pitkän tauon jälkeen, vaikka runttasi toissa kerralla voittoon toiselta radalta ilman vetoapua. Hevosen heikon viime sijoituksen saa unohtaa, koska tamman juoksu meni jo alkumatkalla harakoille.

8 Call Me Queen oli tauon jälkeen saamaton 4. ulkoa, mutta lienee jo astetta terävämpi. Vaikka tamma teki keväällä muutamia oikein hyviä juoksuja, ulkoradalta voittoon yltäminen olisi vielä yllätys.

Yllättäjät: 9 Heartbreaker Kid ei ole päässyt kunnon kilpailurytmiin oltuaan välillä lähes vuoden tauolla eikä ole siksi löytänyt huippuvirettään. Viimeksi se olisi luultavasti sijoittunut totoon lounasraveissa, ellei olisi kompuroinut laukalle loppukurvin alussa. Tuosta startista on taas vierähtänyt aikaa.

12 Sigvard Zonettin juoksut eivät ole onnistunet. Sama vaara uhkaa sitä nytkin kurjalta lähtöpaikalta, mutta ruunan otteita kannattaa seurata ainakin seuraavia koitoksia varten.

Pelijakauma: Heartbreaker Kid ja Sigvard Zonett ovat varmistelijoille huippumerkkejä.

Juoksunkulku: Ainakin radoilta 2, 3 ja 5 avataan hyvin, mutta Pokerchip Dell ajaa niin kauan eteenpäin, kunnes pääsee keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Talvella loistavia esityksiä tehneen ja T76-finaalissakin juhlineen 8 Frosty Vicen askel alkoi tökkiä keväällä, mutta oli kesätauon jälkeisessä juoksussaan taas oma itsensä. Hevonen lensi Lappeessa viimeiseltä sijalta kuin katapultti ja ehti Valentin Ladayn jälkeen toiseksi. Mikäli Frosty Vice ei vain jää pussiin, se ei voi samanlaisena välttyä menestykseltä.

Haastajat: Myös 2 Adam C.K. meni pitkään alle kykyjensä, mutta antoi viime startissaan vahvan näytön uudesta tulemisestaan. Se kulki oikein hyvin pahan lähtölaukan jälkeen. Jos ruuna lähtee ravilla, se päässee hakemaan johtopaikan ja on tiukka vastustaja suosikillekin.

7 Titillation palasi välivuoden jälkeen keväällä positiivisesti tositoimiin. Ori joutui kuitenkin loppukesällä sairauspaussille, minkä takia sen virettä on hieman vaikea arvioida. Starttiraketilla ajetaan luultavasti ensimmäisellä kerralla helppo selkäreissu, jolloin se on ainakin totosijassa kiinni.

Merkittävästi kovemmissa lähdöissä kilpaillut 13 Order By Boss on lähdön takaa-ajaja pakilta. Se on tehnyt asialliset viime esitykset kulta- ja hopeadivisioonissa. Ruunan vauhdit riittävät kevyesti, mutta koska se ei ole koskaan ollut mikään ulkoratojen jyräilijä, se jää syvälle haastajakerhoon.

Yllättäjä: 4 Creme de Shiraz laukkaili viimeksi, mutta on muuten suorittanut varmasti. Tamman totosijamahdollisuudet piilevät ylivauhtisessa juoksussa, kuten kävi sen vuoden ainoassa voittostartissa elokuun alussa. Vastus on sunnuntaina kyllä paljon sitä lähtöä tiukempi.

Pelijakauma: Adam C.K. ja Order By Boss ovat alipelattuja ja Titillation ylipelattu.

Juoksunkulku: Titillation riistää juoksuradalta keulat, mutta päästä myöhemmin Adam C.K.:n halkomaan tuulta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 5,4,11,1,8,10
Toto4-2: 11,12,4,6,7
Toto4-3: 7
Toto4-4: 8,2
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto4-1: 5,4,11,1,8,10
Toto4-2: 11,5,12,4,2,6,7
Toto4-3: 7
Toto4-4: 8,2,7,13,4
Hinta: 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›