Mauri

Ravivihjeet

Ravivihje: Teivo Toto76 3.10.2015

Julkaistu:

TOTO76
Aina niin mielenkiintoiset Kriteriumit keräävät katseet Teivon kierroksella. Molempien rotujen huippukisat ovat avoimia, joten 76-varmat on löydettävä muista kohteista. Jokivarren Kunkun tappiota ei voi kuvitella, ja sen apuvarmaksi sopii huippukuskin vahvistuksekseen saava Ranch Kelly. 

Toto76-1

Suosikki: 6 Haltija on voittanut lähes kaikki ehjät starttinsa, mutta epäonnistui ensimmäisessä T76-juoksussaan elokuun lopussa. Supervauhdikas hevonen heitti silloinkin näyttävästi keulaan matkalla, mutta nähtävästi hölmistyi laukalle viimeisen takasuoran lopussa, koska ei ole usein siellä juossut. Oriin bravuureita ovat olleet ärhäkät loppukirit, mistä saatiin hyvä esimerkki taas viime startissa.

Haastajat: 2 Juntti-Jussi voitti kolme kertaa putkeen, kun aloitti uusissa käsissä heinäkuussa. Se juoksi joka kerta keulassa, muttei ole menestynyt enää yhtä hyvin tuoreimmissa kilpailuissaan, joissa on joutunut taivaltamaan muilla paikoilla. Nyt nopealla avaajalla on jälleen hyvä mahdollisuus päästä kärkeen ja se voi vetää maaliin asti.

Laukat nousivat kesällä 1 Josveisin riesaksi, mutta se on ollut paussin jälkeen taas oma itsensä. Vermossa hevonen kiri 3. ulkoa toiseksi uhkaamatta keulasta karannutta 14 Pyörylän Paronia, mutta pääsee nyt 20 metriä tätä paremmista asemista matkaan.

Pyörylän Paroni koki kesällä melkoisen muodonmuutoksen uusissa käsissä. Se voitti kuninkuusraveissa jopa kivikovan 5-vuotisikäluokan Pikkukunkun. Viimeksi hirmuinen Välähdys jyräsi vastustamattomasti ohitse, mutta ruuna sai puhtaat paperit. Sen vauhtivarat riittävät pitkälle takamatkaltakin.

15 Ryti-Tyttö ei ole yhtä vauhdikas, mutta jaksaa hyvin. Viimeksi tamma oli 3100 metrillä kuolemanpaikalta toinen.

7 Syytinki riittäisi huippuvireisenä kahinoihin, mutta viime lauantain esityksen perusteella ruunaan pitää suhtautua varauksella. Se otti vauhtia kunnolla vasta loppumatkalla.

Pelijakauma: Juntti-Jussia on pelattu liian vähän ja Josveista liikaa.

Juoksunkulku: Juntti-Jussi vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 9 Jokivarren Kunkun suosikkiasemaa ei tarvitse juuri perustella. Upea ravikuningas on vain ollut yksinkertaisesti paljon muita parempi.  Viime kierroksella ori haki takamatkalta keulapaikan kierroksen jälkeen, mutta etenee sinne tällä kertaa luultavasti jo alkumatkalla, jolloin alkaa kisailu kakkossijasta.
 
Haastajat: Jokivarren Kunkulle kruunun Joensuussa menettänyt 15 Köppinen on parantanut menoaan loppukauden aikana, mutta takamatkan takarivistä sillä ei ole normaalisti mitään mahdollisuuksia haastamiseen. Viime startissaan Suivikkaan keulasta loitolla pitänyt ex-kuningas saa pistellä parastaan kakkossijankin eteen.

Talviaikojen erikoishevonen 10 Diktaattori vetäytyi huhtikuussa tauolle, koska sen vire alkoi laskea. Se palasi kaksi viikkoa sitten kesätauolta tositoimiin hyvävireisenä, vaikka joutui tyytymään nelossijaan. Köppisen ja Suivikkaan vauhtiin ruuna ei pystynyt lopussa, mutta kolmossija siltä paloi loppusuoran laukassaan. Erityisen positiivista Diktaattorin esityksessä oli, että se otti heti hyvin vauhtia. Jokivarren Kunkulle se tuskin voi vielä mitään, mutta pystyy kamppailemaan Köppisen kanssa tiukasti kakkossijasta etenkin, kun pääsee juoksemaan tällä kertaa tämän etupuolella.

Hurjasti tänä vuonna kehittynyt 2 Nopsan Vauhti on voittanut syksyllä kaksi T76-lähtöä piikistä. Nyt sille on tarjolla juoksupaikka supersuosikin takana, mistä se seurailee varmasti totomatsiin.

Koko vuoden takellellut 3 Pikkukahveli väläytti vihdoin viime startissa oikeaa osaamistaan ja kiri kaukaa vauhdikkaasti kärkikaksikon tuntumaan. Mikäli Kunkku ei olisi vastassa, oriin voisi jo nostaa yllättäjäksi vihjesysteemeihin.

Pelijakauma: Suosikin peliprosentista kuuluisi osa Köppiselle, Diktaattorille ja Pikkukahvelille.

Juoksunkulku: Nopsan Tahti hakee keulat Tosi-Jänkältä, mutta päästää Jokivarren Kunkun suosiolla vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 3 Classify Toff on päässyt näyttämään oikeat kykynsä sen jälkeen, kun muutti Jokivarren Kunkun tallikaveriksi.  Se sai toissa kerralla sopivasti kiritilan nappijuoksun jälkeen ja spurttasi selvään voittoon. Hevonen lopetti myös viimeksi lujaa 3. sisältä, kun pääsi maalisuoran alussa vapaaksi, mutta kun kärki viiletti taktiikkajuoksussa päätöspuolikaan 11,5-kyytiä, kolmossijaa korkeammalle sillä ei ollut asiaa. Suosikin ohjat ottaa Jorma Kontio.

Haastajat: 7 Lad Holiday voitti elokuussa Vermossa helposti keulasta ja paikkasi seuraavaksi vahvasti ensimmäisen kurvin laukkansa. Viimeksi se oli pettymys kuolemapaikalta, mutta omaa paremmalla reissulla voittosaumat. Lähtö ei ole kovimmasta päästä kyvyt esiin- divisioonassa.

5 El Bodyguard aloitti positiivisesti kakkossijalla yli vuoden tauolta. Sen juoksu meni takamatkalta putkeen kevyessä sakissa, eikä vastaava esitys riitä voittoon T76-lähdössä, mutta hevonen oletettavasti parantaa kunnon startin ansiosta.

8 Pesco Velvetin pelaaminen ei suuremmin kiehdo, vaikka se on saanut ravinsa aikaisempaa paremmalle tolalle. Kouvolassa täpärästi keulasta voittaneen ruunan juoksusta uhkaa tulla hankala.

1 El Booster on kamppaillut rehellisesti kuolemanpaikkajuoksuilla ja on myös yksi monista mahdollisista pärjääjistä, jos välttää pussituksen.

Yllättäjät: 2 Sun Capitano on ottanut voittonsa piikistä, muttei ole ollut takaa yhtä hyvä. Se ei pystynyt toissa kerralla takapareista ohituksiin ja laukkasi viimeksi kovassa Kasvattajakruunun alkuerässä lähtösuoran päässä. Koska ruuna pääsee paremmista asemista matkaan, sen voittokaan ei saa suuremmin yllättää.

9 BWT Casanova sinnitteli kolme starttia sitten toiseksi kuolemanpaikalta ja kiri viimeksi maalisuoralla selvään voittoon 2. ulkoa. Näiden starttien välissä se kadotti T76-lähdössä ravinsa loppukaarteessa ja laukkasi. Pikkuruista hevosta voi sovitella suuriin revityksiin.

Pelijakauma: Suosikin lisäksi El Bodyguard ja Pesco Velvet ovat ylipelattuja. Kolmikon kustannuksella moni muu hevonen on jäänyt liian vähälle huomiolle. Lad Holiday, Sun Capitano ja BWT Casanova ovat ainakin huippuedullisia kuponkihevosia.

Juoksunkulku: El Bodyguard avaa johtoon, mutta päästää muista pelihevosista parhaiten lähtevän eteensä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Ennen pääkilpailuja ravattava perinteikäs Tammer-ajo on mielenkiintoinen. Pitkän matkan tasoitusajossa molemmilta paaluilta starttaa kaksi vahvaa voittajakandidaattia.

Ykkösrankkaus on 3 Ranch Kelly, joka petti IS Ravien ideavarmana kaksi viikkoa sitten valmentajansa virhearvioinnin takia. Tamman juoksu meni Forssassa aivan poskelleen, ja tuon startin saa unohtaa. Huimat esitykset edellisillä kerroilla tehneen hevosen kuskiksi on pyydetty tällä kertaa huippumies, jonka käsissä tammaa ei ole helppo ohittaa. Se ei ole nytkään pöhkömpi idea varmaksi.

Haastajat: Kesällä laukkaillut 13 Lindys Jersey Boy on ollut loistava viime juoksuissaan. Kolme starttia sitten se oli suvereeni edettyään matkalla kuolemanpaikalle ja voitti viimeksi myös helposti piikistä huippuajalla. Pelkästään tulosten valossa sen kuuluisi olla selvä suosikki, mutta takamatka ja 3100 metriä aiheuttavat aina omat riskinsä.

10 Air Gunner onnistui voittamaan vastaavan lähdön elokuussa Turun kierroksella, vaikka kärkihevonen paineli välillä kirikanuunalta kaukana. Ruuna ei ole yltänyt sen jälkeen voittoihin, muttei ole ollut huono. SM-kisassa se spurttasi Seabiscuitin kupeelle ja lopetti viimeksikin aivan hyvin viimeisestä parista. 

14 Amazing Soul ei ole tällä kertaa mielekäs pelihevonen takamatkalta. Se on näyttänyt viihtyvänsä parhaiten piikkipaikalla, mistä ravasi kesällä SE-ajankin. Tammavaltikassa hevonen ei kyennyt ottelemaan voitosta 2. sisältä. Amazing Soul on juossut näin pitkän matkan vain toissa keväänä Seinäjoella, missä jäi kymmenenneksi.

Yllättäjä: Todella lupaavasti Suomessa aloittanut 5 Confectionier on varmasti monien kuuma tipsihevonen. Varovasti ajettu ruuna spurttasi mieletöntä vauhtia viimeiseltä sijalta ja ehti kolmanneksi. Hevonen on tottunut juoksemaan Ruotsissa pitkiä matkoja, joten sitä ei tarvitse kavahtaa, mutta eri asia on, kuinka kauas se jää alussa kärjestä viitosradalta.

Pelijakauma: Ranch Kelly on karkeasti alipelattu ja sitä kautta hyvä varmaehdokas. Myös Confectionieria on pelattu alustavasti liian vähän. Lindys Jersey Boy on ylipelattu.

Juoksunkulku: Citius kumartaa keulat Ranch Kellylle. Lindys Jersey Boy hyökkää takamatkalta ajoissa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 2 Tupla-Erkki saa suomenhevosten Kriteriumissa niukat suosikinpaineet niskaansa komean karsintajuoksunsa perusteella. Hevonen runnoi kuolemanpaikalta väsymättä ykköseksi selvästi karsintojen nopeimmalla voittoajalla. Koska starttiväli on paljon lyhyempi, oriin ei luulisi ainakaan heikentävän loppukilpailuun.

Haastajat: 4 Tähen Toivomus on joukon lahjakkain, mutta siltä menivät kesän suurkilpailut harakoille peitsaamisen vuoksi. Hevonen löysi raviaskeleensa karsintalähdössä Jorma Kontion ajamana ja voitti näytöstyyliin keulasta. Jos mestariohjastaja olisi jatkanut puikoissa, oritta olisi voinut harkita vaikka varmaksi, mutta kokemattomammalla kuskilla näin ei uskalla tehdä.

6 Evartti voisi olla yhtä hyvin myös suosikki. Se olisi luultavasti lyönyt karsinnassa Tupla-Erkin, ellei olisi laukannut keulasta loppukurvissa. Erittäin kehityskykyinen ori kiri vielä kolmanneksi neljän kymmenyksen päähän voittajasta.

3 Viktor Kärppä sai samassa lähdössä huippureissun Tupla-Erkin takana ja kiri aivan tämän rinnalle. Jatkuvasti kehittyvän oriin pätkänopeus ei ole aivan muiden suosikkien veroinen, mutta se jaksaa hyvin. Oulu Expressissä hevonen jyräsi selvään voittoon kuolemanpaikalta, koska 1 Kukan Tutulla ei ollut paras päivänsä.

Kukan Tutu laukkasi Oulussa loppukaarteessa keulasta lyödyn oloisena. Kesän suurkilpailuja hallinnut ori palasi voittojen tielle Kriterium-karsinnassa, muttei ollut siinäkään likimainkaan parhaimmillaan, vaan joutui tosi lujille 2. ulkoa kirineen 5 Ypäjä Illerin kanssa. Voi olla, että 1,5 viikkoa on ollut Kukan Tutulle liian lyhyt aika nousta omalle tasolleen eikä se ole siksi pelihevosiamme.

Yllättäjä: Poimimme potin räjäyttäjäksi jatkuvasti otteitaan parantaneen 9 Lilin Jytkyn. Se kiri karsinnassa hyvin 2. ulkoa ja saavutti loppumetreillä selvästi Tähen Toivomusta.

Pelijakauma: Evartti on pelihevosista selkeästi liian vähän rastattu ja myös Lilin Jytky ja 10 Ypäjä Ilmestyvä ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Viktor Kärppä ja varsinkin Kukan Tutu ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Kukan Tutu, Tähen Toivomus ja Evartti avaavat parhaiten. Jompi kumpi kahdesta ensin mainitusta johtaa joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Kriteriumien välissä ajettavan hopeadivisioonan suursuosuosikki ja varmaehdokas on 3 Landers Power. Ruuna on ollut loistava kaikissa keulajuoksuissaan, eikä sen vastus kovene. Koska sillä on kaiken lisäksi tie auki mielipaikalleen, voiton todennäköisyys on 60 prosenttia.

Haastajat: Umpirehti 5 Demi de Veluwe yritti haastaa viimeksi Landers Powerrin kuolemanpaikalta, mutta joutui loppusuoralla vain varmistelemaan selvää kakkossijaansa. Kolmessa edellisessä startissa tamma ei päässyt näyttämään pussista taitojaan. Yksin se ei pysty prässäämällä lyömään Landers Poweria, mutta jos se saa muilta matkalla apuja, voiton mahdollisuus olisi jo selvästi suurempi.
 
8 Tir du Caux olisi sellainen voimapesä, mutta rajussa ylisarjassa starttaavalla hevosella on niin heikko lähtöpaikka, ettei sitä välttämättä nähdä kärkipaikoilla missään vaiheessa juoksua. Kesän rauhallisesti ottaneen ruunan kunto on taas vahvassa nousussa. Viimeksi se leikitteli piikkipaikalta.

Yllättäjät: 11 Moonlight Love kohosi elokuussa huippukuntoon ja laittoi kerran jopa Victory Bonsain ahtaalle. Tamman kaksi viime starttia saa unohtaa, sillä Forssassa se laukkasi lähdössä ja menetti Lappeessa mahdollisuutensa väsyneen takana pussissa.

4 Order By Boss oli asiallinen Lappeen vauhdikkaassa kultadivisioonassa toista rataa juosten. Nyt huippuavaaja pääsee suosikin taakse sisäradalle, mistä pystyy ottelemaan totosijoista.

Pelijakauma: Suosikki on jonkin verran ylipelattu ja Moonlight Love, Order By Boss ja 10 Peaberry ovat alipelattuja.
 
Juoksunkulku: Landers Power johtaa Order By Boss kannoillaan. Demi de Veluwe tai Tir du Caux vetää kakkosrataa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Myös lämminveristen Kriteriumista puuttuu selvä suosikki. Kärkirankkaus 4 Begemot Frido oli loppukevääseen asti ikäluokan ehdoton tähti, mutta joutui loukkaantumisen takia pitkälle tauolle. Se ei ehtinyt startata kertaakaan ennen karsintalähtöä, mutta hoiteli sen luokkahevosen ottein keulasta. On mielenkiintoista nähdä, onko ori jo siinä vireessä, että pystyy lyömään kaikki kovat 3-vuotiaat vaativammalla reissulla.

Haastajat: Begemot Fridon tavoin erittäin lupaavasti 2-vuotiaana aloittanut 5 Elian Web palasi tarkoituksella radoille vasta heinäkuun lopulla, koska sen tähtäimessä ovat olleet vain syksyn arvolähdöt. Oulu Expressin se hoiteli jo tyylikkäästi kärkipaikalta eikä Kriteriuminkaan vieminen yllättäisi lainkaan.

Markku Niemisellä on suosikin lisäksi toinenkin potentiaalinen voittajaehdokas. 2 Still Loving You on järkevöitynyt selvästi, vaikka laukkasi Oulu Expressin karsinnassa ala-arvoisen radan takia. Kriteriumin karsinnassa ori kiersi ajoissa toisen radan johtajaksi ja jyräsi kovilla voimillaan ylivoimavoittoon.

10 Callela Ladyboss on ollut mainio kevään ongelmiensa jälkeen. Se sai karsinnassa prässiä useampaan kertaan ja jaksoi siihen nähden hienosti perille. Mikäli oriit ja ruunat sortuvat kisailemaan matkalla, tamma voi nousta vaikka kuinka ylös.

Yllättäjät: 1 Sue’s Photolta ei irronnut Oulu Expressissä normaalisti kiriä, mutta Kriterium-karsintaa se hallitsi varmasti piikistä. Oriille on tarjolla huippureissu kärjen suojissa sisäradalla.

Korven talli sai peräti viisi finalistia, mutta niistä jokaisen voitto olisi iso yllätys. Parhaat saumat on kesällä Hambon ykköseksi keulan rinnalta jyrännyt 3 Stanley Savage, jonka kunto on ollut taas nousussa. Kriterium-karsinnassa se hyötyi kovasta temposta ja kiri varmaan voittoon ohi Callela Ladybossin. Loppukilpailun voittamista varten hevosen pitää parantaa vielä reilusti.

Edellisen tallikaveri 7 Swagman paransi huikeasti karsintajuoksuunsa, jossa spurttasi todella terävästi toiseksi. Uusi kuski voi piristää hevosta entisestään.

Pelijakauma: Still Loving You ja Swagman ovat edullisimmat rastit.

Juoksunkulku: Sue’s Photo vastaa Arctic Helenille, mutta päästää Begemot Fridon johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 6,2,1,14
Toto76-2: 9
Toto76-3: 3,7,2,1,9
Toto76-4: 3
Toto76-5: 2,4,6,3
Toto76-6: 3
Toto76-7: 4,5,2,10
Hinta: 16,00 €

Suuri
Toto76-1: 6,2,1,14
Toto76-2: 9
Toto76-3: 3,7,5,8,2,1,9
Toto76-4: 3
Toto76-5: 2,4,6,3,9
Toto76-6: 3,5,11,4
Toto76-7: 4,5,2,10,1
Hinta: 140,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›