Perttu

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Laappee 26.9.2015

Julkaistu:

Toto76
Lappeenrannan Toto76-kierros on täynnä mielenkiintoisia kohteita. Kierroksen helmenä nähdään Villinmiehen Tammakilvan loppukilpailut. Lämminveristen finaalista poimimme toisen kierroksen varmoistamme.

Toto76-1

Pelisuosikki: 9 Costello palasi Jokimaalla kesätauolta pari viikkoa sitten. Hevosen ohjastaja-valmentaja Ville Herttua varoitteli jo ennen lähtöä, ettei hevonen ole vielä aivan parhaassa vireessä. Siitä huolimatta ori jyräsi pitkän kirinsä ulkoratoja pitkin vahvasti maaliin saakka. Startti alla lahjakas juoksija on valmis voittamaan.

Haastajat: 4 Nopsan Vauhti sai vaikean juoksun viimeksi Vermossa. Ruuna laukkasi alussa ja jäi taivaltamaan matkaa kauas kärjestä. Loppua Hannu Torvisen ajokki polki perille hyvin toivottomista asemista. Nyt keulajuoksu on oikein todennäköinen, jollaisella hevonen voitti Killerillä toissajuoksussaan.  

11 Vektorin Maine kärsi loppukesästä mystisistä raviongelmista. Joensuussa kyvykäs ruuna ei saanut vauhtia päälle ja jäi hännille. Kyvyt riittäisivät jopa voittoon asti, mutta pienoinen arvoitus hevonen on.

Yllättäjät: 12 Pörnä-Tyttö sai Teivossa makean reissun toisessa ulkona reipastempoisessa juoksussa. Tamma kiri maalisuoralla niukasti kauden ensimmäiseen tolppaan. Voiton uusiminen on haastavista lähtöasemista vaikeaa, sillä juoksupaikka on tällä kertaa väkisinkin viimekertaista kauempana kärjestä.

5 Joiviri kilpailee tauluaan huomattavasti paremmassa iskussa. Toissa kerralla Vermossa tamma laukkasi ainakin kolmossijan lopussa. Neljä päivää myöhemmin Katja Marttilan valmennettava jäi vaille vapaita kiritiloja.

3 Viksanteri palaa kilpailemaan pitkän tauon jälkeen. Hevosen valmentaja Juha Kortekallio ei uskonut suojattinsa pystyvän vielä kärkitaistoon, sillä alla ei ole mitään raastavia harjoituksia.

Pelijakauma: Costello ansaitsisi olla hieman selkeämpi suosikki. Suosikkikaksikko voisi erottua muista selvemmin. Pörnä-Tyttö on pelattu liikaa. 

Juoksunkulku: Nopsan Vauhti lataa keulaan. Hilkkerman voi pitää selän. Costello kiertää ajoissa eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: Kaksi kertaa kuluneena kesänä lyhyellä matkalla epäonnistunut 5 Victory Bonsai kohtaa jälleen painajaisensa. Huimavireinen juoksija ei ole alussa nopeimpia, joten suotuisan juoksun saaminen on maililla haastavaa. Vahvalla hevosella voi halutessa yrittää revittää toiselle ilman vetoapua vauhdin rauhoittuessa. Toinen vaihtoehto on juosta kaukana kärjestä, josta tarvitsee tuuria voiton suhteen. Voittaminen ei ole nyt helppoa, kun kovin haastaja saa nyt todennäköisesti keulajuoksun.

Haastajat: 1 Moonlight Love tykitti Vermon toissa kerran juoksussaan loppua hurjasti, eikä hävinnyt Victory Bonsaille paljoa. Viimeksi tamma pilasi pelinsä alun laukkaan. Mikään laukkuri hevonen ei missään nimessä ole. Nyt sillä on hyvä sauma pitää alussa keulapaikka hallussa ja johtaa maaliin saakka.

3 Västerbo Mission oli viimeksi tekemättömän paikan edessä huippukovassa tammalähdössä. Santtu Raitalan ohjastettava matkasi viidennessä parissa sisällä, mistä kärkeen nouseminen oli mahdotonta. Nyt luvassa on tarkka juoksu keulan läheisyydessä, mistä hevonen on vaarallinen lyhyellä kirillä.

9 Peaberry kärsii suuresti takarivin lähtöpaikastaan. Ruuna olisi keulapaikalta parhaimmillaan. Mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen kokeva nopea juoksija saanee nappijuoksun, jollaisella totosija on mahdollinen.

Yllättäjät:12 Grainfield Oliver ja Jukka Torvinen luopuivat Vermossa suosiolla keulapaikasta toisen puolikkaan alussa. Parivaljakko nousi toisella radalle loppukaarteessa ja jatkoi maalisuoralla kiriin kolmannelle. Loppua ruuna tykitti aivan omaa vauhtiaan ja voitti leikitellen. Takaa voittoon nouseminen vaatii ylivauhtisen juoksun.

6 An-Lady on kirinyt kaksi kertaa peräkkäin hyvin selkäjuoksujen päätteeksi. Tamma olisi todella nopea lähtijä, mutta näin ulkoa keulaan ei ole asiaa. Sopivalla juoksulla Emma Väreen ajokki voi yltää kärkeen.

Pelijakauma: Victory Bonsai on rajusti ylipelattu. Peaberry myös hieman. Alipelattuja ovat Moonlight Love ja Västerbo Mission.

Juoksunkulku: Moonlight Love kiihdyttää keulaan. An-Lady voi haastaa alussa, mikäli sillä satsataan alkuun. Peaberry juossee johtavan takana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 7 Jokivarren Kunkku ei paljoa esittelyjä kaipaa. Tällä kertaa huippuori starttaa matkaan takamatkalta, muttei se estä voittokulun jatkumista. Antti Ojanperän valmennettava kilpaili viimeksi volttilähdössä heinäkuun alussa. Silloin tuloksena oli maailmanennätys huikean esityksen jälkeen. Ohjastaja Santtu Raitala kiihdyttää varmasti heti eteenpäin kohti keulapaikkaa, josta kauden yhdestoista tikku on enemmän kuin lähellä. Mahdollinen tappion aiheuttaja voisi olla lähtölaukka, muttei se ole missään nimessä todennäköistä.

Haastaja: 3 Saaga S lähtee matkaan suosikin kovimpana haastajana. Tamman Vermo-kirous jatkui viime startissa. Kuudetta kertaa tänä vuonna Helsingissä kilpaillut hallitseva ravikuningatar ei yltänyt vieläkään voittoon Vermossa, vaikka on ollut paljon luotettu jokaiseen lähtöönsä. Aivan paras herkkyys Ilkka Pyysalon valmennettavan kiristä uupui. 

Yllättäjät: 5 Tuikun Poju on siirtynyt kilpailemaan maamme parhaita kylmäverisiä vastaan. Menestyminen on luonnollisesti aikaisempaa vaikeampaa, mutta ruuna riittää myös näissä lähdöissä. Viime juoksussa Oulussa Jukka-Pekka Kauhasen ajokki hävisi vain Kunkulle ja Suivikkaalle.

9 Camri avaa hyvin matkaan. Valmentajansa Jorma Konnun mukaan hevonen ei ole Joensuun kunnon tasolla, mutta totosijalle hän hevostaan odotti tauosta huolimatta

2 Yllin Kyllin jäi viimeksi keulasta ratkaisumetreillä niukaksi kolmoseksi, kuten teki Killerillä elokuun lopulla. Tamma avaa hyvin ja johtaa todennäköisesti alun. Suosikin peesistä jopa totosija olisi mahdollinen.

Pelijakauma: Jokivarren Kunkun peliprosentit huitelevat jo 85 tuntumassa, joten varmistaminen kiehtoo.

Juoksunkulku: Yllin Kyllin johtaa alun. Jokivarren Kunkku kiertää hakemaan johtopaikan haltuunsa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: Neljäs Toto76-kohde on todella tasainen ja yllätysaltis mailin pyrähdys. 9 Bret Boko starttaa matkaan suosikkinamme takarivistä huolimatta. Pienessä lähdössä Ari Moilasen ohjastettava ei voi jäädä niin kauas, ettei voittoon kiriminen olisi mahdollista päätöspuolikkaalla. Viimeksi ruuna pilasi pelinsä laukkaan kiihdytyksessä, kun oli etenemässä keulapaikalle.  Mahdollinen ylivauhti petaisi osakkeita Bret Bokolle.

Haastajat: 6 Outlaw Merci teki viimeksi todella hyvän esityksen Kaustisella. Ruuna kierteli pitkään ulkoradoilla selissä ja irrotti maalisuoralla herkästi muista. Vastus on nyt kovempi, mutta hevonen on noussut kovaan iskuun.

8 Air Gunner ei ollut Oulussa terävimmillään lopussa, mutta hevosen juoksukin olisi voinut mennä helpommin. Ruuna juoksi johtavan takana, mistä kävi kysymässä johtopaikkaa toisen puolikkaan alussa. Keulapaikka ei ollut tarjolla ja lopulta hevonen juoksi suurimman osan matkasta toista rataa ilman vetoapua. Onnistuneella juoksulla ruuna kirii loppua tulisesti.

5 Stormysky on monen suosikki lähtöön. Ruuna avaa lujaa, mutta uskomme Antti Teivaisen vastaavan 2 Asantella sille. Näin ollen juoksupaikaksi voi muodostua toinen rata ilman selkää, jolloin voittaminen ei ole helppoa.

Yllättäjät: Asante avaa kovaa ja pokkaa alussa keulapaikan haltuunsa. Viimeksi Forssassa ruuna otti tätä helpommassa sakissa kauden avausvoittonsa keulasta. Ohjasta Antti Teivainen voi hyvinkin kokeilla jälleen keulajuoksua. Mikäli vauhti pysyy siedettävänä, ei toinen peräkkäinen ykköstila ole mahdoton.

3 Breedlove oli varsin tasaisen Vermossa keskiviikkona. Lyhyellä starttivälillä ruuna voi olla merkittävästi terävämpi. 

7 Order By Boss kilpailee tauluaan paremmassa lyönnissä. Killerillä Sari Uutisen valmennettava juoksi kaukana kärjestä, mistä ei ollut mitään mahdollisuutta nousta kärkeen. Nappijuoksulla lähdön vähiten pelattu ei ole täysin ulkona.

Pelijakauma: Stormysky on väärä suosikki sillä oletuksella, ettei keulaan ole asiaa. Asante ja Order By Boss ovat parhaat merkit.

Juoksunkulku: Asante avaa keulaan. Ainakin Stormysky haastaa tiukasti. Avaus voi venyä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 2 Taruntuuli voitti karsintalähtönsä keulapaikalta. Esitys ei kuitenkaan ollut mikään ihmeellinen. Tamma oli kuitenkin kovassa kiimassa, joka selittää pientä tahmeutta. Kiima on nyt ohi, eikä voitto yllättäisi raskaallakaan reissulla. 

Haastajat: 9 Vieskerin Virva oli huippuhyvä karsintalähdössä. Tamma lähti ykkösradalta tasaisesti matkaan ja peruutteli porukan halki hännille, mistä lähti jo 1300 metriä juoksua jäljellä kolmannen kiertoon. Hyvä kiriapu auttoi toki kärkeen nousemisessa, mutta maalisuoralla Mika Forssin ohjastettava liikkui omaa kyytiään. Ysirata sopii hyvin vahvalle puskijalle.

1 Kemun Muisto on parantanut viime juoksuissaan otteitaan hurjasti. Karsintalähdössä Antti Teivaisen ohjastettava juoksi keulapaikalla, josta voi hyvinkin kokeilla nytkin suosikkia vastaan. 

Yllättäjät: 3 Pramia kiritti karsintalähdössä hyvin Taruntuulta tämän ulkopuolella viimeisen puolikkaan ajan. Mikäli suosikit kohtaavat matkalla epäonnea, pystyy Pramia haastamaan ne.

5 Normipäivä juoksi Lappeessa ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä. Tamman kiriherkkyys jäi näkemättä, kun se jäi Taruntuulen taakse vaille kiritiloja. Antti Tupamäen ajokki on lähdön ”musta hevonen”.

Pelijakauma: Vieskerin Virvan pitäisi olla enemmän pelattu kuin Kemun Muiston. Taruntuuli on alustavasti sopivasti pelattu, mutta peliprosentit ovat nousussa.

Juoksunkulku: Kemun Muisto pitää keulapaikan. Suosikki jäänee näin ollen taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 11 Valentin Laday on voittanut kolme kertaa peräkkäin keulasta. Ruuna pystyy voittamaan myös selkäjuoksulla. Vastus on oikein sopiva ja voitto on huippukuntoisella menijällä juoksun onnistuessa likellä, vaikkei Lappeessa kärkeen kiertäminen olekaan helppoa. Viimeksi Vermossa Matias Salon ohjastettava veti keulassa tasaisen reipasta, eikä antanut kovakuntoiselle Bite The Bulletille lopussa mahdollisuutta ohitukseen.

Haastajat: 2 Dominum oli viimeksi Oulussa uransa kiperimmän tehtävän edessä. Monen pelihevosen laukka auttoi kolmossijalle yltämisessä. Hevonen matkasi kolmannessa ulkona, mistä tuli asiallisesti perille saakka. Kyvykäs juoksija pystyy menestymään raskaammankin juoksun päätteeksi.

8 Hamilton As on mielenkiintoinen tapaus. Ruuna meni viime syksynä Solvallassa täydellä matkalla 13-ajan, eikä ole valmentajansa Mikko Maunon mukaan välttämättä kaukana siitä iskusta. 

6 Loran Herox on salama-avaaja, joka tykittää nytkin todennäköisesti keulapaikalle, josta oli viimeksi Oulussa aivan hyvä kakkonen. Pienellä tasonnostolla ruuna voisi vetää perille saakka.

Yllättäjät: 12 Somolli Bowl pystyy lopettamaan edullisen juoksun jälkeen vauhdilla. Mikäli ori saa kiriapua suosikilta, voi se nousta aivan kärkeen.

10 Edwin Ice teki Vermossa 9.9. asiallisen tauolta paluun, mutta romahti viimeksi samalla radalla pitkällä matkalla täysin. Kyvyt riittäisivät pärjäämiseen, vaikka arvoitus hevonen toki on.

Pelijakauma: Varsin oikein pelattu lähtö. Loran Herox on kuitenkin pahasti alipelattu. 

Juoksunkulku: Loran Herox lataa keulaan. Hamilton As lähte myös vauhdilla ja voi puikata johtavan taakse. Valentin Laday kiertää ajoissa eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: 2 El Catwalk pyrkii jälleen yhden suurkilpailun valloittajaksi. Tamma vakuutti karsinnassa jyrätessään toiselta ilman vetoapua ylivoimaiseen voittoon 08,5-lopetuksessa. Mika Forss pyrkii alussa keulapaikalle, mistä olisi lähes mahdoton lyötävä. 

Haastajat: 3 Kiikku's Chance on todella nopea lähtijä, joka juoksee nyt ilman kaikkia kenkiä. Juha Utala lataa alussa kovat piippuun ja pyrkii lennättämään tamman keulapaikalle. Keulajuoksu jäänee kuitenkin haaveeksi. Sijoitus kolmen parhaan joukossa on mahdollinen jopa toiselta ilman vetoapua. 

1 Arctic Model on myös nopea lähtijä, mutta ei pysty vastaamaan suosikkikaksikolle. Karsintalähdössä Pekka Korven suojatti oli parempi, mitä vähään aikaan. Se lopetti keulapaikalta 09,5-vauhtia ylivoimaiseen voittoon. Selkäjuoksulla tamma ei kuitenkaan ole yhtä hyvä, joten voitto yllättäisi.

Yllättäjä: 9 Sylvie De Vie lopetti karsinnassa vauhdilla toiseksi. Tapio Perttusen hevonen saa varmuudella edullisen selkäjuoksun, jollaisella pystyy lopettamaan kärkitaistoon. Mikäli suosikit ottavat alussa rajusti yhteen, voi yllätys nähdä päivänvalon.

Pelijakauma: El Catwalk on alustavasti jopa alipelattu. Arctic Model on kerännyt liikaa peliä. Sylvie De Vie on hyvä merkki yllätystä hakeville.

Juoksunkulku: Hurja alkukiihdytys, jossa El Catwalk pystyy torjumaan Kiikku's Chancen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 9,4
Toto76-2: 1
Toto76-3: 7,3,5
Toto76-4: 9,6,8,5,2,3,7
Toto76-5: 2,9,1
Toto76-6: 11,2,8,6
Toto76-7: 2
Hinta: 25,20 €

Suuri
Toto76-1: 9,4
Toto76-2: 1
Toto76-3: 7,3,5,9,2
Toto76-4: 9,6,8,5,2,3,7
Toto76-5: 2,9,1,3,5
Toto76-6: 11,2,8,6,11,10
Toto76-7: 2
Hinta: 105,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›