Soini, Veini

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kouvola 24.9.2015

Julkaistu:

Toto4
Koska El Blackjackin kannatus on noussut pilviin jyrkkäkaarteisella radalla, hirmuiskuun äitynyt The Best Spruce on omassa lähdössään paljon mielekkäämpi idea. Varmamme ulkoradan lähtöpaikkaa ei kannata säikähtää liikaa, sillä Ari Moilanen on mestari löytämään ajokeilleen hyvät juoksuasemat.

Toto4-1

Suosikki: Rivin pähkinä on suomenhevosten tasoitusajo, johon suosittelemme runsasta rastitusta. Ensi silmäyksellä jatkuvasti kahden parhaan joukkoon sijoittunut ravivarma 14 Meroko voisi olla jopa varma, mutta koska sen juoksu ei mene välttämättä ilman mutkia takamatkan toisesta rivistä, tämä ajatus kannattaa ehkä hylätä. Pääsääntöisesti keulaan singahtaneen tamman kiertämiskyvystä ei ole kunnon näyttöjä. Viimeksi supersuosikiksi pelattu Meroko paineli keulasta ennätyksensä, mikä riitti kakkossijaan.

Haastajat: Yllätystappion Merokolle aiheutti 13 Mantin Unelma. Tamma kilpaili koko alkusyksyn sijoituksiaan paremmin ja onnistui vihdoin Vermossa, missä spurttasi tarkan reissun jälkeen vääjäämättä voittoon. Takamatkalta sen juoksusta tulee vaikeampi, mutta se kestää myös kiertelemistä.

Epävarma, mutta pääsevä 2 Vuvuzela voitti välillä kahdesti peräjälkeen, mutta Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa hevosen torvi vaimeni. Se laukkasi kesken kirinsä viimeisellä takasuoralla. Kolme starttia sitten Vuvuzela pystyi nousemaan voittoon laukasta huolimatta.

4 Luonnon Suvi selvisi viimeksi 3. sisältä toiseksi onnekkaiden vaiheiden jälkeen, kun kaikki kärkihevoset lakosivat sen edestä laukalle viimeisellä takasuoralla. Tamma kiri kyllä loppumetrit vahvasti, joten sen viime suoritusta ei pidä aliarvioida. Tuossa lähdössä 20 metriä edempää lähtenyt 5 T.T. Tuhkimo peri keulat 600 jäljellä ja riitti kolmanneksi.

8 Sipsiiri on suosikin tavoin luotettava menijä. Viimeksi se ei ollut kuitenkaan parhaimmillaan, vaan taipui selvästi Merokon vauhdista kierrettyään kolmannella puolikkaalla tämän tuntumaan 2. ulkoa. Hevonen on luultavasti pikkupaussin jälkeen taas pontevampi.

Yllättäjät: 1 Auriina on paljastanut laukkojen lomassa kovan kuntonsa, mutta se on ollut kiusallisen epävarma. Viimeksi tamma tosin laukkasi kuolemanpaikalta ilman omaa syytään vastustajan taklaamana ja menetti kärkisijoituksen.

Samat sanat pätevät 3 Tuulian Salamaan. Se kulki Kouvolan lähdössä mukavasti kesken matkan tulleen laukan jälkeen.

Pelijakauma: Aurina on kanuunarasti ja myös Meroko ja Tuulian Salama ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Luonnon Suvi kiihdyttää keulaan. Meroko voi päästä nopean avaajan takaa hyvin läpi ja edetä nopeasti jopa kärkeen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Vaikka 3 El Blackjackin komea voittoputki katkesi viime viikolla, hevonen jatkaa perin sopivassa sakissa supersuosikkina. Laukka johtui siitä, kun keulat ykkösradalta menettänyt tamma yritti lähtösuoran päässä ahtaassa paikassa päästä vapaille vesille. Kouvolan kiperät kaarteet eivät ole El Blacjackille parhaat mahdolliset, mutta eipä sen tarvitse kaasutella niissä täysillä näin kevyessä lähdössä.

Haastajat: Keulat aluksi nappaava ja tämän jälkeen suursuosikin eteensä päästävä 4 Ghost Boy on kiinni kolmannessa peräkkäisessä kakkossijassa. Viimeksi sen juoksu onnistui hyvin takarivistäkin ja se kiri lopussa ulkokautta toiseksi ylivoimaisen Agnesen takana.

2 Rive Crowder on tullut sisäratajuoksujen jälkeen asiallisesti perille. Voittajaa lukuun ottamatta vastus on sille viime kilpailuja paljon sopivampi.

Yllätäjät: 8 Go Down ei ole onnistunut viime starteissaan kuntonsa edellyttämällä tavalla. Pari kertaa se on laukannut, ja viimeksi sen kirivaihe ei mennyt lainkaan sujuvasti, kun selät vetivät huonosti. Hevonen kiri lujaa ja olisi paremmalla tuurilla voinut olla toinen.

Harvakseltaan kilpaillut 6 Seamy Side oli kesällä hyvä monté-lähdöissä ja oli sitä myös viimeksi kärrylähdössä kuolemanpaikalta. Se pääsi keulaan viimeisellä takasuoralla ja oli selkeä kakkonen omille teilleen kirineen voittajan jälkeen.

Pelijakauma: Suosikin kannatus on yläkantissa. Go Down on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Nopea Ghost Boy kumartaa alkumatkalla vetotyöt suosikille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Koska 2 Harmony Heel oli viimeksi saamaton ja joutui jäämään vielä sen jälkeen yhdestä kilpailusta pois, hienot viime esitykset tehnyt 8 The Best Spruce saa paineet niskaansa ulkoradaltakin. Viimeksi murskavoittoon kiripuolikkaalla singonnut ruuna ei ole hullumpi idea varmaksikaan.

Haastajat: Harmony Heel oli kesän starteissaan todella vakuuttava, kunnes väsähti elokuun alussa piikistä supersuosikkina. Valmentaja epäilee, ettei hevonen ole vielä huippuiskussa, mutta se riittää varmasti vajaatehoisenakin pitkälle.

3 Maryland Rose palkitsee tarkat reissut, muttei voita herkästi. Viime Vermon startissa voitto oli lähellä, mutta tamma ei aivan ehtinyt ykköseksi 3. sisältä. Oulun T75-finaalissa hevonen juoksi lähtölaukan jälkeen 4. sisällä, mistä ei ollut kaksinen lopussa.

1 Joker Photo saa namujuoksun, jonka jälkeen pystyy ottelemaan totosijoista, mutta voittoa varten siltä pitäisi löytyä enemmän puristusta.

7 Such As Croft oli kolme kilpailua sitten oikein hyvä kolmas oltuaan mukana koko matkan jatkuneissa revittelyissä. Viimeksi se lopetti 4. sisältä tasaisesti totosijakahinoihin. Varmaa suorittajaa kannattaa harkita revityksiin.

Yllättäjät: 9 Hot Beer kamppaili Mikkelissä sisukkaasti kolmanneksi 2. radalta ilman vetoapua. Ruuna saa nyt selkäreissun, jonka jälkeen ei ole täysin vaaraton.

5 Albin Paleman kyvyt ja nykyvire riittäisivät pärjäämiseen, mutta Kouvolan kurvit aiheuttavat hevosella jatkuvasti ravivaikeuksia. Ainakin loivakaarteisilla radoilla sitä kannattaa roikuttaa peleissä mukana.

Pelijakauma: Harmony Heeliä on pelattu sairaustauolta liikaa. The Best Spruce, Such As Croft, Hot Beer ja Albin Palema ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Maryland Rose avaa johtoon, mutta sille kelpaa The Best Sprucen ja Harmony Heelin selkä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Viimeksi Kouvolassa suuren vaikutuksen tehnyt 3 Simoni’s Geisha on myös hyvä varmaehdokas. Jo sitä ennen T65- ja T76-lähdöissä hyvin esiintynyt tamma eteni 4. ulkoa 800 metrin kirillä lopulta ylivoimavoittoon. Hevonen näytti kolme starttia sitten Vermossa selvittävänsä nykyvireessään myös kuolemanpaikan, mistä otteli tiukasti voitosta perille asti kovalla ajalla.

Haastajat: 7 Berto Vaikko on pelaajien kummajainen ailahtelevuutensa takia. Kun ruunalla on ollut hyvä päivänsä, se on venynyt huippujuoksuihin, mutta on voinut seuraavaksi pettää suurena suosikkina. Viimeksi hevosella riitti yritystä ja se oli täysin pitelemätön kuolemanpaikalta kovalla volttiajalla.

10 Shameless innostui Lappeessa pitkästä aikaa paljastamaan oikean osaamisensa ja ravasi piikistä komean voiton. Edellinen startti kesätauon jälkeen oli selvästi aukaissut hevosen paikat, eikä sen pitäisi ainakaan heikentää kolmannella kerralla. Takarivin lähtöpaikka tuo tosin ruunalle tällä kertaa omat kiemuransa matkaan.

1 Angel Valley saa sisällä hyvän reissun, minkä jälkeen totosija ei yllättäisi. Tamma on ravivarma ja nopea, mutta taistelutahtoa siltä saisi löytyä enemmän voittoja varten. Viimeksi se kiri 5.ulkoa asiallisesti kuudenneksi ja saavutti ennätyksensä. Turun T76-lähdön kolmas sija suht’ vaativalla juoksulla takamatkalta on ollut hevosen parasta antia syksyllä.

12 Lyric Broline on huippuvarma suorittaja, joka ei ole kuitenkaan riittänyt voittoihin asti tänä vuonna. Kovan pätkänopeuden puute on hevosen heikko kohta. Viime lauantaina ruuna hyökkäsi 800 jäljellä 3. ulkoa ja kiritti asiallisesti kovaa Zeus Kempiä, vaikka loppumetreillä ero jälleen kasvoi selvästi keulahevosen hyväksi. Viides peräkkäinen totosija on surkean lähtöpaikan vuoksi täysin kiinni kovasta matkavauhdista.

Myös 11 Rocket Richard on jäänyt ilman voittoja tällä kaudella. Hevonen pystyy parempaan, mitä on loppumetreillä näyttänyt.

Yllättäjä: 4 Elite Of Vicella reviteltiin viimeksi älyttömästi, ja tuon startin saa unohtaa. Ruuna väläytti aikaisemmin tulemistaan ja se hyötyy selvästi kelien hidastumisesta.

Pelijakauma: Elite Of Vice on maukas rasti.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 5 ja 7 avataan lujaa. Berto Vaikko tai Simoni’s Geisha vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 14,2,4,8,13,1,3
Toto4-2: 3,8
Toto4-3: 8
Toto4-4: 3,7,10,4
Hinta: 11,20 €

Suuri
Toto4-1: 14,2,4,8,13,1,3
Toto4-2: 3,4,2,8,6
Toto4-3: 8
Toto4-4: 3,7,10,1,12,11,4
Hinta: 49,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›