Olga, Oili

Ravivihjeet

Valikko

Ravivihje: Toto76 Helsinki 5.9.2015

Julkaistu:

Toto76
Ravikesä huipentuu Derby-raveihin, joista ei tasoa puutu. Päälähdön lisäksi etenkin SM-kilpailu saa veden kielelle. Derbystä uumoillaan kahden kauppaa, mutta yllättäjilläkin on mahdollisuus lyödä kapuloita kokemattomien Araw Hossin ja Proud Leaderin rattaisiin. Kolmatta  peräkkäistä SM-titteliään hakeva Surprise Lord on perjantai pelijakauman perusteella maukas apuvarma Victory Bonsain rinnalle.

Toto76-1

Suosikki: 5 Capone Boko oli St. Michel-raveissa kipeä, mutta on muuten tehnyt hienoja juoksuja sen jälkeen, kun löysi raviaskeleet uudessa tallissa. Toissa kerralla vain Ruotsinkin vastaavan lähdön valloittanut Regent Zet tykitti valtavalla spurtillaan ruunasta ohitse ja viimeksi se joutui taipumaan loppumetreillä keulasta ykkössarjojen kiritykille Air Gunnerille. Capone Boko päässee jälleen piikkiin ja on yksi vaihtoehto lauantain varmaksi.

Haastajat: 8 Ranch Kelly aloitti väkevästi Pappa-Airaksisen tallista, kuten niin moni hevonen on tehnyt vuosien varrella. Matkan piteneminen ei ole ainakaan haitaksi heittämällä kaikki vastustajansa Vermossa kiertäneelle voimatammalle.

11 Zatopek Hoss oli ilmiömäinen alkukesällä, mutta sen voittotahti on tyrehtynyt. Laukat ovat sotkeneet hevosen menoa, mutta kunnossa se on edelleen. Viimeksi ori otti pilkkulaukan alussa, minkä jälkeen joutui kiertämään 3. rataa pitkin ennen kuin sai paikan parijonosta. Alun tapahtumien jälkeen nelossija kärkirintamassa oli hyvä saavutus.

4 Jaguar Point taipui Joensuussa keulasta, mutta kiri viimeksi tuulispäänä 12-radalta. Lyhyellä matkalla kovan avaajan voisi nostaa kuumimpien suosikkien joukkoon, mutta 2600 metriä laskee hieman sen osakkeita.

1 Kalanchoe P.R. juhli keväällä jopa Elitloppet-raveissa, mutta sen viime kilpailut ovat sujuneet onnettomasti. Laukat astuivat kuvaan hammasongelmien vuoksia ja viimeksi hevonen jäi Ruotsissa pussiin. Kaiken pitäisi olla kunnossa ja valmentajan odotukset ovat kovat.

Yllättäjät: Pitkillä matkoilla viihtyvä 9 York Kemp oli viikko sitten kolmella kilometrillä kuolemanpaikalta rehti viides. Jos muut pitäisivät sen puolesta vauhtia, kärkisija ei olisi utopiaa.

6 Special Maestro oli vielä toissa kerralla laukan jälkeen erinomainen, mutta viimeksi vastaavasti täysin ponneton, koska oli treenarin mukaan käynyt ylikierroksilla lähdön alla.

Pelijakauma: York Kemp ja Special Maestro ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Capone Boko voisi olla suurempikin suosikki ja Ranch Kelly on jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2 ja 4 avataan hyvin, mutta Capone Boko pääsee myöhemmin keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki/Varma: Huippulahjakas 9 Victory Bonsai voitti niin leikitellen ensimmäisen hopeadivisioonalähtönsä viikko sitten, että sen varmistelut vaikuttavat turhilta. Sillä on tuskin tällä kertaa asiaa keulapaikalle takarivistä, mutta riski hevonen pystyy ottamaan omansa johtohevosen kupeeltakin. Tämä ei aivan onnistunut toissa startissa, mutta siinä hevosen terveystilanne ei ollut aivan 100-prosenttinen.

Haastajat: 3 Extreme Luca on joutunut taivaltamaan jatkuvasti kuolemanpaikalla, mistä on taistellut tavallisia hevosia sitkeämmin. Jos ori saisi kerrankin helpon reissun, suosikinkaan lyöminen ei olisi järisyttävä yllätys.

5 Moonlight Loven otteet ovat taas koventuneet. Se on kirinyt kahdella viime kerralla pontevasti Stoneisle Lilianin voittamissa lähdöissä. Etenkin tamman viimekertainen loppuriuhtaisu oli näkemisen arvoinen.

Vuoden voitokkain hevonen 1 Classic St Pat on toinen kanuunalähtijä, joka viihtyy parhaiten keulassa. Viime kilpailujen perusteella emme kuitenkaan usko ruunan riittävän mielipaikaltaankaan voittoon asti hirmulähdössä.

Yllättäjät: 4 Funny Farm oli huimien keulasoolojensa jälkeen suuri pettymys toissa kerralla ja antoi iltaravilähdössä keulasta helposti periksi. Vaisuus taisi olla vain väliaikaista, sillä hevonen lopetti viimeksi takajoukosta hyvin kolmanneksi. Huippuavaaja pääsee juoksemaan nyt paremmissa asemissa keulassa tai sen takana.

8 Landers Power on parantanut kovasti otteitaan kesällä. Kuninkuusravilauantain heikko sijoitus meni pussituksen piikkiin, mutta seuraavana päivänä se voitti St. Michel-ravien tavoin keulasta kevyesti kovalla ajalla. Viimeksi ruuna kiri 4. ulkoa hyvin kakkoseksi Victory Bonsain jälkeen, mutta voi jäädä nyt vielä kauemmas parijonoon ulkoradan lähtöpaikaltaan.

Pelijakauma: Funny Farm ja Landers Power ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Classic St Pat tai Funny Farm johtaa joukkoa. Victory Bonsai kiertää aikaisin eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 8 Jokivarren Kunkku oli saanut olla huikean kuninkuuskilpailunsa jälkeen helpommalla, minkä takia ei yltänyt parhaimpaansa Turun PM-kisassa. Kärkihevosista parhaan juoksun saaneen ravikuninkaan esitystä oli pidettävä pienenä pettymyksenä, mutta huono se ei suinkaan ollut.

Ruuvia on varmasti taas kiristetty treeneissä, joten oriin suosikkiasema Tähtisprintterissä on selvä. Jokivarren Kunkun ohjissa on Santtu Raitala, vaikka sitä kesän aikana ajanut Jorma Kontiokin on Vermossa. Tämä johtuu siitä, että Jomppe saa kilpailukieltonsa aikana ohjastaa vain ennakkomaksullisissa kilpailuissa kuten Derbyssä. Jokivarren Kunkku ei ole Raitalalle suinkaan outo ajettava, sillä hän päästeli sillä alkukesällä voiton ja kakkossijan.

Haastajat: Hopeakuningas 6 Suivikas on työmiehen perikuva. Se juoksi Joensuussa joka matkalla kuolemanpaikalla ja vei kilpailun kakkossijan selvällä erolla. Sisupussi vaikutti vain piristyneen kuninkuuskilvasta ja harasi PM-kisassa loistavasti Norjan hirmua Tekno Odinia vastaan. Suivikas jätti Jokivarren Kunkun selvästi varjoonsa. Vaikka lyhyt matka puoltaa enemmän suosikkia, haastaja kannattaa ehdottomasti rastata peleihin.

Kolmas kova on viime vuoden kunkku 9 Köppinen, jonka vire näyttäisi olevan taas nousussa. Se oli raastavassa PM-lähdössä keulasta kolmas samalla ajalla kuin rinnallaan taivaltanut Suivikas. Suosikkiparin kampittaminen ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä lyhyellä matkalla takarivistä.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Marat päräyttää alussa johtoon, mutta päästää Jokivarren Kunkun halkomaan tuulta. Suivikas ravaa tuttuun tyyliinsä kuolemanpaikalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Kyvyt esiin -divisioonassa juoksee monia lahjakkaita aloittelijoita. Suosikin paineet saa 2 Daniel Roff, vaikka se on laukannut alkumatkalla tuoreimmissa kilpailuissaan. Hevonen onkin sitten ollut täysin pitelemätön aina, kun on pysynyt askelillaan. Ilmavien voittojen perusteella 14-aika täydellä matkalla pitäisi olla Daniel Roffille kevyttä kauraa.

Haastajat: Katraan lahjakkain saattaa olla muita pelihevosia nuorempi 12 Joe di Maggio. Kolmevuotias aloitti kautensa keväällä tyylipuhtailla voitoilla, mutta vetäytyi tauolle kahden laukkastartin jälkeen. Biofarm Cupin finaalissa se laukkasi yllättäen loppusuoralla, kun oli puskemassa voittotaistoon. Varmaa on, ettei huipputallin hevonen palaa tositoimiin vajaakuntoisena, mutta sen tehtävä ei ole suinkaan helppo surkealta lähtöpaikalta.

11 Shadow Of Brisbane on ravannut kesällä pelkkiä voittoja yhtä laukkastarttia lukuun ottamatta. Voitot ovat tulleet niin jykevällä tyylillä, että ruunan voi uskoa iskevän taistoon nytkin, vaikka vastus kovenee selvästi.

Shadow Of Brisbanen tallikaveri 6 Juiceman on myös tavallista lahjakkaampi ravurinalku. Kuudesta startista kolme on päättynyt voittoihin. Turussa hevonen laukkasi viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa, kun vauhti kiihtyi, mutta kiersi sitä ennen Teivossa hänniltä komeasti koko porukan.

Yllättäjä: 3 Better Boost on kokenut muodonmuutoksen uudella valmentajalla ja voittanut tauon jälkeen molemmat kilpailunsa. Lappeessa vastus oli kevyt, mutta hevosen loppukirin herkkyys puhutteli. Viime viikolla ruuna voitti Vermossa varmasti keulasta, mutta vaatii näin tiukassa lähdössä luultavimmin tarkan selkäreissun yllätystä varten.

Pelijakauma: Shadow Of Brisbane on selvästi ylipelattu. Daniel Roff ja etenkin Joe di Maggio ovat kovimmista hevosista liian vähän pelattuja.

Juoksunkulku: Better Boost ja Doubledip avaavat vauhdilla, mutta Daniel Roff pääsee hakemaan myöhemmin keulat, jos avaa ravilla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki/Varma: Suomen mestaruus on timantinkova lähtö. Kärkirankkaus on kahden edellisen vuoden titteleitään puolustava 10 Surprise Lord, vaikka se joutuu antamaan tasoitusta takarivin lähtöpaikallaan. Viime kilpailujensa perusteella hirmuhevonen on lähestymässä absoluuttista huippukuntoaan. Kuninkuusraveissa ori oli omaa luokkaansa piikistä ja Tampereella kuolemanpaikalta huikeasta alkuvauhdista huolimatta.

Haastajat: 2 Veniceltä meni Surprise Lordin tavoin Suur-Hollola harakoille, mutta tervehtynyt voittokone oli taas viime kierroksella omalla paikallaan sattuvassa sarjassa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka maan ykköstamman rahkeet riittävät kovimmassa mahdollisessa kotimaisessa lähdössä. Ainakaan lähtöpaikasta menestys ei jää kiinni.

1 Air Gunner löysi huippukunnon keskikesällä ja spurttasi Porissa voittoon hyvän reissun jälkeen. Viimeksi se tavoitti riuskalla kirillään etumatkalta jo karussa painelleen Capone Bokon vähän ennen maalia. Nopean lähtijän kuski saa valita mieleisensä taktiikan, joka on luultavimmin selkäreissu.

4 Seabiscuit siirtyi kesän alussa kilpailemaan Suomen kovimpiin lähtöihin. Killerin Eliitin tuurivoiton jälkeen se ei riittänyt kärkeen Kymi GP:ssä ja St. Michelissä, mutta teki parhaansa. Viimeksi ruuna hävisi Surprise Lordille neljä kymmenystä, mutta nyt niiden lähtöpaikat ovat päinvastoin Seabiscuitin hyväksi.

7 Amazing Soul on aina palannut hyvävireisenä tauolta, mutta näin kovassa lähdössä kärkisijat ovat liikaa vaadittu arveluttavalta lähtöpaikalta.

Yllättäjät: Suur-Hollola -ajossa kuolemapaikalta kolmanneksi taistellut 11 Greenleaf Slim oli seuraavaksi Ruotsin tykkilähdössä totaalisen riittämätön huippureissusta huolimatta, mutta kiri taas viimeksi aivan hänniltä loistoajalla hyvin kärkihevosten tuntumaan. Mikäli keulilla ei päästä sopuun matkavauhdista, ori voi ohittaa tosi monta vastustajaansa lopussa, kuten teki Suur-Hollolan välierässä.

6 Jonesyn vire on vihdoin viime juoksun perusteella nousussa.

Pelijakauma: Surprise Lordin kuuluisi olla suurempi suosikki ja myös Jonesy on jonkin verran alipelattu. Seabiscuit on vastaavasti liian suosittu.

Juoksunkulku: Air Gunner pitää keulat tai päästää korkeintaan Venicen suosiolla johtamaan joukkoa. Surprise Lord ei aikaile takajoukossa, jos vauhti uhkaa laskea liikaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Suomenhevosten tasoitusajo on kierroksen kimurantein. Rastaamme peräti kahdeksan hevosta, joista parhaat mahdollisuudet omaa 4 Villikunkku. Hevonen on ollut oikein hyvä koko kesän yhtä mystistä taipumista lukuun ottamatta. Etenkin sen toissa kerran taistelu kuolemanpaikalta oli miehekäs. Villikunkku avaa niin lujaa, että voi hakea pienen paalukarsinan takaa nopeasti vetotyöt itselleen.

Haastajat: 9 Ekolokin vire löytyi parin pussituksen jälkeen elokuussa ja se kiri Rovaniemellä tosi vauhdikkaasti T76-voittoon. Kajaanissa hevonen hävisi kuolemanpaikalta voiton vain metrillä ja laukkasi viimeksi häirittynä ensimmäisessä kurvissa. Hyvä avaaja jaksaa tehdä töitäkin matkalla.

Valtavan muodonmuutoksen tänä vuonna kokenut 13 Suvelan Tähti on pärjännyt hyvin T76-tasollakin. Se jyräsi toissa kerralla kaukaa voittoon saatuaan kiertää hyvässä selässä. Viimeksi hevonen jäi alussa Ekolokin kanssa hakauksiin, mutta kulki sen jälkeen hurjasti.

11 Nahkaparturi on ruvennut tekemään jatkuvasti sitkeitä juoksuja ja se on onnistunut voittamaankin T76- ja T65-lähdön Viimeksi ori kamppaili hyvin kärkirintamassa kuolemanpaikalta. Arveluttavasta lähtöpaikasta huolimatta Nahkaparturi on nytkin pelihevosia.

12 Nopsan Vauhti on saanut rutkasti yrityshalua lisää. Viime lauantaina se hallitsi varmoin ottein keulasta ja on näyttänyt pystyvänsä nykyään kiertelemäänkin, joten takamatka ei ole ylipääsemätön este menestykselle.

Yllättäjät: Kuningatarkilpailussa positiivisesti esiintynyt 2 Suhhaus spurttasi viime startissaan mallikkaasti, kun pääsi loppukurvissa vapaaksi, muttei aivan ehtinyt voittoon. Tamma omaa tarkalla reissulla sauman yllätykseen, eikä ole mahdoton menestyjä piikkipaikaltakaan.

Muut kuponkihevoset ovat varmasti kilpaileva 3 Pireus ja starttien myötä jalkaoperaation jälkeen eteenpäin menevä 14 Passiton.

Pelijakauma: Nahkaparturi, Nopsan Vauhti, Suhhaus ja Passiton ovat hyviä merkkejä. Suvelan Tähti on ylipelattu.

Juoksunkulku: Suhhaus avaa keulaan ja vastaa ainakin muille kuin Villikunkulle ja Ekolokille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Jontte Boylta avoimeksi jääneen Derbyn uskotaan olevan vahvasti 5 Araw Hossin ja 2 Proud Leaderin välinen taisto, mutta IS Ravit uskoo myös yllätyksen mahdollisuuteen. Vasta 4-vuotiaina aloittaneet suosikit ovat hyvin vihreitä tämän tason kilpailuun.

Kaikki kuusi starttiaan näytöstyyliin voittanut Araw Hoss saa paineet niskaansa. Se pääsi karsintalähdössä helpolla, koska sairastunut El Catwalk lopetti juoksemisen jo kierroksen jälkeen. Finaalissa hevosen todennäköisin juoksupaikka on keulahevosen rinnalla, joten se joutuu paljastamaan todellisen kapasiteettinsa.

Haastajat: Proud Leader alkoi venyä kesällä kuin purkukumi. Neljä starttia suosikkia enemmän kilpaillut ori on voittanut väkevillä esityksillä neljä viime juoksukaan. Se vei myös leikitellen karsintalähtönsä nopeimmalla ajalla ja pääsee Araw Hossin paremmista asemista matkana.

3 Ranch Newman on löytänyt huippuvireen oikeaan aikaan. Sillä on alla kaksi uran kovinta esitystä. Seinäjoella ruunalta olisi tarvittaessa irronnut täydellä matkalla kevyesti 1.12-tulos, ja Derby-karsinnan voitto tuli myös piikistä varmaan tyyliin. Koska Ranch Newman on mennyt niin hyvin kärkipaikalta, sen kanssa tuskin kumarrellaan yhtäkään vastustajaa.

Yllättäjät: 7 Incredible Ironmanin yllätyssauma piilee sinä, että suosikit nahistelisivat toisiaan vastaan matkalla. Vahva lopuntulija olisi tällöin valmis iskemään maalisuoralla. Karsintalähdössä se tsemppasi mukavasti kolmanneksi Ranch Newmanin kupeelta.

1 Fabrice Duo pääsi karsintalähdössä näyttämään pitkästä aikaa oikeat kykynsä. Kun suosikit iskivät vastakkain jo avauskierroksella, järkevämmin voimansa jakanut ori lasketteli kirilenkillä omille teilleen. Epävarmuus ja arveluttava lähtöpaikka aiheuttavat Fabrice Duolle omat rajoitteensa, mutta sen kyvyt riittävät sopivalla matkalla.

Kehityskykyinen 8 William Birdland paikkasi karsinnassa komeasti pahan lähtölaukkansa ja kärkkyy muiden yllättäjäehdokkaidemme tavoin kiivasta matkavauhtia synkältä lähtöpaikaltaan.

Pelijakauma: Araw Hoss on pelattu liian selväksi suosikiksi. Etenkin Ranch Newman ja Incredible Ironman ovat huippuedullisia pelihevosia.

Juoksunkulku: Ranch Newman avaa keulaan, mistä sillä luultavimmin myös ajetaan, vaikka Proud Leader tai Araw Hoss käy jossain vaiheessa kokeilemassa kärkeen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 5
Toto76-2: 9
Toto76-3: 8,6
Toto76-4: 2,12,11,6,3
Toto76-5: 10
Toto76-6: 4,9,13,11,12,2
Toto76-7: 5,2,3,7,1
Hinta: 15,00 €

Suuri
Toto76-1: 5,8,11,4,1,9,6
Toto76-2: 9
Toto76-3: 8,6
Toto76-4: 2,12,11,6,3
Toto76-5: 10
Toto76-6: 4,9,13,11,12,2,3,14
Toto76-7: 5,2,3,7,1
Hinta: 140,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›