Atso

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kajaani 23.8.2015

Julkaistu:

Toto4
Kajaanin kesäkausi huipentuu raviradan 40-vuotisjuhlaraveihin. Toto4-kierrokselta löytyy kaksi suurta suosikkia, joista toisesta IS Ravit pelaa rohkeasti ohitse.

Toto4-1

Suosikki: 11 Money And Caviar on tehnyt suuren vaikutuksen voittostarteissaan. Ensin Oulussa se kiersi johtavan rinnalle, marssi kärkeen 500 jäljellä ja oli suvereeni. Viimeksi juoksusta tuli vaativa, sillä ori joutui kiertämään valtaosan matkasta kolmatta rataa. Siitä välittämättä ori runnoi lopussa kärkeen. Huippukuntoisella menijällä voi lähteä ajoissa kiertämään, joten takarivi on enemmän hidaste kuin este menestymiselle.

Kovimmat haastajat: 9 Mistrals Chuckin kaksi viimeisintä kisaa ovat olleet Kasvattajakruunun alkueriä. Mikkelissä se seurasi kovassa tahdissa 2. sisällä ja kamppaili sitkeästi perille. Seinäjoella ei ollut asiaa aivan kärkeen, mutta ruuna teki 4. ulkoa neljättä rataa pitkin lopussa parhaansa. Reippaiden avaajien takaa se saanee hyvät asemat.

Kesällä hyvän vireen löytänyt 6 Maxwell Girl on kahdesti hävinnyt suosikille selityksittä. Oulussa se pääsi Money And Caviarin taakse, mistä puristi jälkijoukon parhaaksi. Tässä tammalla yritetään viime kerran tavoin johtopaikalle.

3 Boulder Dynamite jyräsi Kajaanissa 600 metrin kirillä helppoon voittoon, mutta lähtö on nyt kovempi. Ruunalta voi kuitenkin löytyä venymiskykyä.

Yllättäjät: 2 Spicy Day lähtee rivakasti ja kamppailee Maxwell Girlin kanssa piikkipaikasta. Tammakriterium-karsinnassa vastus oli turhan kovaa tasoa, mutta hevonenkin oli kuluttanut voimiaan kuljetusmatkalla (kts. tallikommentit). Oulussa tamma jäi suosikin ikeen alle, joten ainakin voittaakseen sen täytyy olla hieman parempi.

12 Herman Heel on tottunut viime starteissaan kirimään takaa. Kaustisella vetoapua tarjosi tämän lähdön suosikki eikä Herman Heel piisannut sille, mutta tuli kuitenkin oman vauhtinsa pitäen sitkeästi perille. Sopivia vetoapuja täytyisi löytyä tälläkin kertaa, kun lähtöpaikka on surkea.

Juoksunkulku: Spicy Day lähtee rivakasti ja yrittää keulaan, samoin tekee Maxwell Girl. Money And Caviar iskee eteenpäin, jos vauhti rauhoittuu liikaa.

Pelijakauma: Money And Caviar (54%) on hieman liikaa pelattu. Haastajajoukon parhaat merkit ovat Maxwell Girl (4%) ja Boulder Dynamite (6%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 2 Fill Face on muita pelihevosia paremmalla lähtöpaikalla ja siksi niukka suosikki. Maanantaina Oulussa se seurasi johtavan perästä voittajaa uhkaamatta kakkoseksi. Kahdella edelliskerralla tamma nappasi kakkossijat keulasta, jonne pyrkii nytkin.

Kovimmat haastajat: 9 Wille Caramell sai maanantain lähdössä raskaamman reissun, kun joutui tekemään kierroksen kirin ulkoradoilla ja tuli rehdisti maaliin asti. Edelliskerralla se esitti sisäradalta varsin riuskan lopetuksen ja kirmasi voittoon. Jos lisämetrejä ulkoradoilla ei tule aivan niin paljoa kuin viimeksi, Wille Caramell pystyy paljoon.

10 Hamilton Of Bodom oli myös mukana samaisessa Oulun lähdössä ja yritti kiertää Wille Caramellin takana kolmatta rataa. Se tuli lähinnä tasaisesti ja hävisi selvästi kahdelle edellä mainitulle. On huomionarvoista, että Oulun rata oli tuona päivänä vuodenaikaan nähden surkeassa kunnossa. Edellisjuoksuissaan Hamilton Of Bodom teki mainiot suoritukset, joten se lukeutuu suosikkeihin.

8 Lucky Look Set jäi välissä sairastelun takia yhdestä startista pois. Tämä on ennen kaikkea valmistelukisa ensi keskiviikon Derby-karsintoihin, mutta hyväluokkainen menijä pitää huomioida varhain.

11 E.V. Jory jyräsi Kajaanissa viimeiset 1100 metriä kolmatta rataa ja jaksoi hienosti, vaikka keulassa juossut Hamilton Of Bodom meni menojaan. Jykevä ruuna ei kaihda ulkoratojen kiertämistä, jota on tälläkin kertaa tiedossa.

Yllättäjät: 1 Zarrine Kemp hyötyy reippaana lähtijänä sisäradan paikasta, mutta reilun kahden kuukauden tauolta selkäjuoksu voisi olla järkevä taktiikka. Keväällä tamma teki muutaman asiallisen suorituksen.

Juoksunkulku: Fill Face pyrkii keulaan ohi Zarrine Kempin.

Pelijakauma: Fill Face (32%) on erottunut turhan selväksi suosikiksi. Lucky Look Set (7%) voisi olla enemmänkin pelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 9 Tip Chip on hyvä kirihevonen ja huippuiskussa, joten muut voivat olla sen kanssa vaikeuksissa. Tiistain välistartissa se kiersi etusuoralla 2. ulos, mistä kiri lopussa niukasti ohi Dominic Webin. Edelliskerralla T76-lähdössä kiritilaa tuli voittoa ajatellen liian myöhään. Takarivistä Tip Chip pääsee tarkkailemaan tilannetta ja iskemään pitkällä loppusuoralla.

Kovimmat haastajat: Vaikka Tip Chip on lähdön todennäköisin voittaja, peliin haetaan särmää ja rastataan mukaan vain kaksi alipelattua haastajaa. 3 Prin Holz voi olla peruskapasiteetiltaan lähdön paras hevonen. Se teki kolmi- ja nelivuotiaana parhaimmillaan huippujuoksuja, mutta oli sittemmin pitkään tauolla. Nyt se tekee uusista käsistä paluuta ja ensimmäinen startti oli lupauksia herättävä. Varovaisen sisäratareissun jälkeen ruuna tuli voimissaan maaliin. Kaiken järjen mukaan Prin Holz parantaa startti kropassaan ja nyt keulajuoksu vaikuttaa todennäköiseltä.

8 Amour Avenger kuuluu lähdön eliittin ja Prin Holzin tavoin se voi terävöityä viime startin ansiosta. Kevään sairasteluiden jälkeen ruuna oli pari kuukautta tauolla ja viimeksi Ylivieskassa esitys oli 4. ulkoa moitteeton. Parhaimmillaan Amour Avenger pystyy koviin suorituksiin ja näin vähän pelattuna nousukuntoinen kykyhevonen on kiinnostava ideamerkki.

Yllättäjät: 10 Steel Robo on palannut omistajansa valmennukseen ja päivän iskukyky on pieni kysymysmerkki. Tallia on vaihtanut myös 2 Lightning Mcqueen, joka on karaistunut Etelä-Suomen kovissa lähdöissä. On mielenkiintoista nähdä, näkyykö pienempiin ympyröihin siirtyminen otteiden piristymisenä.

12 Blue Finn nappasi toissa kerralla voiton johtopaikalta, mistä tuli myös Kokkolan kolmossija. Nyt tehtävä on tyystin erilainen, kun ruuna joutuu juoksemaan takajoukoissa. Kajaanin pitkällä loppusuoralla kyllä ehtii, ellei lähdöstä tule taktiikkajuoksua.

Juoksunkulku: Prin Holz täräyttää johtopaikalle ja rauhoittaa tahtia.

Pelijakauma: Tip Chipin peliosuus (50%) on turhan korkeissa lukemissa. Prin Holz (13%) ja Amour Avenger (8%) ovat aliarvostettuja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 3 Välkyn Tuisku on vähäväkisen, mutta mielenkiintoisen suomenhevoslähdön kärkirankkaus. Tuulennopea ori pystyy nykykunnossaan taistelemaan voitosta, vaikka jäisi johtavan rinnalle. Teivossa keulaan ei ollut Maratin ulkopuolelta asiaa, mutta Välkyn Tuisku kamppaili rinnalta urheasti loppuun saakka. Pauli Raivio yrittää taatusti keulaan, mutta 2 Turon Myrsky voi torpata ne aikeet.

Kovimmat haastajat: 8 Ekoloki on pitkästä aikaa löytänyt huippukuntonsa, mistä tuoreimpana osoituksena Rovaniemen T76-voitto. Ori paiskasi 2. ulkoa omille teilleen ja tuli päätöspuolikkaan kerrassaan 1.20-kyytiä. Jo edelliskisat antoivat viitteitä siitä, että kolmen vuoden takainen Derby-voittaja on jälleen tuloillaan.

Turon Myrsky kaasutti Joensuussa takamatkaltakin kärkipaikalle ja johti pitkään, mutta ratkaisumetreillä muutama tuli selityksittä ohitse. Taktiikka ei välttämättä vaihdu, ellei Välkyn Tuiskun vetoapu suosiolla kelpaa.

4 Aki-Vei voitti kuninkuusraveissa lauantaina montén eli raviratsastuksen Suomen mestaruuden ja jäi sunnuntain kärrylähdössä hyvävoimaisena pussiin. Vastaavilla otteilla Aki-Vei on todennäköinen menestyjä, mutta laukkariski on sillä aina olemassa.

7 Mian Mari löysi kuntonsa juuri sopivasti kuningatarkisan alla, mutta kokonaiskilpailu pilaantui avausmatkan hylkäykseen. Ylivieskassa ei ollut nähtävissä kuninkuusravikrapulaa, kun tamma teki 4. ulkoa rehdin 700 metrin kirin. Lähtöpaikka on nyt kovien oriiden ulkopuolella, minkä takia Mian Mari on haastajan roolissa.

Yllättäjät: 5 Siirin Ällin kolmosputki voi saada jatkoa, mutta voittaakseen sen täytyisi vielä hieman petrata. Ylivieskassa ruuna tuli Mian Marin vanavedessä hyvin maaliin.

Juoksunkulku: Turon Myrsky ja Välkyn Tuisku ratkaisevat kärkipaikan kohtalon. Turon Myrsky voi saada pidettyä keulat kuskin niin halutessa, muussa tapauksessa Välkyn Tuisku valtaa keulapaikan.

Pelijakauma: Aika oikein pelattu lähtö. Aki-Vei (9%) on suhteessa paras merkki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 11
Toto4-2: 2,9,10,8,11,1
Toto4-3: 3,8
Toto4-4: 3,8,4
Hinta: 7,20 €

Suuri
Toto4-1: 11,9,6,3
Toto4-2: 2,9,10,8,11,1
Toto4-3: 3,8
Toto4-4: 3,8,4,2,7
Hinta: 48,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›