Sami, Samuli

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Turku 22.8.2015 - Tarjoaako Jokivarren Kunkku suomenhevosjuhlat PM-kisassa?

Julkaistu:

Toto76
Kotikatsomo yrittää PM-kilpailussa ulvoa Jokivarren Kunkun voittoon Norjan hirmusta Tekno Odinista. Näin Suomen ravikuninkaasta tulisi myös koko Pohjolan kylmäverikunkku. PM-lähdön voittajapeliin lisätään muhkea 10000 euron bonus. T76-rivin kiehtovimmat varmat ovat Tomorrowland ja Hilde Småbo.

Toto76-1

Suosikki: 2 Nahkaparturi on innostunut varustemuutosten jälkeen jopa voittamaan lähtöjään. Toissa kerralla se hallitsi Vermossa keulasta hienolla ajalla ja rynni viimeksi loppumetreillä varmaan voittoon saatuaan oivaa vetoapua 3. ulkoa. Lähtöpaikka on nopeutta saaneelle hevoselle paras mahdollinen.

Haastajat: 4 Villikunkku tuli toissa kerralla voimissaan pussissa maaliin 10 Merran Emilin takana. Viimeksi hevonen väsähti kuolemanpaikalta 2600 metrillä, mutta siihen starttiin ei kannata likaa tuijottaa. Ori on paremmalla reissulla yksi kovimmista.

Mainittu Merran Emil starttaa kotiradan suosikkina, mutta IS Ravien ohipeli-ideana. Kolmen voiton putken ravannut ori on selvästi paras keulasta, mutta joutuu nyt pitkästä aikaa juoksemaan toisten takana, missä sen meno ei ole yhtä halukasta.

7 I.P. Legenda ei ole enää huudellut naapuritammoille yhtä kiivaasti kuin alkukesällä, ja tulos on ollut sen mukainen. Toissa kerralla se seurasi 2. sisältä kakkoseksi ehtimättä uhkaamaan voittajaa, kun sai vapaan väylän vasta myöhään maalisuoralla, mutta viimeksi oli jo komean keulavoiton vuoro. Ori on kuolemanpaikan välttäessään yksi monista mahdollisista voittajaehdokkaista.

Yllättäjät: Jos matkalla pidetään kiirettä, jatkuvasti sisukkaasti perille puurtava 8 Suvelan Tähti voi ohittaa vaikka kaikki.

12 Nopsan Vauhti paikkasi toissa kerralla niin väkevästi pahan lähtölaukkansa, että sille on myös annettava yllätysmahdollisuus heikosta lähtöpaikasta huolimatta.

Pelijakauma: Villikunkku on rajusti alipelattu ja myös Suvelan Tähti ja Nopsan Vauhti ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Nahkaparturi ja etenkin Merran Emil ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta hyvää avaajaa. Nahkaparturi tai Villikunkku pääsee keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki/Varma: Eliloppet-ravien kivikovassa Harper Hanoverissa hienosti kolmanneksi venynyt 11 Tomorrowland olisi vastaavassa iskussa lyömätön kolmella kilometrillä, mutta se ei ole ehkä ollut kesällä aivan samassa iskussa. Viime kilpailun perusteella voimapesä on kuitenkin taas oikealla tiellä. Se rimpuili Joensuussa kovassa lopetuksessa kuolemanpaikalta hyvin Surprise Lordin ja Bret Bokon tuntumassa maaliin.

Haastajat: Paalulta starttaava 3 Capone Boko ei ole helppo ohitettava. Toissa kerralla se jyräsi kuolemanpaikalta voittoon, mutta tuli viimeksi ilmiömäistä vauhtia spurtanneen Regent Zetin ohittamaksi.

14 Minos Vang on joko pärjännyt tai laukannut. Joensuussa upeasti laukan jälkeen kulkenut ruuna kiri Vermon pitkällä matkalla kevyesti kaikkien ohitse kahdelta takamatkalta, mutta kadotti viimeksi kuolemanpaikalta ravinsa loppukaarteessa. Kovakirinen hevonen kannattaa ilman muuta rastata, ellei halua luottaa Tomorrowlandiin.

Heinäkuun puolivälissä huippukuntonsa löytänyt 10 Air Gunner on viime lauantain juoksunsa perusteella pieni arvoitus. Hevosen ravi ei ollut letkeintä mahdollista ja se laukkasi loppukaarteessa, muttei olisi muutenkaan ennättänyt takapareista taistoon mukaan.

Yllättäjät: 8 Le Cupole tykitti viimeksi hurjasti loppusuoralla ja on taas nousuvireessä. Se on voittanut ennenkin kovia hevosia pitkillä matkoilla.

13 Womanizer ei ole vielä menneen talven lumia. Toissa kerralla se tuli 4. sisältä kovassa lopetuksessa kärjen vauhtia perille ja jäi viimeksi pussiin. Kun pöljä päivä sattuu, ”Nasse” voi vielä yllättää.

Pelijakauma: Capone Boko on pelattu yllättävästi selväksi suosikiksi. Näin ollen Tomorrowland on jopa hyvä ideavarmaehdokas. Minos Vang ja Womanizer ovat myös alipelattuja.

Juoksunkulku: Capone Boko johtaa joukkoa ja Tomorrowland kiertää sen rinnalle pitämään vauhtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Kyvyt esiin -divisioona on tapansa mukaan arvoituksellinen. Lisäjännitystä luo pitkä 2600 metrin matka. Juuri matkan takia suosikiksi nousee 4 Tiger Ecus, vaikka sen ravityyli on suorastaan ruma. Vastapainoksi hevosella on pohjaton fysiikka, jota Turun lähdössä nimenomaan kysytään. Viimeksi ruuna porskutti keulavaljakon kupeelta selvään voittoon.

Haastajat: 2 Hold’em Set on palannut hienossa kunnossa radoille pitkän tauon jälkeen. Se ravasi ensimmäisellä kerralla helpon keulavoiton ja on ollut oikein hyvä myös viime juoksuissaan, vaikkei ole onnistunut voittamaan. Viimeksi se revitti keulaan 09,0-avauksessa, mihin nähden sinnitteli rehdisti perille vain kahdelle hurjalle nousukkaalle häviten.

12 Juiceman on aloittanut uransa lupaavasti. Heinäkuun voittostartissa se nujersi jopa Tammakriteriumin kolmosen Estelle Halmin. Viimeksi hevonen kiersi viimeisestä parista kaikki vastustajansa kilometrin kirillä ja ohittaa varmasti nytkin useimmat vastustajansa, jos matkavauhti on suosiollinen.

3 M.T. Inxs kiri Rovaniemellä tosi lähelle T76-voittoa, joten siihen pitää suhtautua nytkin kunnioituksella.

Yllättäjät: 10 Dark Defender on paljon viime sijoituksiaan vaarallisempi. Toissa kerralla se kompuroi loppukaarteessa laukalle, kun havitteli kiriin ja spurttasi viimeksi aivan hänniltä oikein pirteästi maalisuoralla.

1 Winter’s Snowman hyötyy matkasta, mutta vastaavasti lähtöpaikka aiheuttaa sille murheita. Tuurien käydessä ruuna voi lyödä vaikka kaikki vastustajansa.

Pihtiputaalla hänniltä ylivoimavoittoon jyränneen 6 Captivaten vierailu Vermoon vaihtui viimeksi hiittireissuksi, koska se jäi sisäradalle voimat tallella pussiin. Otteitaan parantava ruuna voi riittää T76-tasollakin yllättävän ylös.

Pelijakauma: Tiger Ecus on aivan liian suuri suosikki. Dark Defender ja Captivate ovat kanuunamerkkejä.

Juoksunkulku: Hold’em Setillä ajetaan luultavasti keulasta tai se päästää korkeintaan Tiger Ecusin halkomaan tuulta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki/Varma: Elämänsä kuntoon puhjennut 11 Hilde Småbo on varmaehdokas takamatkaltakin. Monet rastaavat tammalähtöihin rutkasti hevosia, joten osuvan varman niihin löytävät saavat ison edun muihin pelureihin nähden. Hilde Småbo oli Pihtiputaan kovassa pitkän matkan lähdössä hyvä neljäs ja voitti seuraavaksi murskaavasti kuolemanpaikalta. Viimeksi tamma kiri lujaa lähtölaukan jälkeen.

Haastajat: 15 Simoni’s Geisha on myös äitynyt tuimaan iskuun. Se kiri jo toissa kerralla hienosti viimeisestä parista ja teki viimeksi todellisen huippujuoksun kuolemanpaikalta kovalla ajalla.

12 Iida Speed ällistytti kuukausi sitten Porin kierroksella kirimällä sisältä voittoon tammojen volttilähetyksen SE-ajalla 12,5/1600a. Se voitti myös seuraavan starttinsa ylivoimaisesti keulasta, mutta oli viimeksi saamaton, kun joutui yrittämään takajoukosta. Koska kiertämistä on nytkin luvassa, Iida Speedin pelaaminen ei suuremmin innosta.

8 Ainur Hoss ei ole pihalla, jos saa sisältä sopivasti kiritilat. Viimeksi reipas avauslenkki vei hevoselta lopusta tehoja, mutta sitä ennen se hävisi vain kahdelle kivikovalle hevoselle 10-lopetuksessa.

Yllättäjä: 7 Super Pepper on palannut hyvävireisenä yli vuoden paussilta. Se kiri Forssassa oikein hyvin 4. ulkoa. Viimeksi hevonen kompuroi laukalle maalisuoralla ja menetti nelossijan ja kovan ajan.

Pelijakauma: 5 Kirsberg on selvästi ylipelattu ja Hilde Småbo, Simoni’s Geisha ja Super Pepper vastaavasti alipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 6 ja 7 avataan reippaasti. Super Pepper painuu keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 10 Stoneisle Lilian on noussut niin ilmiömäiseen vireeseen, että pystyy näyttämään oriillekin kaapin paikan hienotasoisessa 5-vuotislähdössä. Tamma porskutti Ilkka-ajossa murskavoittoon kuolemanpaikalta ja oli myös viimeksi keulasta omaa luokkaansa ykkösluokan tammojen lähdössä. Stoneisle Lillian on kesällä laukannut yllättäen joka toinen kerta, joten toivottavasti tämä putki menee poikki lauantaina.

Haastajat: 4 Good Dynamite yrittää varmasti raivokkaasti keulaan. Se kiri toissa kerralla 3. ulkoa mukavasti kolmanneksi ennätysajallaan ja jäi viimeksi Surprise Lordin voittamassa huippulähdössä voimissaan pussiin.

5 Extreme Luca on joutunut juoksemaan kolmessa viime startissaan kuolemapaikalla, mutta kamppaillut tapansa mukaan rehdisti perille. Jos ori saisi vaihteeksi helpomman reissun, se voisi riittää voittotaistoon.

Derby-sankari 7 Jonesy on jäänyt tänä vuonna voitoitta. Hevoselta ei ole löytynyt loppusuoralla loikkaria, vaan se on ollut lähinnä tasapaksu. Näin kävi muun muassa viime kilpailussa, vaikka ori sai täydellisen juoksun kärkijoukossa. Voi olla, että Jonesy olisi terävämpi keulasta, mutta tuskinpa se sinne pääsee seiskaradalta.

Yllättäjä: Ailahtelevasti kilpaillut 1 An-Lady kiri Vermossa ennätysajallaan hienosti kakkoseksi 2. sisältä. Viimeksi sillä kokeiltiin surutta keulataktiikkaa maan parhaita ravureita vastaan ja 08-avaus kostautui maalisuoralla. Täydellä matkalla selkäjuoksu on tammalle ehdoton edellytys näin kovissa porukoissa.

Pelijakauma: Jonesyn ja Extreme Lucan peliprosenteista kuuluisi osa Stoneisle Lilianille, Good Dynamitelle ja An-Ladylle. Good Dynamite on etenkin huiman alipelattu.

Juoksunkulku: Luvassa on reipas kiihdytys radoilta 1, 3 ja 4. Good Dynamite revittää keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 5 Steel Anemone on tehnyt vaisumpaa Lieksan starttia seuranneen paussin jälkeen kaksi kovaa juoksua. Joensuussa tamma kärsi pitkän kirin päätteeksi maalikameratappion perässään seuranneelle Mr Mallorcalle. Se oli Rovaniemen T76-lähdössä vielä parempi ja kiri aivan poskettomasti, kun pääsi viimein taka-alalla pussista. Steel Anemone ei ole viime kilpailunsa perusteella hullumpi vaihtoehto varmaksi.

Haastajat: 2 Don Corleon ja 3 Lovesong ottelevat keulapaikasta. Ensin mainittu on tehnyt mukavat juoksut kevättauon jälkeen. Viimeksi se nousi 4. ulkoa hyvin kolmanneksi saatuaan kirissä vetoapua.

Lovesong puhkesi lyhyen sairausloman jälkeen huippuiskuun. Porissa se laukkasi keulasta lyhyesti, juoksi tämän jälkeen johtaneen Sahara Rougen takana ja oli selvä kakkonen ennen Don Corleonia. Viimeksi Lovesong jäi kuolemanpaikalta maalikuvassa toiseksi urhean juoksun jälkeen. Tähän starttiin hevoselta riisutaan kaikki kengät ja ylimääräiset suojat, joten alussa nähdään melkoista vauhtia.

4 Record de Rex on sijoittunut jatkuvasti kahden parhaan joukkoon, muttei ole kilpaillut vähän aikaan T76-lähdöissä. Se kyllä riittää tälläkin tasolla, jos onnistuu saamaan asemat parijonosta. Viimeksi hevonen kiersi puolimatkassa johtaneen 11 Laurila’s Denethorin rinnalle ja kiritti tätä tiukasti maaliin asti.

Yllättäjä: Luotettava 8 Agnese jää alussa väkisin hännille, mutta voi puskea pitkällä, mikäli matkavauhti on railakasta.

Pelijakauma: Don Corleon on selkeästi liikaa pelattu. Steel Anemone ja Lovesong ovat sen kustannuksella alipelattuja.

Juoksunkulku: Lovesong ryövää väkisin keulat Don Corleonilta. Steel Anemonella on vaarana jäädä kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikkikaksikko: Kierros huipentuu kylmäveristen PM-kilpailuun, jossa suomenhevosilla on pitkästä aikaa hyvä mahdollisuus tarrata valtaan.

Kotikatsomon suuri suosikki on tietysti ilmiömäinen ravikuningas 9 Jokivarren Kunkku, joka voitti Joensuussa helposti kaikki kolme osamatkaa. Oriin kovimmat näytöt tältä kesältä ovat kuitenkin volttilähetyksen ME-aika Suur-Hollola-ajossa ja absoluuttinen Suomen ennätys Mikkelissä laukan kera.

Jokivarren Kunkun mahtijuoksuista huolimatta nostamme niukasti rankingin kärkeen Norjan hirmun 8 Tekno Odinin, joka on riepotellut vastustajiaan useilla kymmenillä metreillä kaikissa viime juoksuissaan. Ori vaikuttaisi olevansa vain nousuvireessä.

Yllättäjät: Tekno Odin ja Jokivarren Kunkku ovat kaapanneet 85 peliprosenttia, joten voiton luisuminen kaksikon ulkopuolelle tekisi tuhoisaa jälkeä voitonjaossa. IS Ravit takertuu tähän vaihtoehtoon ja nostaa suurempaan vihjesysteemiin kolmanneksi hevoseksi 3 Suivikkaan.

Ori joutui juoksemaan kuninkuuskilpailun jokaisella matkalla kuolemanpaikalla ja jäi selvästi Jokivarren Kunkun varjoon, mutta vei selvästi hopeakuninkaan tittelin. Koska Tekno Odin ei avaa ulkoradalta kovin lujaa ja Jokivarren Kunkku starttaa takarivistä, Suivikkaalla on selkeä mahdollisuus päästä keulapaikalle, mistä se ei olisikaan enää helppo ohitettava.

Ex-ravikuningas 2 Köppinen ei ole löytänyt tällä kaudella viimevuotista virettään, mutta ei sitä voi moittiakaan. On siinä ja siinä, etteikö se pysty pitämään kiihdytyksessä Suivikasta ulkopuolellaan, jolloin piikkipaikka olisikin sen haettavissa.

Pelijakauma: Ei juurikaan huomautettavaa.

Juoksunkulku: Marat on selvästi nopein ensi metreillä, mutta kumartaa myöhemmin piikin Suivikkaalle. Jokivarren Kunkku pääsee alussa Tekno Odinin etupuolelle ja kiertää kuolemanpakalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 2,4,8
Toto76-2: 11
Toto76-3: 4,2,12,10,1,6,3,11
Toto76-4: 11
Toto76-5: 10,4
Toto76-6: 5,3
Toto76-7: 8,9,3
Hinta: 14,40 €

Suuri
Toto76-1: 2,4,7,8,12
Toto76-2: 11
Toto76-3: 4,2,12,10,1,6,3,11
Toto76-4: 11
Toto76-5: 10,4,5,1
Toto76-6: 5,2,3,4,8
Toto76-7: 8,9,3
Hinta: 120,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›